رفتن به مطلب

ارزش/ضد ارزش (بحث جامعه شناسانه)

ms13

ارسال های توصیه شده

با عرض درود و خسته نباشید

در مورد ارزش ها صحبت کنید ...

البته من یک تاپیک در بخش مربوط باز کردم [ http://www.noandishaan.com/forums/thread120614.html#post1332493 ] جوابی نگرفتم گفتم اینجا هم میتونم تاپیک بزنم و بطور تخصصی بحث کنیم ...

بطور کلی نقطه نظرات و باورهاتونو بفرمایید... استفاده میکنیم ...

بنده هم نظراتی دارم حالا بعدا بحث باز شد میگم :)

• Like 4
لینک به دیدگاه

درود

من الان این تاپیکو دیدم..به تاپیک دیگتون که لینکشو اینجا قرار دادین سر زدم و فهمیدم داستان از چه قراره

من اطلاعات زیادی ندارم اما میتونم نظراتمو در اختیارت قرار بدم.

اول اینکه ارزش ها ، نسبی هستند یعنی بر اساس فرهنگ ، مذهب ، نوع جهان بینی ، تاریخ یک کشور و... می تونن تو جوامع مختلف و برای انسان های مختلف متفاوت باشند. مثلا برای من ، اینکه شما سه شنبه کنفرانس مهمی دارید و اومدین اینجا و تقاضای دریافت نقطه نظرات دوستان رو دارید شاید چندان جذاب و جالب نباشه ولی شاید برای یک شخصی واقعا کار ارزشمندی بحساب بیاد که حتی تو فضای مجازی از افراد تقاضای دریافت اطلاعات برای کنفرانستون رو دارید و همینطور ممکنه برای فردی دیگه مثلا تو یک جای دیگه دنیا همینکار شما یک ضد ارزش باشه .

نکته دیگه ای که به ذهنم میرسه تفاوت ارزش ها و اصول هست. هر چند ممکنه که در جاهایی اصول اخلاقی به ارزش برای یک شخص یا یک جامعه تبدیل بشه اما نباید این دو تا رو باهم مخلوط کرد یا جابجا بکار برد. اصول به نظر من مطلق هستند و برای تک تک انسان ها قابل قبول هستند ولی ارزش ها همونطور که عرض کردم خیر.

بعنوان مثال برای افرادی ، پسر داشتن یا پسر بودن ارزش هست . ولی اصول اخلاقی یا حداقل بخش مهمی از اصول اخلاقی عبارتند از : عدالت و انصاف ، رهایی و آزادی ، واقعیت و حقیقت ، محبت و عشق و در آخر حرمت و حیثیت انسانی ؛ که در اعلامیه حقوق بشر هم اومده ، برای همه و در هر کجای کره زمین قابل احترام هست.

مساله ارزش مساله ترجیحات هست. که همونطور که عرض کردم بعضی از ما مرد رو به زن ترجیح میدیم یا راحتی رو به ناراحتی ترجیح میدیم یا ... .

حالا ارزش ها مبنای روابط اجتماعی هستند و غالبا بصورت قانون خودشون رو نشون میدن . پس چه بهتر که ارزش های یک جامعه هر چه نزدیکتر به اصول اخلاقی باشند تا جامعه متمدن تری رو داشته باشیم و تا جای ممکن این ارزش ها هرچه دورتر از باورهای غلط باشند.

این که ارزش ها که پایه گذار هنجار های اجتماعی هستند هر چه نزدیکتر به اصول اخلاقی پذیرفته شده باشند ( یا بشوند) بر عهده چه کسی هست ؟ این سوال رو من در ادامه صحبتام و در ادامه تاپیک میپرسم تا بار علمی تاپیک بالا بره ;) و کمی بحث رو در تاپیک داشته باشیم -امیدوارم

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...