Sophist 808 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 دی، ۱۳۹۱ قصد من بررسی زبان ما و تسلط جنسی مردانه بر اون هست به عبارتی می خوام بررسی کنم که زبان ایرانی Male dominated هست یا خیر. تو زبان ما وقتی می خوایم یک قول بدیم و بگیم بهش پایبندیمم میگیم -قول میدی؟ -اره قول مردونه صفات و تحقیر هایی که در زبان ما برای جنس مونث می شود بی شمارن ضعیفه, ناقص العقل, فتنه حتی تو مدرسه یا جاهای دیگه وقتی یک جنس مذکرو می خواستن تحقیر کنن به دلایلی ,می گن اااه .چقدر اخلاقات دخترونست (یعنی اخلاق پسرونه یه امتیازه) مگه اینجا حموم زنونست اینقدر حرف می زنید(یعنی حرف زدن زیاد کار بدی هست و از خانوما بر میاد اگه می خواید خوب باشید کم تر حرف بزنید) و توهین هایی که به جای این که شخص رو هدف قرار بگیره وابسته های مونث فرد رو هدف قرار می گیره حتی وقتی می خوایم یک خانوم رو ادرس بدیم میایم به صورت وابسته به یک مرد ادرس میدیم والده (وابسته به فرزند پسر) عیال (وابسته به شوهر) وقتی می خوایم یک زن رو تحسین کنیم میایم میگیم اره فلانی یه مردی هست بره خودش ***************************************************************************************************** نظر شما چیه؟زبان ما Male Dominateهست؟اگه اره دلیلش چی هست و مثال اگه دارید ممنون میشم بگید؟ و اگه نه چرا به نظرتون؟ :icon_gol: 17 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 دی، ۱۳۹۱ قصد من بررسی زبان ما و تسلط جنسی مردانه بر اون هست به عبارتی می خوام بررسی کنم که زبان ایرانی Male dominated هست یا خیر. تو زبان ما وقتی می خوایم یک قول بدیم و بگیم بهش پایبندیمم میگیم -قول میدی؟ -اره قول مردونه صفات و تحقیر هایی که در زبان ما برای جنس مونث می شود بی شمارن ضعیفه, ناقص العقل, فتنه حتی تو مدرسه یا جاهای دیگه وقتی یک جنس مذکرو می خواستن تحقیر کنن به دلایلی ,می گن اااه .چقدر اخلاقات دخترونست (یعنی اخلاق پسرونه یه امتیازه) مگه اینجا حموم زنونست اینقدر حرف می زنید(یعنی حرف زدن زیاد کار بدی هست و از خانوما بر میاد اگه می خواید خوب باشید کم تر حرف بزنید) و توهین هایی که به جای این که شخص رو هدف قرار بگیره وابسته های مونث فرد رو هدف قرار می گیره حتی وقتی می خوایم یک خانوم رو ادرس بدیم میایم به صورت وابسته به یک مرد ادرس میدیم والده (وابسته به فرزند پسر) عیال (وابسته به شوهر) وقتی می خوایم یک زن رو تحسین کنیم میایم میگیم اره فلانی یه مردی هست بره خودش ***************************************************************************************************** نظر شما چیه؟زبان ما Male Dominateهست؟اگه اره دلیلش چی هست و مثال اگه دارید ممنون میشم بگید؟ و اگه نه چرا به نظرتون؟ :icon_gol: زبان محاوره برخاسته از فرهنگ عاميانه هست. فرهنگ عاميانه ي ما ها يك فرهنگ ملي -مذهبي هست. فرهنگ ملي ما نه تنها مردانه نيست بلكه مبتني بر برابري مرد و زن هست و نشانه هاي آن را مي توان در ساختار زبان ايراني ديد .در زبان ايران براي مرد و زن تفاوتي قايل نيستند و ضماير متفاوتي به كار نمي رود و ساختار فعلي مختلفي براي ايشان درست نشده. برخي از صفات هستند كه "ت" تانيث مي گيرند كه اينها هم صفات عربي است و چون وارد به زبان ايران است به غلط ساختار عربي خود را حفظ كرده اند كه در نوشتار ما ان را غلط مي دانيم و از ان اجتناب مي كنيم. اما فرهنگ مذهبي ما به شدت فرهنگ مردانه اي است.