رفتن به مطلب

جای خالی متخصصان در کارگروه نجات دریاچه ارومیه


ارسال های توصیه شده

[h=4]نماینده مردم تبریز در مجلس مطرح کرد:

جای خالی متخصصان در کارگروه نجات دریاچه ارومیه

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس – گروه محیط طبیعی: نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با اشاره به کسری 14 میلیارد متر مکعبی آب در دریاچه ارومیه، گفت: کارگروهی که برای نجات دریاچه ارومیه تشکیل شده تنها یک بازوی اجرایی بوده و به تنهایی نمی‌تواند تصمیمات تخصصی اتخاذ کند که در این زمینه نیازمندبهره‌گیری از نظرات متخصصان است.[/h]به گزارش سبزپرس، «محمد اسماعیل سعیدی» تصریح کرد: در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه که با حضور وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تشکیل شد پیشنهاد حضور متخصصان در کارگروه را مطرح کردم تا تصمیمات تخصصی‌تر در آن کارگروه اتخاذ شود.

هستند کسانی که عمر خود را صرف مطالعه روی دریاچه کرده‌اند

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، با تاکید بر لزوم تصمیمات تخصصی برای نجات دریاچه ارومیه، توضیح داد: اعضای کارگروه اگرچه متخصص و همه مسئولان اجرایی کشور هستند، اما تخصص آنها متمرکز بر موضوع دریاچه نیست، در این رابطه می‌توان از کسانی استفاده کرد که بخشی از عمر خود را صرف مطالعه روی دریاچه کرده‌اند و تخصص لازم برای حل بحران دریاچه ارومیه را دارند.

وی افزود: بهتر است مطالعات و تصمیم‌گیری‌ها در کمیته تخصصی مطالعاتی انجام شود و نتیجه آن به مسئولان اجرایی ارائه شده تا در راستای تصمیمات اقدام عملی کنند، در این زمینه می‌توان برای این تصمیم‌گیری‌ها زمان تعیین کرد و پیگیر مطالعات متخصصان شد.

تصمیمات برای نجات دریاچه روی سه محور متمرکز است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس نهم، گفت: در کارگروه مذکور همت زیادی برای رفع مشکل وجود دارد و تا کنون تصمیمات حول سه محور اصلی متمرکز بوده‌است.

وی در رابطه با این محورها تصریح کرد: اول افزایش حوضه آبریز به دریاچه، دوم ساماندهی محیطی دریاچه و سوم استفاده از فن‌آوری‌های نوین برای بارورسازی ابرهای ناحیه برای افزایش باران، البته به غیر از این سه محور روی موضوعات دیگری همچون تصمیم‌گیری برای سدهای منتهی به دریاچه، الگوی کشت منطقه و ساماندهی چاه‌های ناحیه نیز تصمیماتی گرفته شده است.

متخصصان فرصت اظهار نظر پیدا نکردند

این نماینده مردم در مجلس نهم، یادآور شد: وقتی نیروی متخصص را برای حضور در کارگروه دریاچه ارومیه معرفی کردم آنها، تنها در یک جلسه حضور پیدا کردند و فرصت اظهارنظر پیدا نکردند، کسانی که مدت زیادی روی دریاچه مطالعه داشته اند به طور قطع پیشنهادات جالبی برای رفع مشکل ارائه خواهند کرد.

نیاز به تزریق 2 میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب به صورت سالانه وجود دارد

سعیدی توضیح داد: بحث زیادی برای انتقال آب از کانال‌های فرامنطقه‌ای وجود دارد، اما رودخانه‌ها مشکل دریاچه را حل نمی‌کنند چرا که این دریاچه بنابه نظر کارشناسان 14 میلیارد متر مکعب کمبود آب دارد و باید سالانه بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب به دریاچه تزریق شود.

وی گفت: این حجم از انتقال آب نیاز به کانالی از دریای خزر دارد که به همراه این مقدار آب باید از رودخانه‌های فرا منطقه‌ای هم کمک گرفت، البته در این میان نباید از علل خشک شدن دریاچه هم غافل ماند و از وقوع مجدد چنین حوادثی جلوگیری کرد.

جاده وسط دریاچه چشمه‌های درون آن را خشک کرد

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص یکی از علل خشکی دریاچه توضیح داد: وقتی دریاچه‌ای با این عظمت از بین می‌رود نمی‌توان تنها قائل به یک دلیل برای آن بود به غیر از علت‌هایی که تا کنون در رابطه با بستن رودخانه‌های منتهی به دریاچه و برخی علت‌های دیگر، می‌توان به موضوعاتی اشاره کرد که کمتر مورد توجه قرار گرفته که از جمله این موضوعات جاده‌ای است که از وسط دریاچه عبور کرده است.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: برای ساخت جاده وسط دریاچه حجم زیادی سنگ و خاک وارد دریاچه شد، قسمتی از آب دریاچه توسط چشمه‌های درون آن تأمین می‌شد که این مواد مانند لایه‌ای ژله‌ای راه ورود آب از این چشمه‌ها را کور کرد

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...