رفتن به مطلب

خبرها و تازه های گیاهان دارویی


ارسال های توصیه شده

آیا می‌دانستید تحقیقات جدید نشان داده است که بعضی از مواد غذایی به سریع تر لاغر شدن شما کمک می کنند.

در اینجا با این مواد آشنا می شوید:

جو دوسر

جو سرشار از فیبر است و به همین دلیل خوردن آن کمک می‌کند در تمام طول روز احساس سیری کنید. تنها نصف فنجان از آن، ۶٫۴ گرم نشاسته مقاوم که یک منبع کربوهیدرات عالی برای بالا بردن سوخت‌وساز بدن و چربی‌سوزی است، در خود دارد.

آوکادو

هیچ دلیلی ندارد از خوردن چربی بترسید—به شرط آنکه نوع درستی از چربی باشد.

اسید اولئیک، ترکیبی که در آوکادو یافت می‌شود، بدن شما را به ساکت کردن گرسنگی تحریک می‌کند. با خوردن یک چهارم آوکادو خواهید دید که رفته‌رفته چربی‌های شکمتان آب می‌شود. این میوه همچنین سرشار از فیبر و پروتئین است.

ماهی سالمون

منابع خالص از پروتئین به شما کمک می‌کند بدون اضافه کردن چربی به غذایتان احساس سیری کنید. اما ۵۰ درصد از خانم‌ها بین ۱۸ تا ۵۰ سال به میزان کافی از این ماده‌غذایی به بدنشان نمی‌رسانند.

مصرف ماهی سالمون را در برنامه‌غذاییتان بالا ببرید. سالمون خالص‌تر از گوشت‌قرمز است.

تمشک آبی

این میوه که بیشتر با خاصیت ضدپیری خود شناخته شده است، ماده‌غذایی خوبی برای لاغری است: یک فنجان از آن فقط ۸۰ کالری در خود دارد و با ۴ گرم فیبر به شما کمک می‌کند سیر بمانید.

کلم بروکلی

کلم بروکلی چه پخته و چه خام برای خواص ضدسرطان خود شناخته‌ شده است اما سرشار از فیبر می‌باشد که کمتر از ۳۰ کالری در هر وعده آن به بدن می‌رساند و به حل مشکلات اضافه‌ وزن کمک می‌کند.

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای بسیار سالم‌تر از برنج سفید بوده و سرشار از فیبر است. نصف فنجان از آن ۷٫۱ گرم نشاسته مقاوم در خود دارد که کربوهیدراتی بسیار سالم است، سوخت‌وساز بدن را بالا برده و چربی‌سوزی می‌کند.

گلابی

یک عدد گلابی به تنهایی ۱۵ درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد، زنانی که در روز ۳ عدد گلابی مصرف می کنند، کالری کمتری در طول روز مصرف کرده و وزن بیشتری نسبت به بقیه می‌سوزانند. دقت کنید که نباید گلابی را پوست بکنید زیرا تمامی محتوی فیبر آن در پوست نهفته است.

گریپ‌ فروت

حتی اگر هیچ چیز دیگر را در رژیم‌غذایی تان تغییر ندهید، اما خوردن نصف گریپ‌ فروت قبل از هر وعده غذایی به شما کمک می‌کند نیم کیلو در هفته وزن کم کنید!

ترکیبی در این میوه به پایین آوردن انسولین، هورمون ذخیره چربی کمک کرده و می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. گریپ‌فروت همچنین منبع بسیار خوبی از پروتئین است و از آنجا که ۹۰ درصد آن از آب تشکیل شده است، شما را سیر نگه می‌دارد و باعث می‌شود کمتر بخورید.

لوبیا قرمز

این نوع لوبیا حاوی مقدار قابل‌ توجهی پروتئین و فیبر است (بیش از ۵ گرم در هر وعده). لوبیا قرمز همچنین حاوی نشاسته مقاوم است: نصف فنجان از آن چیزی در حدود ۲ گرم از این کربوهیدرات لاغرکننده در خود دارد.

بادام

آجیل یکی دیگر از موادغذایی عالی سرشار از چربی‌های مفید است که به لاغر شدن شما کمک می‌کند.

بادام به تنهایی می‌تواند به شما کمک کند وزنتان را پایین بیاورید: در یک تحقیق مشخص شد، کسانی که بادام را به برنامه‌غذایی کم‌کالری روزانه خود اضافه کردند، بیشتر از آنهایی که به جای بادام از یک تنقلات پرکالری‌تر مصرف می‌کردند، وزن کم کردند.

عدس

عدس منبعی عالی از پروتئین و فیبر است. نصف فنجان از آن ۴٫۳ گرم نشاسته مقاوم در خود دارد که سوخت‌وساز بدن را بالا برده و چربی‌سوزی می‌کند.

چای سبز

این نوشیدنی مثل آب، به بدن آب رسانی کرده، به سیر نگه داشتن شما و درنتیجه کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن چربی و کالری سوزی می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد، آنهایی که روزانه ۵ فنجان چای سبز می‌نوشند، دو برابر بیشتر از سایرین، وزن کم می‌کنند (مخصوصاً از قسمت میان‌تنه).

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ می‌تواند شروع خوبی برای روز شما باشد. این ماده‌غذایی عالی، سرشار از پروتئین است که اشتهایتان را سرکوب می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد، زنانی که روز خود را با تخم‌مرغ شروع می‌کنند دوبرابر بیشتر از آنهایی که در وعده صبحانه از نان‌شیرینی استفاده می‌کنند، وزن کم می‌کنند.

نگران محتوی کلسترول آن نباشید: در همان تحقیق مشخص شد که میزان کلسترول بد در افرادیکه تخم‌مرغ می‌خورند بیشتر از سایرین نیست.

موز

موز میوه‌ای لاغرکننده است. یک نصف موز سبز متوسط سیرتان می‌کند و با ۵/۱۲ گرم نشاسته مقاوم که در خود دارد سوخت‌وساز بدنتان را بالا می‌برد.

شکلات تلخ

دوستان شکلات دوست نگران نباشند! یک تکه شکلات تلخ در روز، گوارش شما را کندتر کرده و درنتیجه احساس سیری را در شما طولانی‌تر می‌سازد.

شکلات تلخ حاوی چربی مفیدی است که تحقیقات نشان داده است می‌تواند باعث بالا رفتن متاولیسم بودن و چربی‌سوزی شود. همچنین میل شما به خوردن تنقلات شور و شیرینی دیگر را کاهش می‌دهد.

پرتقال

شاید نتوانید انتظار زیادی از پرتقال با فقط ۵۹ کالری داشته باشید اما به خاطر میزان بالای فیبر در آن، جزء یکی از بهترین میوه‌ها شناخته شده است. احساس سیری به شما کمک می‌کند در طول روز کمتر بخورید.

تخم کاج

لازم نیست آجیل دوستان فقط بادام بخورند. تخم کاج نیز حاوی همان اسید چرب مفید و سالم است که می‌تواند هورمون‌های گرسنگی را در شما سرکوب کرده و در قسمت شکم برایتان چربی‌سوزی کند. در یک تحقیق مشخص شد، آنهایی که جربی‌های مفید غیراشباع موجود در آجیل را با چربی اشباع جایگزین می‌کنند، می‌توانند بدون کم کردن کالری مصرفی روزانه خود یا بیشتر کردن فعالیت بدنی، وزن کم کنند.

شیر کم‌چرب

همان اسید چرب سالم در شیر نیز یافت می‌شود و پروتئین‌های موجود در شیر شما را سیر نگه می‌دارند. کلسیم آن نیز بسیار مفید و موثر است: یک تحقیق نشان داد زنان با مصرف ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز، چربی و کالری سوزی به مراتب بیشتری دارند.

لوبیا سفید

نصف فنجان از این لوبیای پُرفیبر حدود ۴ گرم نشاسته چربی‌سوز در خود دارد که سوخت و ساز بدن شما را نیز بالا می‌برد.

سیب‌زمینی

درست است که سیب‌زمینی مقدار بالایی کربوهیدرات در خود دارد اما بسیار سیرکننده‌تر از یک برش نان سفید است و به اندازه پرتقال شما را سیر نگه می‌دارد. علاوه بر این، سیب‌زمینی حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم است که کمک می‌کند چربی بیشتری بسوزانید.

پنیر

پنیر تازه بُز و پنیر فَتا حاوی اسید چربی هستند که شما را سیر نگه داشته و چربی بیشتری می‌سوزاند.

نخود

هر نصف فنجان نخود بیشتر از ۲ گرم نشاسته مقاوم در خود دارد و منبع بسیار خوبی از فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم به شمار می‌رود.

