رفتن به مطلب

❀ مسابقه ی شناسایی گیاهان مرتعی ❀


ارسال های توصیه شده

سلام به مهندس های عزیز ! :icon_gol:

 

این مسابقه هم مثل مسابقه ی قبل که مربوط به گیاهان آبزی بود ، هستش با این تفاوت که توی این تاپیک ، گیاهان مرتعی رو برای شناسایی قرار میدیم .

 

روند مسابقه هم مثل مسابقه های قبله . کسی که جواب درست رو داد ، یه عکس میذاره . :w16:

 

بچه هایی که جواب درست رو میدن ، فراموش نکنن که کمی در مورد گیاه توضیح بدن . نام علمی ، مشخصات گیاهشناسی ، خواص گیاه و هر چیز دیگه ای که به نظرتون میرسه و میتونه اطلاعات خوبی به ما بده .:hapydancsmil:

 

با گیاه زیر شروع میکنیم ! ... این چه گیاهی هستش ؟!

83532156182504114444.jpg

  • Like 11
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 68
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

مثل مسابقات قبلی بسیار عالی:icon_gol:

اینو نمیدونم:ws52: سخته داخل گوگلم چیز دقیقی پیدا نکرد:w58:Eleusine indica نیست؟

خواهش میکنم...

خیر نادرسته..:w16:

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...
سوال بعدي:

Capsella_bursa-pastoris_inflorescence.jpg

 

 

 

نام فارسی: کیسه کشیش

 

نام علمی: Capsella bursa-pastori

 

نام تیره:Crucifera

 

نام انگلیسی:Shepherd گیاهی یک ساله، با بذر تکثیر می یابد. دارای ریشه ای دوکی شکل، در تمام خاک ها رشد می نماید و نیاز کمی در خاک دارد، ولی خاک ترد و پوک را ترجیح می دهد.

دوره رویش: تقریبا در تمام طول سال مخصوصا پاییز

برگ ها کوتیلدونی:تخم مرغی کشیده، خیلی کوچک، برگ دم کوتاه

برگ های شاخه: در ابتدا مدور یا قاشقی شکل، اولین برگ معمولا کامل و بدون دندانه، برگ های بعدی کشیده، دندانه دار یا با لوب های حاشیه مواج تا عمیقا شکاف دار، همه برگ ها دارای برگ دم، برگ های ساقه نیزه ای اغلب بدون شکاف، بدون

 

برگ سر نیزه ای شکل.

ساقه: افراشته، ساده یا با یکی دو انشعاب آشکار، صاف یا با کرک های پراکنده، بلندی تا 50 سانتی متر

گل: کوچک، سفید، انتهایی، در ارایش خوشه ای

دوره گلدهی: تقریبا در تمام مدت سال

مشخصات دانه: میوه خورجین قلبی شکل، به طول 9-4 میلی متر، ریشه چه به وسیله یک شیار باریک محدود می شود. ریشه چه به انداره لپه ها و یا کمی بلند تر از لپه هاف به رنگ زرد تا قهوه ای ، مات، صاف تا کمی زبر

مناطق انتشار در ایران: در تمام نواحی ایران از جمله: تهران، کرج، غرب ایران، کرمانشاه، گیلان، مشهد، نیشابور، کرمان، همدان و . .

ویژگیهای گیاهشناسی :

گیاهی علفی ،پرزدار با ساقه افراشته وبرگ هایی با بریدگی های عمیق دندانه ای ،گلهای سفیدیا صورتی دارد که به صورت خوشه ای تشکیل می شوند.میوه به شکل خورجینک ومثلثی شکل می باشد .

 

رویشگاها :

تقریبا اغلب نقاط ایران ،اطراف تهران ، شمیرانات ، کرج ،قزوین ارتفاع رویشگاه 1200-2500 متر از سطح دریا

خواص دارویی:

به عنوان بند آورنده خون در تمامی خونریزی ها استفاده می شود . رفع التهابهای سطحی بدن ، التیام زخم ها.

گیاهی است یکساله با ساقه های راست به ارتفاع 50-10 سانتیمتر که به صورت انفرادی یا چند تایی از بوته ها منشعب می شود.برگهای پایینی به صورت متراکم متقابل و دارای بریدگی عمیق هستند.در حالی که تعداد برگهای بالایی محدود بوده به

 

شکل زبانکی طویل با با دو زائده گوشکدار به ساقه متصل هستند.گلهای آن سفید رنگ و کوچک و پرچم چلیپائی است.میوه آن خورجینک،کم و بیش قلبی شکل و دو برچه ای بوده که با دمگل بلندی به ساقه اصلی متصل می شود.

کیسه کشیش از علفهای هرز مزارع توتون،چغندر قند،نیشکر،بادام زمینی،باغهای میوه و حاشیه جاده هاست.

 

 

 

 

mising.jpg

 

  • Like 2
لینک به دیدگاه

 

 

 

نام فارسی: کیسه کشیش

 

نام علمی: Capsella bursa-pastori

 

نام تیره:Crucifera

 

نام انگلیسی:Shepherd گیاهی یک ساله، با بذر تکثیر می یابد. دارای ریشه ای دوکی شکل، در تمام خاک ها رشد می نماید و نیاز کمی در خاک دارد، ولی خاک ترد و پوک را ترجیح می دهد.

دوره رویش: تقریبا در تمام طول سال مخصوصا پاییز

برگ ها کوتیلدونی:تخم مرغی کشیده، خیلی کوچک، برگ دم کوتاه

برگ های شاخه: در ابتدا مدور یا قاشقی شکل، اولین برگ معمولا کامل و بدون دندانه، برگ های بعدی کشیده، دندانه دار یا با لوب های حاشیه مواج تا عمیقا شکاف دار، همه برگ ها دارای برگ دم، برگ های ساقه نیزه ای اغلب بدون شکاف، بدون

 

برگ سر نیزه ای شکل.

ساقه: افراشته، ساده یا با یکی دو انشعاب آشکار، صاف یا با کرک های پراکنده، بلندی تا 50 سانتی متر

گل: کوچک، سفید، انتهایی، در ارایش خوشه ای

دوره گلدهی: تقریبا در تمام مدت سال

مشخصات دانه: میوه خورجین قلبی شکل، به طول 9-4 میلی متر، ریشه چه به وسیله یک شیار باریک محدود می شود. ریشه چه به انداره لپه ها و یا کمی بلند تر از لپه هاف به رنگ زرد تا قهوه ای ، مات، صاف تا کمی زبر

مناطق انتشار در ایران: در تمام نواحی ایران از جمله: تهران، کرج، غرب ایران، کرمانشاه، گیلان، مشهد، نیشابور، کرمان، همدان و . .

ویژگیهای گیاهشناسی :

گیاهی علفی ،پرزدار با ساقه افراشته وبرگ هایی با بریدگی های عمیق دندانه ای ،گلهای سفیدیا صورتی دارد که به صورت خوشه ای تشکیل می شوند.میوه به شکل خورجینک ومثلثی شکل می باشد .

 

رویشگاها :

تقریبا اغلب نقاط ایران ،اطراف تهران ، شمیرانات ، کرج ،قزوین ارتفاع رویشگاه 1200-2500 متر از سطح دریا

خواص دارویی:

به عنوان بند آورنده خون در تمامی خونریزی ها استفاده می شود . رفع التهابهای سطحی بدن ، التیام زخم ها.

گیاهی است یکساله با ساقه های راست به ارتفاع 50-10 سانتیمتر که به صورت انفرادی یا چند تایی از بوته ها منشعب می شود.برگهای پایینی به صورت متراکم متقابل و دارای بریدگی عمیق هستند.در حالی که تعداد برگهای بالایی محدود بوده به

 

شکل زبانکی طویل با با دو زائده گوشکدار به ساقه متصل هستند.گلهای آن سفید رنگ و کوچک و پرچم چلیپائی است.میوه آن خورجینک،کم و بیش قلبی شکل و دو برچه ای بوده که با دمگل بلندی به ساقه اصلی متصل می شود.

کیسه کشیش از علفهای هرز مزارع توتون،چغندر قند،نیشکر،بادام زمینی،باغهای میوه و حاشیه جاده هاست.

 

آفرين عزيزم

درست بود

  • Like 1
لینک به دیدگاه
آفرين عزيزم

درست بود

 

مرسي دوست عزيز :a030:

 

سوال بعدي ، اگه گفتين اين چه گياهيه؟؟؟؟؟؟ خيلي راحته شك ندارم كه به چشمتون خورده باشه .

imagesCA5MWBJY.jpg

  • Like 2
لینک به دیدگاه
مرسي دوست عزيز :a030:

 

سوال بعدي ، اگه گفتين اين چه گياهيه؟؟؟؟؟؟ خيلي راحته شك ندارم كه به چشمتون خورده باشه .

imagesCA5MWBJY.jpg

 

خیلی راحته موافقم نمیگم تا دوستان بگن.. و خیلی جالبه بدونید چه گیاهیه/:w16:

  • Like 2
لینک به دیدگاه

imagesCA5MWBJY.jpg

 

شكر تيغال

شکر تيغال گياهي است که در قاره اروپا، آسيا و آفريقا مي رويد و بيش از ۱۲۰نوع دارد.اين گياه خاردار به شکل خار خسک است که گل هايش به شکل گلوله اي خاردار و آبي رنگ در انتهاي ساقه قراردارد.خواص:شکر تيغال تقويت کننده عضلات بدن است.*انعطاف پذيري ستون فقرات را افزايش مي دهد.*برطرف کننده سرفه است.*براي پايين آوردن تب مصرف مي شود.*به عنوان ملين و متعادل کننده دستگاه گوارش استفاده مي شود.*سوزش مري را تسکين مي دهد.*براي صاف کردن صدا و رفع خشکي گلو مفيد است.*در قديم از اين گياه براي درمان فشار خون بالا، تصلب شرايين و سکته قلبي استفاده مي شد.*براي درمان تکرر ادرار مفيد است.

 

  • Like 2
لینک به دیدگاه
imagesCA5MWBJY.jpg

 

شكر تيغال

شکر تيغال گياهي است که در قاره اروپا، آسيا و آفريقا مي رويد و بيش از ۱۲۰نوع دارد.اين گياه خاردار به شکل خار خسک است که گل هايش به شکل گلوله اي خاردار و آبي رنگ در انتهاي ساقه قراردارد.خواص:شکر تيغال تقويت کننده عضلات بدن است.*انعطاف پذيري ستون فقرات را افزايش مي دهد.*برطرف کننده سرفه است.*براي پايين آوردن تب مصرف مي شود.*به عنوان ملين و متعادل کننده دستگاه گوارش استفاده مي شود.*سوزش مري را تسکين مي دهد.*براي صاف کردن صدا و رفع خشکي گلو مفيد است.*در قديم از اين گياه براي درمان فشار خون بالا، تصلب شرايين و سکته قلبي استفاده مي شد.*براي درمان تکرر ادرار مفيد است.

 

آفرين دوست عزيز ديدي گفتم راحته ، كاملا درسته :icon_gol: فقط جسارتا بيانات دوستمون و كامل تر ميكنم

اين گياه از خانوادةCompositae و نام علمي آن Echinops persicus Stev. Et Fisch (پارسا) مي باشد.

شِکَرتیغال (Echinops) سرده‌ای از گیاهان چندساله‌است. نام‌های دیگر آن در قدیم شکرتیار، خارشکر و تیغ قندک بوده‌است. شکر تیغال که براحتی در آب حل می‌شود دارای ۲۳ درصد قند

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، طعمی شیرین و لعاب‌دار است و بعنوان لینت‌بخش و برطرف‌کننده سرفه و نیز پائین آورنده تب مصرف می‌شود.گیاهان این سرده را خارشکرها و قندرونک‌ها هم نامیده‌اند.

این سرده در ایران ۵۴ گونه گیاه علفی چندسالهٔ خاردار دارد که معمولاً انحصاری ایران‌اند.شکرتیغال گیاهی است خاردار بشکل

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که گل‌هایش به‌شکل گلوله‌ای خاردار و آبی‌رنگ در انتهای ساقه قرار دارند. این گیاه در سراسر
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌روید. بر روی برگ‌ها و ساقه ٔ این گیاه حشره‌ای از راسته ٔ
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بنام
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای نگهداری تخم‌ها و نوزاد خود
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌تند به اندازه یک فندق که سفیدرنگ است. نوزاد پس از آن‌که به حشره بالغ بدل شد پیله را سوراخ می‌کند و از آن خارج میشود. جنس پیله ٔ این حشره که از ترشحات گیاه شکرتیغال ساخته شده ترکیبی از مواد سلولزی و نشاسته و مواد ازته و به‌مقدار زیاد (در حدود ۲۵ درصد) قند مخصوصی بنام
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است. در پزشکی قدیم از این پیله که بنام شکرتیغال یا گل تیغال مینامند بعنوان
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و متعادل کنندهٔ
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
استفاده می‌کردند. در بازار منظور از شکرتیغال همین گل تیغال پیله ٔ خزوکک است و خودگیاه را بنام تیغال مینامند.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گیاهان مولد شیرابه‌های قندی (
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
) شکرتیغال در اغلب استان‌های ایران به ویژه خراسان فارس(جهرم) اصفهان کرمان کرمانشاه همدان لرستان شاهرود مازندران و تهران در بلندای ۱۸۰۰ متری از سطح دریا رویش و پراکندگی داشته و جمع‌آوری محصول نیز کم و بیش در این مناطق صورت می‌گیرد. در بسیاری از مناطق ایران به رغم وجود و وفور گیاه شکرتیغال آثاری از فعالیت و وجود حشره مشاهده نمی‌شود.

خواص – كاربرد

شكر تيغال از نظر طبيعت طبق نظر حكماي طب سنتي از نظر حرارت و برودت معتدل و رطوبت آن كمي بيشتر و با كمي لزجي مي باشد. اين ماده از زمان ابوعلي سينا شناخده شده بود و براي سرفه و دستگاه تنفس به عنوان داروي خيلي نافع تجويز مي شده است. ملين سينه است و خشونت سينه را رفع مي كند. حدث اخلاط و سوزش مري را تسكين مي دهد و براي سرفه و صاف كردن صدا و رفع خشكي گلو و معده نافع است. اسراف در خوردن آن به هم خوردگي حال و آشفتگي ايجاد مي كند. از اين نظر بايد با شكر و ترنجبين خورده شود. مقدار خوراك آن تا 20 گرم است.

دكتر شليمر در يادداشتهايش مي نويسد با اينكه شكر تيغال شيريني ندارد و طعمي نشاسته اي دارد، مع هذا يكي از موثرترين داروهاي سينه است و بويژه براي تسكين سرفه هاي شديد و سركش كه ناشي از تحريك برونشها باشد، آرامش بخش است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
اين چه گياهيه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

indigo1.jpg

 

وسمه‌

Indigofera tinctoria: نام علمی

به فارسى«وسمه»گفته مى‌شود.در كتب طب سنتى گیاه آن با نام عربى آن«كتم»و«خطر»(برگ گیاه)آمده است.به فرانسوى‌ ed?euoV و letsaP و sed letsaP sreirutniet و ?evitluc letsaP و به انگلیسى‌ letsaP و daoW و ogidni naeporuE گفته مى‌شود.گیاهى است از خانوادهء eareficurC ،نام علمى آن‌ .L airotcnit sitasI مى‌باشد.گونه‌اى از گیاه وسمه را در مازندران«شال‌حنى»(حناى شغال)نامند. به فارسى«وسمه»گفته مى‌شود.در كتب طب سنتى گیاه آن با نام عربى آن«كتم»و«خطر»(برگ گیاه)آمده است.به فرانسوى‌ ed?euoV و letsaP و sed letsaP sreirutniet و ?evitluc letsaP و به انگلیسى‌ letsaP و daoW و ogidni naeporuE گفته مى‌شود.گیاهى است از خانوادهء eareficurC ،نام علمى آن‌ .L airotcnit sitasI مى‌باشد.گونه‌اى از گیاه وسمه را در مازندران«شال‌حنى»(حناى شغال)نامند.

مشخصات‌

 

گیاهى است دوساله كه از برگ آن مادهء آبى‌رنگ سیر به نام وسمه گرفته مى‌شود.

بلندى آن  ١١٠ - ٩٠  سانتى‌متر،برگهاى آن كمانى و به‌طور گروهى است.قسمت‌پایین برگها نازك و سفید شده و به شكل دمبرگ ضخیم گوشتى درآمده و به ساقه‌متصل مى‌شود.قسمت بالاى برگ بیضى دندانه‌دار براق و سبزرنگ است.

گلهاى آن زرد،میوهء آن خورجینك كوتاه و سیاه‌رنگ و ریشهء آن عمودى وكمى ضخیم مى‌باشد.

گیاه وسمه بومى چین است و در سایر مناطق دنیا نیز انتشار دارد.در ایران نیزگونه‌هایى از آن به‌طور خودرو مى‌روید و در باختران،طاق بستان دیده مى‌شود.

گونه‌هاى دیگرى از آن در شمال ایران در مازندران،پل زنگوله در كنار رودخانه‌ها درریگزار و در دامنه‌هاى البرز انتشار دارد.این گیاه خاكهاى سبك قابل نفوذ را دوست دارد.تكثیر آن معمولا از طریق‌كاشت بذر آن در بهار روى خطوطى به فاصلهء  ٣٠ - ٢۵  سانتى‌متر انجام مى‌گیرد،رشدآن تا تیرماه خیلى بطئى است ولى از آن به بعد سریع مى‌شود.برگهاى آن را  ۵ - ۴  باردر سال وقتى كه به قدر كافى ضخیم و براق و چرب باشد،برداشت مى‌كنند و از خمیربرگها وسمه به دست میآید.

 

تركیبات شیمیایى‌

 

از نظر تركیبات شیمیایى در گیاه وسمه مواد اندیكال‌ ١ ،اندوكسیل‌ ٢ ،ایزاتان‌ ٣ ولابنزیم‌ ۴ وجود دارد[چونگ یائوچى‌].

 

خواص-كاربرد

 

در چین ریشهء گیاه كه تلخ است و خنك‌كننده،براى كاهش حرارت تب مخملك‌تجویز مى‌شود[چونگ یائوچى‌].از برگهاى آن نیز به عنوان خنك‌كننده براى خنك‌كردن حرارت خون استفاده مى‌شود و براى معالجهء سرخك و تیفوئید و آنفلوانزاتجویز مى‌گردد.

 

و اما طبق نظر حكماى طب سنتى ایران برگ كتم كه از آن وسمه گرفته مى‌شود ازنظر طبیعت گرم و خشك است و از نظر خواص معتقدند كه قابض است.مالیدن آن به‌سر براى زكام و تقویت مو نافع است.خوردن آب برگ آن یا آب دم‌كردهء برگ آن‌قى‌آور است و در موارد گزیدن سگ هار نافع است.

 

وسمه مضر و مضعف دماغ است از این نظر باید با قرنفل و لادن خورده شود.

 

براى تهیهء روغن وسمه آب برگ را با هم‌وزن آن روغن كنجد با آتش ملایم‌مى‌جوشانند تا روغن بماند و آب آن تبخیر شود.روغن وسمه براى دراز شدن موى‌سر و جلوگیرى از ریختن آن نافع است.

