رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

وقتی که مواد آلرژی‌زا، هاگ‌ها و گرده‌ها با بینی افراد مبتلا به آلرژی تماس پیدا می‌کند، بدن این افراد دست به حمله می‌زند؛

 

به نحوی که سلول‌های ایمنی بدن، هیستامین آزاد کرده و برای پیشگیری از ورود مواد آلرژی‌زا به ارگانیسم‌ها التهاب ایجاد می‌کنند و در نتیجه سینوس‌ها متورم شده و از چشم‌ها اشک می‌آید.

هیستامین همچنین سبب خروج مایعی از بینی می‌شود و صدای شخص را خفه می‌کند. در برخی موارد، مصرف برخی موادغذایی می‌تواند تسکین‌دهنده‌ آلرژی باشد و از میزان التهاب و عکس‌العمل دستگاه ایمنی بکاهد. 6 نمونه از این مواد غذایی را با هم مرور می‌کنیم.

 

1.ماهی‌های چرب

مصرف برخی ماهی‌های چرب مثل سالمون و ساردین می‌تواند سبب افزایش میزان امگا3 در بدن شده و التهاب که یکی از نشانه‌های آلرژی در بدن است را فرو بنشاند. بررسی‌های بسیاری نشان داده‌اند کودکانی که از سن پایین مصرف ماهی‌های چرب را آغاز می‌کنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع آلرژی‌ها قرار می‌گیرند. درحقیقت مصرف ماهی بین امگا3 و امگا6 دریافتی در بدن تعادل ایجاد کرده و تاثیر مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانه‌های آلرژی دارد. در تحقیقی که در استرالیا انجام شد محققان 500 کودک 8 ساله را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند کودکانی که در هفته یک بار ماهی مصرف می‌کنند 80 درصد کمتر به گرده گل‌ها حساسیت نشان می دهند.

 

2.سیر

سیر یک داروی جهانی است. این سبزی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ بوده و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است. در ضمن تحقیقات پژوهشگران روشن کرده میان میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌ در بدن و کاهش علایم آلرژی‌ رابطه مستقیمی وجود دارد و مصرف سیر به ویژه به شکل خام سبب افزایش میزان آنتی‌اکسیدان‌ در بدن می‌شود.

 

3.پیاز

این ماده غذایی سوزاننده دهان حاوی مقدار زیاد نوعی آنتی‌اکسیدان به نام کوئرستین است که سبب کاهش التهاب و پیشگیری از آزادسازی هیستامین توسط گروهی از سلول‌های ایمنی به نام ماستوسیت‌ها می‌شود. در ضمن کوئرستین میزان جذب ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌های محرک سیستم ایمنی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را نسبت به مواد آلرژی‌زا بی‌تفاوت می‌کند.

 

4.ماست

باکتری‌های زنده موجود در برخی موادغذایی مثل ماست و کفیر بر سلامت پرزهای باکتریایی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارند. در محیط دستگاه گوارش انواع سلول‌های ایمنی هم وجود دارد. ماست و کفیر، دستگاه گوارش را تحریک به ساخت گلبول‌های سفید و پادتن و فاکتورهای رشد و ترکیباتی می‌کند که می‌توانند میزان عکس‌العمل سیستم دفاعی نسبت به مواد آلرژی‌زا را کاهش دهند. طبق تحقیقی که در ایتالیا انجام شده، افرادی که مبتلا به آلرژی هستند اگر به مدت 4 ماه هر روز دو لیوان (500 میلی‌لیتر) ماست بخورند، میزان هیستامین خون آنها 2 برابر کمتر از کسانی می‌شود که روزانه شیر پرچرب می‌خورند. در ضمن نشانه‌های آلرژی نیز در آنها کاهش می‌یابد. تحقیقات دیگری هم نشان داده‌اند مادرانی که به طور مرتب ماست یا دیگر محصولات پروبیوتیک را طی دوران بارداری مصرف می‌کنند، فرزندان‌شان کمتر در بزرگسالی به آلرژی دچار می‌شوند.

 

5.منابع ویتامین E

طبق تحقیقی که در آلمان روی 1700 فرد بزرگسال انجام شده، افرادی که ویتامین E بیشتری مصرف می‌کنند (10 تا 13 میلی‌لیتر در روز) 30 درصد کمتر در مقایسه با افراد دیگر به آلرژی مبتلا می‌شوند. جالب است بدانید سبزیجات برگ‌سبز، غلات کامل، بادام و جوانه گندم حاوی مقادیر بالایی از این ویتامین هستند.

 

6مرزنگوش، بادرنجبویه و رزماری

محققان ژاپنی نشان داده‌اند برخی از گیاهان وحشی، حاوی اسید رزمارینیک هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند و می‌توانند علایم آلرژی‌های فصلی را کاهش دهند. بنابراین دم کرده آنها را هر از چند گاهی میل کنید.

منبع :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...