کوینولا

این نیز یک نمونه دیگر از غلات کامل است که سرشار از پروتئین می‌باشد. با صرف آن به مدت بیشتری احساس سیری می‌کنید و از پُرخوری بین وعده‌های غذایی شما جلوگیری می‌کند.

جو پوست‌کنده

این ماده پرنشاسته می‌تواند ماده مکمل خوبی برای لاغری در رژیم‌های کم‌کالری به شمار آید و در فقط نصف فنجان از آن، تقریباً ۲ گرم نشاسته مقاوم وجود دارد.

لوبیا سیاه

یک فنجان لوبیا سیاه حدود ۱۵ گرم پروتئین سیرکننده تامین می‌کند و هیچ چربی اشباع مضر که در سایر منابع پروتئینی مثل گوشت قرمز وجود دارد را در خود ندارد.

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 107
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

اثربخشي زعفران در درمان اختلالات مغزی

عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی یزد گفت: زعفران در درمان اختلالات مغزی ناشی از پیری مثل آلزايمر و پارکينسون موثر است.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، دكتر علی بابایی با بیان این مطلب اظهار كرد: اثر زعفران در مطالعات امروزی هم به اثبات رسیده و مصرف آن در این موارد بسیار گسترده و مورد تائید مراجع علمی معتبر است.
وي افزود: زعفران گياهي علفي، چند ساله، بدون ساقه و پيازدار است. پياز زعفران از نوع توپر و تقريبا كروي شكل با قطر سه تا پنج سانتي متر و پوششي قهوه‌اي رنگ است كه در زير خاك قرار مي‌گيرد. هر پیاز شش تا 9 برگ باریك، نظیر برگ علفهای چمنی تولید می‌کند.
بابايي خاطرنشان كرد: ریشه‌های زعفران از نوع افشان هستند كه از قاعده پیازها و از روی دایره محیطی آن می‌رویند. گل زعفران اولین اندامی است كه در اوایل پاییز ظاهر می‌شود. در سال اول كشت، به علت ضعف پیازهای زعفران و عدم استقرار كامل آنها در خاك و كشت عمقی، جوانه‌های گل زعفران توان كافی برای رویش ندارند و حتی برگها در سال اول دیرتر از معمول ظاهر می‌شوند.
وی با اشاره به اندام دارویی زعفران گفت: قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن است.
عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی یزد با اشاره به دامنه انتشار این گیاه افزود: زعفران به طور گسترده در مناطق شرقی استان خراسان بویژه خراسان جنوبی کاشته می‌شود؛ کاشت آن در سایر مناطق کشور نیز در حال رواج است.
بابايي با اشاره به خواص درمانی زعفران گفت: زعفران از نظر طب قديم ايران، گرم و خشك است. مهمترين خاصيت زعفران كه از قديم الايام از آن استفاده می‌شده، درمان افسردگی است.
وی با بیان این که زعفران دارای بویی قوی و طعمی تلخ است، تاكيد كرد: خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود.
دانشیار فارماكولوژی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با اشاره به اثر مسكن درد و قاعده‌آور زعفران گفت: زعفران باعث تحریك اعصاب شده و از طرفی، خون ساز است و گردش خون را آسان می‌كند.
بابایی ادامه داد: زعفران، صفرا آور و اشتها آور است، باعث تسکین درد معده شده و آنتی اسپاسمودیک است، همچنین دردهای کولیک کلیوی را برطرف می‌کند، سرفه را رفع كرده و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.
عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی یزد افزود: زعفران ضد تشنج است و باعث کاهش کلسترول خون و فشار خون می‌شود.
وی خاطرنشان كرد: نتایج مطالعات فارماکولوژیک جدید نشان می‌دهد که عصاره زعفران دارای اثرات کاهش چربی، افزایش یادگیری و حافظه، پالاینده خون، کاهنده کلسترول و فشار خون و تصفیه کننده طحال و کبد و آغازگر رشد اندام تناسلی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد تاكيد كرد: اگر چه مقادیری از زعفران که به طور معمول به عنوان خوش طعم کننده و خوش رنگ کننده به مواد غذایی اضافه می‌شود قادر به ايجاد سقط جنین نیست، ولی در عین حال توصیه می‌شود در دوران حاملگی از خوردن زعفران به هر شکلی اجتناب شود.
وی با بيان اين كه مقدار کشنده زعفران در حدود 20 گرم است، گفت: مصرف مقادیر زیاد زعفران در افراد عادی هم می‌تواند خطرناک باشد.
بابایی با بیان این که زعفران، بویژه دارای اثر شادي بخش، خنده آور و ضد افسردگی است، افزود: زعفران در درمان دردهاي عصبي و به علت اثر آرامبخش برای درمان کم خوابي هم به کار می‌رود.
وی با بیان این که زعفران تقويت کننده حافظه است، خاطرنشان كرد: این ماده غذایی بويژه در درمان اختلالات مغزی ناشی از پیری نظير آلزايمر و پارکينسون موثر است.
دانشیار فارماكولوژی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد افزود: موارد ذكر شده در مورد اثر زعفران، در مطالعات امروزی هم به اثبات رسیده و مصرف آن در این موارد، بسیار گسترده و مورد تائید مراجع علمی معتبر است.

لینک به دیدگاه

راه‌اندازی نمایندگی بانک ژن و هرباريوم گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی نمایندگی بانک ژن و هرباريوم تخصصی گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

 

 

به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کهگیلویه و بویراحمد، دکتر حسنعلی نقدی بادی با اعلام اين خبر در دومین نشست ستاد گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار كرد: با ايجاد كلكسيون گياهان دارويي تخصصي در كهگيلويه و بويراحمد، محققان مي‌توانند از پتانسيل استان در زمينه گياهان دارويي نظير گیاه آنغوزه بهره‌مند شوند.

 

 

وي در ادامه تصريح كرد: دانشی که در زمینه گیاهان دارویی در سینه پدران و مادران ما وجود دارد، ارزشمند و مفید است که باید بتوانیم در جهت تولید داروهای جدید از آن‌‌ها استفاده کنیم، لذا مستندسازي علم طب سنتی و دانش مربوط به گیاهان دارویی كه نزد آنها است، یکی از رسالت‌های مسؤولان استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب مي‌شود.

 

 

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با اشاره به پتانسيل موجود در حوزه گياهان دارويي در جهت اشتغالزايي و رفع بيكاري، تصريح كرد: متاسفانه اين مهم سالهاست كه در كشور مغفول مانده است.

 

 

نقدی بادی تصريح کرد: 250 هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که تاکنون 80 هزار گونه آنها در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته و اکثر داروهای موجود در داروخانه‌ها و بازار، گیاهی هستند.

 

 

وی تاكيد كرد: توسعه و حمایت از کشت گیاهان دارویی در کوتاه مدت می‌تواند سیمای استان کهگیلویه و بویراحمد را در زمینه کشاورزی و اقتصاد تغییر دهد.

لینک به دیدگاه

عصاره سنجد باعث کاهش حالت تهوع در بيماران دندانپزشکی می‌شود

نتایج یک پژوهش نشان داد: عصاره سنجد به طور چشمگيري باعث كاهش تهوع مي‌شود و مي تواند در اكثر اقدامات باليني به كار گرفته شود.

 

 

به گزارش خبرنگار پژوهشي ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهوع يكي از شايعترين مشكلات دندانپزشكي است. مطالعات انجام شده براي كاهش اين واكنش فرايندي وقت گير و كم اثر است. مطالعه حاضر که توسط دکتر غلامرضا اصغری و همکاران وی انجام شد، به بررسي تأثير ميوه سنجد به فرم قرص مكيدني (Lozenge) در كاهش تهوع پرداخت.

 

 

در اين كارآزمايي باليني تصادفي دوسوكور نمونه گيري به شيوه غيراحتمالي آسان و از بين بيماران مراجعه كننده به دانشكده دندانپزشكي اصفهان انتخاب شدند. 84 بيمار به تعداد مساوي در دو گروه شاهد و مورد قرار گرفتند.

 

 

عصاره گياه شكل دارويي لازنج، تهيه و به همراه دارونما به بيماران داده شد. قبل و بعد از مداخله شدت وجود يا نبود تهوع براي هر بيمار در ناحيه كام نرم و لوزه حلقي به كمك تحريك با آبسلانگ اندازه گيري شد. داده‌ها در SPSS ويرايش 11 وارد شدند و توسط آزمون‌هاي آماري Chi-square ،t-test و Mc Nemar مورد آناليز آماري قرار گرفتند.

 

 

يافته‌ها نشان می‌دهد: پس از انجام مداخله در گروه مورد كاهش قابل توجه در تهوع در هر دو ناحيه كام نرم و لوزه حلقي مشاهده شد. در گروه شاهد كاهش تهوع در هيچ يك از نواحي كام نرم و لوزه حلقي معني دار نبود. كاهش تهوع در دو ناحيه كام نرم و لوزه حلقي در گروه شاهد و مورد تفاوت معني دار آماري داشتند.

 

 

طبق نتایج این پژوهش كه در مجله دندانپزشكي جامعه اسلامي دندانپزشكان نيز منتشر شده، عصاره سنجد به طور چشمگيري باعث كاهش تهوع مي‌شود و مي‌تواند در اكثر اقدامات باليني به كار گرفته شود.

 

 
لینک به دیدگاه

بنیاد نخبگان یزد از ایده‌های مرتبط با گیاهان دارویی حمایت می‌کند

حبیب زارع در کارگروه گیاهان دارویی بنیاد نخبگان استان یزد با اشاره به تشکیل کمیته راهبردی کارگروه گیاهان دارویی در این بنیاد، اظهار داشت: یزد ظرفیت‌های بسیاری در زمینه گیاهان دارویی دارد اما این ظرفیت‌ها مغفول مانده است.

وی افزود: به منظور استفاده بهینه از این ظرفیت، بنیاد نخبگان با تشکیل کمیته راهبردی با موضوع گیاهان دارویی، قصد دارد از ایده‌های مرتبط با گیاهان دارویی حمایت کند.

زارع هدف از تشکیل کمیته راهبردی را سیاست‌گذاری برای کارگروه گیاهان دارویی بنیاد نخبگان یزد عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از اهداف کارگروه گیاهان دارویی، کمک به تشکیل تیم‌های تحقیق و توسعه با حضور اعضای متخصص برای ارائه طرح‌های تولیدی دانش بنیان با رویکرد علمی است تا مورد حمایت بنیاد نخبگان قرار گیرد.

وی با اشاره به حمایت‌هایی که بر اساس مصوبات این کارگروه انجام خواهد شد، ادامه داد: این حمایت‌ها شامل حمایت از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، حمایت در قالب تجهیزات آزمایشگاهی و پرداخت تسهیلات به طرح‌های نوآورانه و فناورانه شرکت‌هاست.

در این جلسه پیش‌نویس نمودار سازمانی و شرح وظایف کمیته‌های کارگروه برای اعضا تشریح شد و اعضای کمیته نظرات اصلاحی خود را در این زمینه اعلام کردند.

در این جلسه مقرر شد؛ افراد علاقمند طرح‌های دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی را آماده کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.

طرح تشکیل پژوهشکده گیاهان دارویی در یزد، تشکیل مرکز بورس ایده‌یابی گیاهان دارویی، امکان‌سنجی تولید و استفاده از گیاهان غیرصنعتی از دیگر مصوبات این جلسه بود.

لینک به دیدگاه

تبیان: اگر شما هم مشکل سلولیت را دارید اول از همه بدانید که تنها نیستید و تقریباً ۹۰ درصد خانم‌ها این مشکل را دارند؛ و اینکه فقط خودتان می‌توانید از شر سلولیت‌های مزاحم خلاص شوید و یا این که آن‌ها را با حداقل برسانید. برای این کار این مواد غذایی را میل کنید تا پوستی صاف‌تر و بدنی لاغرتر داشته باشید. آب فراوانی بنوشید. بهتر است آبی که می‌نوشید به همراه غذا نباشد. آب معدنی، چای سبز و مایعات سالم دیگر بهترین گزینه‌اند. بیخود نیست که به این نوشیدنی، مایه حیات می‌گویند. آب سموم بدن را دفع کرده و پوست شما را از درون هیدراته می‌کند. یعنی اجازه نمی‌دهد آب بدن از بین برود و پوست خشک شود. اگر نمی‌توانید روزانه ۸ لیوان آب بنوشید از مواد غذایی که آب کافی را به بدن می‌رسانند استفاده کنید مثل سیب و مرکبات.

نتایج پژوهشی که در Nutrition Journal به چاپ رسیده است، شاخص توده‌ی بدن زنانی که مواد غذایی آبداری مثل سیب و انگور و خیار بیشتری مصرف می‌کنند در مقایسه با زنان دیگری که آب بدنشان را تنها از طریق نوشیدنی‌ها برطرف می‌کنند کمتر است.

سبزیجات و میوه‌ های رنگی

تا می‌توانید میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C مصرف کنید. این آنتی اکسیدان‌ها برای داشتن پوستی زیبا ضروری‌اند و مشکلات آن را برطرف می‌کنند. آنتی اکسیدان‌ها مثل یک روکش محافظتی عمل می‌کنند و نمی‌گذارند که به فیبرهای کلاژن و سلول‌های دیگر پوست آسیبی برسد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که اگر ویتامین بیشتری دریافت کنید با ورزش کردن بیش از ۳۰ درصد، چربی آب می‌کنید.

دانه های کامل

لطفاً تا حد امکان مصرف قند و شیرینی‌جات را کاهش دهید. بدن این قندها را به چربی تبدیل کرده و به جای سوزاندن، آن‌ها را ذخیره می‌کند. این چربی‌ هایِ بیش از حد باعث ایجاد سلولیت های بیشتر می‌شود. دانه های کامل و سرشار از فیبر مثل برنج قهوه‌ای، سوپ جو و ذرت بو داده را بیشتر مصرف کنید. توجه داشته باشید که فیبرهای موجود در این قبیل مواد غذایی جلوی اشتهای شما را خواهند گرفت و شما گرایش کمتری به مصرف غذا خواهید داشت برای همین لاغرتر خواهید شد.

لینک به دیدگاه

مبارزه با سرطان سینه با عصاره یک گیاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

محققان دانشگاه «استون» و بیمارستان «روسلزهال» با انجام تحقیقات خود دریافتند که عصاره گیاه «فاگوینا کرتیکا» که معمولاً به صورت یک چای سنتی گیاهی استفاده می‌شود، به درمان سرطان سینه کمک می‌کند.

براساس این گزارش، محققان با پی‌گیری نتایج آزمایشات خود همچنین افزودند که عصاره این گیاه قادر است سلول‌های «تومورال» را بدون صدمه زدن به سلول‌های بافت سالم
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در شرایط آزمایشگاهی از بین ببرد و به نظر نمی‌رسد برخلاف داروهای شیمی درمانی رایج عوارض جانبی جدی بر روی بیماران داشته باشد

.نتایج حاصل از این گزارش حاکی از آن است که محققان درمان حاضر به دنبال شناسایی عناصر موجود در عصاره این گیاه هستند که می‌تواند سلول‌های سرطانی را منهدم کند.به گقته محققان، این گیاه در مناطق بیابانی و خشک کشورهای پاکستان، هند، آفریقا و بخش‌هایی از اروپا یافت می‌شود.

 

منبع : سلامت نیوز
لینک به دیدگاه

یادم می آید وقتی ۹ساله بودم، یک روز پدرم با کیسه ای پر از میوه ای ناآشنا، وارد خانه شد. از دور تصور کردم در درون کیسه سیب زمینی است اما پدرم گفت به این میوه ها کیوی می گویند. چند روزی است در میوه فروشی آن را دیده ام و نهایتاً امروز تصمیم گرفتم چند کیلویی از آن بخرم. وقتی جلوتر رفتم و یکی از آنها را در دست گرفتم، متوجه پوست کرک دار و متفاوتش شدم که کاملاً با میوه هایی که تا آن روز دیده بودم، فرق می کرد. مادرم پوست یکی از آنها را برایم کند و به صورت حلقه حلقه در یک بشقاب چید و برای امتحان طعمش، به من تعارف کرد. کمی ترش مزه بود اما خوشم آمد به طوری که تا به امروز هر وقت به من ظرفی از این میوه پیشنهاد می شود حتماً یکی از آنها را خواهم خورد. شما درباره خواص کیوی چه شنیده اید؟ به نظرتان این میوه منبع کدام یک از ویتامین ها و املاح است؟ …

ظاهر متفاوت کیوی به همراه طعم خاصش آن را برای همه جالب توجه کرده است. شاید باور نکنید اگر بگوییم که اصلیت این میوه به کشور چین برمی گردد و مردم آن دیار به این میوه یانگ تاوو می گفته اند تا آنکه در اوایل قرن بیستم تخم این میوه توسط مسافران نیوزلندی خریداری شد. آنها این میوه را گوس بری نامیدند اما در سال ۱۹۶۱ کیوی به عنوان یک دسر گران قیمت وارد منوی رستوران های آمریکایی شد و مردم این کشور نام آن را به کیوی تغییر داده و با این نام، کم کم به تمام دنیا معرفی شد.

