رفتن به مطلب

اولین و مهمترین خصوصیت ما ایرانیها دروغه

M!Zare

ارسال های توصیه شده

بحث درباره دروغگویی ایرانیان هست عزیز. اتفاقا دروغگویی ایرانیان بر خود حاکمان و دولت مردان هم اثبات شده. درصد راستگویی در ایران بسیار پایینه (زیر 40%
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
)، در کشورهای پیشرفته مثل سوئد این آمار بسیار بالاست (استاد ما گفت بالای 90%).

اصلا یه چیزی تعریف کنم، اینو سالها قبل در روزنامه اطلاعات نوشته بود: مردی ایرانی به سوئد میره، در اونجا استفاده از تلویزیون مشمول مالیات میشه، دو مامور پلیس برای کاری دیگر به در خانه مرد ایرانی میایند و تلویزیون را میبینند، گزارش میکنند به ماموران قضایی، اونا به در خانه مرد میایند ولی مرد انکار میکند که تلویزیون دارد. اداره تلویزیون به دادگاه شکایت میکند، در دادگاه مرد ایرانی برنده میشود، چون قاضی به او اعتماد میکند که میگوید در خانه تلویزیون ندارد. مرد ایرانی بعدا به اقوام و آشنایانش میگوید به سوئد بیایید، اینجا راحت گول میخورند. اونا راحت گول نمیخورند، عادت به دروغ گفتن و دروغ شنیدن ندارند.

علت این دروغگویی چیه؟

دروغگویی ذاتیه؟ چه ربطی به ایرانی و غیر ایرانی داره؟

اگر هم دروغ گفتن به خاطر حاکمینی بوده که داشتن، به خاطر تلقینی بوده که بهش کردن اگه دروغ نگی کارت راه نمیوفته.

اونیکه توی این جامعه همش داره تزریق میکنه بدون دروغ و رشوه کاری پیش نمیره کیه؟

یک ایرانی اصیل؟ یک راستگو؟ یک دروغگو؟ یک حقیقت گوی دلسوز؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 58
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

اول اینکه فلوید جون این چیزی که تعریف کردی ( بچه ی فرنگیه) برای خودت اتفاق افتاده یا نقل قوله؟

دوما: من خودم ب شخصا ی زمانی ی روده ی راست تو شکمم نبود! اونم نه برای منافع یا دلیل خاصی! فقط ب این دلیل که دائما در معرض سوالایی بودم که جوابشون به تو چه ، به شما ربطی نداره! برای چی میخای بدونی بوده و نمیتونستم (الانم در بعضی موقعیت ها) جواب بدم ، دوس نداشتم جواب بدم. پس مجبور بودم طرفم رو تا جایی که میشه بپیچونم.

ی دلیلی که ادمو ب دروغ گفتن تشویق میکنه همین سوال های بی جای دیگرانه! چ معنی میده انقد تو کار هم دخالت میکنن و میخان همدیگه رو زیر نظر داشته باشن!!!همش دخالت و فضولی و وکنجکاوی!!

اصن تو جمع دوتات که باشی برات اس ام اس بیاد، میگن کی بود کی بود کی بود؟ :w02: آخه به تو چه !!!!

• Like 7
لینک به دیدگاه

فرق ما با یک اروپایی این هست.

که در فرهنگ ما دروغگویی و خالی بندی یک فضیلت به حساب میاد و یک دروغگو را زرنگ میدونند.

ولی در فرهنگ اون ها دروغگویی یک فحش به حساب میاد.

به فامیل اروپاییم گفتم دروغگو تا 3 روز با من حرف نزد.

• Like 7
لینک به دیدگاه
کاملا جدی بود:banel_smiley_4:

اونقدری که از دونستن حقیقت تو زندگی زجر میکشه آدم از دروغ شنیدن نمیکشه

دروغ خوبه ولی به شرطی که حقیقت دروغ بودنش برملا نشه:دی

تمامی ادبیات و شعر و غزل های عاشقانه هم به نوعی با دروغ ها عجین شدند و الا شیرین نبودند!

بنده الان میتونم بعضی از حقایق زندگی تک تک شما رو بگم که نه تنها نازاحت میشید بلکه ازم متنفر هم میشید با وجود اینکه خودتون هم میدونید حقیقت داره ولی علاقه ای به شنیدنش ندارید. در مورد خودم هم صادق عینیست. برای مثال اگه به مردی که موهای سرش روز به روز کمتر میشه بگی کچل لاشک ناراحت میشه و خودشو با این دروغ شاد میکنه که سیرت مهمه نه صورت(جفتش باید باشه البته!) با این که خودشم میدونه اگه موهای قشنگی داشت هر روز تو اتلیه بود

خلاصه که حقیقت همیشه خوب نیست و دروغ هم ابزاری ست برای شاد زیستن

اره خب. حقیقت خیلی جاها خیلی تلخه. میتونه ادمو خوردکنه. ادم به چشم خودش خودش اینو ببینه

اون وقت بک سوال. اینایی که گفتی در مورد دروغ به دیگران بود؟ یعنی مرزی قاءل هستی برای دروغ به خود و دروغ به دیگران یا نه کلا در هر حالتی با فرض اینکه شخص ثانی هر کی باشه نظرت اینه؟

اون قسمتی که گفتی در مورد هر کی به حقایقی میدونیو بیا برا من پ خ کن بهم بگو پلیز

• Like 5
لینک به دیدگاه
خوش به حال شما و هرکسی که تو زندگیش دروغ نمیگه. :-)

کسی نگفت اینجا آدما دروغ نمیگن، لطفا با گرفتن ژست روشن فکری حرف تو دهن آدم نذارین.

آدمی که تو زندگیش دروغ نگفته باشه وجود نداره.

بحث سر این بود که دروغگویی رو یک خصلت ایرانی برشمردین.

فکر کنم فرق خصلت دروغ رو با معنای عام دروغ متوجه باشی. :-|

خصلت دروغگویی یعنی توی ذات طرف دروغگوییییهههه و اصلا نمیفهمه راستی چیه. :-((

اون بخش تلقین هم کاملا واضحه، هم امثال شما و هم رسانه های دیگه جز تحقیر کردن این ملت کاری نکردن و اینقدر بهش گفتن دروغگویی و بدبختی و بی عرضه ای باورش شده.

کدوم حرکت مثبت رو خودت در جهت صداقت و ترویجش برداشتی که از ملت ایراد میگیری؟

شمایی که انتقاد میکنی یا سکوت کردی و میگی به من مربوط نیست یا نهایتا ممکنه از ایران بندازی بری، کسیکه جز طعنه و ایراد چیزی به ذهنش نمیرسه واسه چی نظر میده؟

که بگه آره منم هستم و میفهمم، اگه واقعا توانایی کاری کن در حد وسعت، اگر هم نیمتونی کاری کنی مثل هه اونایی که از ایران رفتن شما هم تشریف ببرید چون تلاشی واسه اصلاحات از شما دیده نمیشه.

امثال تفکر شما تو سایت هایی

مثل فیسبوک و دیگر سایت های اجتماعی پر هست که فقط بلدن نفی کنن.

راهکار میگی به بن بست میرسن حتی تو زندگی شخصیشون.

:-((((([/

quote]

اقای سام ببخشید شما نام کاربری قبلیتون چی بوده؟

یه جوری با قطعیت در مورد ادم صحبت کنید ادم همش حس میکنه قبلا میشناخته شما رو.

کلا من 5تا پست تا حالا از شما بیشتر نخوندم و شما هم از من.

بعد به این سرعت فهمیدید من و امثال من تو فیس بوک چه می کنیم. میخوایم از ایران بریم و سکوت میکنیم و .......

بعله بنده متوجه شدم فرق خصلت دروغگویی و خود کلمه دروغگویی رو

اگر هم تو پست اول اینو به عنوان خصلت ایرانی ها معرفی کردن خیلی هم خوب کردن !!!

شما هم لطفا اینقدر میهن پرستانه صحبت نکنید! از مد افتاده!

البته یک مشکل دیگه هم میتونه وجود داشته باشه و اون این که ما از اساس روی تعریف واژه ها مشکل داشته باشیم....شاید دروغ رو شما به معنای خیلی عامش دارید تعبیر میکنید.

یه جا میخوندم که دبستان ایرانی ها اولین کلمه ای که به بچه ها یاد میدن بابا نان داد هست. توی انگلیس اولین شروع به نوشتن و خوندن رو با جمله من میتوانم بنویسم و بخوانم یاد مبدن و توی ژاپن جمله من مبتوانم بدوم...البته از فیس بوک نخوندما! ایمیل بود اگر اشکالی نداشته باشه !!

همین مثال بال از نظر من و توی تعریف ذهنی من یعنی دروغ گفتن...دروغ ساختن باورهای ذهنی یک ادم نسبت به خودش...و از این دست مثال ها زیاد هست که البته ممکنه شما اصلا به دید دروغ به اینها نگاه نکنید!!

به هر حال خوسحال شدم از اشنابیتون

روش استدلال کردنتون برام جالب بود. دروغی جالب!

• Like 6
لینک به دیدگاه
فقط میتونم بگممم که متاسفمم، اینجا هم شده عین فیسبوک، هرچی بیشتر ایرانیو بکوبی، هرچی بیشتر بگی ایرانی فلان، بیشتر دم از آزادی روابط جنسی بزنی، بیشتر لایک میخوری.

اونایی که فکر کردین من طرفدار حکومتم اشتباه کردین، منم یکی عین شماهام.

مذهبی هم نیستمم، ولی به خیلی چیزا اعتقاد دارم.

ولی برین ببینین چرا اینقدر به ایرانی ها تو دنیا تلقین منفی میکنن، چقدر براشون بد نوشتن، چقدر از آمریکایییی ها بد میگن؟

آمریکایی که کل دنیا رو گرفته تا مردمش تو رفاه باشن، یک صفت منفی مردم آمریکا رو میدونین؟!! :-|

تو ایران دروغ هست، تنبلی هست و خیلی چیزای دیگه.

ولی این چیزا وضع رو بدتر میکنه نه بهتره.

اونایی هم که بیشتر میفهمن میندازن از کشور فرار میکنن.

ای کاش به جای اینقدر کوبیدن کشور و هموطن هاتون و باورهاشون و تمسخرشون، کمک میکردین به ساختن.

ولی حیففف.

:-((((

(چیزی نگم بهتره :-| )

:icon_gol: بای.....

من فکر میکنم دلیل اینکه خود ما از مردم کشورمون انتقاد می کنیم و به قول شما کشور و هموطن هامون رو می کوبیم این هست که اغلب مردم کشور ما فکر می کنن که مسلمان هستند در صورتیکه دستورات اسلام رو اجرا نمی کنند.

فکر می کنند خیلی با ایمان و مومن هستند و چون نماز می خوانند جایگاه آخرتشان بهشت و تمام مردم دنیا که نماز نمی خوانند اهل جهنم هستند.

اما منتقدین میگن که شما که دینتون اسلامه و فکر می کنید مسلمان هستید چرا به دستورات دینتون که مثلا دروغ نگفتن است توجهی ندارید.پس شما هم تو شرایط خیلی خوبی قرار ندارید...

در مورد کمک به ساخت کشور باید بگم که در حال حاضر کسی نمیتونه این کار رو انجام بده.

چراکه باید حرفهایی رو بزنه و کارهایی رو انجام بده که برای خیلی از دولتمردان خوشایند نیست درنتیجه یا باید از جونش بگذره یا اینکه اصلا همچین کاری نکنه.

در نتیجه اصلا اجازه صحبت به چنین شخصی داده نخواد شد.چه برسه به عمل....!

• Like 6
لینک به دیدگاه
کاملا جدی بود:banel_smiley_4:

اونقدری که از دونستن حقیقت تو زندگی زجر میکشه آدم از دروغ شنیدن نمیکشه

دروغ خوبه ولی به شرطی که حقیقت دروغ بودنش برملا نشه:دی

تمامی ادبیات و شعر و غزل های عاشقانه هم به نوعی با دروغ ها عجین شدند و الا شیرین نبودند!

بنده الان میتونم بعضی از حقایق زندگی تک تک شما رو بگم که نه تنها نازاحت میشید بلکه ازم متنفر هم میشید با وجود اینکه خودتون هم میدونید حقیقت داره ولی علاقه ای به شنیدنش ندارید. در مورد خودم هم صادق عینیست. برای مثال اگه به مردی که موهای سرش روز به روز کمتر میشه بگی کچل لاشک ناراحت میشه و خودشو با این دروغ شاد میکنه که سیرت مهمه نه صورت(جفتش باید باشه البته!) با این که خودشم میدونه اگه موهای قشنگی داشت هر روز تو اتلیه بود

خلاصه که حقیقت همیشه خوب نیست و دروغ هم ابزاری ست برای شاد زیستن

حرفت از خیلی جهات اتفاقا درست هم هست... منم حرفت رو در مورد اینکه دروغ بخش بزرگی از اعتقادات و باور های ما انسان ها رو شکل داده قبول دارم... اتفاقا خیلی هم بحث میشه کرد در موردش... و آره... حقیقت همیشه دردناک هست و دروغ یا شاید این فانتزی ها برای انسان آرامش بخش تر باشه...

و در همین مورد هم میگند Ignorance is bliss

خودت هم که توی امضات همچین چیزی نوشتی...

من به شخصه ترجیح میدم همیشه واقعیت ها رو بفهمم (اگر قابل فهم باشه و ما بهش دسترسی داشته باشیم) و ناراحت بشم تا با فانتزی ها زندگی کنم...

ولی خوب اینجا بحث در مورد این مسئله نیست... اینجا بحث برسر باور ها نیست... اخلاق زمانی معنا پیدا میکنه که در ارتباط با دیگران باشه... اینکه ما به فردی بگیم تو کچل هستی و اون فرد ناراحت بشه درست هست یک مطرح کردن یک حقیقت تلخ (از نظر اون فرد احتمالا) است ولی نگفتن این حرف دروغ نیست... این مسئله که اون فرد مویی نداره یک مسئله ی فردی هست که اعتماد یا عدم اعتماد در جامعه به وجود نمیاره... اینجا بحث برسر اخلاق است... دروغ گفتن به اون شکل و با اون اهدافی که ما اونها رو در جامعه میشناسیم با معنایی که شما فرمودید تفاوت داره... گرچه حرفت کاملا درسته...

• Like 8
لینک به دیدگاه

جامعه ای که ارکان قدرتمندش به راحتی دروغ میگن وقتی به راحتی زل میزنن تو چشم ادم و حقیقت رو وارونه می کنن چه انتظاری داری از عموم مردم؟؟

شرکتی که کارمندان و رئیسان رده بالاش دروغ گو باشن چه انتظاری از کارمندان رده پایین داری که دارن بر عکس رده بالایی ها برای یک لقمه نون می جنگن؟

مردم غرب اگر جمله ای رو بیان می کنن حرفی هست که بهش باور دارن.وقتی میگه بیاشیرینی بخور واقعا باور داره و دوست داره که دوستش شیرینی بخوره.مقوله تعارف از نظر شما اگه دروغ نیست پس چیه؟تعارف یعنی احترام دروغینی که ته قلب امید داری طرف جواب رد بده.چرا وقتی بچه های ایرانی میرن امریکا سر این قضییه مشکل پیدا می کنن.بارها شده دوستای من به دروغ (تعارف) عملی رو پیشنهاد داده بودن و وقتی دوست خارجیشون اون عمل رو انجام داده ناراحت شدن .شما مفهوم و فلسفه تعارف رو سعی کن به یک المانی بفهمونی ....

مردمان بادی به هر جهتی که زمانی جپ بودن زمانی باور به شاهنشاهی و حال که نون مذهب در روغنه عکس به مکه رفتنشون رو میبینی .این اگه دروغ نیست چیه؟

تا حالا خونه معامله کردی؟قشر بنگاهی اگر دروغ نگه نمیتونه زندگیش رو در ایران بچرخونه .اما کمپانی های real state بسیار کم تر این مشخصه درون دیده میشه

قشر دانشجو در ایران چجوریه؟کاملا ابلوموف وار درس می خونه . کلاس درس رو میپیچونه .استاد رو میپیچونه و وقت امتحان ده ها دلیل برای استاد میگه که من حالم بد بود دختر عمم مریض بود و..... در صورتی که اگه با یک دانشجوی مثلا UBC در ارتباط باشید مشاهده می کنید کاملا خودانگیخته درس می خونن .کپی کردن تکالیف چه معنی داره جز دروغ؟شما اگه اومدی دانشگاه وظیفت درس خوندن هست .کپ ردن که خیلی عادیه حتی تو دانشگاه تهران دروغ نیست؟؟

تو اینترنت شما بگرد تو یک فروم طرف نوشته اگه خواستید نویسنده سایتتون میشم و برای کپی کردن مطالب پستی 2 هزار میگیرم!!!!!!یعنی چی اخه!؟یه عبارت خبری رو تو گوگل سرچ بزن ده ها و شاید صد ها سایت عینا یه خبر رو میگن

بعد اخه دوست عزیز امواج منفی یعنی چی؟مگه میشه یه جامعه رو چشم زد!!؟یا از بس بگیم دروغ گو دروغ گو نهایتا مردم ایران بشن دروغ گو!!اخه مگه عملکرد جامعه که ناشی از صد ها دلیل فلسفی اجتماعی سیاسی هست میتونه با تلقین تحت تاثیر قرار بگیره!؟

در کنار موارد بالا دو سه مورد زیر رو در نظر بگیرید

ذره ای اشنایی با فرهنگ غرب مشخص می کنه که اون ها عبارات i love you و مشابه اون رو وقتی بیان می کنن که واقعا علاقه به دختر یا پسر مورد علاقه هم دیگه داشته باشند .مثلا وقتی یه دختر پسر برای دوستی بیرون قرار می گذارن از قرار اول گرفته تا چندین ماه بعد حتی هیچ کدومشون نمیان بگن من عاشقتم.حداکثر حرفی که می زنن اینه که i'm having fun with you

یه بنده خدایی بود تعجب کرده بود( از امریکا اومده بود )می گفت تو جامعه شما چرا اینقدر دختر پسرا راحت بهم دیگه میگن عاشقتم ولی خیلی وقت نیست که هم دیگررو میشناسن!

یعنی چی دقیقا!؟یعنی در قرار دوم سوم پسره تبدیل میشه به مجنون زبانی و همش میگه قربونت برم ای فرشته من ای ........ و به همچنین دختره

جامعه ای که از دیرباز دچار استبداد شده از سلطه اعراب بر ایران تا شاهان قاجاری( و بسیاری دیگه ) بدیهی است که برای حفظ وجود خودش نیاز داره مخفی کاری کنه و عقاید خودش رو پنهان کنه که میشه دروغ و به قول افراد مذهبی تقیه

• Like 5
لینک به دیدگاه
اره خب. حقیقت خیلی جاها خیلی تلخه. میتونه ادمو خوردکنه. ادم به چشم خودش خودش اینو ببینه

اون وقت بک سوال. اینایی که گفتی در مورد دروغ به دیگران بود؟ یعنی مرزی قاءل هستی برای دروغ به خود و دروغ به دیگران یا نه کلا در هر حالتی با فرض اینکه شخص ثانی هر کی باشه نظرت اینه؟

اون قسمتی که گفتی در مورد هر کی به حقایقی میدونیو بیا برا من پ خ کن بهم بگو پلیز

مریم جان من برای خودم هدفی دارم تو زندگیم . مسلما این هدف برام انقدر عزیز هست که از هیچ فعلی حتی دروغ گفتن برای رسیدن به اون دریغ نمیکنم.هر کجا لازم باشه میگم. منتهی تو این راه آدم دیگه نباید به خودش دروغ بگه...بدبختیاشو بپذیره و برای التیامشون تلاش کنه

در مورد اون قسمت هم که گفتی پیام خصوصی بزنم : اولا که اونو همینطوری گفتم و اصلا تو رو ندیدم که بخوام حرفی بزنم( هرچند همه آدما یه نقاط ضعف ممنوعه دارن که اجازه نمیدن کسی وارد اون حریم ها بشه) در ثانی اگه هم میدونستم بازم نمیگفتم چرا که هنوز هیچی نشده اینطوری واکنش نشون میدی

• Like 4
لینک به دیدگاه
حرفت از خیلی جهات اتفاقا درست هم هست... منم حرفت رو در مورد اینکه دروغ بخش بزرگی از اعتقادات و باور های ما انسان ها رو شکل داده قبول دارم... اتفاقا خیلی هم بحث میشه کرد در موردش... و آره... حقیقت همیشه دردناک هست و دروغ یا شاید این فانتزی ها برای انسان آرامش بخش تر باشه...

و در همین مورد هم میگند Ignorance is bliss

خودت هم که توی امضات همچین چیزی نوشتی...

من به شخصه ترجیح میدم همیشه واقعیت ها رو بفهمم (اگر قابل فهم باشه و ما بهش دسترسی داشته باشیم) و ناراحت بشم تا با فانتزی ها زندگی کنم...

ولی خوب اینجا بحث در مورد این مسئله نیست... اینجا بحث برسر باور ها نیست... اخلاق زمانی معنا پیدا میکنه که در ارتباط با دیگران باشه... اینکه ما به فردی بگیم تو کچل هستی و اون فرد ناراحت بشه درست هست یک مطرح کردن یک حقیقت تلخ (از نظر اون فرد احتمالا) است ولی نگفتن این حرف دروغ نیست... این مسئله که اون فرد مویی نداره یک مسئله ی فردی هست که اعتماد یا عدم اعتماد در جامعه به وجود نمیاره... اینجا بحث برسر اخلاق است... دروغ گفتن به اون شکل و با اون اهدافی که ما اونها رو در جامعه میشناسیم با معنایی که شما فرمودید تفاوت داره... گرچه حرفت کاملا درسته...

در نهایت سامان جان انتظار نداشته باش تمام جوامع یه روز اخلاق گرا میشند....مطلقا چنین چیزی نیست. ذات آدما کثیفه و از هر راهی برای اثبات برتری خودشون نسبت به دیگران استفاده میکنند. ما فقط میتونیم کچلی رو به عنوان یه عارضه فراگیر قبول کنیم و باهاش کنار بیایم ولی همواره به عنوان یک ضعف برامون باقی میمونه چرا که حتی تو کشور های خیلی پیشرفته هم ما کلنیک کاشت مو داریم به مقدار زیاد.حتی جامعه ای که همه کچل باشند مودار بودن عیب حساب میشه به قولی مردم شهری که همه میلنگند به کسی که راست راه میرود میخندند

به هرحال اینم نظر من بود و صد البته نامحترم برا خیلیا

چه با حقیقت چه با دروغ از زندگی لذت ببریم:icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه
مریم جان من برای خودم هدفی دارم تو زندگیم . مسلما این هدف برام انقدر عزیز هست که از هیچ فعلی حتی دروغ گفتن برای رسیدن به اون دریغ نمیکنم.هر کجا لازم باشه میگم. منتهی تو این راه آدم دیگه نباید به خودش دروغ بگه...بدبختیاشو بپذیره و برای التیامشون تلاش کنه

در مورد اون قسمت هم که گفتی پیام خصوصی بزنم : اولا که اونو همینطوری گفتم و اصلا تو رو ندیدم که بخوام حرفی بزنم( هرچند همه آدما یه نقاط ضعف ممنوعه دارن که اجازه نمیدن کسی وارد اون حریم ها بشه) در ثانی اگه هم میدونستم بازم نمیگفتم چرا که هنوز هیچی نشده اینطوری واکنش نشون میدی

چه طوری واکنش نشون دادم؟! عزیز جان من لحن بیانم همینطوریه منظوری هم پشتش نیست. البته فعلا چون شکلک هم نمیتونم بزارم و پستام خشک و خالیه بیشتر تند به نظر میرسه. وگرنه واکنشی نبود. اتفاقا دقیقا به همین دلیلی که خودت گفتی میدونستم چیزی نداری بگی. برا همین درخواستم سر کاری بود :دی

گذشته از این حرفا همین که میگی در راه رسیدن به هدفت لازم هم باشه هر دروغی میگی کلیت این حمله خودش راسته و قابل ارزش هست بیان کردنش

• Like 4
لینک به دیدگاه

به این تفکر میگند particularism...

بسی تفکر پر طرفداری است... خیلی از اون آدم هایی که میخواند نشون بدند به اخلاق کانتی یا اخلاق مسیحی معتقد هستند در حقیقت در عمل به همین روش عمل میکنند...

اتفاقا این تاپیک هم یک مقدار زیادی به این مسئله ربط داره... مردمی که به پارتیکولاریسم معتقدند همه جای دنیا هستند... :w16:

• Like 4
لینک به دیدگاه

ایمام دَهیائوم اَهورَ‌مَزداهْ پاتووْ هَچا هَئینایا هَچا دوُشْ-یارا هَچا دْرَئوگَه اَبیْ ایمام دَهیائوم ما آجَمی‌یا ما هَئینا ما دوُشْ-یارَم ما دْرَئوگَه.پ

هیچی دیگه این دعای معروف داریوش تو کتیبش در تخت جمشید :ws3: میگه :اهورامزدا این کشور را بپاید از سپاه دشمن، از خشکسالی و از دروغ. به این کشور نیاید، نه سپاه دشمن، نه خشکسالی و نه دروغ.

من به این دعا داریوش هخامنشی فکر کردم دو حالت داره یا اوموقه انقد دروغ بد بوده در حد حمله دشمن و خشکسالی یا از همون موقه که ما هم خشکسالی داشیم و هم حمله دشمن داشیم دروغ هم رایج بوده :whistle:

خب ما ایرانیا زیاد دروغ میگیم متاسفانه که بعضی وقتا لازم ایشالا نسل بعدی مثه ما نشن ولی ما مجبوریم برات مثال میزنم

من یه دوست دارم که خانواده فوق العاده متعصب و بد دلی داره البته مرداشون ما چندتا دختر باهم که پارک هم که میرفتم سلسه دروغ گفتن خودشو و ما دوستاش به داداشای ایشون داشتیم که بیرون نیسم البته مادرشم میدونست من از اونجایی که همیشه ضایع میکردم جواب نمیدادم خب حالا این چه وضی بود من نمیدونم من همش میگفتم باید باشون برخورد کنی بچه که نیسی بم میگفت تو رفتار اینارو ندیدی من حوصله دعوا بحث قهر ریس بازی این چندتا داداشو ندارم ..

از این برادرا و البته خانواده ها کم نیستن یه دروغ میگی بیرون نرفتم زندگیتم جهنم نمیکنی .. دیگه دروغ بده اله و بله شعاره ...

تا برو بالاتر:icon_pf (34): که به تمام تعهدایی که میدی مثلا کنکور یا واسه ازمون استخدامی همون التزام عملی به اسلام و انقلاب و رهبر که واسه خیلیا جوابش نه است:w000:

خلاصه شمام دیگه مشت خالی به طرف هیچ بچه ای دراز نکن :w000: (ولی میخواسی به باباش بگی اتفاقا باید یادش بدی نباید به همه اعتماد کنی دنیا همینطوریه:w02:)

• Like 5
لینک به دیدگاه
در نهایت سامان جان انتظار نداشته باش تمام جوامع یه روز اخلاق گرا میشند....مطلقا چنین چیزی نیست. ذات آدما کثیفه و از هر راهی برای اثبات برتری خودشون نسبت به دیگران استفاده میکنند. ما فقط میتونیم کچلی رو به عنوان یه عارضه فراگیر قبول کنیم و باهاش کنار بیایم ولی همواره به عنوان یک ضعف برامون باقی میمونه چرا که حتی تو کشور های خیلی پیشرفته هم ما کلنیک کاشت مو داریم به مقدار زیاد.حتی جامعه ای که همه کچل باشند مودار بودن عیب حساب میشه به قولی مردم شهری که همه میلنگند به کسی که راست راه میرود میخندند

به هرحال اینم نظر من بود و صد البته نامحترم برا خیلیا

چه با حقیقت چه با دروغ از زندگی لذت ببریم:icon_gol:

جوابت رو ندیدم... ببخشید...

اتفاقا برعکس... من اصلا انتظار ندارم یک روز جوامع خیلی اخلاق گرا بشند... البته به اون شکلی که شما در نظر داری... اخلاق یک کلمه ی کلی است... اخلاق صدها مسلک و تفکر و عقیده و تعبیر و فلسفه رو شامل میشه... مثلا همین particularism یا سودگرایی هر دو مکتب های اخلاقی هستند که بسیار بسیار هم پر طرفدار هستند و هر دو هم دروغ گویی رو جایز میدونند در بسیاری موارد... اتفاقا بسیاری هم به همین دو فلسفه عمل میکنند و خودشون خبر ندارند...

چیزی که توی جامعه ی ما رواج داره یکم بی سر و ته تر از اون هست که بتونیم مستقیما به این فلسفه ها اون رو ربط بدیم... ولی خوب در جامعه ی ما هم بسیاری رفتار به همین تفکرات برمیگرده و ما براساس اخلاق مسیحی اونها رو بد معنی میکنیم...

تمامی موجودات زنده... تمامی مکانیزم هایی که زنده هستند در جهان ما فقط و فقط یک هدف اصلی و پایه دارند و اون بقا است... هر حرکتی... هر واکنشی و هر عملی که این مکانیزم های زنده انجام میدهند در نهایت تنها و تنها برای بالا بردن شانس بقا است... ما هم به عنوان یکی از پیچیده ترین (شاید پیچیده ترین باشیم... نمیخوام مطلق حرف بزنم...) مکانیزم های زنده ی روی زمین از این مسئله به دور نیستیم... و برای بقا دست به خیلی کارها میزنیم...

مسئله در اینجا است که ما تنها زمانی میتونیم موفق باشیم و بقامون به حداکثر برسه که یک کلونی بشری رو براساس یک سری قوائد و قوانین مشخصی اداره کنیم تا بتونیم انسان ها رو در کنار هم نگه داریم (انسان موجودی است که باید در گروه زندگی کند) برای همین هم است که یک سری قوانینی ساخته ایم و اسم آن را اخلاق گذاشته ایم...

شما میتونید هر زمانی با یک بررسی خاص که به خودتون ربط داره دروغ بگید... یا راست بگید... ولی چیزی که همیشه باقی میماند این هست که نباید اجازه بدهید آن ساختارهایی که در جامعه وجود دارد به طور کلی از بین برود... وگرنه شما دقیقا هدفی که دارید را (لذت بردن... زندگی شاد... رسیدن به اهدافتون) رو از دست خواهید داد...

البته بنده به ذات و این چیزها اعتقادی ندارم و در موردش حرفی نمیزنم...

فلسفه ای که تو در زندگی داری به نظر من کاملا درست هم است... البته ما در موردش خیلی بحث نکردیم... شاید در جایی نظرمون با هم تفاوت داشته باشه...

و اتفاقا حرفت ناراحت کننده هم نیست...

حرفت رو بزن عزیزم... کسی بدش اومد اون دیگه مشکل خودشه... بی خیال...

• Like 6
لینک به دیدگاه
اول اینکه فلوید جون این چیزی که تعریف کردی ( بچه ی فرنگیه) برای خودت اتفاق افتاده یا نقل قوله؟

!!!!

نه عزیزم برام ایمیل شده بود و در بخش مطالب جالب و خواندنی قرار داده بودمش ولی بحث های دوستان که شروع شد درخواست انتقال به گفتگوی آزاد رو دادم...بحث های جالبی داره صورت میگیره که هنگام ارسال تاپیک فکرش رو هم نمیکردم

• Like 5
لینک به دیدگاه

تاپیک خوبیه. چندین پست رو خوندم و استفاده هم کردم.

من خودم تا بحال چندین بار دروغ گفتم. (مصلحتی توریه راست رو نگفتن..) ولی سعی میکنم عادت نکنم به دروغگویی که خیلی وحشتناکه.

در کل ترجیح میدم انعطافپذیر باشم تا راستگو

با اجازه برم بالای منبر و یه راهکار رو ارئه بدم:

1-هرچی که میخونیم و میشنوم رو نگیم: چون معمولا راست و دروغ با هم مخلوطن. برای شروع من پیشنهاد میدم از هر سه حرف،پستی و.. که قرار بگین و بزنین، یکی رو بی خیال بشین! همین طوری در راه چیزی که بهش اعتقاد دارین(اصلا هم مهم نیست به چی اعتقاد دارین، خدای ابراهیم؟بینگ بنگ؟گاو ..)

• Like 3
لینک به دیدگاه

چرا دروغ بده؟

چون وقتی دروغ میگی بی اعتبار میشی و حرفت دیگه ارزش نداره.

(مثلا خیلی ها از من رنجیدن که چرا یه سری مسائل رو بهشون نمیگم ...چون لازم نبوده ولی در عین حال این برای من مهمه که دروغ نگم)

نمیشه جلوی همه رو گرفت که دروغ نگن و بهشون بگی چه پیامدی داره...ولی میشه از اصلاح فکر خودمون شروع کنیم .

• Like 4
لینک به دیدگاه

اقای سام ببخشید شما نام کاربری قبلیتون چی بوده؟

یه جوری با قطعیت در مورد ادم صحبت کنید ادم همش حس میکنه قبلا میشناخته شما رو.

کلا من 5تا پست تا حالا از شما بیشتر نخوندم و شما هم از من.

بعد به این سرعت فهمیدید من و امثال من تو فیس بوک چه می کنیم. میخوایم از ایران بریم و سکوت میکنیم و .......

بعله بنده متوجه شدم فرق خصلت دروغگویی و خود کلمه دروغگویی رو

اگر هم تو پست اول اینو به عنوان خصلت ایرانی ها معرفی کردن خیلی هم خوب کردن !!!

شما هم لطفا اینقدر میهن پرستانه صحبت نکنید! از مد افتاده!

البته یک مشکل دیگه هم میتونه وجود داشته باشه و اون این که ما از اساس روی تعریف واژه ها مشکل داشته باشیم....شاید دروغ رو شما به معنای خیلی عامش دارید تعبیر میکنید.

یه جا میخوندم که دبستان ایرانی ها اولین کلمه ای که به بچه ها یاد میدن بابا نان داد هست. توی انگلیس اولین شروع به نوشتن و خوندن رو با جمله من میتوانم بنویسم و بخوانم یاد مبدن و توی ژاپن جمله من مبتوانم بدوم...البته از فیس بوک نخوندما! ایمیل بود اگر اشکالی نداشته باشه !!

همین مثال بال از نظر من و توی تعریف ذهنی من یعنی دروغ گفتن...دروغ ساختن باورهای ذهنی یک ادم نسبت به خودش...و از این دست مثال ها زیاد هست که البته ممکنه شما اصلا به دید دروغ به اینها نگاه نکنید!!

به هر حال خوسحال شدم از اشنابیتون

روش استدلال کردنتون برام جالب بود. دروغی جالب!

بعله، منم میگمم و نوشتم که وطن پرستی از مد افتاده، الان دور دور وطن کوبی و تخریب فرهنگیه. :-((

اینکه شما هر مفهومی رو به دروغ بر میگردونی با این مثال هایی که زدید، نظر شمایه.

صف های آی پد و اپل رو توی همون انگلیس و ژاپن که کعبه امالتون هستند رو ندیدین؟

یا صف های پلی استیشن !!!!

اونجاهم با مصرف زدگی مردمش رو به دروغ شاد نشون میدن.

اگه بخواهیم اینقدر راحت از دروغ تعریف بزنیم که هرچیزی میتونه بیادی توی زیر مجموعه دروغ قرار بگیره.

وقتی میگم فیسبوک همین روند امثال شمارو داره، شمای نوعی نه شخص شما به عنوان یک کاربر مجازی که معلوم نیست یک پسر پشتشه یا یک دختر با چه میزان سن !!!

روش استدلال کردن شما هم دل شکننده بود، چون راحت کشورت و هموطنانت رو میکوبی و آخرش میگی از مد افتاده.

الان تخریب مده.

:-(((((((

همچنین شما هم مشخص کن به عنوان یک ایرانی، خصلت دروغ توی ذاتت هست یا شما تافته جدا بافته ای؟

اگر نیست پس چرا ایرانی هارو جمع بستی؟

اگرم هست من با یک دروغگو در حال مکالمه هستم؟ :-|

لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...