Mahdi Eng 22940 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 آذر، ۱۳۹۲ برای بسیاری از ما بارها اتفاق افتاده که مقابل یخچال و فریزر ایستاده و بسیاری از مواد غذایی داخل آنها را به دلیل گذشتن تاریخ مصرفشان به سطل زباله میاندازیم اما مطالعات اخیر نشان میدهد که این شیوه همیشه بهترین راهکار نیست چون موجب اسراف و دور ریختن مقادیر زیادی از مواد غذایی سالم میشود. گزارش منتشر شده از سوی انجمن حفاظت از منابع طبیعی و کلینیک حقوق و خط مشیهای غذایی دانشکده حقوق هاروارد نشان میدهد بسیاری از مردم آمریکا، مواد غذایی خود را پیش از موعد فاسد شدن دور میاندازند چرا که به درستی نمیدانند «تاریخ انقضاء» دقیقا به چه معناست. این مساله سبب افزایش زبالهها و دور ریختن حجم زیادی غذای سالم میشود. بنابراین مطالعه، بیش از 90 درصد مردم آمریکا مواد غذایی را خیل زود دور میریزند و 40 درصد مواد غذایی نیز بدون استفاده دور انداخته میشوند چون مردم درک درستی از تاریخ مصرف مواد غذایی ندارد. به عنوان مثال عبارتهایی نظیر «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» کاملا با عبارتهایی مثل «تاریخ عرضه» فرق دارند. «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» که مخصوص مشتریان است در واقع بیانگر زمانی است که مشتریان از طریق آن متوجه میشوند که این محصول بنابر ادعای تولیدکننده در اوج تازگی است. پس این تاریخ به معنای فساد مواد غذایی و در عین حال ناسالم بودن آن نیست. از سوی دیگر عبارت «تاریخ عرضه» نیز تاریخی است که به تولیدکننده و عرضهکننده (نه مشتریان) کمک میکنند تا از طریق آن به موجودی کافی انبار پی ببرند. این در حالی است که بسیاری از مشتریان به اشتباه از برچسب «تاریخ عرضه» برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول استفاده میکنند در حالی که در بسیاری از موارد این تاریخها در واقع به این معنا نیستند. «راگ راچ»، مدیر سابق یک فروشگاه زنجیرهای در آمریکا برای حل این مشکل پروژهای با عنوان «جدول روزانه» را راهاندازی کرده است. بر اساس این پروژه مواد غذایی که تقریبا در آخرین روزهای «تاریخ عرضه» هستند با تخفیف قابل توجهی دوباره در بازار عرضه میشوند. در عین حال برای برخی مواد غذایی یک سری هشدارها و تذکرات وجود دارد که باید به خاطر سپرد. این مواد غذایی عبارتند از: - تخم مرغ: در صورت نگهداری از تخم مرغ در یخچال سه الی پنج هفته پس از خرید هنوز تازه و قابل مصرف است. - مواد غذایی کنسروی: مواد غذایی کنسرو شده یک سال تازه و قابل مصرف هستند. این دقیقا همان چیزی است که روی بستهبندی آنها حک شده است. برخی معتقدند کنسروها حتی پس از پایان این تاریخ نیز کماکان قابل استفاده هستند زیرا این مواد غذایی کاملا در خلاء بستهبندی شدهاند و نیازی به تاریخ مصرف ندارند. - سیب: سیب در یخچال حدود سه هفته تازه میماند و در صورتی که پخته و در یخچال نگهداری شود این زمان به هشت ماه نیز افزایش مییابد. - غلات: صبحانههای آماده تهیه شده از غلات بدون اینکه کهنه شوند میتوانند شش ماه تا یک سال در محیط آشپزخانه باقی بمانند حتی اگر این محصولات را پس از این تاریخ نیز میل کنید فقط بیات و کهنه شدهاند و مسلما مریض نمیشوید. - گوشت: پیشنهاد میشود گوشت را سه تا پنج روز پس از خرید مصرف کنید. البته منجمد کردن گوشت آن را بیش از دو ماه تازه نگه داشته و ارزش غذایی آن حفظ میشود. 30 لینک به دیدگاه
Hanaaneh 28168 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 آذر، ۱۳۹۲ مرسی مهدی روش های خوبی رو به ما دانشجوهای خوابگاهی یاد دادی 12 لینک به دیدگاه
z.b 6335 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 آذر، ۱۳۹۲ آهان.. پس دلیل اینکه با تاریخ تولید های فردا و پس فردا مواجه میشیم اینه..؟ شاید تولیدکنندگان و فروشنده ها واسه اینکه محصولاتشون رو دستشون نمونه چنین مسائلی رو عنوان میکنن.. البته اینکه آدم رغبتی به مصرف مواد تاریخ مصرف گذشته نداره، شاید یه جور تلقین باشه.. قطعا معیار سنجش رو میشه تغییر داد..! جالب بود، مرسی. 8 لینک به دیدگاه
notrino 2604 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 آذر، ۱۳۹۲ ممنون از این مطلب خوبت...تا بحال که تاریخ گذشته به پست ما که نخورد...ولی چشم ...حتما به این مطلب اعتماد میکنیم دیگه 6 لینک به دیدگاه
delovan20 1048 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 آذر، ۱۳۹۲ مرسی ازدعوتتون مطالب جالبی بود 4 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده