رفتن به مطلب

غذاهای عجیبی که دنیا را تغییر خواهند داد


ارسال های توصیه شده

افزایش جمعیت جهان، کمبود منابع غذایی و تغییرات زیست محیطی در دنیا از یک طرف و بیشتر شدن ارتباط فرهنگی و غذایی! مردم کشورهای مختلف (مثل عرضه غذاهای کشورها در دیگر نقاط دنیا) باعث شده که کم کم نامهای جدیدی در رستورانهای ۴ گوشه دنیا بر سرزبانها بیفتد و غذاهای جدیدی بعنوان سلبریتی های سفره مطرح شوند. با هم چند نمونه از این غذاهای عالمگیر را مرور می کنیم:

 

لقمه های ملخ:

 

grasshopper-taco.jpg

شاید تصورش هنوز برای ما چندش آور باشد اما امروزه نزدیک ۲ میلیارد نفر در سراسر دنیا هستند که با شنیدن نام ملخ نه تنها مورمورشان نمی شود بلکه دهانشان آب می افتد. ملخ در بیشتر کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقا و مناطق زیادی از آسیا مدتهاست که وارد سفره مردم شده و حالا اروپایی ها و آمریکایی ها هم که میانه خوبی با ملخ نداشتند دارند به خوردن این حشره جهنده عادت می کنند. این روها در برلین می توانید سالاد حشرات بخورید و در نیویورک تاکوی ملخ (نوعی غذای لقمه ای) سفارش بدهید. حتی رستورانهای ژاپنی هم این روزها سوشی ملخ می فروشند. فرانسه هم که جای خود دارد. دلیل این استقبال گرم از ملخ خیلی ساده است. ملخ یک غذای کم کالری، ارزان و پروتئینی است که می تواند ۲۹% نیاز روزانه پروتئین شما را تامین کند. پروتئینی که از ملخ به دست می آید در مقایسه با پروتئین احشام مقرون به صرفه تر است و بر خلاف تولید احشام صدمه چندانی به محیط زیست نمی زند.

 

برنج طلایی:

golden-rice.jpg

 

کمبود ویتامین آ به ویژه در جاهایی مثل آفریقا و بعضی مناطق آسیا بسیار شایع است و سالانه باعث نابینایی صدها هزار تن و مرگ ۶۷۰ هزار کودک زیر ۵ سال در دنیا می شود. مشکل اینجاست که منابع سرشار از ویتامین آ مثل سیب زمینی شیرین و هویج در این مناطق نمی رویند و واردات آنها هم گاه مقرون به صرفه نیست. پس چاره چیست؟ چندی پیش دانشمندان با دستکاری ژنتیکی برنج، دانه های برنج را وادار کردند که کاروتن (پیش ساز ویتامین آ) تولید کنند و به این ترتیب برنج طلایی متولد شد. این برنجها تاکنون در فیلیپین و تایوان عرضه شده اند و نتیجه رضایت بخش بوده است. جامعه تغذیه آمریکا طی یک تحقیق اعلام کرده که یک فنجان برنج طلایی می تواند نصف نیاز روزانه فرد به ویتامین A را تامین کند. هرچند بعضی افراد با هرگونه دستکاری ژنتیکی در گیاهان مخالفند و آن را بر هم زننده محیط زیست و طبیعت می دانند، اما موافقان می گویند استفاده از ژنهای مارچوبه در برنج به منظور رفع کمبود ویتامین آ در کودکان فقیر حرکت ارزشمندی است و نگرانی در مورد مسائل ژنتیک را بی مورد می دانند.

