رفتن به مطلب

تجمع اعتراضی در واکنش به معدن کاوی در قله کوه شاه کرمان


ارسال های توصیه شده

تجمع اعتراضی در واکنش به معدن کاوی در قله کوه شاه کرمان

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس- گروه منابع طبیعی: روز پنجشنبه صدها نفر از کوهنوردان از سراسر کشور در همنوایی با مردم محلی با اجتماع در روستای فخرویه شهرستان بافت کرمان خواستار توقف فعالیت معدن کاوی در قله کوه شاه کرمان شدند.

 

1.jpg

 

 

2.jpg

 

حضور خبرنگاران واحد مرکزی خبر برای پوشش خبری همایش نجات کوه شاه 3.jpg

 

تهیه طومار برای ارسال به مسئولان 4.jpg

 

 

5.jpg

 

 

6.jpg

 

 

7.jpg

 

 

8.jpg

 

 

9.jpg

 

اجرای موسیقی سنتی و رقص چوب در حاشیه همایش نجات کوه شاه توسط روستاییان فخرویه 10.jpg

 

 

11.jpg

 

 

13.jpg

 

اجتماع کودکان دراعتراض به تخریب کوه شاه برای استخراج سنگ آهن توسط یک شرکت خصوصی14.jpg

 

 

15.jpg

 

 

17.jpg

 

محمد رضا عالی پیام ، شاعر نام آشنای ایرانی در حال خواندن یکی از سروده های خود درباره تخریب محیط زیست و کوه شاه کرمان 18.jpg

 

روشن کردن شمع در سوگ تخریب کوه شاه توسط شرکت کنندگان در مراسم در پایان همایش نجات کوه شاه 19.jpg

  • Like 4
لینک به دیدگاه

تشكيل زنجيره انساني در اعتراض به تخريب کوه شاه بافت توسط معدنكاوان

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس- گروه منابع طبيعي: روز جمعه بيش از 700 نفر از كوهنوردان از سراسر كشور با اجتماع در قله كوه شاه بافت كرمان و تشكيل زنجيره انساني خواستار توقف فعاليت معدن كاوي دراين قله شدند. ددو روز اعتراضات پي در پي مردم محلي و كوهنوردان ايراني سرانجام كه با پيام معصومه ابتكار،‌رييس سازمان حفاظت محيط يست ايران نيز همراه شد،‌منجر به صدور دستور توقف موقت عمليات معدن كاوي توسط استاندار كرمان در كوه شاه بافت شد.[/h]

1.jpg

 

حركت بيش از 700 نفر از كوهنوردان و طبيعت دوستان معترض به سمت قله كوه شاه دراعتراض به فعاليت معدن كاوي و ساخت جاده هاي عريض و طويل در ارتفاعات 2.jpg

 

عرض اين جاده وسعت تخريب را در ارتفاعات كوه شاه نشان مي دهد 3.jpg

 

كوهنوردان معترض در برابر ماشين آلات راهسازي و معدن كاوان شعار مي دادند:معدن كاو حيا كن ،‌كوه شاه رو رها كن/معدن و كار نمي خواهيم ،‌گرگ و پلنگ رو مي خواهيم / نابودي طبيعت ،‌جنايت جنايت و.... 4.jpg

 

5.jpg

 

6.jpg

 

7.jpg

 

8.jpg

 

9.jpg

 

10.jpg

 

تشكيل زنجيره انساني در محوطه هاي تخريب شده 11.jpg

 

12.jpg

 

حركت به سمت قله در طول جاده هاي ساخته شده 13.jpg

 

14.jpg

 

15.jpg

 

16.jpg

 

17.jpg

 

18.jpg

 

19.jpg

 

معترضان شعار مي دادند: نه معدن مي خواهيم نه اهن، آلاله ميخواهيم آويشن

20.jpg

  • Like 3
لینک به دیدگاه

[h=4]نماینده مردم بافت در مجلس شورای اسلامی:

به هر قیمتی نمی توان معدن کوه شاه را استخراج کرد/ به نظر این همه آدم احترام بگذارید

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس- گروه منابع طبیعی: نماینده مردم بافت و بزنجان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اعتراضات مردمی صورت گرفته نسبت به تخریب قله 4300 متری کوه شاه گفت: گزارش این تجمع اعتراضی و نارضایتی مردم محلی و دوستداران طبیعت را به مسئولان و مجلس شورای اسلامی خواهم داد. [/h]به گزارش سبزپرس، همایش نجات کوه شاه که عصر روز پنجشنبه در روستای فخرویه در دامنه قله برفگیر کوه شاه برگزار شد با استقبال صدها نفر از کوهنوردان طبیعت دوست از سراسر کشور مواجه شد.

 

«علیرضا منظری توکلی» نماینده مردم بافت در مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه با حضور در این همایش در جمع مردم محلی و طبیعت دوستان گفت: هر انسان 4 وظیفه اساسی بر عهده دارد. وظیفه در برابر خدا، خودش، اجتماع و طبیعت این 4 وظیفه اساسی است و در کمال خوشبختی باید بگویم از اینکه از جای جای ایران سالامی به اینجا تشریف آوردید نشان دهنده این است که این 4 وظیفه اساسی را به درستی به جا آوردید.

 

وی افزود: من نیز معتقدم به هر قیمتی نمی توان معدن استخراج کرد و باید به نظر این همه انسان که اینجا حضور دارند احترام گذاشت لذا من نیز به سهم خودم گزارش این اجتماع و تخریب کوه شاه را به مسئولان و مجلس خواهم رساند تا ازاین ذخیره بزرگ منابع طبیعی دفاع کنند و نگذارند به ویرانی کشیده شود.

وی درباره مجوزهای صادر شده برای استخراج سنگ آهن از از کوه شاه به یک شرکت خصوصی گفت: من خود شخصا در جریان مجوز معدن نبودم و تنها یک بار مسئولان را صدا زدم و آنها رابه صیانت از طبیعت تشویق کردم. گفتم شرط ما حفاظت از طبیعت است و دست از خام فروشی بردارید و به جای فروش سنگ آهن به قیمت نازل به کشورهای بیگانه می توانید با احداث کارخانه سنگ آهن به صورت کنستانتره آهن با تکنولوژی روز تبدیل کرده و هم اشغالزایی ایجاد کنیم .

وی در واکنش به درخواست های مردم مبنی بر اینکه چرا دادستان و فرماندار بافت جلوی توقف فعالیت معدن کاوی را نمی گیرند گفت: انتظار نداشته باشید که نمانیده دولت جلوی بخشی از دولت بایستد اگر من هم اینجا بین شما هستم برای این است که نماینده شما در مجلس هستم.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

[h=4]خبر فوری/ در نتیجه اعتراض روز جمعه 700 نفر از کوهنوردان؛

استاندار کرمان دستور توقف معدن کاوی در کوه شاه را صادر کرد

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس- گروه منابع طبیعی: در پی اعتراضات دو روز گذشته بیش از 700 نفر از کوهنوردان کشور به تخریب قله کوه شاه و تشکیل زنجیره انسانی درارتفاعات 3800 متری قله کوه شاه در برابر لودرهای معدن کاوان ،استاندار کرمان ظهر امروز دستور توقف موقت عملیات معدن کاوی درکوه شاه را صادر کرد.[/h]به گزارش سبزپرس، از صبح روز جمعه بیش از 700 نفر ازکوهنوردان و طبیعت دوستان از سراسر کشور با صعود به قله 4300 متری کوه شاه کرمان و تشکیل زنجیره انسانی و سر دادن شعارهایی در توقف عملیات معدن کاوی ، به اعلام مخالفت با تخریب این قله پرداختند .

معترضان به تخریب قله کوه شاه با سر دادن شعارهایی چون" معدن کار حیا کن ، کوه شاه رو رها کن " و " نابودی طبیعت ، جنایت جنایت ، در برابر لودرهای معدن کاوان قرار گرفتند و خواستار توقف تخریب عملیات معدن کاوی وراهسازی شدند. اما معدن کاوان همچنان به فعالیت های خود ادامه می دادند.

تشکیل این زنجیره انسانی درشرایطی بود که روز قبل تر از آن نیز اجتماع دیگری با حضور مردم محلی و کوهنوردان در روستای فخرویه در دامنه کوه شاه برگزار شد و معصومه ابتکار، معون رییس جمهورو رییس سازمان حفاظت محیط زیست با ارسال پیامی به این طبیعت دوستان توسعه ناپایدار و عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی در اجرای طرح های عمرانی را نگران کننده خطاب کرد و خواستار همراهی طبیعت دوستان با سازمان محیط زیست شد.

در همین حال استاندار کرمان دستور تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی این موضوع را داده و تاکید کرده که ادامه مرحله اکتشاف معدن منوط به ارائه نظر این گروه کارشناسی است؛ این دستور می‌تواند نوید تعطیلی فعالیت این معدن را بدهد.

"اسماعیل نجار"استاندار کرمان که امروز برای بازدید از طرح‌های عمرانی شهرستان فهرج و افتتاح چندین طرح عمرانی به این شهرستان سفر کرده بود، در حاشیه بازدید خود، در جمع خبرنگاران خبر خوشی به کرمانی‌ها و دوستداران توسعه پایدار داد؛ معدن کوه‌شاه ادامه فعالیت خود را باید منوط به ارایه نظرات کارشناسان کند.

در این باره، اسماعیل نجار گفت: گروه ویژه متشکل از کارشناسان خبره و بی طرف در زمینه منابع طبیعی،محیط زیست و آب منطقه ای از تهران و کرمان مراحل صدور مجوز،میزان تخریب های صورت گرفته و دغدغه های مردم و فعالان محیط زیست و کوهنوردان در کوه شاه بافت را بررسی می کنند.

وی افزود:استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های استان در راستای توسعه و کاهش وابستگی به نفت از اولویت های برنامه های استان بوده و حمایت خواهیم کرد.

استاندار کرمان گفت:مسئله اشتغال استان باید با بهره گیری از این ظرفیت ها حل شود و خوشبختانه استان کرمان استانی غنی و پرنعمت است.

وی اظهار کرد: در عین حال حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب منابع و کاهش خسارات همواره مورد تاکید جدی مدیریت استان است.

نجار گفت:کوه شاه یا الفتح کوه از مناطق بکر کوهستانی کشور و استان با تنوع گونه های گیاهی،جانوری و زیست محیطی محسوب می شود و صدور هرگونه مجوز می بایست با درنظر گرفتن جمیع جوانب و حساسیت های خاص انجام می شد.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به درخواست های مردمی ،فعالان محیط زیست،رسانه ها و کوهنوردان و احترام ویژه ای که برای افکارعمومی و نظرات راهگشا و سازنده قائل بوده ایم و بنا به شبهات به وجودآمده این گروه کارشناسی با هدایت حوزه معاونت برنامه ریزی استانداری همه مراحل صدور مجوز،مسائل زیست محیطی،انسانی،آب آشامیدنی و کشاورزی مناطق را بررسی و در رابطه با ادامه مرحله اکتشاف معدن اعلام نظر قطعی منوط به ارائه نظر این گروه کارشناسی ست.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

[h=4]اینک، کوه شاه؛ پهنه‌ی بی‌قانونی!

عباس محمدی*

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5][/h]دیگر همگان می‌دانند که کوه‌ها از حساس‌ترین زیست‌بوم‌ها و اصلی‌ترین منابع تامین کننده‌ی آب کشور هستند و دستکاری در آن‌ها پیامدهای جبران ناپذیری دارد. این پیامدها، شامل از بین رفتن یا آسیب دیدن آبخیزها، تخریب مراتع، آسیب دیدن اقتصادهای محلی که بیشتر برپایه‌ی دامپروری و کشاورزی است، افزایش فرسایش خاک، بیشتر شدن خطر سیل، و نابودی تنوع زیستی می‌شود.

از سال 1358 مطابق اصل پنجاهم قانون اساسی، محیط زیست بستر حیات اجتماعی نسل‌های امروز و فردای کشور به شمار رفته و هرگونه فعالیت اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند ممنوع بوده است. اما تا پیش از سال 84 زدن عنوان «طرح ملی» بر طرح‌های معدن‌کاوی و راه‌سازی و مانند آن، توجیه کننده‌ی تمامی اثرات منفی طرح بر محیط زیست بوده و پس از سال 84 هم با چند درجه ارتقا(!) نه فقط طرح‌های به اصطلاح ملی، بلکه تقریباً هرگونه عملیات عمرانی و بهره‌برداری از منابع طبیعی، از هفت دولت آزاد شده و کوه و صحرا و دریا آماج کند و کاوها و ساخت و سازهای بی‌ملاحظه شده است.

