seyed mehdi hoseyni 27119 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 فروردین، ۱۳۹۳ این بیان که برخی از خوب و بد ها را عقل بدون بیانی از نزد خداوند و شارع مقدس می فهمد و برای آنها حکم صادر می کند،و حکم شارع در مورد آن احکام می شود حکم ارشادی،یعنی ارشاد و پرده برداری از صحت حکم عقل. اما برخی از احکام را حتی در اخلاق ،عقل بدون بیان شرع نمی تواند دقیقا تحلیل کرده و حکمی برای آنها صادر کند،که نمونه بارزش جزئیات است. اینو یه جا دیدم و این سوال برام پیش اومد که آیا برای داشتن اخلاق خوب و پسندیده نیاز به دین هست؟ آیا یکی بدون دیگری ممکن است؟آیا میشود بدون دین انسان خوبی بود؟ 8 لینک به دیدگاه
goghnoos 265 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 فروردین، ۱۳۹۳ با درود به نظر من برای داشتن اخلاق خوب ضرورتا نیازی به دین نیست کما اینکه در خیلی از کشورهای شرقی در برخی نقاط اصلا معتقد به هیچ دینی نیستند اما پایبند اخلاق هستند یا برخی کشورهای اطراف خودمون را میبینیم که به شدت دین زده هستند اما در زمینه اخلاق و اخلاقیات ضعیف هستند به نظرم دین چیزی جز اخلاق نیست دین راهیه که انسان برای زندگیش انتخاب میکنه و لزوما اسم دین نمیتونه گواه اخلاق گرا بودن انسان باشه بلکه اعمال انسان مهمه 5 لینک به دیدگاه
seyed mehdi hoseyni 27119 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 28 فروردین، ۱۳۹۳ با درودبه نظر من برای داشتن اخلاق خوب ضرورتا نیازی به دین نیست کما اینکه در خیلی از کشورهای شرقی در برخی نقاط اصلا معتقد به هیچ دینی نیستند اما پایبند اخلاق هستند یا برخی کشورهای اطراف خودمون را میبینیم که به شدت دین زده هستند اما در زمینه اخلاق و اخلاقیات ضعیف هستند به نظرم دین چیزی جز اخلاق نیست دین راهیه که انسان برای زندگیش انتخاب میکنه و لزوما اسم دین نمیتونه گواه اخلاق گرا بودن انسان باشه بلکه اعمال انسان مهمه علت این ضعف چیه؟؟ آیا تو ایران هم ضعف اخلاقی وجود داره؟؟ تو کشوری مثل چین هم اصول اخلاقی کنفسیوس دنبال میشه که بر پایه اصول دینی خودشونه 3 لینک به دیدگاه
Peyman 16150 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 فروردین، ۱۳۹۳ کلا اخلاق خوب داشتن خیلی جزییات نداره که برای تفسیرش احتیاج به ابزار خاصی باشه 7 لینک به دیدگاه
goghnoos 265 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 فروردین، ۱۳۹۳ علت این ضعف چیه؟؟ آیا تو ایران هم ضعف اخلاقی وجود داره؟؟ تو کشوری مثل چین هم اصول اخلاقی کنفسیوس دنبال میشه که بر پایه اصول دینی خودشونه بله تو ایران هم متاسفانه وجود داره دیگه علائمش را همه ما هر روزه شاهد هستیم برخی دین ها پایه اخلاقی دارن اما دین های توحیدی به گمونم اصولشون با اون دین ها متفاوته که تو این مورد دوستان متخصص باید بحث کنند گفتم که مهم اعمال انسان هستش نه اسم دین یه چیز دیگه اینکه همه دین ها متاثر از فرهنگ و روحیات مردمی هستند که اون دین اونجا رشد پیدا کرده 3 لینک به دیدگاه
seyed mehdi hoseyni 27119 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 فروردین، ۱۳۹۳ کلا اخلاق خوب داشتن خیلی جزییات نداره که برای تفسیرش احتیاج به ابزار خاصی باشه نسبت به جوابایی که تا حالا شنیدم جواب متفاوتی بود.....خیلی فکر کردم به جوابت،جواب خوبی بود مرسی... مثلا زنا با فردی که کاملا راضی بوده و هیچ اجباری در کار نبوده،آیا از نظر اخلاقی درسته؟؟ آیا به نظرتون نیاز به ورود شرع نیست؟؟ 1 لینک به دیدگاه