 

همبرگرهای آزمایشگاهی

 

lab-burger.jpg

 

سالانه ۹ میلیارد دام و طیور سلاخی می شوند تا بتوانند گوشت مورد نیاز انسانها را تامین کنند. این مساله ای است که صدای مدافعان حقوق حیوانات را در آورده، اما مشکل ما با احشام و طیور فقط جریحه دار شدن احساسات مدافعان حقوق حیوانات نیست. پرورش این تعداد حیوان باعث تولید ۸۰ میلیون تن گاز متان می شود که ۲۲% مقدار تولید گازهای گلخانه ای جهان را به خود اختصاص می دهد. به این مساله اضافه کنید افزایش تقاضا برای گوشت را که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۶۰% هم بیشتر خواهد شد و برآوردها نشان می دهد که منابع مورد نیاز برای پرورش این مقدار حیوان، ممکن است موجود نباشد. چاره چیست؟

 

این گوشتها که از سلولهای بنیادی گاو در آزمایشگاه تولید می شوند، هیچکدام از مشکلات ذکر شده در بالا را ندارند و در عین آزمایشگاهی بودن، بدلیل تولید از سلولهای بنیادی گاو طبیعی به شمار می روند اما تنها مشکل این گوشتها این است که تولید یک همبرگر از آنها در حال حاضر چیزی حدود ۳۲۵ هزار دلار آب می خورد.

لینک به دیدگاه

در قسمت اول این نوشته گفتیم که مشکلات جدید و نوآوریها در کنار هم باعث شده اند تا کم کم نام غذاهای جدیدی در دنیا بر سرزبانها بیفتد، با هم نگاهی داریم به ادامه این رژیم های غذایی جدید:

 

نمک و شکر موزیکال

musical-sugar.jpg

 

چه می شد اگر ماده ای پیدا می کردیم که شیرین باشد اما مقدار کالری آن صفر باشد تا دغدغه چاقی و اضافه وزن و دیابت نداشته باشیم؟ نمکی که شور باشد اما فشار را بالا نبرد هم ایده خوبی بود. اما آیا چنین “چیزی” در دنیا وجود دارد؟ محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس این چیز جادویی را کشف کرده اند. این چیز جادویی “صدا”ست. آکسفوردیها به این نتیجه رسیده اند که شنیدن صداها و آهنگهای خاص به هنگام غذا خوردن باعث می شود حسی که از طعم آن غذا داریم متفاوت تر به نظر برسد. مثلا شنیدن موسیقی های با فرکانس بالا باعث احساس شیرینی می شود. هرچند این مساله هنوز در دست بررسی و تحقیق است اما هستون بلومنتال که یک سرآشپز انگلیسی است در رستوران خود “اردک چاق” از «نمک صوتی!» استفاده می کند. او غذاهای دریایی و ماهیها را با موسیقیهای آرام و صدای دریا سرو می کند و در نتیجه بدون به کار بردن نمک زیاد، غذاها شورتر مزه می دهند.

 

پاستای جلبک دریایی

 

kelp-noodle.jpg

 

با وجود اینکه ۷۰% سطح زمین توسط آبها پوشانده شده است، اما دریاها تنها ۲% غذای مردم کره زمین را تولید می کنند. به همین خاطر بسیاری از دانشمندان عقیده دارند کلید حل مشکل گرسنگی مردم زمین را باید در دریاها جستجو کرد. اما صبر کنید، منظور ما اصلا ماهیها نیستند. برنامه محیط زیست سازمان ملل شدیدا در مورد کاهش ذخایر ماهیها هشدار داده و می گوید این ذخایر در نیم قرن آینده به شدت افت خواهند کرد. پس دیگر چه چیزی برای خوردن می توانیم در اقیانوس پیدا کنیم؟

 

کلپ نوعی جلبک دریایی است که سرشار از مواد مغذی است و در عین حال چربی بسیار ناچیزی دارد، خیلی سریع رشد می کند و سالم است. دانشمندان هلندی برآورد کرده اند که تنها ۱% مساحت اقیانوس ها کافیست تا ما بتوانیم آنقدر جلبک دریایی (از نوع کلپ) تولید کنیم که بتواند تمام مردم دنیا را سیر کند. در بعضی مناطق دنیا مانند شرق آسیا، فرهنگ تغذیه از جلبکهای دریایی از سالها پیش رایج شده است. مدیر یکی از شرکتهای تولید کننده موادغذایی بر اساس جلبکهای دریایی می گوید: جلبک دریایی در فرهنگ مردم کره داراری جایگاهی مانند نان است. او اظهار امیدواری می کند که بتوانند به زودی تغذیه با جلبک را در کشورهای دیگر بخصوص جهان غرب که قبلا با سوشیهای دریایی ژاپنی آشنا شده است، باب کنند.