● پر از ویتامین c

شما هم دقت کرده اید که با سرد شدن هوا بسیاری از میوه ها و سبزی هایی که منبع ویتامین c هستند در دسترسمان قرار می گیرند. از انواع مرکبات گرفته تا کلم های مختلف و حتی کیوی. انگار خداوند می خواهد با نعمات بی پایانش ما را از هر سرماخوردگی و بیماری عفونی محافظت کند. بله این میوه نیز یکی از منابع مناسب ویتامین c است و می دانید که خوردن مواد غذایی غنی از این ماده مغذی دفعات ابتلا به سرماخوردگی را به حداقل می رساند. به طوری که مطالعات نشان داده اند، در هر عدد کیوی متوسط که ۴۶ کالری انرژی دارد، ۵۷ میلی گرم ویتامین c است. به این دلیل متخصصان تغذیه این میوه را منبع عالی این ویتامین معرفی می کنند. حتماً می دانید که بررسی ها نشان داده اند افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود از انواع آنتی اکسیدان ها استفاده می کنند کمتر به بیماری های قلبی عروقی، حملات قلبی و انواع سرطان ها دچار شده و سیستم ایمنی شان در شرایط رویارویی با استرس ها، قوی تر عمل خواهد کرد. یادتان باشد که هرچه کیوی هایتان رسیده تر باشند، آنتی اکسیدان بیشتری خواهند داشت و مغذی تر خواهند بود.

● فیبری محافظ قلب

علاوه بر ویتامین c، کیوی منبع غذایی مناسب فیبر نیز هست. به طوری که در هر عدد از آن ۵/۲ گرم از این ماده مغذی وجود دارد. جالب است بدانید، بررسی ها نشان داده اند، رژیم هایی که فیبر غذایی بالایی دارند، نمی گذارند سطح کلسترول به حد غیرمجاز و بیمارگونه برسد پس در محدوده طبیعی باقی می ماند و به این ترتیب ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و حملات قلبی کم می شود. همچنین، به دلیل باند شدن فیبرها به ترکیبات سمی در روده بزرگ و دفع سریع ترشان، احتمال بروز سرطان کولون به حداقل می رسد و سطح قند خون نیز در حد طبیعی تنظیم می شود. به این دلیل خوردن این میوه برای دیابتی ها، کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند و یا چربی خونشان بالاست، توصیه می شود.

● آسم و کیوی

همان طور که گفتیم این میوه سرشار از ویتامین c است. دیده شده، دریافت این ماده مغذی در کاهش علایم بیماری آسم بسیار موثر است. از این رو، متخصصان تغذیه کلیه منابع غذایی این ویتامین را به بیماران توصیه می کنند. به علاوه، در مطالعه ای که روی ۱۸۷۳۷ کودک ساکن مرکز و جنوب ایتالیا به انجام رسیده، مشاهده شده است کودکانی که در هفته پنج تا هفت عدد کیوی را میل می کنند دارای علایم تنفسی کمتری نسبت به کودکانی هستند که فقط یک عدد از این میوه را می خورند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفه های شبانه و مزمن می افتند و در کل شمار این سرفه ها کاهش چشمگیری پیدا می کند. به طوری که سرفه های شدید به میزان ۴۱ درصد و کلیه علایم به میزان ۳۲ درصد افت می کند.

● در خانه و آشپزخانه

در هنگام خرید کیوی، یکی از آنها را در میان انگشتانتان قرار داده و درصورتی که بر اثر فشار جزیی، نرمی در زیر دستانتان احساس شد، بهتر است آن را نخرید. این میوه را می توانید در دمای اتاق البته به دور از نور آفتاب و گرما قرار دهید و نهایتاً چند روزی آن را ذخیره کنید. هرگز این میوه را در کنار سیب، گلابی و یا موز قرار ندهید زیرا از این میوه ها گازی متساعد می شود که موجب رسیدن بیش از اندازه کیوی ها خواهد شد اما در صورتی که میوه شما نارس است می توانید آن را در کاغذ به همراه میوه های یاد شده قرار داده تا فرایند رسیدن انجام شود.

● هشدار برای کیوی

با وجود تمامی فوایدی که یک به یک برایتان گفتیم، این میوه از دسته میوه هایی محسوب می شود که اگزالات فراوانی دارد. اگزالات ترکیبی ست که وقتی وارد بدن می شود با کلسیم موجود در غذای دریافتی باند شده و در ارگان هایی مانند کلیه ها و کیسه صفرا موجب تشکیل سنگ می شود. به این دلیل نباید حداقل دو تا سه ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات و سایر منابع غذایی کلسیم و حتی قرص های کلسیم کیوی میل کرد زیرا هم این ماده معدنی جذب نمی شود و هم در افراد مستعد احتمال تشکیل سنگ بالا می رود.

 

منبع : روزنامه سلامت

لینک به دیدگاه

دریچه‌ای نوین بر درمان قطعی دیابت

 

كسانی كه به كاربرد طب گیاهی علاقه‌مندند، می‌دانند كه استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌ها به دورانی بازمی‌گردد كه هنوز پزشكی مدرن و كاركرد‌های مولكولی و سلولی كشف نشده بودند.

لذا هرچند استفاده از گیاهان دارویی قدمت طولانی در درمان بیماری‌ها دارد اما هنوز تا پذیرفته شدن آن در طب مدرن و استفاده از خواص گیاهان دارویی در جریان اصلی پزشكی فاصله است.

با این‌حال، این پزشكی جایگزین همچنان جذابیت زیادی برای مردم دارد تاجایی كه وقتی باخبر شدیم پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به تولید داروی كاهش قند خون با استفاده از گیاه گزنه شدند كه همانند انسولین، قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت كاهش می‌دهد، با مسعود شبانی دومولا، مجری این پروژه در این باره به گفتگو نشستیم.

● ریشه استفاده از تركیبات گیاهی یا به بیان دیگر گیاهان دارویی برای كنترل قند خون به چه زمانی باز می‌گردد؟

پیشینیان بیشتر با عوارض دیابت و نه با كلیتی با نام دیابت آشنا بودند. از همین رو برای برطرف كردن بسیاری از عوارض دیابت از گیاهان دارویی گوناگون استفاده می‌كردند. مثلا ابن‌سینا معتقد بود دیابت از اثر گرمای آتشین است كه بروز می‌كند.

به همین سبب می‌توان با سردی بخشیدن و رطوبت دادن به بدن به وسیله سبزی‌ها و میوه‌های سردی‌بخش و سردمزاج این بیماری را درمان كرد. البته نكته‌ای كه در اینجا باید مد نظر قرار دهیم، این است كه این خوراكی‌ها نباید ادرار‌آور باشند! به اعتقاد ابن‌سینا، فرد مبتلا به این بیماری باید در مكان‌های سردسیر و مرطوب زندگی كند.

مساله مهم دیگر این است كه بیمار دیابتی نباید دچار یبوست شود. از همین رو مفهوم دیابت به معنای امروزی‌اش بسیار متاخر است و هرگز در گذشته و برای پیشینیان با این مفهوم مطرح نبوده است.

به این ترتیب پیشینیان از گیاهان گوناگون و با تكیه بر تجربه برای درمان هر كدام از عوارض سود می‌جستند.

با این وصف هرچند به طور دقیق نمی‌توان گفت كه كدامیك از ملل برای اولین بار از گیاه دارویی برای درمان دیابت استفاده كردند، اما معلوم شده است هندی‌ها از ۵۰۰۰ سال پیش در قالب طب آئووردا و چینی‌ها از اثرات درمانی گیاهان در درمان دیابت اطلاع داشتند. ایرانی‌ها هم ازجمله مللی بودند كه از سالیان دراز از گیاهان در درمان دیابت استفاده می‌كردند. ● عمده‌ترین تركیبات گیاهی كه در طول تاریخ به این منظور استفاده شده، از چه تیره‌ای بوده‌اند و تاثیراتشان برای كاهش و كنترل قند خون در افراد چگونه بوده است؟

تیره‌های گیاهی همچون شنبلیله، هندوانه تلخ، جینسینگ آسیایی، سیر، دارچین و نیز گزنه از عمده‌ترین تیره‌های گیاهی هستند كه در طول تاریخ پزشكی برای درمان دیابت (یا عوارض دیابت) مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

● آیا عملكرد این نوع تركیبات همچون انسولین است؟

خیر. بیشتر مواد موثر گیاهان مشهور به ضد دیابت تاثیر تحریك ترشح انسولین یا اثر تقویتی در میزان تاثیر انسولین را دارند و خود قادر نیستند در غیاب انسولین از افزایش قند خون جلوگیری كنند.

هرچند آن دسته هم كه اثرات شبه انسولینی دارند ماده موثره‌شان ناشناخته مانده است. تركیباتی كه از گیاهان دارویی مشهور به ضد دیابت استخراج می‌شود، بیشتر كاركردی كمكی برای انسولین دارند و هنوز ماده گیاهی‌ای به دست نیامده است كه نقش كامل انسولین را بازی كند و بیشتر آنها برای دیابت نوع یك (دیابت غیر وابسته به انسولین) موثر هستند. اما گزلین (ماده موثره‌ای كه ما از گیاه گزنه بدست آورده‌ایم) كاركردی كاملا شبه انسولینی دارد.

از همین رو باید گفت علی‌رغم مشهور بودن گیاهان زیادی به داشتن اثرات ضد دیابتی، هنوز از كاركردهای اختصاصی مواد موثره این دسته از گیاهان اطلاع چندان زیادی در دسترس دانش مدرن پزشكی نیست.

از همین رو یكی از مهم‌ترین جنبه‌های كار ما این است كه توانسته‌ایم دانش پیشینیان‌مان را كه بر پزشكی كلی‌نگر مبتنی بود، به دانش مدرن جزءنگر امروزه پیوند زنیم. ● تحقیقات روی گیاه گزنه به این منظور از چه زمان و با توجه به چه اثرات دارویی در این گیاه آغاز شد؟

تحقیقات روی گیاه گزنه از سال ۱۳۷۳ و به دنبال گزارشی كه یك بیمار خردسال از تاثیر عصاره گزنه در كاهش قند خویش داده بود شروع شد. از آنجایی كه بیمار دیابتی خردسال در زمره دیابتی‌هایی است كه فاقد هرگونه انسولین داخلی هستند، لذا این گزارش مبنای آزمایش‌های ما در دانشگاه تهران قرار گرفت. ● ماده موثره گزلین چه اثراتی در كاهش قند خون دارد و مكانیسم آن چیست؟

بر اساس نتایجی كه در طول ۱۵ سال در دانشگاه تهران و تورنتو كانادا به دست آوردیم، ماده موثره گزنه (گزلین) سبب كاهش قند خون در مدل‌های حیوانی دیابت نوع یك می‌شود.

از طرفی نتایج درخشانی كه در دانشگاه تورنتو و با همكاری دانشگاه یورك كانادا به‌دست آوردیم، نشان داد گزلین قادر است سبب تسهیل ورود گلوكز به درون سلول‌ها شود.

از طرفی با شناسایی ساختار مولكولی و این‌كه گزلین یك حلقه پپتیدی است، نشان دادیم حلقه‌های پپتیدی گزلین با ایجاد منفذ در جدار سلول قادر به انتقال گلوكز به درون سلول هستند.

به بیان دیگر آزمایش‌های صورت گرفته در این زمینه نشان داد كه با چسبیدن ۱۰ مولكول گزلین بر یكدیگر در بدن، تونل‌های كوچكی ایجاد می‌شود كه بر سطح سلول می‌چسبد و موجب ورود قند یا گلوكز به داخل سلول می‌شوند و به این ترتیب قند خون كاهش می‌یابد. البته آزمایش‌های مربوط به مراحل سم‌شناسی و بالینی بر انسان در كشور كانادا انجام شده است و به منظور تولید این دارو در ایران با همكاری یكی از بیمارستان‌های تهران داروی گزلین به زودی وارد فاز انسانی خواهد شد. ● چرا این تركیب دارویی باید به‌صورت خوراكی مصرف شود؟

الزامی برای استفاده خوراكی ندارد و برعكس طی آزمایش‌های ما معلوم شد به طریقه تزریق زیرجلدی هم این تركیبات قادر به ایفای نقش كاهندگی قند خون هستند. اما از آنجایی كه به طریقه خوراكی هم قادر به كاهش قند خون می‌شوند، اهمیت بسزایی دارند.

شاید به دلیل پایداری در برابر عوامل شیمیایی جهاز هاضمه قادر به عبور از سد گوارشی هستند و این‌كه هنوز آنزیمی اختصاصی برای تجزیه این دسته از تركیبات طبیعی در جهاز هاضمه وجود ندارد، قادر به عبور از سد معده ـ روده‌اند.

● آیا می‌توان با تكمیل این تحقیقات به تركیبی موثرتر برای درمان و نه صرفا كنترل دیابت دست یافت؟

رویای اولیه شروع این پروژه مبتنی بر یافتن دریچه‌ای نوین بر درمان قطعی دیابت بود. به یاری خدا و با كشف این دسته از مواد، این دریچه گشوده شده است و امیدواریم در سایه دانشی كه از منظری جدید به دست خواهد آمد، این گام اساسی در درمان یكی از كهن ترین دردها برداشته شود. ● آیا روی تولید جهانی این دارو نیز كار می‌شود؟

برای ورود به تولید جهانی نیاز به اجرای فاز شیمیایی دارو داریم كه برای این منظور با همكاری دانشگاه تورنتو این فاز اجرایی می‌شود. در عین حال برای تولید این دارو ترجیح می‌دهیم با شركت‌های ایرانی همكاری كنیم.

پیش‌بینی می‌‌شود تا ۶ ماه آینده داروی گیاهی گزلین به بازار دارویی ایران وارد شود و تا ۳ سال دیگر نیز شكل صنعتی این دارو در جهان عرضه شود.

لینک به دیدگاه

نكاتي جالب در خصوص مصرف داروهاي گياهي در ايران:

براساس گزارشي كه در شصت و پنجمين فصلنامه علمي، اقتصادي جنگل هاومراتع كشور به چاپ رسيده :1-۶۰ درصد مصرف‌كنندگان دارويي را بانوان تشكيل مي‌دهند!!

 

2- بيشترين تعداد گياهان دارويي متعلق به زير رده جداگل برگ‌ها و بيشترين تعداد گونه از تيره نعناعيان با حداقل ‪ ۴۳گونه و بيشترين جنس از تيره كاسني با تعداد حداقل ‪ ۲۶جنس است.

 

3- پسته، زرشك، ميخك، چنگال آبي، شب بو، كدو، شمعداني، حنا، پنيرك، كتان، خشخاش، آلاله، عناب، گل سرخ، چتريان، بنفشه، اسفند، استبرق، گاو زبان، كاسني، پامچال، روناس، گل ميمون، توسكا، لاله عباسي، نارون، گزنه، سنجد، شاه پسند، بيد از ارقام مهم گياهان دارويي بشمار مي‌روند.

لینک به دیدگاه

افزایش قیمت گل گاوزبان به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان

به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از فارس، محمد اکبرزاده بعدازظهر امروز در نشست مطبوعاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران بیان داشت: حدود ۲ هزار گونه گیاهی در مازندران وجود دارد که ۲۵۰ گونه دارویی و در صنایع بسته‌بندی و غذاسازی کاربرد دارد.وی گفت: ۸۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور موجود است که ۲۵۰ گونه گیاه دارویی بومی مازندران است و مازندران رتبه اول در تنوع و حضور گونه‌های گیاهان دارویی را در کشور دارد.اکبرزاده تصریح کرد: ۶۷۵ هکتار به کشت گل گاو زبان ایرانی و ۱۰۰ هکتار به کشت بادرنج، آویشن و نعنا فلفلی در اراضی بالادست استان کشت شده است.محقق گیاهان دارویی و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: امسال قیمت گل گاوزبان به ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان رسیده است در صورتی که در سال گذشته کیلویی ۱۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شده است و این برای کشاورزان نوید خوبی است.وی گفت: در شش سال گذشته ۵۰ پایان‌نامه گیاه دارویی و صنایع غذایی و دارویی راهنمایی شده است و بیشتر گونه‌های گیاهان دارویی استان ایندمیک هستند و فقط در داخل استان رشد می‌کنند.اکبرزاده با بیان اینکه کشاورزان به کشت گیاهان دارویی رغبت می‌کنند، تاکید کرد: با به وجود آمدن صنایع تبدیلی در مازندران کشاورزان به راحتی و به قیمت مناسب محصولات خود را می‌فروشند.به گزارش فارس، در ایران ۱۵ درصد از گیاهان دارویی در صنایع دارویی به کار می‌رود.

لینک به دیدگاه

افزایش قیمت گل گاوزبان به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان

به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از فارس، محمد اکبرزاده بعدازظهر امروز در نشست مطبوعاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران بیان داشت: حدود ۲ هزار گونه گیاهی در مازندران وجود دارد که ۲۵۰ گونه دارویی و در صنایع بسته‌بندی و غذاسازی کاربرد دارد.وی گفت: ۸۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور موجود است که ۲۵۰ گونه گیاه دارویی بومی مازندران است و مازندران رتبه اول در تنوع و حضور گونه‌های گیاهان دارویی را در کشور دارد.اکبرزاده تصریح کرد: ۶۷۵ هکتار به کشت گل گاو زبان ایرانی و ۱۰۰ هکتار به کشت بادرنج، آویشن و نعنا فلفلی در اراضی بالادست استان کشت شده است.محقق گیاهان دارویی و مراتع مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: امسال قیمت گل گاوزبان به ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان رسیده است در صورتی که در سال گذشته کیلویی ۱۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شده است و این برای کشاورزان نوید خوبی است.وی گفت: در شش سال گذشته ۵۰ پایان‌نامه گیاه دارویی و صنایع غذایی و دارویی راهنمایی شده است و بیشتر گونه‌های گیاهان دارویی استان ایندمیک هستند و فقط در داخل استان رشد می‌کنند.اکبرزاده با بیان اینکه کشاورزان به کشت گیاهان دارویی رغبت می‌کنند، تاکید کرد: با به وجود آمدن صنایع تبدیلی در مازندران کشاورزان به راحتی و به قیمت مناسب محصولات خود را می‌فروشند.به گزارش فارس، در ایران ۱۵ درصد از گیاهان دارویی در صنایع دارویی به کار می‌رود.