Peyman 16150 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 اردیبهشت، ۱۳۹۳ نسبت به جوابایی که تا حالا شنیدم جواب متفاوتی بود.....خیلی فکر کردم به جوابت،جواب خوبی بود مرسی... مثلا زنا با فردی که کاملا راضی بوده و هیچ اجباری در کار نبوده،آیا از نظر اخلاقی درسته؟؟ آیا به نظرتون نیاز به ورود شرع نیست؟؟ چرا همیشه اولین چیزی که به ذهنتون می رسه یه سرش به س ک س ختم می شه ؟ اگر هر دو مجرد باشن، به من و شما و شرع ارتباطی نداره اگر یکی متاهل باشه، از نظر اخلاقی درست نیست حالا شما می تونی تو دومی شرع رو هم وارد کنی به قول خودتون تفاوت شرع اینه که اینقد ماده و تبصره می زنه که تهش یه راه در رویی می زاره ! 4 لینک به دیدگاه
seyed mehdi hoseyni 27119 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۳ بله تو ایران هم متاسفانه وجود دارهدیگه علائمش را همه ما هر روزه شاهد هستیم برخی دین ها پایه اخلاقی دارن اما دین های توحیدی به گمونم اصولشون با اون دین ها متفاوته که تو این مورد دوستان متخصص باید بحث کنند گفتم که مهم اعمال انسان هستش نه اسم دین یه چیز دیگه اینکه همه دین ها متاثر از فرهنگ و روحیات مردمی هستند که اون دین اونجا رشد پیدا کرده چرا همیشه اولین چیزی که به ذهنتون می رسه یه سرش به س ک س ختم می شه ؟ اگر هر دو مجرد باشن، به من و شما و شرع ارتباطی نداره اگر یکی متاهل باشه، از نظر اخلاقی درست نیست حالا شما می تونی تو دومی شرع رو هم وارد کنی به قول خودتون تفاوت شرع اینه که اینقد ماده و تبصره می زنه که تهش یه راه در رویی می زاره ! یه مدتی نبودم معذرت میخوامممنون بابت مشارکتتون 1 لینک به دیدگاه
seyed mehdi hoseyni 27119 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۳ بیانی از جناب شهید مطهری در رابطه اخلاق و دین که در کتاب فلسفه اخلاق آمده است نظری بیفکنیم: «به پیوند اخلاق و دین میتوان از جهات مختلفی توجه کرد ازجمله اینکه: الف - دین میتواند بنیاد اخلاق باشد و از این طریق میتواندآن را ضمانت کند. اساسا اگر قرار است اخلاق بهطور کاملتحقق یابد باید براساس دین و با تکیه بر دین (معرفةالله) باشد.قدر مسلم این است که دین حداقل بهعنوان پشتوانه برای اخلاقبشر ضروری است. چرا که اولا تاریخ و تجربه نشان داده آنجاکه دین از اخلاق جدا شده، اخلاق خیلی عقب مانده است. ثانیا دین براحتی میتواند انضباطهای اخلاقی محکم و پولادین رابوجود آورد. ثالثا بهعنوان مؤید میتوان گفتحتی بعضی ازمتفکران که در مبحث اخلاق به تامل پرداختهاند به این مسئلهاذعان دارند که دین بهترین پشتوانه برای اخلاق است; برایمثال داستایوفسکی نویسنده روسی میگوید: «اگر خدا نباشد همه چیز مباح یا مجاز است.» ب - وجود اخلاق و نیاز بشر به آن، دلیلی بر نیاز به دیناست. بدین بیان که انسانها هرگز بدون اخلاق نمیتوانند زندگیکنند، جامعه بشری لزوما نیازمند اخلاق است. از طرف دیگراخلاق مورد نیاز جوامع بشری باید اخلاقی همهجانبه و با مبنا وپایه و اساسی محکم باشد. این نوع اخلاق نیز تنها با وجود دینو معنویت دینی امکانپذیر است که بهترین تغذیهکننده چنیناخلاقی است و تنها راه آن است. پس بشر به دین نیز محتاج ونیازمند است. حتی باید افزود که این نیاز و احتیاجهمیشگی و دایمی است چرا که بشر همواره نیازمند اخلاق است. ج - اوصاف اصول اخلاقی مانند جاودانگی و یا نسبیت و...عینا به دین هم منتقل میشود و باعث جاودانگی یا ... اصولاخلاقی دین نیز میگردد. توضیح اینکه دین اسلام از سه قسمتعقاید، احکام و اخلاق تشکیل شده است. حال اگر کسی اخلاقو یک سلسله تعلیمات اخلاقی و انسانی را جاودان نداند و بهاین نتیجه برسد که اخلاق اساسا نسبی و موقت است، نتیجه اینعقیده این است که اصول اخلاقی و تربیتی و تعلیماتی اسلام ( یابهطورکلی دین) هم نمیتواند اعتبار جاودانه داشته باشد و بایدپذیرفت که اصول اخلاقی اگر هم اعتباری داشته است در زمانخودش معتبر بوده است و بعد از تغییر مقطع تاریخی آن و تغییراوضاع باید این اصول اخلاقی تغییر نموده و آنگاه اصول اسلامنیز تغییر بکند و بخشی از اسلام (اخلاقیات آن) منسوخگردد.» لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۳ دین دار بودن کسی یه انتخاب تو زندگیشه ک عیبی هم نداره. ولی اینکه دین بخواد پشتوانه اخلاق باشه معمولا خطرناکه ! چون ابن جور مواقع ادما معمولا دو کار میکنن. یا اینکه به شدت به رحمت خدا امید دارن و به پشتوانه این امید خیلی راحت تر اشتباه و یا "گناه " میکنند. و یا اینکه بابت اشتباهایی ک میخوان بکنن و شاید هم بدونن ک اشتباهه ، از قوانین و دستورات فراوان الهی یه جور یه ماده تبصره ای برای توجیه اشتباهشون پیدا میکنند. شبیه وکیلی ک تا لحظات قبل اعدام این کتابا رو اینقدر این ور اون ور میکنه تا یه قانونی از توش در بیاره ک موکلش بی گناهه. 3 لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۳ ﺩﯾﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﮊﺍﭘﻦ ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺖ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺧﺒﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﺁﻟﻤﺎﻥ، ﻣﺮﺩﻡ ﮊﺍﭘﻦ، ﮐﻪ ، ﺑﺤﺮﺍﻥ ﺳﯿﻞ ، ﺳﻮﻧﺎﻣﯽ ﻭ ﻧﺸﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍﺩﯾﻮﺍﮐﺘﯿﻮ ﺭﺍ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪﺍﻧﺪ، ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺳﻪ ﻭ ﻧﯿﻢ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﯾﻦ ) ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۴۵ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺩﻻﺭ( ﭘﻮﻝ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺳﯿﻞ ﺯﺩﻩ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﺍﻧﺪ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ۵۷۰۰ ﮔﺎﻭﺻﻨﺪﻭﻕ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺳﯿﻞ ﮐﻪ ﺣﺎﻭﯼ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺩﻭ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ، ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺳﺨﻨﮕﻮﯼ ﭘﻠﯿﺲ ﮊﺍﭘﻦ ﺍﻋﻼﻡ ﮐﺮﺩ ﻣﺮﺩﻡ ﻭ ﺩﺍﻭﻃﻠﺒﺎﻥ ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﮐﯿﻒ ﭘﻮﻟﻬﺎﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺗﺤﻮﯾﻞ ﻣﯿﺪﻫﻨﺪ ﻭ ﺗﺎ ﮐﻨﻮﻥ ۹۶ ﺩﺭﺻﺪ ﻣﺒﺎﻟﻎ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ، ﺑﻪ ﺻﺎﺣﺒﺎﻧﺸﺎﻥ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﻓﮑﺮﺷﻮ ﺑﮑﻨﯿﺪ ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻮﻣﻦ ﻭ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﻣﺎ ﺭﻭ ﺑﺒﺮﻩ ﺑﻬﺸﺖ، ﻭ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﻓﺮﺍﻥ ﺑﯽ ﺩﯾﻦ ﺭﻭ ﺑﺒﺮﻩ ﺟﻬﻨﻢ!!!!! ﺩﺭ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﮊﺍﭘﻨﯽ ﻣﻔﻬﻮﻣﯽ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﮔﻨﺎﻩ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺑﺎﺯﺩﺍﺭﻧﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﻭﻧﺠﺎ، " ﺷﺮﻣﻨﺪﮔﯽ" ﺍﺳﺖ . ﻭﺍﺳﻪ ﻫﻤﯿﻨﻪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺎﺭﺵ ﻭ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺪﻩ ، ﭘﯿﺶ ﻣﺮﺩﻡ ﺷﺮﻣﻨﺪﻩ ﻣﯿﺸﻪ، ﺣﺘﯽ ﻣﻤﮑﻨﻪ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﻣﻨﺪﮔﯽ ﻧﯿﺰ ﺩﺳﺖ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﮐﺸﯽ ﺑﺰﻧﻪ، ﭼﻮﻥ ﺩﯾﮕﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﻧﺪﺍﺭﻩ ... ﺑﯽﺩﯾﻨﺎﻥ ﮊﺍﭘﻨﯽ 5 لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۳ دکترخلیل رفاهی در کتاب گردش ایام میگوید: زمانی درقم طلبه بودم بعلت خامی وبی ارتباطی با جامعه معتقد بودم، فقط کسی که در قم باشد وروحانی،بافضیلت است اما وقتی در دوره ای که دانشگاه تهران بودم بااشخاص با فضیلت روبه روشدم فهمیدم که درخارج ازقم ودرافراد غیر روحانی افراد ارزشمندوجود دارد،اما باز شیعه بودن را شرط اصلی میدانستم،بعد باسفر به کشورهای عربی فهمیدم که بین سایر فرقه اسلامی هم انسان ارزشمند یافت میشود پس ازسفربه اروپابه این نکته واقف شدم که دربین سایرادیان نیز انسان ارزشمند هست ولی در ژاپن حادثه ای برایم رخ داد که فهمیدم فضیلت وانسانیت به وزبان ومکان ونژاد ومذهب ورنگ نیست برای غذا به رستورانی بزرگ وشلوغ درهنگ کنک رفتم وبه جاهای دیگر سری زدم چند ساعت بعد ناگهان یادم آمد که ساکم راکه تمام زندگیم داخل آن بود درآن رستوران جا گذاشته ام با عجله رفتم وبا کمال ناباوری دیدم ساکم همانجاست و پیرمردی کنار آن نشسته او گفت:وقتی دیدم ساکت را فراموش کردی با اینکه وقت دندانپزشکی داشتم ماندم تا برگردی،از او تشکر کردم و گفتم خدا به شما اجربدهد ولی او گفت:"من به خدا اعتقادی ندارم،من به انسانیت معتقدم" 4 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۳ سلام دوست من.. ممنونم از سوال خوبتون.. من اولین بار این سوال رو میشنوم.. ولی باید بگم. اخلاق خوب و پسندیده داشتنش ملزم دین دار بودن نیست.. اخلاق خوب و پسندیده.. ای که با داشتن دین بیان میشه منظرش متفات تر از رفتارها و خلقات انسانه.. 3 لینک به دیدگاه
ms13 1488 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 خرداد، ۱۳۹۳ With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. با دین یا بدون آن، انسانهای خوب کارهای خوب می کنند و انسانهای شرور، کارهای شرارت بار. اما برای اینکه انسانهای خوب کارهای شرورانه بکنند، به دین نیاز است. " Steven Weinberg " 4 لینک به دیدگاه
Lean 56968 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 خرداد، ۱۳۹۳ With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. با دین یا بدون آن، انسانهای خوب کارهای خوب می کنند و انسانهای شرور، کارهای شرارت بار. اما برای اینکه انسانهای خوب کارهای شرورانه بکنند، به دین نیاز است. " Steven Weinberg " واقعا تنها دین هست که میتونه یک انسان خوب رو مجاب کنه برای رفتن به بهشت همونوعش رو سنگ باران کنه 4 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 31 خرداد، ۱۳۹۳ اخلاق پسندیده داشتن یه هنره... 2 لینک به دیدگاه
IT Maryam 1201 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۳ به نظر وابستگی ای بین این دو وجود نداره. شاید کسی که دیندار باشه و کاملا مطابق اون عمل کنه، اخلاق خوبی داشته باشه ولی اینکه بگیم شخصی که بی دین است اخلاق هم نداره، جمله ی بی اساسی گفتیم. در واقع میشه گفت دین میتونه راه یا الگویی برای خوش اخلاق بودن باشه ولی برعکس این جمله از منطق به دور هست. اینکه انسانی که خوش اخلاق بوده دیندار بوده. این یک احتماله. 4 لینک به دیدگاه