 

مالیدن روغن وسمه براى بواسیر نیز مفید است.تخم وسمه شبیه تخم ترب است.

 

مالیدن گرد تخم براى جلوگیرى از آب آوردن و همچنین براى جذب آب چشم درآغاز آب آوردن(آب‌مروارید)نافع است.اگر ریشهء آن را با آب بپزند و صاف‌نموده و قدرى صمغ عربى داخل آن نمایند،مانند مركب براى نوشتن رنگ خوبى‌است.

 

خوانندهء محترم توجه فرمایند كه در موارد كاربرد گیاه وسمه در قسمت اول كه‌عقاید حكماى چینى و خاور دور ذكر شد آن را سرد و خنك‌كننده مى‌دانند و درمواردى براى كاهش حرارت تبها به كار مى‌برند.ولى در كتب طب سنتى ایرانى آن راگرم و خشك مى‌دانند و براى مواردى سواى آنچه كه در خاور دور به كار مى‌رودتجویز مى‌نمایند.این یكى از موارد نادرى است كه بین این دو گروه حكما اختلاف‌نظر هست و یا به عبارت بهتر اتفاق نظر وجود ندارد و موضوع جالبى براى تحقیق‌است كه نظر پژوهشگران پزشكى را براى انجام تجربیاتى در این زمینه جلب مى‌نماید.

 

 

  • Like 2
لینک به دیدگاه

 

وسمه‌

Indigofera tinctoria: نام علمی

به فارسى«وسمه»گفته مى‌شود.در كتب طب سنتى گیاه آن با نام عربى آن«كتم»و«خطر»(برگ گیاه)آمده است.به فرانسوى‌ ed?euoV و letsaP و sed letsaP sreirutniet و ?evitluc letsaP و به انگلیسى‌ letsaP و daoW و ogidni naeporuE گفته مى‌شود.گیاهى است از خانوادهء eareficurC ،نام علمى آن‌ .L airotcnit sitasI مى‌باشد.گونه‌اى از گیاه وسمه را در مازندران«شال‌حنى»(حناى شغال)نامند. به فارسى«وسمه»گفته مى‌شود.در كتب طب سنتى گیاه آن با نام عربى آن«كتم»و«خطر»(برگ گیاه)آمده است.به فرانسوى‌ ed?euoV و letsaP و sed letsaP sreirutniet و ?evitluc letsaP و به انگلیسى‌ letsaP و daoW و ogidni naeporuE گفته مى‌شود.گیاهى است از خانوادهء eareficurC ،نام علمى آن‌ .L airotcnit sitasI مى‌باشد.گونه‌اى از گیاه وسمه را در مازندران«شال‌حنى»(حناى شغال)نامند.

مشخصات‌

 

گیاهى است دوساله كه از برگ آن مادهء آبى‌رنگ سیر به نام وسمه گرفته مى‌شود.

بلندى آن  ١١٠ - ٩٠  سانتى‌متر،برگهاى آن كمانى و به‌طور گروهى است.قسمت‌پایین برگها نازك و سفید شده و به شكل دمبرگ ضخیم گوشتى درآمده و به ساقه‌متصل مى‌شود.قسمت بالاى برگ بیضى دندانه‌دار براق و سبزرنگ است.

گلهاى آن زرد،میوهء آن خورجینك كوتاه و سیاه‌رنگ و ریشهء آن عمودى وكمى ضخیم مى‌باشد.

گیاه وسمه بومى چین است و در سایر مناطق دنیا نیز انتشار دارد.در ایران نیزگونه‌هایى از آن به‌طور خودرو مى‌روید و در باختران،طاق بستان دیده مى‌شود.