لینک به دیدگاه

تهيه اطلس گياهان دارويي در كشور

 

 

معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور با اشاره به تهيه و نهايي شدن اطلس گياهان دارويي در 17 استان كشور گفت: تا پايان سال 91، اطلس گياهان دارويي تمام استان‌ها تهيه خواهد شد.

به گزارش جام‌جم، نسرين سلطانخواه در نشست خبري برگزاري نخستين جشنواره و نمايشگاه ملي گياهان دارويي، طب سنتي و فرآورده‌هاي طبيعي (25 ـ 21خردادماه)، افزود: ايران داراي 8000 گونه گياهي است و در حال حاضر 2100 گونه گياه دارويي در ايران شناسايي شده كه بيشتر اين گياهان دارويي داراي خواص دارويي، عطري، غذايي و آنتي‌باكتريال است.

معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور توضيح داد: تا قبل از سال 85 فقط 200 قلم داروي گياهي ثبت شده و مجوز توليد دريافت كرده بود؛ اما در حال حاضر 700 داروي گياهي و فرآورده‌هاي طبيعي مجوز توليد از وزارت بهداشت دريافت كرده‌ است.وي با اشاره به اين‌كه 70 درصد داروهاي كشور سوئد و آلمان با پايه گياهي است ، اظهار كرد: گردش مالي داروهاي گياهي و فرآورده‌هاي طبيعي در دنيا 40 تا 60 ميليارد دلار است و تا پايان سال 2050 قرار است اين تجارت به گردش مالي بيش از 5000 ميليارد دلار افزايش يابد.

سلطانخواه با تاكيد بر اين‌كه ايران با توجه به ظرفيت كشت و توليد گياهان دارويي بايد در اين تجارت چه از لحاظ علمي و چه اقتصادي حضور جدي داشته باشد، گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه بايد 5 درصد داروهاي تجويز شده با پايه گياهي باشد كه در حال حاضر 2 درصد از داروهايي كه توسط پزشكان در نسخه‌ها تجويز مي‌شود، منشا گياهي دارد.

لینک به دیدگاه

سودمندی سنجد برای درمان آرتروز

سودمندی سنجد برای درمان آرتروز

پژوهشگران به سودمندی استفاده از عصاره سنجد برای درمان آرتروز پی بردند.

 

چند تن از پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی بقیه الله ، شهید بهشتی و تهران ، تأثیر قرص عصاره سنجد و استامینوفن را در کاهش درد 120 بیمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید بررسی کردند.

 

بیماران به مدت 7 هفته با قرص های عصاره سنجد و استامینوفن تحت درمان قرار گرفتند.

بر پایه این بررسی که مشروح آن در مجله پزشکی کوثر منتشر شد ، برای کاهش درد ناشی از آرتروز ، استفاده از عصاره گیاهی سنجد موثرتر از استامینوفن است.

آرتروز یا در اصطلاح استئوآرترایتیس در 70 درصد افراد مسن تر از 60 سال دیده می شود .

نخستین اقدام درمانی ، غیردارویی و شامل آموزش و کاهش وزن است و در مرحله بعد استفاده از داروهای مسکن و اقدامات دیگر توصیه می شود.

لینک به دیدگاه

تدوین آیین‌نامه تأسیس داروخانه طبیعی و سنتی

تدوین آیین‌نامه تأسیس داروخانه طبیعی و سنتی

 

داروخانه‌های طبیعی و سنتی برای ارائه داروهای گیاهی تولید داخل کشور به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.

امیر حسین جمشیدی، رئیس اداره داروهای طبیعی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر گفت: آیین‌نامه تاسیس این داروخانه‌ها مراحل پایانی را سپری می‌کند. قرار است برای جلوگیری از هرگونه تخلف در این داروخانه‌ها 15ضمیمه بازرسی در این آیین‌نامه گنجانده شود. دکتر میرفخرایی، دبیر انجمن تولید‌کنندگان داروهای گیاهی و گیاهان دارویی نیز گفت:

سند ملی گیاهان دارویی که سال‌ها در وزارت علوم مسکوت مانده بود در ستاد انقلاب فرهنگی تصویب شد. براساس این سند با دانشگاه جامع علمی کاربردی برای تاسیس رشته تحصیلی گیاهان دارویی مذاکره شد تا اعضای صنف عطارهای سراسر کشور پس از گذراندن این دوره تحصیلی و اخذ مجوز از وزارت بهداشت اقدام به فروش محصولات گیاهی کنند.

وی افزود: نخستین همایش ملی طلای سبز با هدف معرفی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تولید شده در داخل کشور و پیشرفت‌های این حوزه در تاریخ ششم تا هشتم دی‌ماه سال‌جاری در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود

لینک به دیدگاه

طب سنتی ایران را خفه نکنید!

 

اخیراً یکی از معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از احیا و ادغام طب سنتی در نظام سلامت کشور و تأسیس معاونت جدیدی در این وزارتخانه با عنوان معاونت طب سنتی خبرداد.

دکتر محمدعلی محققی، به‌عنوان معاون طب سنتی وزیر بهداشت در گفت‌وگو با فارس، هدف از تأسیس این معاونت را تحکیم و احیای جایگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی در کشور بیان کرد و گفت که با این اقدام، وزارت بهداشت قصد دارد طرحی نورا در طب سنتی به اجرا در آورد و ظرفیت جدیدی را به نظام سلامت کشور اضافه کند.

درباره این اقدام

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دکتر مهدی فهیمی، رئیس یک مؤسسه طب سنتی اسلامی به همشهری گفت: ادغام خدمات طب سنتی در نظام سلامت کشور بدون شک انقلابی خواهد بود در توسعه طب سنتی و طب کلاسیک چراکه اگر درست اجرا شود هم می‌تواند میزان پاسخ‌دهی به درمان را افزایش دهد و هم هزینه‌های سنگین درمان را کمتر می‌کند. اما اگر قرار باشد خدمات طب سنتی و کلاسیک با هم در یک مرکز ارائه شود، قطعا کیفیت کار طب سنتی کاهش خواهد یافت.

این متخصص طب سنتی اسلامی افزود: اگر قرار باشد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنها یک اتاق را در بیمارستان به طب سنتی اختصاص دهد این اقدام به‌منزله خفه‌کردن طب سنتی است.وی افزود: به اعتقاد من باید ابتدا مراکز تخصصی طب سنتی در کشور راه‌اندازی شود تا بتوان از نتایج مطالعات پژوهشی و درمانی آنها در طب کلاسیک استفاده کرد و علاوه بر آن باید اقداماتی انجام داد تا شرایطی فراهم شود که بتوان همزمان به‌صورت شاخه و زیرشاخه در بیمارستان‌ها مشاوره طب سنتی ارائه داد.دکتر فهیمی تصریح کرد:

اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌گوید تنها کسانی که من تأیید می‌کنم باید به این کار بپردازند، باید رمزگشایی شود. وزارت بهداشت چه کسانی را می‌خواهد تأیید کند؟ طب سنتی از کشاورزی که داروی گیاهی می‌کارد تا مردمی که از گیاهان دارویی استفاده می‌کنند را شامل می‌شود. آیا شکسته‌بندی که سال‌ها کار درمان بیماران را انجام می‌دهد باید از چرخه حذف شود؟

درست است که احتمال دارد از هر100بیمار مراجعه‌کننده به او 10نفر هم عارضه داشته باشند اما مگر در اتاق‌های عمل ما عارضه‌ای برای بیماران پیش نمی‌آید؟ آیا باید کسانی را که سال‌ها در عرصه طب سنتی تجربه دارند صرفا به دلیل اینکه وزارت بهداشت تأیید نمی‌کند کنار گذاشت و حذف کرد؟ اگر این نگاه باشد بوعلی سینا را هم نمی‌توانیم تأیید کنیم چون وزارت بهداشت تأیید نکرده است.