seyed mehdi hoseyni 27119 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 مرداد، ۱۳۹۳ ﺩﯾﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﮊﺍﭘﻦ ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺖ ﺍﺳﺖﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺧﺒﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﺁﻟﻤﺎﻥ، ﻣﺮﺩﻡ ﮊﺍﭘﻦ، ﮐﻪ ، ﺑﺤﺮﺍﻥ ﺳﯿﻞ ، ﺳﻮﻧﺎﻣﯽ ﻭ ﻧﺸﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍﺩﯾﻮﺍﮐﺘﯿﻮ ﺭﺍ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪﺍﻧﺪ، ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺳﻪ ﻭ ﻧﯿﻢ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﯾﻦ ) ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۴۵ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺩﻻﺭ( ﭘﻮﻝ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺳﯿﻞ ﺯﺩﻩ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﺍﻧﺪ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ۵۷۰۰ ﮔﺎﻭﺻﻨﺪﻭﻕ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺳﯿﻞ ﮐﻪ ﺣﺎﻭﯼ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺩﻭ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ، ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺳﺨﻨﮕﻮﯼ ﭘﻠﯿﺲ ﮊﺍﭘﻦ ﺍﻋﻼﻡ ﮐﺮﺩ ﻣﺮﺩﻡ ﻭ ﺩﺍﻭﻃﻠﺒﺎﻥ ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﮐﯿﻒ ﭘﻮﻟﻬﺎﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺗﺤﻮﯾﻞ ﻣﯿﺪﻫﻨﺪ ﻭ ﺗﺎ ﮐﻨﻮﻥ ۹۶ ﺩﺭﺻﺪ ﻣﺒﺎﻟﻎ ﭘﯿﺪﺍ ﺷﺪﻩ، ﺑﻪ ﺻﺎﺣﺒﺎﻧﺸﺎﻥ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﻓﮑﺮﺷﻮ ﺑﮑﻨﯿﺪ ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻮﻣﻦ ﻭ ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﻣﺎ ﺭﻭ ﺑﺒﺮﻩ ﺑﻬﺸﺖ، ﻭ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﻓﺮﺍﻥ ﺑﯽ ﺩﯾﻦ ﺭﻭ ﺑﺒﺮﻩ ﺟﻬﻨﻢ!!!!! ﺩﺭ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﮊﺍﭘﻨﯽ ﻣﻔﻬﻮﻣﯽ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﮔﻨﺎﻩ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺑﺎﺯﺩﺍﺭﻧﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﻭﻧﺠﺎ، " ﺷﺮﻣﻨﺪﮔﯽ" ﺍﺳﺖ . ﻭﺍﺳﻪ ﻫﻤﯿﻨﻪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﺎﺭﺵ ﻭ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺪﻩ ، ﭘﯿﺶ ﻣﺮﺩﻡ ﺷﺮﻣﻨﺪﻩ ﻣﯿﺸﻪ، ﺣﺘﯽ ﻣﻤﮑﻨﻪ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﻣﻨﺪﮔﯽ ﻧﯿﺰ ﺩﺳﺖ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﮐﺸﯽ ﺑﺰﻧﻪ، ﭼﻮﻥ ﺩﯾﮕﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﻧﺪﺍﺭﻩ ... ﺑﯽﺩﯾﻨﺎﻥ ﮊﺍﭘﻨﯽ دکترخلیل رفاهی در کتاب گردش ایام میگوید:زمانی درقم طلبه بودم بعلت خامی وبی ارتباطی با جامعه معتقد بودم، فقط کسی که در قم باشد وروحانی،بافضیلت است اما وقتی در دوره ای که دانشگاه تهران بودم بااشخاص با فضیلت روبه روشدم فهمیدم که درخارج ازقم ودرافراد غیر روحانی افراد ارزشمندوجود دارد،اما باز شیعه بودن را شرط اصلی میدانستم،بعد باسفر به کشورهای عربی فهمیدم که بین سایر فرقه اسلامی هم انسان ارزشمند یافت میشود پس ازسفربه اروپابه این نکته واقف شدم که دربین سایرادیان نیز انسان ارزشمند هست ولی در ژاپن حادثه ای برایم رخ داد که فهمیدم فضیلت وانسانیت به وزبان ومکان ونژاد ومذهب ورنگ نیست برای غذا به رستورانی بزرگ وشلوغ درهنگ کنک رفتم وبه جاهای دیگر سری زدم چند ساعت بعد ناگهان یادم آمد که ساکم راکه تمام زندگیم داخل آن بود درآن رستوران جا گذاشته ام با عجله رفتم وبا کمال ناباوری دیدم ساکم همانجاست و پیرمردی کنار آن نشسته او گفت:وقتی دیدم ساکت را فراموش کردی با اینکه وقت دندانپزشکی داشتم ماندم تا برگردی،از او تشکر کردم و گفتم خدا به شما اجربدهد ولی او گفت:"من به خدا اعتقادی ندارم،من به انسانیت معتقدم" ممنون از جوابتون خیلی خوب و واضح و کامل بود... دلیل این انسانیت چیه که اونا بهش رسیدن ولی ما که ادعاشو داریم هنوز به اون درجه از انسانیت نرسیدیم؟؟؟؟ 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده