رفتن به مطلب

اخبار جدید برق و الکترونیک


ارسال های توصیه شده

00lp0.jpegنخستین تلویزیون LED که با استفاده از فن‌آوری سه‌بعدی ساخته شده از سوی شرکت کره‌یی سامسونگ الکترونیکس رونمایی شد.

این شرکت در مراسمی در مرکز تایم وارنر نیویورک، مدل‌های جدید تلویزیون‌های سه‌بعدی از جمله مدل‌های C7000 در اندازه 55 اینچ و تلویزیون سه‌بعدی با نور پس زمینه LED را که تصاویر را با وضوح غیرقابل وصفی نمایش می‌دهد، رونمایی کرد.

بینندگان این تلویزیون‌ها باید از عینک‌های الکترونیکی استفاده کنند که به سرعت باز و بسته می‌شوند و تصاویر طراحی شده برای چشم راست و چشم چپ افکت سه‌بعدی ایجاد می‌کنند.

رشد فن‌آوری سه‌بعدی به دلیل کمبود برنامه‌های ساخته شده، نیاز به استفاده از عینک‌های ویژه و قیمت‌های بالاتر دستگاه‌های سه بعدی کند بوده اما انتشار فیمل‌های سه‌بعدی جدیدی مانند آواتار علاقه را به این ابزار از نو ایجاد کرده است.

سامسونگ امیدوار است که حدود دو میلیون دستگاه تلویزیون سه‌بعدی را در سال جاری به فروش برساند و پیش‌بینی می‌شود قیمت‌ها از حدود دو هزار دلار برای مدل‌های 40 اینچی شروع شود و به حدود هفت هزار دلار برای مدل C9000 برسد که 55 اینچ اندازه دارد.

شرکت ژاپنی سونی نیز به تازگی اعلام کرده که تلویزیون‌های سه‌بعدی را از ماه ژوئن در ژاپن به فروش می‌رساند اما هنوز تاریخ عرضه آن در بازارهای خارجی را تعیین نکرده است.

 

 

منبع خبر: isna.ir

  • Like 6
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

یک محقق هوش مصنوعی پیش بینی می کند که روبات ها در سال های آتی از چنان پیشرفتی برخوردار خواهند بود که انسان ها تا سال 2050 میلادی خواهند توانست با روبات ها ازدواج کنند.

به گزارش خبرنگار الکترونیوز و به نقل از دیوید لوی، محقق بریتانیائی هوش مصنوعی و نویسنده ی کتاب "عشق و س-ک-س با روبات ها" که ششم نوامبر منتشر شده است، روبات ها بسیار شبیه به انسان ها خواهند بود؛ آنها دارای محاورات هوشمندانه، احساسات و توانائی پاسخ به احساسات انسانی خواهند بود، به گونه ای که همچون نسل جدیدی پا به عرصه ی وجود خواهند گذاشت. اینها ماشین های انسان نمائی خواهند بود که مردم عاشق، دوست و یاور و حتی همسر آنها خواهند شد.

 

1270059690__41348135_rep_getty_203.jpg

این موضوع شاید شبیه به یک داستان علمی- تخیلی باشد اما باید توجه کرد که دیوید لوی، در پائیز سال جاری، کتاب خود را به عنوان یک رساله ی Ph.D آکادمیک در دانشگاه ماستریچت هلند ارائه کرده است و به گفته ی وی تنها چند دهه با آن فاصله وجود دارد.

آری، لوی بطور مصمم معتقد بود که انسان ها با روبات ها روابط جنسی خواهند داشت، شاید تا پنج سال دیگر، زودتر از آنچه ممکن است تصور شود. ساخت چنین روباتی بسیار آسانتر از روباتی خواهد بود که بتواند همراه و همدم انسان باشد. به گفته ی او بزرگترین پیشرفت در علم روباتیک به شکل توانا ساختن روبات ها در انجام گفتگوهای جذاب، داشتن خود آگاهی و توانائی های احساسی خواهد بود.

 

"افراد زیادی سعی کده اند تا نمونه هائی از روبات های دارای شخصیت و احساسات بسازند و تلاش های بسیاری از دهه ی 1950 در این زمینه آغاز گشته است اما چنان که باید و شاید موفق نبوده است، اما هم اکنون رایانه ها بسیار قوی تر بوده و حافظه ی بسیار بالاتری در اختیاردارند. بنابراین به زودی شاهد نرم افزارهائی خواهیم بود که دارای توانائی گفتگوی هوشمندانه می باشند، چیزی که هر دو طرف، هم انسان و هم روبات ها، را خوشحال خواهد ساخت."

او تخمین می زند که روبات ها تا 15 سال بعد بتوانند گفتگوهای جذابی انجام دهند و در 20 تا 30 سال آینده از پس محاورات پیچیده برآیند. سطح دانش روبات بستگی به درخواست صاحب او خواهد داشت. بر اساس گفته های وی، مردم می توانند یک دوست دلخواه سفارش دهند، دوستی که از هنر یا مسافرت لذت برد و یا حتی یک همسر.

"وقتی شما یک روبات می خرید، قادر خواهید بود تا شخصیت او را مشخص کنید. چیزی شبیه به سفارش در اینترنت خواهد بود. چه نوع احساساتی داشته باشد؟ سیمای او چگونه باشد؟ اندازه و رنگ مو. نوع صدا. اینکه جالب، احساسی، یا اجتماعی باشد. شما می توانید انتخاب کنید که روبات 40 درصد اوقات شوخ و 60 درصد اوقات جدی باشد. برای اینکه روبات شما کار دیگری انجام دهد کافی است که برنامه ی مورد نیاز را دانلود کرده و یا تنظیمات آن را تغییر دهید.شما می توانید شخصیت، علایق و دانش روبات را تغییر دهید."