گونه‌هاى دیگرى از آن در شمال ایران در مازندران،پل زنگوله در كنار رودخانه‌ها درریگزار و در دامنه‌هاى البرز انتشار دارد.این گیاه خاكهاى سبك قابل نفوذ را دوست دارد.تكثیر آن معمولا از طریق‌كاشت بذر آن در بهار روى خطوطى به فاصلهء  ٣٠ - ٢۵  سانتى‌متر انجام مى‌گیرد،رشدآن تا تیرماه خیلى بطئى است ولى از آن به بعد سریع مى‌شود.برگهاى آن را  ۵ - ۴  باردر سال وقتى كه به قدر كافى ضخیم و براق و چرب باشد،برداشت مى‌كنند و از خمیربرگها وسمه به دست میآید.

 

تركیبات شیمیایى‌

 

از نظر تركیبات شیمیایى در گیاه وسمه مواد اندیكال‌ ١ ،اندوكسیل‌ ٢ ،ایزاتان‌ ٣ ولابنزیم‌ ۴ وجود دارد[چونگ یائوچى‌].

 

خواص-كاربرد

 

در چین ریشهء گیاه كه تلخ است و خنك‌كننده،براى كاهش حرارت تب مخملك‌تجویز مى‌شود[چونگ یائوچى‌].از برگهاى آن نیز به عنوان خنك‌كننده براى خنك‌كردن حرارت خون استفاده مى‌شود و براى معالجهء سرخك و تیفوئید و آنفلوانزاتجویز مى‌گردد.

 

و اما طبق نظر حكماى طب سنتى ایران برگ كتم كه از آن وسمه گرفته مى‌شود ازنظر طبیعت گرم و خشك است و از نظر خواص معتقدند كه قابض است.مالیدن آن به‌سر براى زكام و تقویت مو نافع است.خوردن آب برگ آن یا آب دم‌كردهء برگ آن‌قى‌آور است و در موارد گزیدن سگ هار نافع است.

 

وسمه مضر و مضعف دماغ است از این نظر باید با قرنفل و لادن خورده شود.

 

براى تهیهء روغن وسمه آب برگ را با هم‌وزن آن روغن كنجد با آتش ملایم‌مى‌جوشانند تا روغن بماند و آب آن تبخیر شود.روغن وسمه براى دراز شدن موى‌سر و جلوگیرى از ریختن آن نافع است.

 

مالیدن روغن وسمه براى بواسیر نیز مفید است.تخم وسمه شبیه تخم ترب است.

 

مالیدن گرد تخم براى جلوگیرى از آب آوردن و همچنین براى جذب آب چشم درآغاز آب آوردن(آب‌مروارید)نافع است.اگر ریشهء آن را با آب بپزند و صاف‌نموده و قدرى صمغ عربى داخل آن نمایند،مانند مركب براى نوشتن رنگ خوبى‌است.

 

خوانندهء محترم توجه فرمایند كه در موارد كاربرد گیاه وسمه در قسمت اول كه‌عقاید حكماى چینى و خاور دور ذكر شد آن را سرد و خنك‌كننده مى‌دانند و درمواردى براى كاهش حرارت تبها به كار مى‌برند.ولى در كتب طب سنتى ایرانى آن راگرم و خشك مى‌دانند و براى مواردى سواى آنچه كه در خاور دور به كار مى‌رودتجویز مى‌نمایند.این یكى از موارد نادرى است كه بین این دو گروه حكما اختلاف‌نظر هست و یا به عبارت بهتر اتفاق نظر وجود ندارد و موضوع جالبى براى تحقیق‌است كه نظر پژوهشگران پزشكى را براى انجام تجربیاتى در این زمینه جلب مى‌نماید.

 

كاملا درسته

سوال بعدي رو بزار:icon_gol:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
كاملا درسته

سوال بعدي رو بزار:icon_gol:

 

ايول ميدونستم .:a030:

اينم از سوال بعدي گياه معروفي هستش جوابش هم آسونه اگه گفتييييييييييين؟؟؟؟؟

 

L6335461360860.jpg

  • Like 2
لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...