.sOuDeH. 16059 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 بهمن، ۱۳۹۱ در این مطلب قصد داریم یک منبع تغذیه تست شده و کاملا عملی را به شما معرفی کنیم . تمام قطعات این منبع تغذیع در بازار موجود است . و با صرف کردن حدود 1 ساعت میتوانید این منبع تغذیه قدرتمند را برای کارگاه خانگی خود بسازید . مشخصات این منبع تغذیه به شرح زیر است : ولتاژ ورودی : 24 ولت AC جریان ورودی : 3 آمپر ولتاژ خروجی : 0 تا 30 ولت جریان خروجی : 2 میلی آمپر تا 3 آمپر ویژگی های این منبع تغذیه : ابعاد کوچک ، ساخت آسان ، عملیات ساده ولتاژ خروجی به سادگی قابل تغییر است محدود کردن جریان خروجی با نشانگر حفاظت دستگاه از اتصال کوتاه شماتیک مدار را می توانید در تصویر زیر ببینید . برای مشاهده با وضوح بیشتر روی تصویر کلیک کنید . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام همچنین پی سی بی آماده منبع تغذیه را می توانید در شکل زیر ببینید . توجه داشته باشید که سایز اصلی پی سی بی (12,5cm x 8,7cm) می باشد . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نحوه اتصال کانکتور ها به طور کامل در شکل زیر قابل مشاهده است . دقت کنید پایه های قطعات را طبق شماره های ذکر شده در شکل زیر باید متصل کنید . این شماره ها مخصوص قطعاتی هستند که بر روی برد لحیم کاری نمی شوند بلکه یا بر روی هدسینگ یا بر روی جعبه منبع تغذیه قرار می گیرند . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 5 لینک به دیدگاه
.sOuDeH. 16059 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 16 بهمن، ۱۳۹۱ در تصویر زیر هم نحوه چیدن قطعات بر روی پی سی بی منبع تغذیه را می توانید مشاهده کنید . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اگر حوصله پیدا کردن دیتاشیت ها و پایه بندی قطعات را ندارید برای شما تک تک قطعات را با پایه های مورد نیاز در شکل زیر آماده کرده ایم که مشکلی در نصب قطعات نداشته باشید . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کالیبره کردن : برای اینکه ولتاژ خروجی دقیقا بین 0 تا 30 ولت باشد باید از یک ولتمتر دیجیتال برای کالببره کردن منبع تغذیه استفاده کنید . شما باید RV1 را طوری تنظیم کنید که وقتی P1 در کمترین مقدار خود است ولتاژ خروجی صفر ولت باشد . بهتر است رنج ولتمتر خود را روی دقیق ترین حالت قرار دهید تا دقت منبع تغذیه شما بالا رود نکات اضافی : برای ترانزیستور قابلمه ای حتما یک هدسینگ بزرگ قرار دهید . اگر نداشتید و یا هدسینگ به اندازه کافی حرارت را پایین نیاورد می توانید دو ترانزیستور با همان مدل را با هم موازی کنید تا جریان بین هر دو تقسیم شود و حرارت پایین آید . هنگام تست مدار قلع یا تکه سیمی زیر کیت منبع تغذیه نباشد . همچنین دقت کنید میزکار شما فلزی نباشد شما برای ولتاژ ورودی به یک ترانسفورماتور 220 به 24 ولت احتیاج دارید . لطفا از قرار دادن مقادیر بیشتر خودداری کنید قبل از تست با ولتمتر اتصالات را چک کنید مخصوصا خروجی مدار تا اتصالی وجود نداشته باشد . از دست زدن به کیت و قطعات هنگامی که به برق متصل است خودداری کنید از تعویض فیوز با مقادیر بالاتر خودداری کنید از دست زدن به مدار هنگامیکه دستانتان مرطوب است خودداری کنید . اگر منبع تغذیه به درستی کار نکرد !!! لحیم کاری ها خود را چک کنید و مطمئن شوید جایی از پی سی بی بلند نشده است . همچنین تا جای ممکن از روغن لحیم استفاده نکنید که باعت اکسید شدن مس می شود پایه بندی هایی که در شماتیک به آنها اشاره کردیم را مجددا چک کنید مطمئن شوید قطعات را بدرستی در جای خود قرار دادید و مقدار مقاومت ها جا بجا نشده باشد پایه بندی قطعات پلاریته دار را چک کنید قطعاتی که آسیب دیده اند را تعویض کنید اگر دوست دارید مقدار ولتاژ و جریان را بر روی ال سی دی نمایش دهید نیاز به هیچ برنامه نویسی و علم خاصی ندارید . ولتمتر ها و آمپر متر هایی در بازار هستند که فقط دارای دو پایانه برای ولتاژ و جریان هستند . قیمت این ولتمتر ها بسیار پایین است و قابل نصب بر روی منابع تغذیه می باشند . ولتمتر را بصورت موازی با خروجی قرار دهید و آمپرمتر را بصورت سری با آن قرار دهید . 4 لینک به دیدگاه