به عقیده ی لوی، محققین برای رسیدن به چنین پیشرفت هائی نیاز به سخت افزارهای کامپیوتری قوی تری دارند که بتوانند برنامه های پیچیده و با محاسبات سنگین تر را انجام دهند. این برنامه ها برای طراحی و اجرای توانائی های محاوره ای، و در راستای آن ایجاد احساسات و پیشرفت هائی فراتر در هوش مصنوعی، مورد نیاز می باشند. همین که نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری رفع شود، پیشرفت های موجود در روباتیک با سرعت زیادی چند برابر خواهد گشت.

 

 

منبع :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

dbe3fb8c8ad24a91b4c90b9ff1db31f1Electricity.jpg به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين دانشمند‌ان دو شاخه‌اي را به سلول‌هاي جلبك متصل كرده و توانستند جريان برق اندكي را به دست بياورند.

آنها اين جريان الكتريكي را در منبع مهم توليد انرژي تحت عنوان فرآيند فتوسنتز كشف كردند.

اين فرآيند روشي است كه گياه از آن براي تبديل نور خورشيد به انرژي شيميايي استفاده مي‌كند.

محققان مي‌گويند: اين كشف مي‌تواند نخستين گام در جهت توليد الكتريسته زيستي با كارايي فوق‌العاده باشد كه محصول پسماند آن دي اكسيد كربن نباشد.

وون هيانگ ريو، نويسنده اصلي اين تحقيق در مقاله نشريه «نانو لترز» خاطر نشان كرد: ما معتقديم اولين گروهي هستيم كه الكترونها را از درون سلول‌هاي گياهي زنده خارج كرده‌ايم.

براي اين آزمايش محققان يك نانوالكترود منحصر به فرد فوق‌العاده حساس از جنس طلا توليد كردند كه به ويژه براي جست‌وجو درون سلول‌ها طراحي شده بود.

الكترود طلايي از سلول‌هايي كه در حال فتوسنتز بودند، الكترون‌هايي را جمع‌آوري كرد كه توسط نور انرژي گرفته بودند و محققان از اين انرژي يك جريان الكتريكي اندك و ضعيف توليد كردند.

محققان مي‌گويند: نتيجه اين تحقيق توليد جريان برق به شيوه‌اي است كه هيچ كربني وارد اتمسفر زمين نشود، چون تنها پسماند فرايند فتوسنتز پروتون و اكسيژن است.

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

نمايشگر سه‌بعدي جديد به شكل معكب

d2ed66836dfb41baa3b591dd2f688e1epcube_hud.jpg

به گزارش فارس به نقل از الكترونيستا، اين نمايشگر pCube نام دارد و در دانشگاه كلمبياي انگليس ساخته شده است. براي هر وجه اين مكعب يك نمایشگر LCD مجزا در نظر گرفته شده است كه مي‌تواند امكان مشاهده تصاوير سه‌بعدي را از هر زاويه‌اي فراهم كند.

اين مكعب به حسگرهاي ويژه‌اي مجهز شده است كه به كمك آن‌ها مي‌تواند ارتباط بيشتري را بين بخش داخلي و خارجي خود برقرار سازد و در مقابل حركات عكس‌العمل مناسب نشان دهد.

سيستم سخت‌افزاري داخلي اين نمايشگر شامل كارت گرافيكي PhysX و يك هسته پردازشگر گرافيكي ساخت شركت انويديا مي‌شود.

توليدكنندگان اين نمايشگر كه آن را براي بازي‌هاي رايانه‌اي بسيار مناسب مي‌دانند، معتقدند كه با اين اقدام دنياي صفحه‌نمايش‌هاي سه‌بعدي را متحول كرده و تعامل آن‌ها با انسان را بيشتر كرده‌اند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

تحول جديد در ترانزيستورهاي گرافني

 

f76d420ffadf4484a8f50ab80757ae14untitledjk.JPG

به گزارش خبرگزاري فارس، فيزيكدانان در آمريكا سريع‌ترين ترانزيستور گرافني را با يك فركانس قطع‌كردن 100‌گيگا هرتزي، ساخته‌اند. اين دانشمندان مي‌گويند كه مي‌توان اين افزاره را كوچك‌تر و بهينه‌ كرد، به‌طوري كه حتي از افزاره‌هاي مرسوم ساخته‌شده از سيليكون، پيشي بگيرد. اين ترانزيستور مي‌تواند كاربردهايي در ارتباطات ميكروموجي و سيستم‌هاي تصويربرداري داشته باشد.

گرافن به‌دليل اينكه الكترون‌ها مي‌توانند در سرتاسر آن با سرعت بسيار بالايي حركت كنند، براي استفاده در افزاره‌هاي الكترونيكي نويدبخش مي‌باشد. حركت سريع الكترون‌ها در گرافن به اين دليل است كه آنها شبيه ذرات نسبيتي بدون جرم، عمل مي‌كنند. اين خاصيت و ديگر خواص مكانيكي و فيزيكي غيرمعمول، بدين معني است كه مي‌توان اين ماده‌ي شگفت‌انگيز را در الكترونيك جايگزين سيليكون كرد و براي ساخت ترانزيستور‌هايي سريع‌تر از ترانزيستور‌هاي امروزي، استفاده كرد.