مطابق ماده‌ی 59 قانون برنامه‌ی چهارم توسعه، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مکلف است ارزش‌ اقتصادی منابع طبیعی و زیست‌محیطی، و هزینه‌های ناشی از آلودگی و تخریب محیط زیست را در فرآیند توسعه محاسبه کند. اما، آیا در طرح معدن‌کاوی کوه‌شاه، ارزش آب‌زایی این کوه در استان خشک کرمان به حساب آمده است؟ ارزش مراتع و کشتزارهایی که آسیب خواهند دید، تقویم شده است؟ آیا جایگاه این کوه را در گردش‌گری و سلامت جسمانی شهروندان در نظر گرفته‌اند؟ آیا به تاثیر منفی این معدن بر سلامت مردم اندیشیده‌اند؟ چند نفر از این معدن سود خواهند برد و چه شماری بیکار خواهند شد؟

مطابق ماده‌ی 105 قانون برنامه‌ی سوم توسعه، کلیه‌ی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ تولیدی و خدماتی باید مورد ارزیابی زیست محیطی قرار گیرند و سازمان برنامه و بودجه ناظر بر حسن اجرای این ماده است. همچنین مطابق مصوبه‌ی 27/12/1382 شورای عالی حفاظت محیط زیست، فعالیت‌های معدنی هم مشمول این ارزیابی می‌شود.

در ماده‌ی 6 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، انجام بررسی‌های علمی و اقتصادی در مواردی، از جمله در مورد عواملی که موجب تغییر در وضع فیزیکی خاک و دگرگونی وضع طبیعی یک منطقه و تخریب مسیر رودخانه‌ها و مراتع می‌شود، جزو اختیارات و وظایف سازمان حفاظت محیط زیست قلمداد شده است.

اما در شرایطی که سازمان‌ برنامه، و شورای عالی محیط زیست به شکلی غیرقانونی منحل شدند (این غیرقانونی بودن را مجمع تشخیص مصلحت نظام و نهادهایی دیگر، تایید کرده‌اند) و یک کمیسیون «حرف شنو» تصمیم‌گیرنده‌ی محیط زیست کشور شد، چگونه می‌شد انتظار داشت که ملاحظه‌‌های نهفته در روح قوانین و مقررات مدافع محیط زیست رعایت شود؟!

ذخایر تمامی معادن، دیر یا زود به پایان می‌رسد، اما محیط زیست سالم است که در صورت بهره‌برداری درست از آن، امکان زیست پایدار را برای تمامی نسل‌ها فراهم می‌سازد. جای تاسف است که مدعیان «عمران و توسعه» با وجود روشن بودن این نکته‌ی بدیهی، فقط منافع کوتاه‌مدت عده‌ای خاص یا درآمد سهل‌الوصول برای دولت را می‌بینند و ارزش اقتصادی و اجتماعی درازمدت محیط زیست را به حساب نمی‌آورند.

با توجه به این چند نکته، مقام‌های استان کرمان و مقام‌های بالاتر، به ویژه خانم ابتکار (که انتصابشان به ریاست سازمان محیط زیست کورسوی امیدی را در دل طرفداران محیط زیست روشن ساخته)، مسوولیت دارند که عملیات معدن‌کاوی و راه‌سازی را در کوه شاه متوقف سازند، و در ثانی اسناد ارزیابی زیست‌محیطی طرحی را که قرار است در آن منطقه به اجرا درآید، در اختیار نمایندگان گروه‌های معترض به طرح و در معرض داوری افکار عمومی قرار دهند تا مورد بررسی دقیق قرار گیرد. ده‌ها هزار نفر از ساکنان حوزه‌ی «کوشا»، که عنوان «لاله‌زار» کوه‌های ایران را دارد، همچنین صدها هزار کوه‌نورد که این کوه 4400 متری را یکی از هدف‌های صعودی خود می‌دانند، چشم‌انتظار این اقدام هستند.

*مدیر گروه دیده‌بان کوهستان

  • Like 5
لینک به دیدگاه

سلام...من تو یه سمیناری با یکی از مسئولین همین بحث صحبت داشتم اما با این تصاویر واقعا به عمق فاجعه پی بردم...تعجب میکنم چرا از این دست اخبار که متاسفانه زیاده چرا اطلاع رسانی خوب صورت نمیگیره؟...ممنون از سکوت...اما باید دیگه فریاد زد......

  • Like 3
لینک به دیدگاه
سلام...من تو یه سمیناری با یکی از مسئولین همین بحث صحبت داشتم اما با این تصاویر واقعا به عمق فاجعه پی بردم...تعجب میکنم چرا از این دست اخبار که متاسفانه زیاده چرا اطلاع رسانی خوب صورت نمیگیره؟...ممنون از سکوت...اما باید دیگه فریاد زد......

با این خبر تاسف و اندوهمون بیشتر میشه:

 

[h=4]مدير معدن سنگ آهن كوه شاه كرمان:

طرفداران محيط زيست و معترض به معدن، باج بگير هستند

:w58::sigh:[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس- گروه منابع طبيعي: ابوالقاسم شفيعي رييس انجمن سنگ ايران و بهره بردار معدن سنگ آهن كوه شاه كرمان صبح امروز در گفتگوي تلفني با برنامه پيك بامدادي، معترضان به معدن را سهم خواهان و باج بگير معرفي كرد. [/h]به گزارش سبزپرس، معدن سنگ آهن قله بلند كوه شاه در بافت كرمان دو روز قبل و رد پي اعتراضات گسترده مردم محلي و جمع كثيري از كوهنوردان و طبيعت دوستان ايراني به دستور استاندار كرمان موقتا تعطيل شد و قرار شد كارگروهي ويژه مسئوليت رسيدگي به آسيب هاي وارده به محيط زيست و خسارات بعدي اين طرح را بررسي كند.

در همين حال پنجشنبه شب گذشته همايش بزرگي با حضور صدها نفر از مردم محلي و بيش از 700 نفر از كوهنوردان از سراسر كشور در روستاي فخرويه بافت كرمان برگزار شد و شركت كنندگان در همايش خواستار توقف بهره برداري از اين معدن و حفظ محيط زيست پنجمين قله بلند ايران در بافت كرمان شدند.

در اين همايش منظري توكلي،‌ نماينده مردم بافت نيز با حضور در جمع معترضان مخالفت خود را با فعاليت اين معدن اعلام كرد. همچنين معاون رييس جمهور و رييس سازمان محيط زيست نيز در دومين روز كاري خود، با ارسال پيامي به طبيعت دوستان و كوهنوردان با اشاره به اينكه بسياري از طرح هاي اجرايي كشور با ملاحضات زيست محيطي در تضاد قرار دارد خواستار همكاري متخصصان و تشكل هاي مردمي با سازمان محيط زيست با سازمان محيط زيست و روشنگري جامعه در حوزه محيط زيست شد.

اما صبح امروز بهره بردار اصلي معدن كوه شاه، در گفتگو با برنامه راديويي پيك بامدادي، بي توجه به اظهارات رييس سازمان محيط زيست، ‌نماينده مردم بافت و نقطه نظرات استاندار كرمان، معترضان به معدن كاوي در كوه شاه را متهم به باج گيري و سهم خواهي كرد.

 

  • Like 1
لینک به دیدگاه

ببینید همه این انسان هایی که احترامی برای طبیعت و حیات قائل نیستن انسان های بیماری هستن که بنا بر بیماریشون باید باشون برخورد کرد...کارتن لوراکس رو نمیدونم دیدین یا نه..اما اونجا به خوبی نقش مردم رو برای حفظ حیات که نمادش درخت بود نشون داد...مردم نباید خسته بشن...باید با تجمعات و هیاهو های منطقی اون مدیر فحاش رو بیشتر به فحاشی وادار کنن...باید با دست خودش خودش رو بکشه...

  • Like 3
لینک به دیدگاه

[h=4]تدبیر و امید در کوه شاه

عباس محمدی*

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5][/h]شعار کلیدی دولت کنونی در روند انتخابات، "تدبیر و امید" بود. به نظر می رسد که تدبیرگرایی، اینک حتی به مدیرانی که از سوی دولت پیشین به کار گمارده شده بودند، نیز تسری یافته است. در موضوع معدن کاوی در کوه شاه (کوشا) که مورد مخالفت شدید روستانشینان و عشایر اطراف کوه، جامعه‌ی کوه‌نوردی، و همه‌ی دوستداران آب و خاک کشور است، دستور استاندار کرمان برای توقف عملیات معدن و اعلام این که با احترام به افکار عمومی، کمیته‌ای بی‌طرف مرکب از خبرگان محیط زیست و منابع طبیعی و آب تشکیل خواهد شد تا در این مورد تصمیم‌گیری کند، نشانه‌ای فرخنده از تدبیرگرایی امیدبخش است. دیگر نشانه‌ی این چنینی را در شب پنج شنبه 21 شهریور در روستای باغ فخروییه در پای کوشا دیدیم که نماینده‌ی مردم بافت در مجلس (که پیش‌تر، مخالفت جدی با کار معدن سنگ آهن در آن کوهستان نداشت) فروتنانه به میان جمع حدودا هزار و سیصد نفره‌ی مخالفان معدن آمد و از دل سوزی آنان برای طبیعت منطقه قدردانی کرد و قول داد که خواسته‌ی آنان را پیگیری کند.

تدبیر خانم ابتکار که در دومین روز کار خود در مقام رییس سازمان حفاظت محیط زیست، بی‌هیچ تکلف اداری، در پاسخ به درخواست یک روزنامه نگار، پیامی ارزنده برای گردهمایی باغ فخروییه فرستاد نیز بسیار امید بخش بود. مدیران دولتی باید بدانند که هرگاه از در تفاهم با گروه‌های مردمی درآیند و صدای آنان را بشنوند، در همان آن بازخورد مثبت و مداراجویانه را دریافت می‌کنند؛ رفتار آرام و مدبرانه ی صدها نفری که در روز 22 شهریور در جاده‌های دسترسی معدن راه پیمایی کردند و به محل کارگاه معدن رفتند، یک نمونه از این گونه بازخوردها بود.

در این مرحله، تدبیرهای دیگری لازم است تا کار به شکل شایسته‌ای به سرانجام برسد و جوانه‌های امید سر بر افرازد؛ نخست آن که کمیته‌ی مورد اشاره‌ی استاندار، نباید فقط در برگیرنده‌ی کارشناسان دولتی از استانداری و اداره‌های منابع طبیعی و محیط زیست باشد و دست‌کم باید نیمی از آنان، از افراد غیردولتی و فعالان جامعه‌ی محلی و کوه‌نوردان باشد. دوم این که باید نسخه‌ای از اسناد ارزیابی محیط زیستی معدن سنگ آهن کوشا (اگر چنین ارزیابی‌ای انجام شده باشد) در دسترس مردم قرار گیرد تا معلوم شود که چه کسانی با چه توجیهاتی زمینه‌ی تخریب «برج آب» گرانقدر جنوب شرق کشور را فراهم ساخته‌اند. سوم این که هرچه زودتر برای باز زنده‌سازی پوشش گیاهی نابودشده در مسیر معدن‌کاوی و ترمیم شیب‌های برش خورده که استعداد رانش و فرسایش خاک منطقه را به شدت افزایش داده، طرحی اندیشیده شود. در این زمینه هم جامعه‌ی غیردولتی می‌تواند درگیر شود و به کار سرعت بخشد.

دوستان کوه‌نورد و مدافعان محیط زیست، درباره‌ی ارزش‌های کوشا و اثر تخریبی معدن‌کاوی در آن کوه، تاکنون بسیار نوشته و گفته‌اند. در این جا فقط به یکی دو مورد که در دیدار روزهای 21 و 22 شهریور، به چشم آمد اشاره می‌کنم: یکی از باغ‌داران مسن فخروییه می‌گفت از روزی که انفجارهای معدن آغاز شده، آب جویباری که به سوی روستا می‌آید، نصف شده است. خودم دیدم که یکی از دره‌های آبخیز کوشا که بدل به مخروبه‌ای پوشیده از «باطله»های راه‌سازی شده بود و در نقطه ای دیگر، لکه‌ی بزرگی از گازوییل یا روغن موتور، در فاصله‌ی یکی دو متری جویباری که به سوی ده می‌رود، زمین را آلوده کرده بود. ترانشه‌های ناشی از برش کوه در شیب‌هایی که تا پنجاه - شصت درجه شیب دارند، و نیز خاک نرم مرده (حاصل از آمد و شد ماشین‌های سنگین)، فضا را آماده‌ی خیزش «ریزگرد» ساخته است.

این‌ها در شرایطی است که هنوز معدن کار اصلی خود را آغاز نکرده و برداشت‌های تجاری شروع نشده است. در عصر جمعه که از باغ فخروییه برمی‌گشتیم، در نزدیکی کرمان شاهد توفان گرد و غبار بودیم، به گونه‌ای که دید در جاده به چند ده متر کاهش یافت؛ در منطقه‌ای که تا این حد استعداد بیابانی شدن دارد، دستکاری در سامانه‌ی طبیعی کوهستان، بازی با دم شیر است.

در استان کرمان (چنان‌که در همه جای ایران) هر قطره آب یک دُر گران‌بها است؛ برای مردم محل و برای اکثریت ایرانیان، هیچ معدنی ارزشمندتر و پربازده‌تر و پایدارتر از چشمه‌های آب و جویبارهای برلیان مانند نیست. نگذاریم که سودجویی کوته‌بینانه و آزمندی جمع‌های کوچکی که صدها کیلومتر دورتر از منطقه در امن و آسایش اشرافی به سر می‌برند و با حساب‌های پر از دلار در خارج از کشور و با گذرنامه‌های ممهور به ویزای کانادا و... به این سرزمین به چشم انبان‌های زر آماده‌ی تاراج می‌نگرند، خاک ما را به توبره کند.

*مدیر گروه دیده بان کوهستان

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

[h=4]جناب رئیس معدن!چرا بعد از تخریب کوه شاه، تخریب شخصیت ؟

حمید هرندی*

[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5][/h]وقتی قداست زمین فدای بی تدبیری و بی کفایتی مدیران و متولیان امر شد ، وقتی معدنکاو برای حس سبز خاک حرمت قائل نشد، وقتی به ساحت آویشن و پونه بی احترامی شد، وقتی به غرور و شکوه کوه شاه ، صدمه وارد شد، آن می شود که آقای ابوالقاسم شفیعی ، رئیس انجمن معدن ایران و صاحب معدن کوه شاه در مصاحبه با ایسنا اعلام می کند ، مردم باید دست ما را ببوسند… . ، ما باج ندادیم ، با ما مخالفت و جریان سازی کردند!

جناب آقای ابوالقاسم شفیعی ! ای ارباب کوه شاه، که اینگونه ارباب منشانه دستور بوسه بر دستان بدون پینه تان را امر به اجرا می کنید ! جنابعالی از کدام جریان صحبت می کنید ، از جریان پونه و آویشن ؟ از جریان چمن مخملین دشت برهمن ، یا از جریان دوقلو زائیدن گوسفندان کربلایی حسن ؟

باور کنید خیلی جریان ها در کوه شاه می باشد، جریان آب و آبروی کشاورزان ، جریان یک زیست بوم و پک اقلیم پر باران ، جریان یک منطقه ییلاقی و صعود برای کوهنوردان، جریان واگذاری یک طبیعت بکر به معدنکاوان، جریان تهمت و افترا به دل سوخته گان و طبیعت دوستان .

جناب آقای شفیعی! غیر ازجریان رود، صعود و سجود، جریان از این قرار بود: ننه صغری هنوز دلش می خواهد به درخت بنه دخیلی ببند ، مشهدی صادق می خواهد ، از پنجره اتاقش، هر پگاه، قله را ببیند .

جریان به فرموده مقام معظم رهبری از این قرار است: تخریب محیط زیست معلول نابرابری های اجتماعی و استفاده غلط از طبیعت است که باعث تضییع حقوق انسان ها می شود .

جریان به فرمایش مقام معظم رهبری از این قرار است: با شیوه های نا صحیح و غیر عادلانه در تعامل با طبیعت و آلوده ساختن محیط زیست در کشورمان ، نشان دهنده فقدان آگاهی زیست محیطی و ضعف ساز و کارهای قانونی در صیانت از محیط زیست و جلوگیری از الوده ساختن آن است.

