رفتن به مطلب

ويبريوپاراهموليتيكوس (Vibrio parahaemolyticus)


ارسال های توصیه شده

اين ميكروارگانيسم كه گرم منفي و نمك دوست مي باشد يكي از عوامل عفونت غذايي، به ويژه در خاور دور و به خصوص در ژاپن مي باشد و داراي تعدادي سروتيپ مختلف مي باشد كه همگي بيماري زا نيستند و فقط سروتيپ هايي كه داراي Kanagawa phaenomen بوده، يعني آگار خون انسان باضافه 7% نمك طعام را هموليزه مي نمايند، براي انسان پاتوژن و خطرناك مي باشد. انتقال بيماري به انسان در اثر خوردن گوشت ماهي و ميگوي خام صورت مي گيرد، ولي مصرف ماهي خشك و نيز سبزي هاي نمك زده آلوده نيز گاهي اين نوع ويبريوز را ايجاد مي نمايند.

دوره كمون اين بيماري به طور متوسط 12 ساعت (بين 2 الي 48 ساعت) مي باشد، سپس دل درد شديد در ناحيه معده شروع مي شود و متعاقب آن اسهال و استفراغ همراه با تب ايجاد شده كه معمولاً پس از 2 تا 5 روز بهبودي حاصل مي گردد. ميزان مرگ و مير در اين بيماري بسيار كم بوده و اغلب در افراد پير و ضعيف اتفاق مي افتد. به طور كلي علائم بيماري شباهت زيادي به سالمونلوز دارد. در يكي از آزمايش هاي انجام يافته 5 ساعت پس از خوردن 10 ميكروارگانيسم زنده بيماري ايجاد گرديده است.

عفونت غذايي فوق صرفاً در فصل تابستان ايجاد مي گردد و در فصول گرم آب اكثر سواحل خاور دور آلوده به ويبريوپاراهموليتيكوس مي باشد. تعداد ويبريو ها در آب هاي ساحلي با افزايش درجه حرارت آب افزايش مي يابد و در نتيجه تعداد آنها در صدف ها و ساير آبزيان افزايش پيدا مي كند. بنابراين از مصرف مواد غذايي دريايي خام در اين فصول بايد اجتناب نمود. براي نگه داشتن آلودگي ويبريو در حد پايين، مواد غذايي دريايي بلافاصله پس از صيد بايستي در يخچال و يا داخل يخ نگه داري شود. تمام گونه هاي جنس ويبريو در اثر حرارت سريع كشته مي شوند، بنابراين پخت كامل و اجتناب از آلودگي مجدد روش مطمئني براي سالم سازي چنين فراورده هايي مي باشد.

 

 

y3vyrvsgemkdds9yd8s3.jpg

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...