رفتن به مطلب

نگهداری گوشت مرغ


ارسال های توصیه شده

ويژگيهاي ظاهري گوشت مرغ در مراكز توزيع و عرضه

 

1. گوشت ماكيان تازه بايد: رنگ ماهيچه هاي اعضاء خلفي و پاها قرمز و ماهيچه هاي سينه روشن مايل به زرد بوده وپوست بطوريكنواخت روي بدن كشيده وعاري ازهرگوته پارگي ياتورم،خون مردگي،تغيير رنگ وخراش‏باشد.

 

2. اندرونه شكم بايد خالي شده باشد.

 

3. جگر و سنگدان بايد خارج شده و پس از تميز كردن در داخل حفرة شكمي قرار گيرد.

 

4. قلب و جگر بايد داراي رنگ طبيعي و حجم معمولي باشد.

 

5. مرغ بايد كاملا“ تميز و عاري از ذرات خارجي باشد.

 

6. بايد فاقد آثارسوختگي ناشي از شعله دادن باشد.

 

7. بايد عاري از قارچ زدگي باشد (لكه هاي رنگي)

 

8. نبايد هيچگونه بوي غير طبيعي مثل بوي ترشيدگي يا متعفن حس گردد.

 

9. در اتصالات داخلي گوشت به استخوان تغيير رنگ يا بوي بد مشاهده نگردد.

 

10. گوشت مرغ بايد سفتي و قوام طبيعي داشته باشد.

 

11. چربي طيور بايد رنگ زرد روشن يكنواخت داشته و بدون هيچگونه بوي بد باشد.

 

12. پركني بطور كامل صورت گرفته باشد.

 

13. مرغ بايد بطور بهداشتي تهيه و داراي گواهي بهداشتي باشد.

 

14. ميزان لاشه موجود در فروشگاه متناسب با ظرفيت يخچال باشد.

 

15. نگهداري و عرضة مرغ منحصرا“ بايد در داخل يخچالهاي ويترين دار صورت گيرد.

 

16. مرغ نبايد در آون گذاشته شود.

 

17. شستشوي لاشه و ضمائم آن در فروشگاه ممنوع است.

 

18. مرغ منجمد علاوه بر خصوصيات ذكر شده بايد:

 

1-18- در كيسه هاي پلاستيكي بي عيب دست نخورده بطور كاملا“ يخ زده عرضه گردد.

 

2-18- در داخل بسته بندي نبايد خونابه يا آب منجمد وجود داشته باشد.

 

3-18- لاشه حالت ليز و لغزنده نداشته باشد (ناشي از آب شده و انجماد دوباره)

 

4-18- مرغ منجمد بايد در سردخانه 18- تا 25- درجه سانتيگراد نگهداري شود.

 

5-18- فاقد آثار سوختگي ناشي از انجماد باشد

 

6-18- حفرة شكمي بايد كاملا“ تميز و عاري از امعاء و احشاء باشد.

 

7-18- بايد بدون سر و پا باشد

 

8-18- قلب، جگر و سنگدان درون لفاف جداگانه اي در حفرة شكمي جاي گرفته باشد.

 

9-18- ph سطحي آن نبايد بيش از7/6 باشد

 

10-18- لاشه خارج شده از سردخانه بايد طي مدت كوتاهي بفروش برسد

 

توضيح (1) : هنگام بازرسي ظاهري، بالها را باز و پس از مشاهدة زير آنها برگردد. درصورت تغيير بو يا شروع فساد، بهترين محل براي بازرسي، ناحية داخلي اتصال بال به بدن است كه در مراحل اوليه شروع فساد با برش اين ناحيه و بو كردن ميتوان متوجه شد. (در قسمت شكم طيور اگر تازه باشد، شفاف، سفيد و يا زرد رنگ بوده و درصورتيكه سبز يا آبي رنگ باشد بايد به تازگي آن مظنون بود.)

 

توضيح (2) : در صورتيكه حيوان زنده سر بريده شده باشد نسوج اطراف محل سربري متورم و جمع شده در اراف آن لخته هاي خون مشاهده شده كه در بافتهاي مجاور نيز پخش شده است. در طيور مرده نسوج اطراف، متورم نبوده و محل برش يكنواخت است و ضمنا“ همه بدن پرخون است.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...