رفتن به مطلب

درخت ون یا بنه


ارسال های توصیه شده

نام کردی این میوه ونوشک است و عطرو طعم خاصی دارد. نام علمی آن هم Pistaciaatlantica میباشد.با پایان بارشهای بهاره و رسیدن دما به حداکثر میزان خود ( بین اوسط خرداد تا اوایل تیر ماه ) کار بهره برداری شیره سقز از درختان بنه آغاز می شود چون در این زمان درخت در حال رشد است و شیره سقز از آن تراوش می کند. بنه درختی مقاوم است که از اهمیت زیادی برخوردار بوده و فایده های بسیار زیادی دارد .همچنین درختی دیرزیست بوده و در شرایط مناسب تا 300 سال و یا حتی بیشتر عمر می کند . از میوه این درخت که در زبان کردی ایلامی به آن ونوشک گفته میشودبعنوان تنقلات و همچنین در درست کردن مربا (البته در حالت نارس و سبز) و ترشی استفاده میشود. درخت بنه منبع تولید شیره سقز است . سقز که در گویش کردی منطقه ( جاجگ ) گفته میشود صمغی به رنگ سبز خیلی روشن ، غلیظ و بسیار چسبنده باعطری خوشبو است که استفاده دارویی فراوانی دارد. بخش زیادی از شیره سقز حاوی روغن پرارزش و صنعتی تربانتین است که کاربردهای فراوانی در صنعت دارد . علاوه بر این از شیره سقز در تهیه آدامس ، عطر ، خوشبوکننده ها ، حشره کش ها و در صنعت داروسازی در تهیه نرم کننده ها و ضد عفونی کننده ها استفاده می‏شود . علاوه بر این در صنعت پلاستیک سازی ، تهیه واکس کفش و چرم و صنعت چاپ هم مورد استفاده قرار می گیرد . بعلت نبود صنایع تبدیلی مناسب ، اکثر سقز تولیدی در ایران به خارج از کشور صادر گردیده و به عنوان مواد پایه ی بسیاری از صنایع مذکور کاربرد دارد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...