رفتن به مطلب

اکالیپتوس


ارسال های توصیه شده

اکالیپتوس نام انگلیسی : Gum Tree

نام علمی : .Eucalyptus spp

خانواده : Myrtaceae

اکالیپتوس ها از درختان زود رشدی هستند که می توانند نقش سازنده ای در فضای سبز و جنگلکاری (به خصوص در مناطقی که نیاز به پوشش سریع درختی است) داشته باشند. تعدادی از مزایای این درختان به شرح زیر است:

1- رشد سریع و کوتاه بودن دوره بهره برداری ( از نظر برگ و چوب)

 

2- قابلیت کشت در اراضی فقیر(خاکهایی که برذای کشاورزی مناسب نیست)

3- دارا بودن نرمش اکولوژیک زیاد( با اقلیمهای مختلف بهتر از سایر درختان سازگاری نشان می دهد.)

4- حفاظت کناره های رودخانه ها، جاده ها و ایجاد تفرجگاه های مناسب برای استفاده مردم شهرنشین و نقاط صنعتی

5- مورد استفاده بودن در خاکهای باتلاقی و یا با سطح آب زیرزمینی بالا

6- مقاوم بودن به شوری

7- مقاوم بودن در برابر آتش سوزی ( پس از آتش سوزی مجدداً شاخ و برگ می دهند*)

درختانی هستند که در مناطق گرم و معتدل به صورت همیشه سبز و در مناطق سردسیر خزان پذیر می باشند، برگها معمولاً خوشبو و به صورت نیزه مانند و یا به صورت تخم مرغی دیده می شوند.

گونه ها:

1. Eucalyptus niphophila :

برگها کامل ، متناوب، پایک دار، نیزه ای تا نیزه ای خمیده با پوست به اصطلاح پوست ماری کبود رنگ و چرم مانند

 

 

2. E. coccifera :

درختی است زیبا، برگ و جوانه های گل و میوه کبود رنگ هستند، پوست ساقه صاف و روشن می باشد.

 

 

3. E. gunnii :

سایبان خوب و پناهگاهی مناسب است، به طور کلی شکلی زیبا دارد و در برابر سرما مقاوم است. برگهای قلبی شکل شبیه ارغوان با چوبی نرم.

 

 

4. E. urnigera :

گونه ای زینتی با تاج آویزان، برگهای اولیه بدون پایک، گرد و خیلی کبود ولی برگهای کامل ، کشیده و بلند، باریک و سبز تیره درخشان هستند. در برابر سرما خیلی مقاوم است.

 

 

5. E. largiflorens :(Black Box)

با رشد سریع و شاخه های گره دار، جهت سایبان ، بادشکن و زینت مناسب است. برگها بلند و باریک و تا حدی کبود رنگ هستند. گونه ای مقاوم در برابر خشکی و بردبار برای زمین های پست که در معرض طغیان آب قرار دارند و به سرما نیز مقاوم است و تا 18 درجه سانتیگراد زیر صفر را تحمل می کند.

6. E. pauciflora :

( مناسب برای جنگلکاری اطراف تهران) درختی زینتی و پناهگاهی است مناسب برای ارتفاعات ، در برابر سرمای شدید و برف و باد مقاوم است. دارای فرم مجنون نیز می باشد که زیباتر است.

 

7. E. nicholii :

خیلی جالب و زیباست، برگهای باریک ، سبز خاکستری و نسبتاً آویزان دارد. برگهای اولیه زینتی و بسیار باریک هستند که جزء باریکترین برگهای این جنس محسوب می شوند.( عرض 5-2 میلیمتر) و در بهار به رنگ ارغوانی در می آیند . این گونه در برابر سرما خیلی مقاوم است.

 

 

جا و خاک مناسب:

معمولاً در خاکهای قوی با pH خنثی و قلیایی رشد می کند. در آفتاب کامل نمو می کنتد.

هرس:

به هرس چندانی نیاز ندارد، مگر شاخه های شکسته، آفت زده و بیمار، می توان برای تولید شاخه های جدید هم از هرس استفاده کرد.(جوان سازی Rejuvination)

تکثیر:

معمولاً به وسیله بذر تکثیر می شود، بذر در بهار کشت می شود به دلیل اینکه نهالهای جوان قادر به تحمل خشکی نیستند، بهتر است بذرهای اکالیپتوس را در گلدان های پلاستیکی کشت نمود. بذر بیشتر گونه های اکالیپتوس رکود ندارند، فقط Eucalyptus niphophila اگر بذر آن 2 ماه سرما ببیند جوانه زنی بهتری خواهد داشت. نهال های حاصل از بذر نسبت به بیماری مرگ گیاهچه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
حساسند، با قلمه هم تکثیر صورت می گیرد ولی قلمه ها به سختی تولید ریشه می کنند. اگر قلمه ها تولید ریشه کنند پس از ریشه دهی رشد خوبی خواهند داشت.

برای ریشه زایی بهتر است از هورمون استفاده شود. در گونه E. camadulensis قلمه های علفی آن را با NAA , IBA با غلظت 4000 میلی گرم بر لیتر با نسبت 1 به 1 تیمار می کنند. ریشه زایی در این صورت حدود 65% خواهد بود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...