لینک به دیدگاه

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

مصي جون اگه من الان دلم بخواد اين غذاهارو بخورم بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟؟

لینک به دیدگاه
:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

مصي جون اگه من الان دلم بخواد اين غذاهارو بخورم بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟؟

 

ستاره تو الان دلت اون لقمه ملخ رو میخواد؟ نه بگو میخواد..................

وایییی:w58::icon_pf (34):

لینک به دیدگاه

[color=#008000]

1360833]در[/color] قسمت اول این نوشته گفتیم که مشکلات جدید و نوآوریها در کنار هم باعث شده اند تا کم کم نام غذاهای جدیدی در دنیا بر سرزبانها بیفتد، با هم نگاهی داریم به ادامه این رژیم های غذایی جدید:

 

نمک و شکر موزیکال

musical-sugar.jpg

 

چه می شد اگر ماده ای پیدا می کردیم که شیرین باشد اما مقدار کالری آن صفر باشد تا دغدغه چاقی و اضافه وزن و دیابت نداشته باشیم؟ نمکی که شور باشد اما فشار را بالا نبرد هم ایده خوبی بود. اما آیا چنین “چیزی” در دنیا وجود دارد؟ محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس این چیز جادویی را کشف کرده اند. این چیز جادویی “صدا”ست. آکسفوردیها به این نتیجه رسیده اند که شنیدن صداها و آهنگهای خاص به هنگام غذا خوردن باعث می شود حسی که از طعم آن غذا داریم متفاوت تر به نظر برسد. مثلا شنیدن موسیقی های با فرکانس بالا باعث احساس شیرینی می شود. هرچند این مساله هنوز در دست بررسی و تحقیق است اما هستون بلومنتال که یک سرآشپز انگلیسی است در رستوران خود “اردک چاق” از «نمک صوتی!» استفاده می کند. او غذاهای دریایی و ماهیها را با موسیقیهای آرام و صدای دریا سرو می کند و در نتیجه بدون به کار بردن نمک زیاد، غذاها شورتر مزه می دهند.

 

پاستای جلبک دریایی

 

kelp-noodle.jpg

 

با وجود اینکه ۷۰% سطح زمین توسط آبها پوشانده شده است، اما دریاها تنها ۲% غذای مردم کره زمین را تولید می کنند. به همین خاطر بسیاری از دانشمندان عقیده دارند کلید حل مشکل گرسنگی مردم زمین را باید در دریاها جستجو کرد. اما صبر کنید، منظور ما اصلا ماهیها نیستند. برنامه محیط زیست سازمان ملل شدیدا در مورد کاهش ذخایر ماهیها هشدار داده و می گوید این ذخایر در نیم قرن آینده به شدت افت خواهند کرد. پس دیگر چه چیزی برای خوردن می توانیم در اقیانوس پیدا کنیم؟

 

کلپ نوعی جلبک دریایی است که سرشار از مواد مغذی است و در عین حال چربی بسیار ناچیزی دارد، خیلی سریع رشد می کند و سالم است. دانشمندان هلندی برآورد کرده اند که تنها ۱% مساحت اقیانوس ها کافیست تا ما بتوانیم آنقدر جلبک دریایی (از نوع کلپ) تولید کنیم که بتواند تمام مردم دنیا را سیر کند. در بعضی مناطق دنیا مانند شرق آسیا، فرهنگ تغذیه از جلبکهای دریایی از سالها پیش رایج شده است. مدیر یکی از شرکتهای تولید کننده موادغذایی بر اساس جلبکهای دریایی می گوید: جلبک دریایی در فرهنگ مردم کره داراری جایگاهی مانند نان است. او اظهار امیدواری می کند که بتوانند به زودی تغذیه با جلبک را در کشورهای دیگر بخصوص جهان غرب که قبلا با سوشیهای دریایی ژاپنی آشنا شده است، باب کنند.

