رفتن به مطلب

ایران واردات کاتالیست ها و افزودنی های صنعت پتروشیمی از چین را متوقف کرد


ارسال های توصیه شده

1773.jpg

همزمان با تولید بومی و ملی یک کاتالیست واحدهای پلی‌اتیلنی در داخل کشور، واردات کاتالیست‌های چینی به برخی از مجتمع‌های پتروشیمی ایران متوقف شده است.

پس از توقف واردات کاتالیست و افزودنی های شیمیایی شرکت های بازل ایتالیا، مرک، بازل و فلوکای آلمان و چند شرکت سوئیسی و هلندی به صنعت پتروشیمی ایران، ورود یک محصول مشابه دیگر هم از شرکت ساینوپک چین به حالت تعلیق درآمد.

بر این اساس با برنامه‌ریزی متخصصان ایرانی، برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی کاتالیست DQC-٤٠١ واحد پلی اتیلن سبک خطی در داخل کشور بومی سازی و واردات این محصول پتروشیمیایی از شرکت ساینوپک چین متوقف شده است.

در این بین مسئولان صنعت پتروشیمی با تاکید بر اینکه با توجه به محدودیت‌های اعمال شده و عدم پایبندی شرکت بازل به تعهدات قبلی، از سال ١٣٨٩ خرید کاتالیست از شرکت بازل قطع شد، یادآور شده‌اند: به منظور جلوگیری از هدر رفتن سرمایه‌گذاری انجام شده و توقف تولید محصول طرح جایگزینی کاتالیست در دستور کار قرار گرفت.

از این رو با انجام مطالعه و آزمایش‌های متعدد ابتدا طرح جایگزینی کاتالیست C-MAX ١٢٠ در واحد پلی اتیلن سبک خطی اجرا شد که در نهایت با این جایگزینی واحد LLDPE دوباره در مدار تولید قرار گرفت، اما محصولات تولیدی با پایه کاتالیست C-MAX ١٢٠ محدودیت‌هایی به لحاظ عملیاتی و همچنین خواص مورفولوژیک در قیاس با کاتالیست های برند بازل داشت.

با تحمیل این محدودیت‌های فنی و عملیاتی در واحد پلی اتیلنی پتروشیمی جم، به ازای هر روز توقف حدود ٢٨٠ هزار دلار عدم النفع به مجتمع عظیم پتروشیمیایی تحمیل می شد که در نهایت با بررسی مشخصه‌های فنی کاتالیست‌های پلی الفینی دیگر، کاتالیست DQC-٤٠١ ساینوپک جایگزین شد.

در نهایت با تکمیل طرح های تحقیقاتی و تولید کاتالیست بومی، نیاز به استفاده از کاتالیست‌های چینی مرتفع و نمونه‌های ساخت داخل جایگزین شده‌اند.

به گزارش مهر، صنعت پتروشیمی ایران به طور متوسط سالانه حدود دو میلیارد دلار قطعات یدکی، مواد افزودنی شیمیایی و کاتالیست‌های پتروشیمیایی از کشورهای اروپایی و آسیایی خریداری می کند.

با این وجود از سه سال گذشته تاکنون با افزایش تحریم‌های بین‌المللی، بسیاری از شرکت‌های اروپایی از فروش کالا، مواد افزودنی و کاتالیست به مجتمع‌های پتروشیمی ایران خودداری کردند و حتی این محدودیت‌ها منجر به کاهش تولید برخی از محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری ایران شد.

بر این اساس در این مدت با بومی‌سازی کاتالیست‌های پرمصرف در داخل کشور عملا واردات این محصولات نفتی و پتروشیمیایی از شرکت‌های مختلف اروپایی همچون بازل ایتالیا، مرک، بازل و فلوکای آلمان و چند شرکت سوئیسی و هلندی به طور کامل متوقف شده است.

 

منبع: مجله بسپار

لینک به دیدگاه
خوبه:w16:

 

کاش میشد کلا همه نوع واردات برا یه مدت متوقف میشد:5c6ipag2mnshmsf5ju3

همه نوع واردات که نمیشه ممنونع شه آخه...!!!

متأسفانه تو ایران بعضی شرکت ها هستن که به خاطر سود بیشتر کیفیت محصولاتشون رو میارن پایین و...

و در برخی موارد تنها محصولات وارداتی هستند که کیفیت مناسبی دارن...hanghead.gif

لینک به دیدگاه
همه نوع واردات که نمیشه ممنونع شه آخه...!!!

متأسفانه تو ایران بعضی شرکت ها هستن که به خاطر سود بیشتر کیفیت محصولاتشون رو میارن پایین و...

و در برخی موارد تنها محصولات وارداتی هستند که کیفیت مناسبی دارن...hanghead.gif

 

چرا میشه

کاری که ژاپن برا یه مدت کرد و به این پیشرفت رسید:w16:

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...