دکتر فهیمی تأیید کرد: از آنجا که طب سنتی خدمات بسیار تأثیرگذاری در این حوزه به مردم ارائه داده است به‌نظر می‌رسد که ابتدا باید افق‌هایی بلند برای طب سنتی ترسیم، تعریف و سپس بر آن اساس مراکز تخصصی طب سنتی راه‌اندازی شود تا بتوان به شیوه علمی از نتایج مطالعاتی، تحقیقاتی و پژوهشی این مراکز تخصصی طب سنتی در طب کلاسیک به شیوه مناسب بهره گرفت.دکتر زهرا قربانی که حدود هفت‌سال است در زمینه طب سنتی فعالیت می‌کند نیز به همشهری گفت:

اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصمیم به احیای خدمات طب سنتی گرفته اتفاق بسیار خوبی است چرا که این امر نشان‌دهنده تغییر نگاه وزارت بهداشت به طب سنتی است اما باید این احیا و ادغام‌ها به شیوه‌های اصولی و کار آمد اجرا شود.وی افزود: طب سنتی و طب کلاسیک باید بتوانند مکمل هم باشند اما اینکه خدمات طب سنتی را محدود به یک بیمارستان یا یک دانشگاه کنیم صرفا محدودکردن طب سنتی است چرا که خدمات طب سنتی بسیار وسیع است.

در طب سنتی برای مداوای یک بیمار اقدامات و کارهای عملی بسیاری صورت می‌گیرد، از مزاج‌شناسی گرفته تا حجامت، ماساژ، زانو درمانی و بسیاری از اقدامات دیگر و این‌ها همه باید در روند سلامت به بیمار کمک کند.

دکتر قربانی گفت: بنابراین اگر قرار باشد برای کارشناسانی که به کار طب سنتی می‌پردازند محدودیت ایجاد کرد و به‌عنوان مثال به او بگویند که فقط می‌تواند داروهای گیاهی تجویز کند این اقدام خوب نیست.دکتر قربانی تصریح کرد: وقتی می‌توان از احیای طب سنتی سخن گفت که بیمارستان‌های تخصصی طب سنتی در کشور داشته باشیم.

لینک به دیدگاه

کشف تاثیرات جالب ضددیابت و امراض قلبی در چای برگ قهوه

محققان انگلیسی دریافته‌اند که یک نوع چای نادر به دست آمده از برگ گیاه قهوه از ترکیباتی برخوردار است که می‌تواند برای سلامت انسان مفید باشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اگرچه در ابتدا همیشه سوال در مورد بهتر بودن چای یا قهوه وجود داشته اما با دستاورد جدید علمی محققان باغهای گیاه‌شناسی سلطنتی لندن این انتخاب می‌تواند راحت‌تر باشد.

این دانشمندان دریافته‌اند که چای برگ قهوه از سطوح بالای ترکیباتی برخوردار بوده که خطر بیماریهای قلبی و دیابت را پایین می‌آورند.

این برگها از آنتی‌اکسیدان بیشتری نسبت به چای عادی و سطوح بالاتر یک ماده شیمیایی طبیعی موجود در انبه که ضد عفونت بوده، برخوردارند.

محققان بر این باورند که برگهای گیاهان قهوه به دلیل جایگاه شناخته‌تر دانه‌های قهوه تا حد زیادی نادیده گرفته شده‌اند در حالیکه این دانه‌ها در حقیقت درون گیلاسهای یک درختچه سبز تولید می‌شوند و از ترکیبات سلامت بسیار کمتری برخوردارند.

دانشمندان بر این باورند که برگهای قهوه می‌تواند یک نوشیدنی سالم و تازه را برای رقابت با قهوه، چای سبز یا سیاه ارائه کند.

این نوشیدنی از میزان کمی از کافئین برخوردار بوده و دارای یک طعم خاکی است که نه تلخی چای و نه قدرت قهوه را دارد.

این نوشیدنی در برخی مناطق اتیوپی و جنوب سودان مشهور بوده و در دهه 1800 نیز تلاشهایی برای کسب بازارهایی در انگلیس انجام شده بود.

این محققان با بررسی 23 نوع گیاه قهوه دریافتند که هفت مورد آنها از بیشتری میزان مالوالیک اسید در برگهای خود برخوردارند. در این میان گیاه قهوه عربی از بیشترین سطوح این ماده برخوردار بود که حاوی تاثیرات ضد التهابی است و همچنین می‌تواند خطر ابتلا به دیابت، کلسترول خون را کاهش داده و از نورونهای مغز محافظت کند.

این گیاه همچنین از بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان در برابر چای یا قهوه سنتی برخوردار است.

این پژوهش در مجله Annals of Botany منتشر شده است.

 

 
لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

عصاره بومادران، داروی ضد باروری طبیعی بدون عوارض جانبی است

نتایج یک پژوهش دانشگاهی در فاز حیوانی نشان داد: غلظت بالای عصاره طبیعی گیاه بومادران با ایجاد تغییر در روند اسپرماتوژنز در بیضه‌ها میزان باروری را کاهش می‌دهد.

بومادران با اسم علمی «Achillea millefolium L.» به‌ دلیل وجود ترکیبات شیمیایی گوناگون، در طب سنتی و مدرن استفاده می‌شود. امروزه مساله کنترل جمعیت اهمیت زیادی دارد و دارویی لازم است که بدون عوارض جانبی باعث مهار تولید اسپرماتوزییدها شود.در همین راستا مطالعه‌ای با هدف بررسی اثر عصاره الکلی سرشاخه‌های گل‌دار گیاه بومادران بر روی باروری و روند اسپرماتوژنز توسط نسرین تک زارع، عضو گروه آناتومی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.

در این مطالعه 32 رت بالغ نر، نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول؛ هشت رت، mg/kg200 عصاره الکلی بومادران، گروه دوم؛ هشت رت، mg/kg400 از عصاره الکلی بومادران و گروه آزمایشی سوم؛ هشت رت، mg/kg800 عصاره الکلی بومادران را به‌ صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. گروه شاهد؛ هشت رت، آب مقطر استریل تزریقی را دریافت کردند. پس از 20 روز موش‌ها کشته شده و برش‌های بافتی از بیضه تهیه شد و روند اسپرماتوژنز مورد بررسی دقیق هیستولوژی قرار گرفت.

 

یافته‌ها حاکی از آن است که در مقایسه بین گروه‌های تجربی با گروه شاهد گروه‌هایی که دوز بالای عصاره را دریافت کرده بودند، تغییراتی مانند ضخیم‌شدگی غشای پایه لوله اسپرم‌ساز، کاهش سلول‌های اپیتلیوم ژرمینال، پرخونی در بافت بیضه را نشان دادند.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که غلظت بالای عصاره منجر به ایجاد تغییرات ساختمانی و تغییر روند اسپرماتوژنز در بیضه می‌ شود که این امر می‌تواند زمینه ساز بررسی‌های جامع‌تر جهت آزمایش بر روی انسان به‌ عنوان داروی ضد باروری طبیعی و بدون خطر باشد.

مشروح این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی تهران به چاپ رسیده است.

لینک به دیدگاه

زعفران، گیاهی است چند ساله که دارای پیاز است و علاوه بر استفاده در پخت و پز، دارای مصارف درمانی بسیاری نیز هست. این پیاز غلاف قهوه‌ای رنگی دارد و دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و ۳ رشته کلاله قرمز رنگ است.

قسمت مورد استفاده گیاه زعفران، کلاله نارنجی رنگ گل آن است.

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران به دست می‌آید در واقع از هر ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار گیاه زعفران، حدود ۵ کیلوگرم گل زعفران به دست می‌آید که وزن ۵ کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم می‌رسد.

متخصصین طب گیاهی نیز از دیرباز با خواص زعفران آشنا بوده و آن را برای درمان انواع بیماری‌ها مانند خستگی‌های مفرط درد لثه، بیماری‌های قلبی، افسردگی، آسم، بی‌خوابی، سیاه سرفه، درد شکم و سنگ‌های کلیه توصیه می‌کردند.

مصرف زعفران باعث کاهش سطح کلسترول بد و نیز بهبود جریان خون در بدن می‌شود. برخی از متخصصین طب گیاهی بر این باورند که استفاده از زعفران باعث تقویت حافظه می‌شود.

مصرف زعفران برای افرادی که دارای اختلالات عصبی هستند و یا حافظه خود را از دست داده‌اند توصیه می‌شود.

علت عوارض پیش از قاعدگی و علایم افسردگی، تغییرات در فعالیت سروتونین است که زعفران روی ماده شیمیایی سروتونین در مغز و نحوه فعالیت آن اثر می‌گذارد

استفاده از زعفران در درمان بیماری‌های چشمی موثر است؛ زعفران از آن جا که حاوی خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی است متخصصین طب گیاهی آن را برای درمان ضعف بینایی توصیه می‌کنند و با مصرف آن ماهیچه‌های چشم تقویت می‌شود و مصرف منظم آن باعث بهبود بینایی حتی در سنین بالا نیز می‌شود.