يو- مينگ لين، پائدون آووريس و همكارانش در مركز تحقيقاتي واتسون IBM با گرم‌كردن يك ويفر كاربيد سيليكون (SiC) براي توليد يك لايه سطحي از اتم‌هاي كربن به شكل گرافن، ساخت ترانزيستور اثر ميداني (FET) خود را شروع كردند. آنها سپس الكترودهاي خروجي و منبع را كه باهم موازي بودند، روي اين گرافن ترسيب كردند؛ به‌طوري كه كانال‌هايي از گرافني كه در معرض قرار داشت، بين اين الكترود‌ها باقي ماندند.

در مرحله بعد يك لايه عايق نازك روي اين گرافن در معرض، بدون تأثير گذاشتن بر خواص الكترونيكي آن، ترسيب داده شد. اين مرحله در واقع ابداع اين محققان است. براي انجام اين ترسيب، اين گروه ابتدا براي حفاظت از گرافن يك لايه‌ي 10 نانومتري از پلي‌هيدروكسي‌استايرن (يك پليمر استفاده شده در فرآوري نيمه‌رساناي تجاري) روي آن ايجاد كردند. سپس يك لايه اكسيدي مرسوم ترسيب داده و روي آن يك الكترود گيت فلزي قرار دادند.

اين فيزيكدانان مي‌گويند كه طول اين گيت حدوداً 240 نانومتر است، اما در آينده مي‌توان براي بهبود بيشتر عملكرد افزاره آن را كوچك‌تر كرد.

فركانس قطع‌كردن اين ترانزيستور گرافني از بهترين MOSFET‌هاي سيليكوني با همان طول گيت، نيز بالاتر است. فركانس‌ قطع‌كردن اين MOSFET‌ها برابر 40 گيگا‌هرتز است. يكي از مزاياي اين ترانزيستور‌ اين است كه برخلاف بيشتر ترانزيستور‌هاي گرافني ديگري كه از ورقه‌هاي گرافني ساخته شده‌اند، اين افزاره با استفاده از روش‌هايي كه در صنعت نيمه‌رساناي مرسوم بكار برده مي‌شوند، ساخته‌مي‌شود.

نتايج اين تحقيق در مجله‌ Science منتشر شده است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...

فرانسه از راه رفتن مردم انرژی تولید می‌کند

شهروندان شهر تولوز در فرانسه در راستای یک پروژه صرفه جویی در مصرف انرژی بر روی پیاده روهایی راه می روند که برق تولید می کنند.

 

1271787172_dd1b9592596e4cccae5834597aac02c497585.jpg

 

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از خبرگزاری مهر، بر روی پیاده روهای مرکز شهر "تولوز" صفحاتی نصب شده اند که می توانند 30 وات برق تولید کنند. این میزان انرژی برای تامین برق روشنایی خیابانهای اطراف این پیاده روها کافی خواهد بود.

معاون شهردار تولوز در این خصوص توضیح داد: "این پیاده روها در مرحله آزمایش هستند و در حال حاضر تولوز تنها شهر دنیا است که از این سیستم استفاده می کند اما پیاده روهای انرژی زا در آینده می توانند به عنوان یک راه حل مناسب در تامین برق سرویسهای شهری مورد استفاده قرار گیرند."

صفحات کف پوش این پیاده روها محتوی میکروحسگرهایی هستند که انرژی ایجاد شده از پیاده روی شهروندان را جمع آوری کرده و در یک باتری بزرگ ذخیره می کنند.

براساس گزارش رویترز، با کمک این سیستم می توان انرژی را در طول روز جمع آوری و از آن در مدت شب و برای روشنایی استفاده کرد.

در طول روز و در خیابانهای مرکزی شهر، تعداد کسانی که در سطح پیاده روها تردد می کنند زیاد است و بنابراین پیاده روی می تواند یک منبع مناسب برای تولید انرژی باشد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

شهرک هوشمند انرژی راه اندازی می شود

معاون برق و انرژی وزارت نیرو گفت: شهرک هوشمند انرژی با همکاری وزارت نیرو و دانشگاه صنعت آب و برق به منظور تدوین و اجرای آزمایشی استانداردهای الگوی مصرف در ساختمانها و تاسیسات راه اندازی می شود.

 

 

 

به گزارش بانک اطلاعات مهندسی برق به نقل از باشگاه خبرنگاران محمد بهزاد افزود: تولید هم زمان برق و حرارت بهره برداری از انرژی های تجدید پذیر، کاهش انتشار گازهای آلاینده منتشره از تاسیسات برقی کشور، کاهش آلودگی های صوتی و حرارتی، به کارگیری فناوری های نوین و پارک و به کارگیری روش های بازیافت انرژی از دیگر اهداف تاسیس این شهرک است.

وی مدیریت انرژی در این شهرک را برای به صفر رساندن تبادل انرژی در ساختمان ها و تاسیسات بسیار موثر دانست و گفت: این شهرک به صورت چند وجهی طراحی شده و در هر بخش آن یکی از فناوری های نوین تولید انرژی و مدیریت انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.

بهزاد اجرای این طرح را در محل دانشگاه صنعت آب و برق دانست و تصریح کرد: این شهرک دارای آزمایشگاه های شبکه هوشمند توزیع و تاسیسات مصارف نوپدید و فناوری های نوین در تجهیزات مصرف کننده ی انرژی مولدهای همزمان برق و حرارت در مقیاس خانگی توربین های بادی و انرژی های نو و بررسی مصرف تجهیزاتی که دارای رده های بالای انرژی هستند برای آموزش صنعتی غیر صنعتی مدیریت انرژی در سطوح مختلف تحصیلی راه اندازی شده است.

 

باشگاه خبرنگاران

  • Like 1
لینک به دیدگاه

استفاده از نانوالياف پليمري براي توليد انرژي

نانو ژنراتورهاي مبتني بر نانوالياف آلي كه از مواد پيزوالكتريك ساخته شده‌اند مي‌توانند در برابر فشار مكانيكي، جريان الكتريسيته توليد كنند.

فارس: نانو ژنراتورهاي مبتني بر نانوالياف آلي كه از مواد پيزوالكتريك ساخته شده‌اند مي‌توانند در برابر فشار مكانيكي، جريان الكتريسيته توليد كنند؛ البته نانو ژنراتورهاي معدني ساخته‌شده از zno يا batio3 نيز براي اين كار ساخته شده‌اند.

 

اخيراً محققان دانشگاه كاليفرنيا با استفاده از پلي‌وينيليدن فلورايد قادر به ساخت نانوژنراتورهايي شده‌اند كه مزاياي متعددي دارد.

يكي از مزيت‌هاي پلي‌وينيليدن فلورايد انعطاف‌پذيري بالاي آن است كه در ساخت قطعات ظريف بسيار مفيد است. پلي‌وينيليدن فلورايد معمولاً به‌صورت يك فيلم نازك تهيه مي‌شود، اما براي استفاده از ويژگي پيزوالكتريك آن، بايد به‌صورت رشته‌اي درآيد.

 

براي ساخت پلي‌وينيليدن فلورايد، محلول پليمري را درون سرنگي ريخته و نوك سوزن را به نزديك يك نوار آلومينيوم مي‌آورند و پس از تخليه‌ي پليمر از سرنگ، حلال تبخير شده و پليمر به‌صورت نانوالياف جامد تشكيل مي‌شود. هر گونه كشيدگي مكانيكي در طول نانوالياف، موجب تشكيل دو قطبي در پليمر مي‌شود.

 

از آنجا كه پليمر عايق است، الكترون نمي‌تواند از آن عبور كند؛ اما اگر2 سر آن به يك مدار وصل شود الكتريسيته در مدار جريان مي‌يابد. حداكثر بازده تبديل انرژي 8.21 درصد و ميانگين آن 5.12 درصد است، اين در حالي است كه بازده در ژنراتورهاي پلي‌وينيليدن فلورايد كه به‌صورت فيلم نازك هستند بين 0.5 تا 4 درصد بوده است.

 

اين دستگاه مي‌تواند در حسگرهاي بي‌سيم و لباس‌هايي كه حاوي قطعات الكتروني هستند، مورد استفاده قرار گيرد. نتايج اوليه نشان مي‌دهد كه با كوچك‌تر شدن نانوالياف بازده تبديل انرژي افزايش مي‌يابد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

تولید لامپ‌های کم‌مصرف با فناوری نانو

محققان مؤسسه‌ی rti، نوعی ساختار نانوالیافی ایجاد کردند که از آن در تولید لامپ استفاده می‌شود. لامپ‌های تولیدشده با این نانوالیاف تمام طیف نور سفید را تولید کرده، بسیار کاراتر از لامپ‌های استاندارد نئون و فلورسانس است.

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از نانو این پروژه که به‌وسیله‌ی گروه انرژی سرمایه‌گذاری شده‌است، به‌دنبال بهره‌گیری از ویژگی‌های نانومقیاس مواد به‌منظور تولید نانوالیاف فتولومینسانس و بازتابنده‌ی مبتنی بر نانوالیاف است. با ترکیب دو فناوری نانوی مختلف، این امکان ایجاد شدهاست که لامپی با توانایی تولید 55 لومن (واحد شدت نور) از یک وات الکتریسیته تولید شود. بازده این لامپ، 5 برابر بیشتر از لامپ‌های نئونی معمولی است.

مزیت دیگر این لامپ‌ها، زیبایی و تنوع رنگ آنها نسبت به لامپ‌های فلورسانس است. با این دسته لامپ‌ها می‌توان 90 رنگ مختلف نوری ایجاد کرد.

 

با استفاده از فناوری نانوالیاف فتولومینسانس منعطف، امکان ساخت لامپ‌هایی با طراحی‌های جدید ایجاد شده‌است. این دسته از مواد مسیر ساخت لامپ‌های ارزان، کم‌مصرف و ایمن را هموارتر کرده‌است.

 

از آنجا که یک‌پنجم از الکتریسیته‌ی تولیدشده در ایالت متحده صرف روشنایی می‌شود، این فناوری می‌تواند تأثیر شگرفی در کاهش مصرف انرژی و تولید گاز دی اکسیدکربن بگذارد، همچنین به‌دلیل نبود جیوه در تولید آنها، این دسته لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های فلورسانس ایمن‌تر بوده و کمتر به محیط زیست آسیب می‌رسانند.

 

پیش‌بینی می‌شود تولید تجاری این دسته لامپ‌ها از 3 تا 5 سال آینده آغاز شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

a28e0efa3067481a9cc1a26dc9e19eee.jpg&width=297به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين سيستم موسوم به «ميدزيك لايت» نه تنها فضاي اطراف خود را روشن مي‌كند، بلكه همچنين مي‌تواند به طور بي‌سيم صوت را دريافت كرده و از طريق بلندگويي كه درون آن تعبيه شده است، صداي دريافتي را پخش كند.

اين لامپ‌هاي LED با توان 10 ولت نوري معادل يك رفلكتور 65 ولتي توليد مي‌كند و همچنين داراي يك بلندگوي hi-fi كامل است كه درون آن جاسازي شده است.