جریان از این قرار است: که چرخه زندگی انسان ها با طبیعت سبز و با طراوت می چرخد .

و جریان برادر رئیس و معدنکاو، از این قرار است: گندم هم باید از خاک بروید.

جناب آقای شفیعی !

جریان آن صعود از این قرار بود: که چرا باید برای یک دستمال ، یک قیصریه را به آتش کشید، مگر خودتان در همین مصاحبه اذعان نداشته اید : که کوه شاه 300 تا 400 هزار تن آهن دارد ! پس چرا برای این حجم کم، این همه تخریب جبران ناپذیر در طبیعت به بار می آورید؟

چرا برای این 300 تا 400 هزار تن ذخیره ناقابل ، میلیاردها تومان پول بی زبانتان را که به قول خودتان می توانستید در بازار ارز و سکه فعالیت کنید ، به دامان این کوه مظلوم می ریزید؟ ( البته هیچ وقت برای خرید سکه و ارز، وام نمی دهند که بر مردم منت آن را گذاشتید)

جناب رئیس!

چرا مردم را بدهکار بوسه بر دستان خود می کنید، مطمئن باشید حتی یک بوسه در این جریان کسی بر دست شما نخواهد زد!

ما بوسه بر ساحت صدر نشین عالم ملکوت می زنیم که گلوی قناری را به پرده آواز بیاراست ، ما بوسه بر گلوی کبک خوش خرامی می زنیم که زیبایی را بر کوه شاه ارزانی داشت، ما بوسه بر دستان پینه بسته ای می زنیم که نهال هزاران درخت گردوی با سخاوت را در نهرها و جویبارهای کوه شاه غرس نمود، ما بوسه بر چارقد عمه سکینه می زنیم که برایمان چای با طعم آویشن و آلاله درست می کند .

چرا و با چه خدمتی، مردم را به بوسه زدن بر دستاننان دعوت می کنید ؟ شما از احداث کدام جاده 17 کیلومتری سخن می گوئید؟ همان جاده ای که دل کوه را شکسته است؟ همان جاده ای که یک طبیعت بکر و کم نظیر را قربانی معدنتان کرده است؟

جناب شفیعی، بار منفی الفاظی از قبیل : باج خواه، سهم خواه، مزاحم، جریان ساز، قانون شکن، خیلی افزون تر از بار مثبت کامیون های معدن سنگ آهنتان است!

تقاضا می کنم حال که در دامان طبیعت برای اهداف خودتان قدم گذاشته اید، این واژه ها را در دامان پاک این طبیعت خدادادی بر زبان جاری نکنید، این جماعت عاشق از گل نازکتر به شما و بیل و لودرتان روا نداشتند، حرمت امضاهایی که در طوماری 15 متری، بیانیه این صعود که در مخالفت با معدنکاوی شما بود را نگه بدارید .

تهمت ها و افتراهای شما را به مدعی العموم واگذار می کنیم ، باورتان بشود به زودی آنان، از پشت زارچ ها و پونه ها به دفاع از این همه جوان علاقمند به سرسبزی و خرمی ایران عزیر، بیرون خواهند آمد.

دلم می خواهد شما هم مانند ما آرزو کنید: تیر در تیردان، تبر بر دیوار، خنجر در نیام، تیشه به دور از ریشه و تیغ لودر به دور از بیشه باشد !

راستی! اگر قرار باشد دستی به پاس قدردانی بوسیده شود این دست جوانان شرکت کننده در صعود کشوری به کوه شاه است که مسوولان و متولیان منابع طبیعی و محیط زیست باید ببوسند و بر این بوسه افتخار کنند که اینگونه فرزندانی علاقمند و دلسوز به آب و خاک کشور عزیز ایران و حامی محیط زیست و منابع طبیعی دارند!

بار الها ! می دانیم که مظاهر بزرگ و کوچک عالم وجود ، مصنوع دست توانای توست ، غیرت ما را برای بقای جاودانه جلوه های زیبایت که مایملک همه هست، برانگیز، تا با مدد از قداستی که در برگ برگ صحیفه دل نشین هستی تو نهفته است ، حس سبز خاک را محترم بداریم.

*کارشناس بازنشسته منابع طبیعی استان کرمان

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...