زعفران خون را تصفیه می‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد و برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز توصیه می‌شود.

البته خانم‌های باردار فقط با نظر پزشک می‌توانند زعفران مصرف کنند و اگر قرار است کودکان نیز از این گیاه مصرف کنند در مورد مقدار مجاز آن با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید چرا که آنان بسیار حساس هستند.

زعفران، سرطان کبد را مهار می‌کند

پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد، زعفران با بهبود فرایند اپوپتوز، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضد التهابی که دارد، می‌تواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آن‌را به شکل قابل‌توجهی در موش‌ها مهار کند.

سرطان سلول‌های کبدی یا HCC، پنجمین سرطان شایع جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به شمار می‌رود. ابتلا به هپاتیت B، C و بیماری کبد چرب، در معرض سرطان‌زاهای محیطی مانند DEN قرار گرفتن، مصرف بی‌رویه آهن و استفاده از مشروبات الکلی می‌تواند زمینه ابتلای فرد را به این سرطان کشنده فراهم کند. تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد، عصاره زعفران به وضوح می‌تواند نقش یک محافظ شیمیایی قوی را در برابر این عوامل بازی کند.

به گزارش ساینس دیلی، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه امارات متحده عربی انجام شده نشان می‌دهد زعفران که پیش از این خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به اثبات رسیده، به خوبی می‌تواند از کبد در برابر پیشرفت سرطان و عوامل سرطان‌زایی مانند دی‌اتیل‌نیتروزآمین یا DEN که در تنباکو، وسائل آرایشی، بنزین و غذاهای فراوری شده، وجود دارد، حافظت کند.

استفاده از زعفران در درمان بیماری‌های چشمی موثر است؛ زعفران از آن جا که حاوی خواص آنتی‌اکسیدان فراوانی است متخصصین طب گیاهی آن را برای درمان ضعف بینایی توصیه می‌کنند

این پژوهشگران دو هفته پیش از القای ماده سرطانی به موش‌ها، رژیم حاوی زعفران آن‌ها را با دوزهای گوناگون ۷۵، ۱۵۰و ۳۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز آغاز کردند و آن را به مدت ۲۲ هفته ادامه دادند.

نتایج نشان می‌دهند گروهی از موش‌ها که بالاترین دوز عصاره زعفران را دریافت کرده‌اند، کاملاً از ایجاد سلول‌های سرطانی در کبد مصون مانده‌اند. در گروه‌های دیگر که درمان پیش از القا آغاز شده نیز کاهش پروتئین‌هایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح دیده می‌شود و روند پیشرفت یا آغاز بیماری به مراتب کندتر شده است.

عمرو امین که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته، می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهند زعفران با کمک به اجرای فرایند اپوپتوز یا مرگ تنظیم‌شده سلولی، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضد التهابی این نقش ضد سرطانی را بازی می‌کند».

عصاره زعفران موثر در درمان آلزایمر

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران طی تحقیقی برای نخستین بار تأثیر مثبت عصاره گیاه زعفران را در درمان آلزایمر اثبات کردند.

دکتر شاهین آخوندزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانش در این تحقیق، طی مطالعه‌ای ۲۲ هفته‌ای با بررسی ۵۴ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط تأثیر زعفران را بر روی بیماران مشاهده کردند.

در این مطالعه افراد را به ۲ گروه تقسیم کردیم و در شرایط یکسان به یک گروه از بیماران عصاره زعفران به صورت کپسول و گروه دیگر داروی Donepezil داده شد که نتیجه روند درمان در هر دو گروه یکسان بود.

زعفران خون را تصفیه می‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد و برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز توصیه می‌شود

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارائه نتایج این تحقیق در همایش بین‌المللی «زعفران، داروی گیاهی هزاره سوم» خاطرنشان کرد: نتیجه این مطالعه نشان داد که عصاره زعفران می‌تواند داروی بیماری آلزایمر باشد. وی با اشاره به این که قدمت زعفران به قدمت تاریخ ایران است، اظهار کرد: ۸۵ درصد زعفران دنیا در استان خراسان تولید می‌شود و به همین نسبت ۸۵ درصد تحقیقات دنیا در خصوص زعفران نیز در دانشگاه‌های ما صورت گرفته است.

زعفران

زعفران ؛ مفید در درمان اختلالات قاعدگی

اصلی‌ترین و مهم‌ترین ترکیبات زعفران همان ترکیبات زردرنگ، تلخ و معطری است که در درمان اختلالات قاعدگی و افسردگی موثر است.

یک بررسی علمی که توسط سحر کامران سامانی، مهندس علوم و صنایع غذایی و رقیه کامران سامانی، کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی) انجام شد، نشان داد مصرف صحیح زعفران که حاوی ترکیبات زردرنگ (مشتقات کروستین) است، می‌تواند تولید سروتونین را در مغز کنترل و درمان اختلالات قاعدگی و افسردگی را در بر داشته باشد.

ترکیبات زردرنگ زعفران (مشتقات کروستین) به خوبی در آب محلول هستند؛ پیکروکروسین از جمله ترکیبات تلخ است و مهم‌ترین ترکیب مواد معطر (اسانس) سافرانال است.

زعفران دارای خواص نیروبخش و قاعده‌آور بوده به طوری که دم کرده زعفران و مصرف هر روز ۲ تا ۳ فنجان در ۳ نوبت آثار مهمی در معالجه اختلالات قاعدگی دارد. زعفران، قاعدگی را تحریک کرده و درد کمر ناشی از اختلال قاعدگی را آرام می‌کند.

این پژوهش نشان می‌دهد علت عوارض پیش از قاعدگی و علایم افسردگی، تغییرات در فعالیت سروتونین است که زعفران روی ماده شیمیایی سروتونین در مغز و نحوه فعالیت آن اثر می‌گذارد.

سروتونین نوعی انتقال‌دهنده عصبی است که نقش مهمی در خوابیدن، تعدیل حالت و رفتار، اشتها و… دارد. اتصال سروتونین به برخی سلول‌های تحریک‌کننده، نشان‌دهنده علائم افسردگی است؛ به علاوه شرایط بیولوژیک و عوامل خاصی مانند تولیدمثل، هورمون‌های ژنتیک، بارداری، زایمان و یائسگی در افسردگی تأثیر دارند.

بررسی این دو محقق بیانگر این است که در فرآیند افسردگی در مغز با کمبود غلظت سروتونین روبه‌رو هستیم. افرادی که میزان تولید سروتونین در مغز آن‌ها پایین است، برای بهبود روحیه خود بیشتر به غذای رنگین (زعفران) روی می‌آورند که سروتونین را در مغز زیاد می‌کند، در نتیجه کاهش افسردگی را در پی خواهد داشت.

لینک به دیدگاه

جلوگیری از پوسیدگی دندان با عصاره مریم گلی و پونه

عصاره ضد میکروبی مریم گلی و پونه با تاثیر بازدارندگی بر روی رشد باکتری‌های مولد پوسیدگی دندان از آسیب آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

 

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، با توجه به ابتلای درصد بالایی از جمعیت به پوسیدگی دندان با ماهیت عفونی میکروبی و اعمال هزینه‌های هنگفت درمانی بویژه در گروه‌های پرخطر مانند افراد دچار خشکی دهان، پیشگیری و کنترل آن بسیار حیاتی است. به همین منظور دکتر سکینه آرامی، استادیار گروه دندانپزشکی ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعه‌ای را با هدف بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره دو گیاه مریم گلی و پونه که در متون طب سنتی از موارد پرکاربرد در درمان بیماری‌های دهان و دندان هستند، بر باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان به صورت in vitro انجام داده است.

 

در مطالعه تجربی حاضر از دو گیاه مریم گلی و پونه به روش Maceration عصاره هیدروالکلی تهیه و اثر آنتی باکتریال آن ها به روش Broth macrodilution بر روی باکتری‌های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آزمون Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند.

 

یافته‌ها حاکی از آن بود که میزان حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) عصاره مریم گلی و پونه برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 6.25 و 12.5µg/ml، برای لاکتوباسیل به ترتیب 1.56 و 3.12 µg/ml و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 12.5 و 100 µg/ml به دست آمد.

 

نتایج روش Broth macrodilution نشان داد که هر دو عصاره مریم گلی و پونه بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی داری بیشتر از پونه بود و در محدوده غلظت مورد بررسی هر دو عصاره بر هر سه باکتری اثر باکتریسیدال نیز تاثیر داشتند.

لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...