رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

چکیده:

 

سقانفارها گونه ای خاص از معماری بومی و مذهبی منطقه مازندران می باشند که بعد از مسجد و در کنار تکیه،از اهمیت و اعتبار خاصی در نزد اهالی منطقه برخوردارند.

 

در منطقه مازندران باورهای خاصی نسبت به تکیه و سقانفار وجود دارد.در این منطقه طی یک باور محلی تکیه نمادی از حضرت امام حسین(ع) و سقانفار نمادی از حضرت ابوالفضل(ع) است.باور دیگر،این است که حضرت ابوالفضل(ع) هیچ گاه به احترام امام حسین(ع) در پیشگاه ایشان نمی نشست.نمود این باور در معماری به صورت شکل معماری تکیه (نشسته - یک طبقه) و شکل معماری سقانفار (ایستاده - دو طبقه) نشان داده شده است.صورت دیگر اعتقادات بومی و آیینی با هم بودن امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) در تمامی مراحل زندگی به خصوص عاشورا و پاسداری حضرت ابوالفضل (ع) از حضرت امام حسین(ع) بوده است.نمود این اعتقاد و باور،ساخت تکیه و سقانفار به صورت جز جدایی ناپذیر از همدیگر است که به عنوان یک رکن معماری مذهبی منطقه مازنداران به چشم می خورد.

 

 

مشخصات مقاله:مقاله در 9 صفحه به قلم احمد پیرزاد(کارشناس ارشد مرمت و احیا بناها و بافت های تاریخی دانشگاه هنر اصفهان)منبع مجله کتاب ماه هنر بهمن ماه 1388

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...