ريك ليمن، رييس شركت اوسرام سيلوانيا تصريح كرد: با اين محصول جديد مصرف كنندگان مي‌توانند يك سيستم صوتي با كيفيت و فن‌آوري فوق‌العاده مترون به صرفه نوري در لامپ‌هاي LED را به طور همزمان تجربه كنند.

«ميدزيك لايت» كه پيش‌بيني مي‌شود تا اواخر سال جاري وارد بازار شود، مجهز به ريموت كنترل نيز خواهد بود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

3e0348d5800f4a2fba5c1affef63157a.jpg&width=400 به گزارش خبرگزاری مهر، میلان استویانویچ از دانشگاه کلمبیا و نادرین سیمن از دانشگاه نیویورک که نتایج یافته های خود را در مجله علمی نیچر منتشر کرده اند موفق شدند دو مجموعه نانو روبات را از DNA ایجاد کنند.

یکی از این مجموعه های نانو روباتها که "عنکبوت" (اسپایدر) نام دارند می توانند روی یک تار عنکبوت ساخته شده از DNA و در یک مسیر از پیش برنامه ریزی شده حرکت کنند.

این روباتها که تنها چهار نانو متر قطر دارند در آینده می توانند به سلاحهای روباتیک تبدیل شوند و در تمیز کردن شریانها و ترمیم بافتهای آسیب دیده کاربرد داشته باشند.

بدن نانو روبات عنکبوتی از پروتئین معروفی به نام "استرپتاویدین" تشکیل شده است. به این بدن سه پا چسبیده است که از رشته های آنزیمی DNA ساخته شده اند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، مجموعه روباتهای دوم بر روی سه نوع پیچیده از ماشینهای DNA حرکت می کنند و می توانند با سه دست خود نانو ذرات طلا را گرفته و آنها را بار ماشین DNA خود کنند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...

ژاپن ايستگاه روباتيک در ماه مي سازد

1275250397_66981.jpg

به گزارش ايرنا از فيزورگ، اين روباتها بعنوان بخشي از پروژه 2/2 ميليارد دلاري، بررسي ماه را در حدود سال 2015 آغاز و سپس يک پايگاه بدون سرنشين را تا سال 2020 در نزديکي قطب جنوب تنها قمر زمين احداث خواهند کرد.

يک هيات دولتي ژاپن به رياست کاتسوهيکو شيراي رييس دانشگاه واسدا رئوس اين پروژه را تهيه کرده است.

اين روباتها که هر کدام حدود 300 کيلوگرم وزن دارند نخست ماه را بررسي خواهند کرد. در اين بررسي ها تصاويري از سطح ماه تهيه و سنگهايي از آن جمع آوري و از طريق موشک براي تحقيقات لرزه نگاري به زمين ارسال مي شود.

سپس روباتهايي براي ساخت پايگاهي براي خودشان در ماه، به قمر زمين اعزام مي شود.

بر اساس اعلام اين هيات دولتي انرژي مورد نياز اين روباتها و پايگاه بدون سرنشين آنها در ماه، از طريق صفحات خورشيد تامين مي شود.

اين روباتها که از زمين کنترل مي شوند، خودکار نيز هستند و قادرند خودشان کارهاي خاصي را انجام دهند.

در نهايت اين پايگاه مي تواند نقطه آغازي براي اسکان روباتهاي آينده و حتي اسکان انسان باشد.

  • Like 4
لینک به دیدگاه

استفاده از امواج صوتی برای خنك كردن افزاره‌های نانوالكترونیك

9e8c0270474ef5dbd025beb20b991c7c.jpg

گروهی از محققان با استفاده از امواج صوتی موفق به خنك كردن نانو الكترونیك شدند.

گروهی از محققان در دانشگاه رایس كشف كرده‌اند كه می‌توان از امواج صوتی كه در طول روبان‌های گرافنی حركت می‌كنند، برای حذف گرما از افزاره‌های الكترونیكی خیلی ریز استفاده كرد. یك مدل نظری توسعه داده شده به وسیله فیزیكدانان دانشگاه رایس، نشان می‌دهد كه گرافن می‌تواند انرژی گرمایی را با امواج انتقال دهد.

با توجه به خواص كشسانی گرافنی، به نظر می‌رسد كه امواج طویل صوتی در این زمینه بهترین جواب را بدهند.

به دلیل اینكه خواص پخشی گرافن كم است، چنین امواجی می‌توانند سریع حركت كنند و حركت‌شان بوسیله همدیگر یا بوسیله نقایص موجود در این ماده، مسدود نمی‌شود.

خواص كشسانی نانوروبان‌های گرافنی ممكن است آنها را به لوله‌های انتقال گرما برای خنك كردن افزاره‌های میكروالكترونیك، تبدیل كند.

بوریس یاكوبسان، یكی از این محققان گفت: گرافن در مقیاس نانو، بدلیل خواص عالی‌اش نویدبخش است.

سرعت صوت سرعتی است كه با آن انرژی می‌تواند منتقل شود، زیرا گرما به‌طور اساسی در سرتاسر نوسان‌ها منتقل می‌شود.

اریك مانوز، یكی دیگر از این محققان گفت: رفتار نزدیك به بالستیك فونون‌ها- ذرات كوانتومی كه در مبحث صوت همانند فوتون‌ها در مبحث نور می‌باشند- ماده گرافنی را در هدایت گرما ۱۰ برابر بهتر از مس یا طلا كرده است.

نكته كلیدی ساخت چنین لوله‌های مؤثر گرمای مبتنی بر گرافن، چگونگی انتقال گرما موقعی كه به انتهای این نانوروبان می‌رسد، است.

بدون یك فصل مشترك موثر، امواج پیشرونده‌ فونون‌ها به آسانی برگشت خواهند خورد. یاكوبسان گفت: شما به محیط دیگری نیاز دارید.

در انتهای گرافن نیاز به تماس با یك سیال (به شكل مایع یا گاز) است، تا این انرژی گرمایی بتواند پراكنده شود.

چگالی توان افزاره‌‌های میكروالكترونیك، در مقیاس ماكرو، به اندازه‌ای است كه بتواند گرمایی تولید كند كه در عرض چند ثانیه آب داخل كتری را بجوشاند.

بنابراین اهمیت حذف این گرما از وسایل حساس و انتقال سریع آن به هوا به‌طور فزاینده‌ای در حال افزایش است.

یاكوبسان گفت: ما با چگالی گرمای بسیار بالایی مواجه هستیم، شاید یك كیلو وات بر سانتی‌متر مربع باشد.

چنین گرمایی برای كباب كردن بسیار مفید است. اما در این حالت، این گرما در واقع این افزاره‌ میكروالكترونیك را كباب خواهد كرد. پیدا كردن راهی برای حذف این گرما از افزاره‌های بسیار كوچك ضروری است.

مانوز اضافه كرد: كاربرد جذاب دیگر این نانوروبان‌ها در ساخت موجبر‌های فونون است. نانوروبان‌های گرافنی در یك معماری متفاوت كامپیوتری، می‌توانند قطعه‌ای در یك مدار نانومقیاس باشند كه در آن فونون‌ها بجای الكترون‌ها به‌عنوان حامل‌های انتقال داده عمل می‌كنند.

این محققان نتایج خود را در مجله‌ Nano Letters منتشر كرده‌اند.

 

 

منبع : خبرگزاری فارس

 

 

9e8c0270474ef5dbd025beb20b991c7c.jpg

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 5 ماه بعد...

ابداع خطوط انتقال فشرده

Picture-086.jpg

تلاشهایی در جهت ایجاد خطوط انتقال فشرده 154KV با استفاده از خط انتقال 66 KV موجود، در حال انجام است. این فعالیتها با توجه به افزایش تقاضای مصرف کنندگان شهری و نیز کنترل سرمایه گذاری های جدید انجام شده است. مواردی از قبیل مسایل تکنیکی، استانداردها و قراردادها و سرویس و نگهداری، از جمله مشکلات موجود بر سر راه خطوط انتقال فشرده اند. محدودیتها و مشکلات تکنیکی، عبارتند از: فواصل ایزولاسیون بین فازها در هنگام وزش بادهای شدید و ایزولاسیون فازها از بدنه دکل. ابزارهایی که برای حل این مشکلات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از : فاصله ساز فاز به فاز ( برای ثابت نگهداشتن فاصله ایزولاسیون بین فازها و بدنه دکل). تاکنون چندین آزمایش الکتریکی و مکانیکی انجام شده است. اینک طرحهایی برای انجام آزمایشاتی در جهت تامین استانداردها و حل مسایل سرویس و نگهداری در دست بررسی می باشند.

منبع:پایگاه اطلاع رسانی خدمات فنی و مهندسی برق و آب ایران

  • Like 4
لینک به دیدگاه

یک میکروب جدید برای تولید برق

دانشمندان آمریکایی نوع جدیدی میکروب را شناسایی کردند که می تواند به سرعت از گل و فاضلاب جریان الکتریکی تولید کند.

مهر:محققان دانشگاه "آمهرست ماساچوست" با بودجه وزارت انرژی آمریکا توانستند با کشف این میکروب جدید ساختاری تازه از پیلهای سوختی میکروبی (MFC) را ارائه کنند که انرژی خروجی حاصل از آنها هشت برابر پیلهای سوختی میکروبی فعلی است.

این باکتری "ژئوباکتر" نام دارد. ژئوباکترها نوعی از میکروبهای دوستدار رسوبات هستند و رشته های مو مانند آنها می توانند در تولید برق از گل و لای و فاضلاب کمک کنند.

قطر رشته های مو مانند ژئوباکتر بی نهایت باریک بوده و تنها سه تا پنج نانومتر یا در حدود 20 هزار برابر نازکتر از یک تار موی انسان است.

این رشته های ژئو باکتر می توانند در تشکیل نوارهای زیستی کمک کنند. این نوارها قادر به انتقال الکترونهایی هستند که در خاک و رسوبات وجود دارند.

براساس گزارش tce today، این دانشمندان موفق شدند ژئوباکتر را روی یک الکترود گرافیت در حضور استاتها رشد دهند و پس از آنکه از تجمع این باکتریها نوار زیستی به دست آمد از این نوار، الکترون را از طریق نانو سیمها انتقال دهند و از این انتقال 400 میلی ولت جریان برق تولید کنند.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

ضرورت مهندسي ارزش در شبكه هاي توزيع

 

امروزه نگاه كاربرد محور به كاهش هزينه هاي پروژه هاي مهندسي و همچنين افزايش بهره وري اين فرآيندها موجب توجه روز افزون به تكنيك مهندسي ارزش كه تكنيكي كاملا كارآمد در اين زمينه مي باشدشده است.

 

مقاله زير مهندسي ارزش در شبكه هاي توزيع برق را مورد هدف قرار داده است.

 

به همه دوستان توصيه ميكنم اين مقاله رو حتما مطالعه كنند تا اطلاعات مهمي از اين روند رو به رشد در شبكه هاي توزيع بدست بيارن.

  • Like 4
لینک به دیدگاه

تولید برق از هدر رفت حرارت واحدهای سیمانی

 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه کارخانجات سیمان تصور می‌کردند که افزایش قیمت حامل‌های انرژی طی 5 سال صورت خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: شرایط حاضر قیمت تمام شده محصولات را در حد قابل توجهی افزایش داده است با این حال کارخانجات با اجرای روش‌هایی به دنبال بهینه‌سازی خطوط تولید و کاهش مصرف انرژی هستند

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه کارخانجات سیمان تصور می‌کردند که افزایش قیمت حامل‌های انرژی طی 5 سال صورت خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: شرایط حاضر قیمت تمام شده محصولات را در حد قابل توجهی افزایش داده است با این حال کارخانجات با اجرای روش‌هایی به دنبال بهینه‌سازی خطوط تولید و کاهش مصرف انرژی هستند.

.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع ومعادن ، «محمدحسن پورخلیل» ادامه داد: در این زمینه یکی از مهمترین راهکارهایی که واحدها دنبال می‌کنند تولید برق به روش whr است که در آن حدود 4 ـ 5 مگاوات برق از طریق هدر رفت حرارت دودکش‌های کارخانجات‌ به دست خواهد آمد.

 

وی افزود: بیشتر کارخانجات اجرای این سیستم تولید برق را دنبال کرده و در حال اجرای آن هستند البته قبل از آن باید در خصوص قیمت خرید برق تولیدی از این طریق با وزارت نیرو تفاهم شود

.پورخلیل تصریح کرد: روش دیگر برای افزایش بهره‌وری کارخانجات، تولید سیمان‌های آمیخته و جایگزینی آن‌ها با سیمان‌های معمولی است که از این طریق نیز مصرف سوخت و انرژی برق در فرآیند تولید واحدها کاهش خواهد یافت

.وی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد خطوط تولید کارخانجات سیمان جدید، بهینه شده و به‌روز بوده و حدود 30 درصد نیز قدیمی است که نیاز به بازسازی دارد. در این زمینه با استفاده از تسهیلات ستاد تحول وزارت صنایع و معادن برای بهینه‌سازی خطوط تولید قدیمی اقدام خواهد شد

.دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان خاطرنشان کرد: تاکنون تسهیلاتی از ستاد تحول وزارت صنایع و معادن برای بازپرداخت هزینه‌های انرژی مصرفی واحدها دریافت شده است.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

سرعت نور شکسته شد!!!

 

محققان دانشگاهي در سوئيس سيگنالي را رديابي کردند که سرعتي بالاتر از سرعت نور دارد.

 

در دنياي خارق‌العاده کوانتوم و مکانيک کوانتومي، پديده‌اي به نام درگيري ذرات با يکديگر وجود دارد؛ به اين معني که اگر دو ذره که به شدت با هم در ارتباطند را از يکديگر جدا کرده و در فاصله طولاني از هم نگه داريم، علي رغم فاصله‌اي که بين آنها وجود دارد، در صورت بروز تغيير در يکي از ذره‌ها ديگري نيز دچار تغيير خواهد شد.

 

اين پديده توسط دکتر دانيل سالارت و همکارانش در دانشگاه ژنو مورد بررسي قرار گرفت. وي دو فوتون نور مرتبط و درگير به هم را در آزمايشگاه به فاصله 18 کيلومتر از يکديگر دور کرد و با بررسي خصوصيات هر يک از آنها دريافت که با تغيير در هر کدام ديگري نيز متحول مي‌شود.

 

وي اين آزمايش را بر روي جفت‌هاي زيادي از فوتون‌ها انجام داد که نتايج به دست آمده مشابه نتيجه اوليه بود.

 

با مشاهده اين نتايج، محققان به اين نتيجه رسيدند که بين اين دو ذره، سيگنالي در حال حرکت است که خصوصيات يکي را به ديگري منتقل مي‌کند.

 

بر اساس گزارش NewScientist، محققان بر اين باورند که اين سيگنال بايد سرعتي 10000 بار بيشتر از سرعت نور داشته باشد تا بتواند خصوصيت يک فوتون را به ديگري منتقل کند.

 

نظريه ديگري که اين تيم ارائه داد، مبني بر اين است که سنجش خصوصيات يک فوتون به سرعت بر روي فوتون‌هاي ديگر نيز تاثير مي‌گذارد

  • Like 10
لینک به دیدگاه
  • 8 ماه بعد...

تولید اولین ابررایانه فلشی در جهان/ اجتماع 300 ترابایت حافظه فلش در ابررایانه

[TABLE=width: 605]

[TR]

[TD=colspan: 2]رتبه چهل و هشتم رتبه بندی 500 ابررایانه جهان در اختیار سیستم محاسباتی قرار دارد که برای اولین بار در جهان در آن از مجموعه های حافظه های فلش به جای حافظه های دیسکی استفاده شده است.[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2]به گزارش خبرگزاری مهر، چهره ابررایانه ها روز به روز در حال تغییر هستند، چینی ها با استفاده از ریزپردازنده های تولیدی خود در حال ساخت ابررایانه ای هستند که می تواند شرکتهای بزرگ آمریکایی اینتل و AMD را در رقابت ساخت پردازشگر به زانو درآورد. اسپانیایی ها نیز در حال ساخت ابررایانه ای هستند که در آن از تراشه های تلفن همراه استفاده می شود و به تازگی نیز مرکز ابررایانه ای سن دیه گو به صورت رسمی اولین ابررایانه جهان را که در آن به جای حافظه های صفحه ای از حافظه فلش استفاده شده را راه اندازی کرده است.

ابررایانه "گوردون" از حجم حافظه فلشی برابر 300 ترابایت استفاده می کند، حافظه های فلش این ابررایانه از سری 710 اینتل بوده و به نرم افزاری مجهز است که می تواند منابع سرورهای فیزیکی چندگانه را در قالب یک ابرسرور متراکم سازد تا به این شکل کاربر بتواند به جای انتظار کشیدن برای دسترسی سیستم به دیسکهای حافظه به صورت رایج به صورت آنی به اطلاعات دسترسی پیدا کند.

به گفته محققان گوردون می تواند پایگاه داده هایی را با سرعتی 10 برابر سریعتر از حافظه های معمولی مدیریت کند به شکلی که هم اکنون در رتبه بندی رسمی 500 ابررایانه برتر جهان رتبه چهل و هشتم را به خود اختصاص داده است.

730940_orig.jpg

زمانی که در آغاز سال جدید میلادی این ابررایانه به ابزار جستجوی جدیدی تبدیل شود از 16 هزار و 384 هسته پردازشی برخوردار بوده و نقطه اوج عملیاتی آن 340 ترافلاپ در ثانیه خواهد بود. حافظه های فلش متراکم شده در این ابررایانه می توانند در هر ثانیه 200 گیگابایت اطلاعات را بخوانند و بنویسند.

این ابررایانه از معماری منحصر به فردی بهره برده است، به طوری که ابرسرورهای متشکل از 32 سرور و دو سرور I/O در درون یک مخزن مجازی در کنار یکدیگر جمع شده اند از این رو برای استفاده از آن کار چندان پیچیده ای نخواهد بود.

بر اساس گزارش سی نت، محققان بر این باورند استفاده از حافظه های فلش در ساخت ابررایانه ایده بهتری است زیرا نسبت به حافظه های دیسکی رایج از برتری هایی بخوردارند، برای مثال از پهنای باند بالاتری برخوردارند، سرعت خواندن و نوشتن بالاتری دارند، کم مصرف تر هستند و به واسطه حذف قطعات متحرک، پایداری مکانیکی بالاتری خواهند داشت.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

باتری هایی از جنس کاغذ

محققان آمریکایی به فناوری جدیدی دست یافته اند که با استفاده از آن می توانند باتری هایی از جنس کاغذهای آغشته به نانولوله های کربنی بسازند.این کاغذها که از قابلیت خم شدن،پیچ خوردن و حتی تا شدن برخوردار هستند.در ساخت ابزارهای الکترونیکی قابل انعطاف به عنوان باتری یا ابر خازن،مورد استفاده قرار می گیرند.در باتری ها از یک واکنش شیمیایی برای ذخیره و آزاد سازی انرژی استفاده می شود.این در حالی است که خازنها با استفاده از جریان الکتریکی مجموعه ای از صفحات رسانا را ایجاد می کنند،که به واسطه یک سطح عایق از یکدیگر مجزا شده اند.

خازنهای معمولی نمی توانند مقادیر زیاد انرژی را ذخیره کنند،اما با ساخت ابر خازنها با استفاده از نانولوله های کربنی به عنوان الکترودها می توان حجم بالایی از انرژی را در خازنها ذخیره کرد.برای ساخت ابر خازنهایی که از قابلیت انعطاف پذیری برخوردار باشند،محققان با استفاده از بخار مواد شیمیایی استاندارد،نانولوله های کربنی را در سطح یک صفحه ی سیلیکونی مستقر ساخته اند و از چنین روش مشابهی برای ساخت باتری های کاغذی سبک و انعطاف پذیر نیز استفاده کرده اند.

در یک سطح کاغذ،نانولوله های کربنی قرار دارند که به عنوان کاتد عمل می کنند و در سطح دیگر ان لایه ای از جنس لیتیم قرار گرفته است که به عنوان آند عمل می کند.با قرار گرفتن این ورقه در میان صفحاتی از جنس فویل آلومینیومی،می توان از آن به عنوان مولد برق استفاده کرد.این ورقه ها که از جنس قابلیت ذخیره انرژی الکتریکی برخوردار هستند برای تامین انرژی ابزارهای الکترونیکی ساخته شده از صفحات پلاستیکی انعطاف پذیر مورد استفاده قرار می گیرند.نمونه اولیه ساخته شده به قدری کوچک است که،می توان آنرا میان دو انگشت شست و اشاره نگه داشت و ۵/۲ ولت جریان الکتریکی تولید می کند که،برای تامین برق یک پنکه کوچک و یا روشن کردن یک لامپ کافیست.

با روی هم قرار گرفتن یک ورقه از این باتری روی ورقه دیگر،قدرت بازده باتری افزایش پیدا می کند.همچنین محققان در تلاش هستند در مراحل بعدی تحقیقات خود،با ایجاد تغییراتی در الکترولیت این باتری ها،حجم ذخیره انرژی را افزایش دهند تا بتوانند از انها به عنوان جایگزین باتری های معمولی در ساخت تجهیزات ذخیره سازی انرژی در کیت های الکترونیکی پیشرفته استفاده کنند.

با توجه به این که هنوز هزینه لازم برای ساخت باتری های کاغذی پیشرفته برآورد نشده است،بنابراین هزینه نهایی ساخت آنها هنوز اعلام نشده است

منبع:newscientist

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...