 

خیلی جالب بود عزیزم........مرسی که دعوتم کردی........

لینک به دیدگاه

[color=#008000]

[/color]
قسمت اول این نوشته گفتیم که مشکلات جدید و نوآوریها در کنار هم باعث شده اند تا کم کم نام غذاهای جدیدی در دنیا بر سرزبانها بیفتد، با هم نگاهی داریم به ادامه این رژیم های غذایی جدید:

 

نمک و شکر موزیکال

musical-sugar.jpg

 

چه می شد اگر ماده ای پیدا می کردیم که شیرین باشد اما مقدار کالری آن صفر باشد تا دغدغه چاقی و اضافه وزن و دیابت نداشته باشیم؟ نمکی که شور باشد اما فشار را بالا نبرد هم ایده خوبی بود. اما آیا چنین “چیزی” در دنیا وجود دارد؟ محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس این چیز جادویی را کشف کرده اند. این چیز جادویی “صدا”ست. آکسفوردیها به این نتیجه رسیده اند که شنیدن صداها و آهنگهای خاص به هنگام غذا خوردن باعث می شود حسی که از طعم آن غذا داریم متفاوت تر به نظر برسد. مثلا شنیدن موسیقی های با فرکانس بالا باعث احساس شیرینی می شود. هرچند این مساله هنوز در دست بررسی و تحقیق است اما هستون بلومنتال که یک سرآشپز انگلیسی است در رستوران خود “اردک چاق” از «نمک صوتی!» استفاده می کند. او غذاهای دریایی و ماهیها را با موسیقیهای آرام و صدای دریا سرو می کند و در نتیجه بدون به کار بردن نمک زیاد، غذاها شورتر مزه می دهند.

 

پاستای جلبک دریایی

 

kelp-noodle.jpg

 

با وجود اینکه ۷۰% سطح زمین توسط آبها پوشانده شده است، اما دریاها تنها ۲% غذای مردم کره زمین را تولید می کنند. به همین خاطر بسیاری از دانشمندان عقیده دارند کلید حل مشکل گرسنگی مردم زمین را باید در دریاها جستجو کرد. اما صبر کنید، منظور ما اصلا ماهیها نیستند. برنامه محیط زیست سازمان ملل شدیدا در مورد کاهش ذخایر ماهیها هشدار داده و می گوید این ذخایر در نیم قرن آینده به شدت افت خواهند کرد. پس دیگر چه چیزی برای خوردن می توانیم در اقیانوس پیدا کنیم؟

 

کلپ نوعی جلبک دریایی است که سرشار از مواد مغذی است و در عین حال چربی بسیار ناچیزی دارد، خیلی سریع رشد می کند و سالم است. دانشمندان هلندی برآورد کرده اند که تنها ۱% مساحت اقیانوس ها کافیست تا ما بتوانیم آنقدر جلبک دریایی (از نوع کلپ) تولید کنیم که بتواند تمام مردم دنیا را سیر کند. در بعضی مناطق دنیا مانند شرق آسیا، فرهنگ تغذیه از جلبکهای دریایی از سالها پیش رایج شده است. مدیر یکی از شرکتهای تولید کننده موادغذایی بر اساس جلبکهای دریایی می گوید: جلبک دریایی در فرهنگ مردم کره داراری جایگاهی مانند نان است. او اظهار امیدواری می کند که بتوانند به زودی تغذیه با جلبک را در کشورهای دیگر بخصوص جهان غرب که قبلا با سوشیهای دریایی ژاپنی آشنا شده است، باب کنند.

 

خیلی جالب بود عزیزم........مرسی که دعوتم کردی........

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...