masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 دی، ۱۳۹۲ نام کردی این میوه ونوشک است و عطرو طعم خاصی دارد. نام علمی آن هم Pistaciaatlantica میباشد.با پایان بارشهای بهاره و رسیدن دما به حداکثر میزان خود ( بین اوسط خرداد تا اوایل تیر ماه ) کار بهره برداری شیره سقز از درختان بنه آغاز می شود چون در این زمان درخت در حال رشد است و شیره سقز از آن تراوش می کند. بنه درختی مقاوم است که از اهمیت زیادی برخوردار بوده و فایده های بسیار زیادی دارد .همچنین درختی دیرزیست بوده و در شرایط مناسب تا 300 سال و یا حتی بیشتر عمر می کند . از میوه این درخت که در زبان کردی ایلامی به آن ونوشک گفته میشودبعنوان تنقلات و همچنین در درست کردن مربا (البته در حالت نارس و سبز) و ترشی استفاده میشود. درخت بنه منبع تولید شیره سقز است . سقز که در گویش کردی منطقه ( جاجگ ) گفته میشود صمغی به رنگ سبز خیلی روشن ، غلیظ و بسیار چسبنده باعطری خوشبو است که استفاده دارویی فراوانی دارد. بخش زیادی از شیره سقز حاوی روغن پرارزش و صنعتی تربانتین است که کاربردهای فراوانی در صنعت دارد . علاوه بر این از شیره سقز در تهیه آدامس ، عطر ، خوشبوکننده ها ، حشره کش ها و در صنعت داروسازی در تهیه نرم کننده ها و ضد عفونی کننده ها استفاده میشود . علاوه بر این در صنعت پلاستیک سازی ، تهیه واکس کفش و چرم و صنعت چاپ هم مورد استفاده قرار می گیرد . بعلت نبود صنایع تبدیلی مناسب ، اکثر سقز تولیدی در ایران به خارج از کشور صادر گردیده و به عنوان مواد پایه ی بسیاری از صنایع مذکور کاربرد دارد. 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده