رفتن به مطلب

شیرین کننده های مصنوعی


ارسال های توصیه شده

شيرين کننده‏ هاي مصنوعي که شيرين کننده ‏هاي بدون کالري و غيرمغذي نيز ناميده مي ‏شوند، مواد شيريني هستند که به دليل نداشتن کالري در صنايع غذايي استفاده مي ‏شوند.

 

مهم‏ ترين آن ها عبارتند از:

آسه سولفام k

 

در سال 1967 در آلمان کشف شد و در سال 1988 مجوز مصرف را از FDA دريافت کرد. اين ماده که 200 بار شيرين ‏تر از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است در صنايع نانوايي، دسرهاي فريز شده،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مصرف مي‏ شود.

از کربن، نيتروژن، اکسيژن، هيدروژن، سولفور و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
تشکيل شده و بدون کالري است. پايداري خوبي دارد و جزء خوبي براي اختلاط با شيرين ‏کننده‏ ها محسوب شده و طعم و مزه شيرين را در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ارتقا مي‏ دهد.

آسپارتام

 

در سال 1969 کشف و در سال 1981 مجوز مصرف FDA را کسب کرد.

از دو
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ي آسپارتيک اسيد و فنيل آلانين تهيه شده و 180 بار شيرين ‏تر از شکر است. اين ماده براي افرادي که مبتلا به
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
هستند مضر مي ‏باشد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را حتي اگر تنها به کار ببرند شيرين ‏کننده خوبي است. اين ماده در عين حال به صورت مخلوط با شيرين ‏کننده‏ هاي ديگر نيز استفاده مي‏ شود.

در صورت ذخيره شدن در انبار به مدت بسيار طولاني تجزيه مي ‏شود و در دماي بسيار بالا به مدت زياد مقاومت نمي ‏کند.

تحت نام E951 عرضه مي‏ شود.

اين ماده در صنايع نانوايي،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، پُرکننده‏ هاي کيک‏ ها، محصولات قنادي و کيک‏ هاي پنير فريز شده استفاده مي ‏شود و به‏ خصوص طعم ‏هاي ميوه‏ اي را تشديد مي ‏کند.

ساخارين

 

قديمي ‏ترين شيرين ‏کننده مصنوعي است. در سال 1878 کشف شد. اين ماده عمدتا به صورت
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
محلول و ساخارين آزاد کم محلول وجود دارد. پايدار بوده و محلول ‏هاي غليظ آن داراي ته مزه تلخي است.

مصرف آن در سال 1977 به علت احتمال سرطان ‏زا بودن کاهش يافت. امروزه بر اين باورند که نتايج مطالعات بر مبناي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‏زا بودن ساخارين در مورد موش‏ ها صدق کرده و نبايد آن ها را به نوع بشر تعميم داد.

 

سوکرالوز

 

شيرين ‏کننده ‏اي بسيار قوي است و تقريبا 600 برابر شکر شيريني دارد. شيريني آن تاخيري است و پايداري و طعم و مزه آن سبب شده تا مصرف اين ماده در صنايع غذايي و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گسترش يابد.

سوکرالوز به صورت تک يا مخلوط با ساير شيرين‏ کننده‏ ها مصرف مي‏ شود. با نام تجاري Splenda به فروش مي ‏رسد.

آليتام

 

 

مانند آسپارتام از آمينواسيدها تشکيل شده و 2000 بار شيرين ‏تر از شکر است.

سيکلامات

 

در سال 1937 کشف شد. اين ماده پايدار است ولي شيرين آن زياد نيست و در محصولاتي به مصرف مي ‏رسد که نبايد شيرين چنداني داشته باشند.

معمولا در ترکيب با ساخارين مصرف مي ‏شود.

نکات

* ساخارين، آسپارتام، سوکرالوز و آسه سولفام k طول عمر نگهداري بالايي دارند و بايد در بسته ‏بندي اصلي در جاي خشک و هواي اتاق نگهداري شوند.

* شيرين کننده‏ هاي مصنوعي به جاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
براي شيرين کردن نوشيدني ‏هاي سرد و گرم استفاده مي ‏شوند ولي به دليل آن که شيريني آن ها از شکر بالاتر است بايد به ميزان کمي جايگزين اين ماده شوند و در صورت اضافه کردن موادي نظير ساخارين، سوکرالوز و آسه سولفام k بايد کمي در دستور ماده غذايي تغيير ايجاد کرد.

* بايد توجه داشت در محصولاتي که شکر نقش مهمي در آن ها ايفا مي‏ کند نمي ‏توان از شيرين ‏کننده‏ هاي قوي استفاده کرد، چرا که شکر علاوه بر شيرين کردن، در ايجاد حجم و تشکيل ژل کمک کرده، فعاليت آبي را تنظيم مي ‏نمايد و در قهوه‏اي شدن محصول نيز موثر است.

* شيرين‏ کننده ‏هاي مصنوعي بهتر است در ترکيب با الکل‏ هاي قندي مصرف شوند.

 

  • Like 4
لینک به دیدگاه
این آبنباتای مخصوص قندی ها، چیه؟:ws38:

 

آبنبات های مخصوص دیابتی ها از شیرین کننده استویا که شیرینی 100% طبیعی تولید میکنند

 

به این تاپیک برو اطلاعات مربوط به استویا رو اونجا گذاشتم :

 

30 برابر شيرين‌تر از شكر" ويژگي ‌شگفت‌انگيز گياه استويا است

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...