engpowerelectric 36 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ سلام من اين ودار رو ساختم اما جواب نگرفتم البته به خاطر اينكه ترانس 24 ولت سه آمپر نداشتم براي جريان دهي بيشتر از يك ترانس 24 ولت سر وسط استفاده كردم و براي يكسو سازي ولتاژاز 2 تا ديود استفاده كردم اما مدار كار نكرد!!!!!!! در ضمن دود مقاومت r2هم بالا اومد 3 لینک به دیدگاه
amir_f661119 284 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ اين هم مدار با سلام.. سر دیگه مقاومت کجا وصله؟اگه سر دیگه مستقیم یا با واسطه زمین باشه جریان در یک نیم سیکل بین بار و مقاومت r2 تقشیم میشه..که اگه r2 مقاومت کمتری نسبت به بار داشته باشه جریان بیشتری میکشه.. نمیدونم از خازن توی خروجی یکسو کننده استفاده کردی یا نه؟ 6 لینک به دیدگاه
engpowerelectric 36 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ سلام من تغيير خاصي در مدار ندادم فقط از يه ترانسسر وسط استفاده شده كه نتيجه اون حذف دو تا ديود هست 1 لینک به دیدگاه
engpowerelectric 36 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ متاسفانه من نميتونم پست هاي خودم رو ويرايش كنم A1 و A2 سر ها ي خروجي ترانس 24 ولت هستند و Gnd هم سر وسط خروجي ترانس براي امتحانش مجبور شدم بي خيال جريان دهي بيشتر بشم و از يك سر 24 ولت و سر وسط استفاده كردم همون مدار اوليه(يكسوسازي با 4 ديود) اما باز هم همان مشكل وجود داره مقاومت R2 كه مقدارش 82 اهم هست فوق العاده داغ ميشه كه اگه 20 30 ثانيه مدار روشن باشه ميسوزه 3 لینک به دیدگاه
engpowerelectric 36 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ ما بيخيال آمپر بالا شديم همون مدار اوليه رو بستم باز هم r2 82 82 اهم باز هم وحشتناك داغ ميشه اگه يه مدار نگاه كنيد مي بينيد كه خازن c2 كه 47 ميكرو فاراده از طريق r2 و d5 و d3 در يك نيم سيكل ولتاژ ترانس روشون ميفته و خازن رو شارژ ميكنه ممكنه خازن من سوخته باشه كه اين همه ازش جريان عبور ميكنه آخا مقاومت r2 مسير ديگه اي نداره كه جريان ازش رد بشه هر چي از مقاومتr2 رد بشه از خازن c2هم رد ميشه 4 لینک به دیدگاه
کهربا 18089 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ از همون پل دیودی استفاده کن دوتا خازن هم به عنوان تثبیت کننده سری کن بذار وسط اون خازن ها رو به عنوان کام استفاده کن مطمئن نیستم اما احتمالا درست بشه 3 لینک به دیدگاه
engpowerelectric 36 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 خرداد، ۱۳۹۲ سلام متشكر از راهنماييتون اما من منظورتون رو درست نفهميدم يعني بصورت شكل زير وصل كنم 5 لینک به دیدگاه
amir_f661119 284 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 خرداد، ۱۳۹۲ با سلام.. از اونجایی که توی یه نیم سیکل دیودD6 و خازن C3 عمل میکنند و توی یه نیم سیکل دیگه دیود D5، پس خازن های C3 یا C2, دیود های D5 و D6 رو چک کن 5 لینک به دیدگاه
کهربا 18089 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 خرداد، ۱۳۹۲ بله درسته فقط وسط دو تا خازن سری شده باید به سر وسط ترانس وصل بشه و از اونجا کام گرفته بشه 5 لینک به دیدگاه
engpowerelectric 36 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 خرداد، ۱۳۹۲ متشكر كهربا از راهنماييتون اما من الان بيخيال ترانس سر وسط شدم همون مدار اولي رو بستم بدون هيچ تغييري خازن c2 و d5 و d6رو هم چك كردم همشون سالم بودن هنوز خازن c3 رو تست نكردم خداكنه مشكل از تون باشه 3 لینک به دیدگاه
aidinmamad 12 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 شهریور، ۱۳۹۲ من این مدارو درست کردم کار نکرد و تو نرم افزار multisim هم درست کردم کار نکرد چی کار کنم 2 لینک به دیدگاه
mahnaz 7584 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 مهر، ۱۳۹۲ من این مدارو درست کردم کار نکرد و تو نرم افزار multisim هم درست کردم کار نکرد چی کار کنم سلام خب کجاش مشکل داشت براتون؟؟ 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده