Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 اسفند، ۱۳۹۲ فایل گزارش کار بازدید از کارخانه لبنیات پگاه فارس . این فایل حاوی اطلاعاتی کلی در زمینه تولیدات این شرکت می باشد . قسمتی از متن این فایل : در کارخانهی پگاه فارس روزانه تقریباً ۴۰۰ تن شیر وارد میشود که این مقدار در ۴ خط اصلی تولید فرآوردهها ، تبدیل به محصولات لبنی میشوند . یک خط ، خط تولید پنیر است ، دیگری تولید انواع فرآوردههای استریل مثل شیر طعم دار و انواع خامه ، دیگر خط تولید شیر نوشیدنی پاستوریزه و در آخر نیز خط تولید انواع فرآوردههای تخمیری مثل انواع ماست . پس از وارد شدن شیر به کارخانه ، تکنسینهای آزمایشگاه ، سلامت شیر را مورد آزمایش قرار میدهند و در صورتی که شیر از لحاظ میکروبی و دیگر فاکتورها سالم بود ، اجازهی دریافت را به کارخانه صادر میکنند. پس از تحویل گرفتن شیر آنرا در تانکهای ذخیرهای مخصوص ذخیره میکنند . شیر قبل از استفاده میبایست پاستوریزه شود . برای این کار با استفاده از دستگاه پاستوریزاتور که شیر را به مدت تقریباً ۱۵ ثانیه در دمای ۷۲ تا ۸۵ درجهی سلسیوس نگه میدارد ، شیر را پاستوریزه میکنند. با این کار میکروارگانیسمهای پاتوژن موجود در شیر از بین میروند . فرآیند پاستوریزه کردن طی سه مرحله انجام میشود . ابتدا شیر به دمای ۴۵-۴۰ درجه سانتیگراد میرسد ، سپس seprat شده و چربی آن تا حدودی جدا میشود و پس از آن دوباره وارد دستگاه میشود و به دمای ۶۰ درجه میرسد و عملیات همگن کردن شیر انجام میشود . سپس دما در دستگاه به ۷۲ تا ۷۵ درجه میرسد که با نگهداشتن شیر به مدت ۱۵ ثانیه در این دما ، شیر پاستوریزه حاصل میشود . شیر را میتوان به روش ف ی ل تراسیون نیز پاستوریزه کرد . در این روش بین ۷۰-۲۰ درصد از میکروبهای شیر گرفته میشوند . این روش باعث حفظ کیفیت اصلی شیر میشود . شیر را به منظور افزایش قابلیت مدت زمان نگهداری آن ، خصوصاً خارج یخچال ، میتوان استریلیزه کرد. با این کار تمام میکروارگانیسمهای موجود در شیر از بین میروند . برای این کار شیر را به مدت حدودا ً۴-۲ ثانیه در معرض دمای ۱۴۲-۱۳۲ درجه سانتیگراد قرار میدهند . سپس در یک بسته بندی ۶ لایه وارد میکنند و به بازار عرضه میشود . شیرهای استریل ، گاه تا ۱ سال ماندگاری دارند . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام منبع : foodspot.ir 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده