رفتن به مطلب

ما در حق حیوانات فلات ایران ظلم کرده ایم.


An@hita

ارسال های توصیه شده

یک ایرانی واقعی به طبیعت آسیب نمیزند

حفظ گونه های جانوری یکی از اهدافی است که بشر خیلی دیر به فکر آن افتاده است.

 

بسیاری ازگونه های جانوری که نشان دهنده تنوع حیات بر روی کره زمینند امروزه تبدیل به خاطره شده اند. دربسیاری از کشورهای جهان گونه های خاصی از حیوانات در حال انقراضند.

در ایران نیز چنین وضعی حکم فرماست و بسیاری از گونه ها مانند شیر و ببر ایرانی به دلیل شکار بی مورد منقرض شده و بسیاری دیگر در حال انقراضند . تعدادی از حیوانات منقرض شده و در حال انقراض ایران به قرار زیر است؛

شیر ایرانی

شیر از نیرومندترین و مشهورترین پستانداران ایران و جهان ، مدتی است که نسلش در ایران از میان رفته است

موها کوتاه، رنگ بدن زرد و بدون لکه یا نوارهای راه راه از جمله مشخصات شیر ایرانی است. شیر نر ، یال نسبتاً کوتاهی (در مقایسه با زیر گونه آفریقایی ) با موهای سیاه وزرد دارد. دم شیر ایرانی بلند با دسته ای از موهای سیاه در انتهای آن است.اندازه طول سر و تنه ۱۵۰ تا ۱۹۰ سانتی متر، دم در حدود ۱۰۰ سانتی متر و وزن آن ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم می باشد. مناطق جنگلی ، بوته زارها و علفزارهای نزدیک به آب واقع در نواحی جنوب زاگرس و خوزستان زیستگاه شیر ایرانی بوده است.در گذشته پراکندگی وسیعی در مناطق جنوب و جنوب غربی ایران ، از جنگلهای اطراف رودخانه کرخه ، دز، کازرون به طرف مسجد سلیمان ، رامهرمز ، بوشهر ، کازرون تا دشت ارژن واقع در غرب شیراز است.

IMAGE634889255638392505.jpg

تا سال ۱۳۲۲ ، دسته های ۲ تا ۵ تایی شیر ایرانی در بیشه زارهای جنوب شوش دیده می شده است. ولی از سال ۱۳۲۱ خورشیدی که آخرین شیر ایرانی در شمال غربی دزفول شکار شده است ، اطلاعات دیگری مبنی بر مشاهده این حیوانات ثبت نشده است. اگر چه بواسطه شکار ، طعمه های مسموم ، قطع درختان جنگلی و… اکثر زیستگاههای طبیعی شیر ایرانی در ایران از میان رفته است اما زیرگونه ای از آن همچنان در قرق جنگلی « گیر» در شمالغربی هندوستان به حیات خود ادامه می دهد. که به گفته محمدی زاده رییس سازمان محیط زیست برنامه هایی برای انتقال چند شیر به داخل ایران موجود است و امکان دارد برای احیای شیر ایرانی این حیوانات از هند به ایران منتقل شوند

 

ببر ایرانی (ببر مازندران )

در جنگلهای مازندران نژادی از ببر ٬ که به نام ببر ایرانی شهرت دارد ٬ می زیسته که امروزه نابود شده است . آخرین ببر که در مازندران به آن شیر سرخ می گفتند در سال۱۳۳۸ ه.ش در جنگل گلستان ٬ در منطقه گرگان ٬ به دست یک شکارچی محلی شکار شد.

از ببر مازندران تنها یک نقاشی رنگی و چند عکس و چند پوست بجا مانده است . عکسها و پوستها نشان می دهند که رنگ ببر مازندران از ببر بنگال روشنتر ٬ و تا اندازه ای نارنجی مایل به قرمز و نوارهای عرضی آن باریکتر و منظمتر و به تعداد بیشتر بوده است . موهای بدن ببر مازندران بلندتر و پرپشت تر از ببر بنگال و کوتاه تر از ببر سیبری و جثه آن بزرگتر از ببر بنگال و کوچکتر از ببر سیبری بوده است .

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ببر مازندران مرال ٬ گراز ٬ شوکا ٬خرگوش ٬پرندگان ٬ خزندگان گربه وحشی و هنگام گرسنگی کمبود غذا ٬ گاو و گاومیش اهلی شکار می کرد . شکار بی رویه ٬ خشک کردن نیزارها و مردابها برای کشاورزی ٬ باغداری و خانه سازی ٬ از میان رفتن جنگلهای جلگه ای سبب نابودی نسل ببر در ایران شده است .

یوزپلنگ ایرانی

انجمن یوزپلنگ ایرانی همزمان با پنجمین سالگرد تأسیس خود اعلام کرد که براساس بررسی های میدانی، مصاحبه با افراد محلی، مشاهدات مستقیم، ردیابی در داخل زیستگاه ها و مقایسه تصاویر بدست آمده از دوربین های تله ای متعلق به انجمن و پروژه حفاظت از یوز آسیایی، درحال حاضر وجود جمعیتی بین ۷۰ تا ۱۰۰ قلاده یوزپلنگ ایرانی در کشور محرز می باشد که بیش از نیمی از این جمعیت در استان یزد زیست نموده و استانهای سمنان، خراسان شمالی و اصفهان به ترتیب در رده های بعدی قرار دارند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

البته ذکر این نکته کاملا ضروری است که یوزپلنگ ها بین مناطق مختلف در رفت و آمد بوده و نمی توان جمعیت ثابتی برای هر استان یا منطقه در نظر گرفتطی سالهای ابتدایی دهه ۱۳۵۰، اسکندر فیروز جمعیتی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ قلاده برای یوزهای ایران برآورد نمودند

 

پلنگ ایرانی

هنگامى که نام پلنگ ایران (Persian Leopard) برده مى شود منظور زیرگونه Panthera pardus saxicolor است. اعتبار این زیرگونه در سال هاى اخیر تایید شده است. اعضاى این زیرگونه عمدتاً در ایران به سر مى برند اما در کپه داغ و ترکمنستان، قفقاز، تاجیکستان، ازبکستان، ارمنستان، بخشى از ترکیه، افغانستان و شاید کردستان عراق نیز حضور دارند. البته دامنه پراکنش کامل آن را به طور دقیق نمى دانیم زیرا به رغم آنکه پلنگ از بسیارى جهات جانورى مهم به شمار مى آید، متاسفانه اطلاعات لازم درباره پراکندگى و تغییرات درون گونه اى آن وجود ندارد. فقط مى دانیم گسترش جغرافیایى نسبتاً وسیعى دارد که ایران در مرکز آن قرار مى گیرد اما محدود به ایران نمى شود.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

آن طور که رکوردهاى شکارچیان نشان مى دهد پلنگ ایران اگر بزرگترین زیرگونه نباشد یقیناً یکى از بزرگ جثه ترین زیرگونه هاى پلنگ در دنیا است.اتحادیه جهانى حفاظت از طبیعت و منابع طبیعى (IUCN) گاهى در فهرست سرخ خویش براى بعضى زیرگونه ها رتبه اى بالاتر از گونه مربوطه در نظر مى گیرد، براى مثال گونه پلنگ را آسیب پذیر و زیرگونه پلنگ ایرانى را در خطر انقراض طبقه بندى مى کند.

 

سیاه گوش ایران

تنها نمونه سیاه گوش موجود در اسارت به عنوان گونه ای کمیاب و در خطر انقراض و فاقد هر گونه آمار و شناسنامه علمی معتبر در ایران و تنها نمونه در دسترس و قابل مطالعه، به مثابه گنجینه یا ذخیره ژنتیکی باارزش در شرایطی غیراستاندارد در پارک ملی پردیسان تهران رها شده و مورد بی مهری مسوولان و کارشناسان حیات وحش قرار گرفته است و در صورتی که بی توجهی نسبت به حفظ و مطالعه این گونه ادامه یابد، آینده ای نامعلوم و به دنبال آن نابودی در انتظار این گونه خواهد بود .

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

گربه پالاس

نام این گربه نیز در لیست قرمز انقراض قرار گرفته است.

به نسبت جثه اش از تمام گربه هاى دیگر موهاى بلندتر و پرپشت ترى دارد. به اندازه یک گربه اهلى اما از آن پرتر و دست و پاهایش کوتاه تر است. رنگ بدن خاکسترى روشن که ممکن است به زردى یا قرمزى بزند. نوک موها سفید است که به آن ظاهرى یخ زده مى دهد. روى گونه هاى موهاى بلند و دو نوار تیره واضح دارد. داراى سرى گرد و پهن با گوش هاى خوابیده و کوچک در بیشترین فاصله از هم است. روى پیشانى خال هاى نامنظم دارد. در نیمه انتهایى پشت و روى پاها چندین نوار عرضى تیره دارد. چشم ها کاملاً رو به جلو هستند که نشان مى دهد براى شکار وابسته به بینایى است و همین ظاهرى جغدمانند به آن مى دهد. مردمک چشمش برخلاف سایر گربه هاى کوچک به صورت دایره اى منقبض مى شود.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

موى بلندش سازشى است براى زندگى در سرما و کوچک و پایین بودن گوش هایش براى آن است که در مناطق باز با پوشش گیاهى اندک کمتر دیده شود.زیرگونه ایرانى آن در تهدید است. در ایران تاکنون از مشهد و سرخس و خوش ییلاق شاهرود و نیز سواحل رود ارس در آذربایجان غربى گزارش شده است.

 

گوزن زرد ایرانی

خطر انقراض نسل گوزن زرد ایرانی، دوست داران محیط زیست و حیات وحش را بشدت نگران کرده است. شوری آب جزیره اشک دریاچه ارومیه، پساب سمی شرکت‌های نفتی در چغازنبیل، تخریب زیستگاه‌ها در دشت ارژن و زباله‌های شهری و بیمارستانی بابل، از مهم‌ترین دلایل در خطر انقراض قرار گرفتن نسل گوزن زرد ایرانی به شمار می‌رود. گوزن زرد ایرانی شاخ‌های بلند و پهن، ۱۵۰ تا ۲۴۰ سانتی‌متر بدن و ۱۶ تا ۲۰ سانتی‌متر دم دارد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

روباه بلانفوردیا شاه روباه

کمی از روباه قرمز(معمولی)کوچکتردر صورت دو نوار سیاه وبسیار مشخص دارد که از چشمها به طرف بینی امتداد یافته اند دمی بسیار بلند وپرمو که رنگ موهای انتهای آن به سفیدی دم روباه معمولی نیست. گوشها بزرگ ودر قاعده بسیار پهن هستند. رنگ پشت گوشها قهوه ای مایل به خاکستری است. موهای بدن انبوهندرنگ موهای پشت خاکستری-نقره ای با سایه قهوه ای ، در ناحیه ستون مهره ها کاملا قهوه ای وروی دم سیاه.زیستگاهش استپ های کوهستانی و مناطق نیمه بیابانیست.

در ایران در مناطق شرق خراسان،کرمان،فارس،رباط پشت بادام یزدو اصفهان مشاهده شده است. و پراکنش جهانی آن بلوچستان پاکستان ، افغانستان ،ترکمنستان است .

عادات این حیوان احتمالا شبیه سایر روباهها ست. این روباه بسیار بازیگوش وباهوش است. میتواند مدتها باسرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت بدود.شب فعال است.وباآنکه تنها یک جفت انتخاب میکند ولی تنها به شکار میرود.همه چیزخوار است. معمولا ازحشرات ومیوه ها تغذیه میکند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

وضعیت فعلی: روباه ایران است. بعلت داشتن پوست زیبا وگرانبهامورد توجه شکارچیان پوست میباشد. در سالهای اخیر نسل آن بشدت کاهش یافته وخطر انقراض نسل آن را تهدید میکند

 

روباه کرساک یا روباه ترکمنی

جثه آن کوچکتر ولی دست وپا بلند تر از روباه قرمز است. مشخصه اصلی این روباه دم نسبتا کوتاه است.رنگ موهای انتهائی دم برخلاف روباه معمولی وروباه شنی ،قهوه ای تیره یا سیاه است.گوشها نسبتا کوچکند و رنگ پشت انها دارچینی روشن است.در فصل زمستان موها بسیار بلند و برنگ خاکستری متمایل به سفید است بطوری که فقط نوک گوشها دیده میشود. پوشش تابستانی کوتاه وبرنگ نخودی متمایل به قرمز است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

زیستگاهش مناطق استپی خشک ونیمه بیابانی .معمولا وابسته به نقطه خاصی نبوده واکثرا در حال حرکت هستندو از لا نه های سایر جانوران که در راه می بینند استفاده میکنند.در ایران فقط در نواحی ترکمن صحرا زندگی میکنند.پراکنش جهانی:ترکستان ،مغولستان ،افغانستان،شمال منچوری،چین تا تبت.

از جوندگان کوچک،خرگوش،خزندگان ،پرندگان ،قورباغه،حشرات و لاشه حیوانات تغذیه میکند.معمولا پوست خارپشتهایی که توسط این حیوان شکار شده اند در نزدیک لانه اش مشاهده میشود.سایر خصوصیات شبیه روباه قرمز . به علت با ارزش بودن پوستش، شکارچیان بااستفاده از وسیله نقلیه موتوری انرا تعقیب وشکار می نمایند به همین علت بشدت کاهش یافته و خطر انقراض انرا تهدید میکند.

لینک به دیدگاه

اتفاقا ما ایرانی های مثلا مدرن ظالم تر از ایرانی های سالهای گذشته هستیم!

شاید 100 سال پیش مردم حیوانات شکارچی رو شکار میکردن به دلیل اینکه خطری خودشون و دامشون رو تهدید نکنه و یا به دلایل دیگه! (بهره برداری از طبیعت) در حالی که نمیدونستن چه ظلمی دارن میکنن!

 

اما حالا که میدونیم! الان چرا ظلم میکنیم!؟ اگر بدونیم داریم در حق طبیعتمون ظلم میکنیم و بکارمون ادامه بدیم ظالم ترینیم!

گیرم ما بریم از هندوستان شیر برداریم بیاریم! آیا این حیوون میتونه توی مناطق دشت و مرتع ما زندگی کنه!؟ (آزادانه)

خیر نمیتونه! چرا؟ (فقط به یک دلیل اشاره میکنم) چون شکارچی جایی هست که شکارش هم باشه ... و شکار هم جایی هست که غذا باشه ... و غذا جایی هست که آب باشه!

آب مایه حیاته

تمام این جانورای دوست داشتنی کجا زندگی میکنن؟ آیا بدون آب میتونن؟!

وقتی ما تمام مسیر رودهای کوهستانی خودمون رو میبندیم و ادعا میکنیم که بلندترین سد دنیا رو ساختیم! چه اتفاقی می افته؟!

هیچ اتفاقی! فقط حیات پایین دست نابود میشه! ... اصلا مهم نیست! عوضش برق تولید میشه و ارسال میشه ترکیه و عراق ... عوضش آب کشاورزی و صنعت پر هزینه ما تامین میشه! عوضش ما ادعا میکنیم که داریم سد میسازیم!

این بزرگترین حماقت بشر محسوب میشه ...

 

جالبه بدونیم ما و کارشناسان محیط زیست و زیست شناسی (کارشناسای مسئول) فقط مهره های بزرگ رو میبینیم! مثل شیر و پلنگ!

به جرئت میتونم بگم هزاران جانور دیگه خارج از دید ما دارن نابود میشن و حتی شدن!

 

انسان زمانی اشرف مخلوقات میشه که طبیعتش رو حفظ کنه ... چون همه مخلوقات دیگه دارن طبیعتشون رو حفظ میکنن و فقط انسانه که چنین کاری نمیکنه!

 

 

 

لینک به دیدگاه

در تایید حرفهای دوستمون حمید باید بگم که متاسفانه ما انسانها خیلی خودخواهانه به طبیعت نگاه میکنیم و فقط سود خودمون رو میبینیم

به شکار هم به دید لذت نگاه میکنم

گرفتن جون یک حیوان به دست خودمون مساوی میشه با لذت شهوتی ما:sigh:

لینک به دیدگاه

از صحبت های حمید عزیز ممنونم.کاش بتونیم حرکت نو و تازه ای برای ارتقای فرهنگ محیط زیستی کشورمون پیدا کنیم.:sigh:

لینک به دیدگاه

من فکر میکنم باید از پایه شروع کرد !!! نظام ما باید از پایه شروع کنه ...

ما پایه های اقتصادیمون رو بد جاهایی استوار کردیم ... اخیرا شنیدم بعضی معادن ما داره کاملا فقیر میشه (اونم در عرض 20 سال!

یعنی ما بطور وحشیانه ای به جون طبیعت افتادیم و داریم بهره برداری میکنیم!

بازم یک مثال میزنم شما خودتون دیگه این کاره اید ... زمینهایی رو میشناسم که به دلیل چرای بی رویه دام نابود شدن! زمین احیا نشده ... منابع طبیعی باید طرح بیابان زدایی رو توی این زمینها اجرا میکرد!

گفتن چرا بیایم الکی خرج کنیم و بیابان زدایی کنیم! زمینها رو طی قالب کشاورزی مهر واگذار کنیم ...

یعنی همون هتک حرمت طبیعت و بهره برداری خودخواهانه!

وقتی یک مرتعی زیر پوشش کشاورزی تک محصولی بره ... درسته شاید نوعی بیابان زدایی باشه اما عواقب دیگه ای داره ... که همه این عواقب به ضرر مجموعه محیط زیسته!

وقتی دیدگاه فقط بالا بردن تولید باشه اینطوری میشه! باید دیدمون رو عوض کنیم!

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

الان متاسفانه از معادن بهره برداری نمیشه بلکه به طرز وحشیانه ای بهره کشی میشه

و این یعنی سقوط طبیعت

و سقوط طبیعت یعنی نابودی همه...

لینک به دیدگاه
من فکر میکنم باید از پایه شروع کرد !!! نظام ما باید از پایه شروع کنه ...

ما پایه های اقتصادیمون رو بد جاهایی استوار کردیم ... اخیرا شنیدم بعضی معادن ما داره کاملا فقیر میشه (اونم در عرض 20 سال!

یعنی ما بطور وحشیانه ای به جون طبیعت افتادیم و داریم بهره برداری میکنیم!

بازم یک مثال میزنم شما خودتون دیگه این کاره اید ... زمینهایی رو میشناسم که به دلیل چرای بی رویه دام نابود شدن! زمین احیا نشده ... منابع طبیعی باید طرح بیابان زدایی رو توی این زمینها اجرا میکرد!

گفتن چرا بیایم الکی خرج کنیم و بیابان زدایی کنیم! زمینها رو طی قالب کشاورزی مهر واگذار کنیم ...

یعنی همون هتک حرمت طبیعت و بهره برداری خودخواهانه!

وقتی یک مرتعی زیر پوشش کشاورزی تک محصولی بره ... درسته شاید نوعی بیابان زدایی باشه اما عواقب دیگه ای داره ... که همه این عواقب به ضرر مجموعه محیط زیسته!

وقتی دیدگاه فقط بالا بردن تولید باشه اینطوری میشه! باید دیدمون رو عوض کنیم!

 

اینارو ولش کن حمیدخان.

ما الان از رئیس جمهور سوال بپرسیم یا نه؟!

لینک به دیدگاه

من مشکل رو فراتر از ریاست جمهوری میدونم! متاسفانه نمیتونم حرفی بزنم! :whistle:

 

یه نکته بگم که از بحث سیاسی فاصله بگیریم!

 

حیوانات در تهدید به 3 درجه تقسیم شدند:

در آستانه انقراض

در خطر

آسیب پذیر

 

64 گونه جانوری در ایران در درجه آستانه انقراض هستند! این یعنی فاجعه!

 

در ادامه این تاپیک دوست داریم در تاپیک:

بهره برداری عقلایی سازمان محیط زیست چه بود و به کجا رسید؟

بحث کنیم.

لینک به دیدگاه

الان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم.فکر میکنم بد نباشه اگر همه ی ما از کاندیداها موضوع حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور رو بخوایم.این مسئله انقدر بغرنج شده که اگر یه حرکت کوچیک هم برداشته شه منفعته.

لینک به دیدگاه

پیشنهاد خوبیه ها آناهیتا جان ... به ذهن خودم نرسیده بود ... (گرچه من پشت دستم رو داغ گذاشتم که دیگه ...) اما پیشنهادت پیشنهاد خوبیه ... ببینیم چطور میشه یه کاری بکنیم ... :ws38:

 

 

 

 

 

 

راستی گورخر ایرانی هم باید به این لیست بالا اضافه میشد ...

از خانواده اکوئیده فقط یک گورخر ایرانی گونه وحشی بشمار میرفت که اونم نماد شکار ایرانیان بود!

بهرام که گور میگرفتی همه عمر

دیدی که چگونه گور بهرام گرفت

 

از سال 1340 به بعد مناطق حفاظت برای این جانور ایجاد کردند ... گفته شده ازدیادش هم خوب پیش میرفته! اما در 20 سال گذشته حفاظت از گورخر ایرانی خیلی ضعیف شده که تذکر داده شده اگه با همین روال پیش بریم در حالی که انرژی هسته ای تولید میکنیم گورخر ایرانی رو منقرض کردیم!

 

گورخر ایرانی کم چیزی نیست!

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...