حقوق برتر مردانه.اولويت مردانه.برتري مردانه و....و همين ها به بخشي از فرهنگ عاميانه ي ما و به دنبال ان به زبان محاوره ي ما رسوخ و نفوذ كرده. ما در عربي با ابتدايي ترين زبان كه نشان از حماقت كاربران آن دارد مواجه هستيم . در ميان باديه نشينان عرب شمارش چنين بود: يك دو خيلي و بر مبناي همين شمارش مي بينيم كه ضماير درست كرده اند.از طرفي چون همه چيز را مردانه زنانه مي ديدند (حتي جامدات و اشيا را) مي بينيم كه ضماير مذكر و مونث دارند كه باز بر همان شمارش يك دو خيلي صرف مي شوند. در زباني مانند انگليسي هم مي بينيم كه اين بحث بصورت خيلي كم رنگ تر در حالت سوم شخص مطرح مي شود و ضماير مونث و مذكر جدا مي شوند . لذا بر خلاف نظر شما ما نه تنها زبان مردانه اي نداريم بلكه حداقل در حيطه ي ساختاري زبان زباني كاملا مبتني بر برابري زن و مرد داريم. اما در حيطه ي فرهنگ و پس از 1400 سال و با روي كار امدن حكومتي برآمده از دين اين طبيعي است كه روزبه روز شاهد اين باشيم كه اين تفاوت نگرش بين زن و مرد واضح تر شود. 9 لینک به دیدگاه
Sophist 808 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 11 دی، ۱۳۹۱ زبان محاوره برخاسته از فرهنگ عاميانه هست.فرهنگ عاميانه ي ما ها يك فرهنگ ملي -مذهبي هست. فرهنگ ملي ما نه تنها مردانه نيست بلكه مبتني بر برابري مرد و زن هست و نشانه هاي آن را مي توان در ساختار زبان ايراني ديد .در زبان ايران براي مرد و زن تفاوتي قايل نيستند و ضماير متفاوتي به كار نمي رود و ساختار فعلي مختلفي براي ايشان درست نشده. برخي از صفات هستند كه "ت" تانيث مي گيرند كه اينها هم صفات عربي است و چون وارد به زبان ايران است به غلط ساختار عربي خود را حفظ كرده اند كه در نوشتار ما ان را غلط مي دانيم و از ان اجتناب مي كنيم. اما فرهنگ مذهبي ما به شدت فرهنگ مردانه اي است.حقوق برتر مردانه.اولويت مردانه.برتري مردانه و....و همين ها به بخشي از فرهنگ عاميانه ي ما و به دنبال ان به زبان محاوره ي ما رسوخ و نفوذ كرده. ما در عربي با ابتدايي ترين زبان كه نشان از حماقت كاربران آن دارد مواجه هستيم . در ميان باديه نشينان عرب شمارش چنين بود: يك دو خيلي و بر مبناي همين شمارش مي بينيم كه ضماير درست كرده اند.از طرفي چون همه چيز را مردانه زنانه مي ديدند (حتي جامدات و اشيا را) مي بينيم كه ضماير مذكر و مونث دارند كه باز بر همان شمارش يك دو خيلي صرف مي شوند. در زباني مانند انگليسي هم مي بينيم كه اين بحث بصورت خيلي كم رنگ تر در حالت سوم شخص مطرح مي شود و ضماير مونث و مذكر جدا مي شوند . لذا بر خلاف نظر شما ما نه تنها زبان مردانه اي نداريم بلكه حداقل در حيطه ي ساختاري زبان زباني كاملا مبتني بر برابري زن و مرد داريم. اما در حيطه ي فرهنگ و پس از 1400 سال و با روي كار امدن حكومتي برآمده از دين اين طبيعي است كه روزبه روز شاهد اين باشيم كه اين تفاوت نگرش بين زن و مرد واضح تر شود. پس شما نظرتون بیشتر بر اینه که مواردی که من ذکر کردم (صرفا یک گواه)یعنی نشانه های یک زبان جنسیت زده بیشتر تحت تاثیر فرهنگ دینی ما بوده تا فرهنگ ملی جالبه شاید در زبان انگلیسی نشانه های جالبی ازMale Dominate بودن داره مثلا یه جا خونده بودم history یعنی his story (شایدم چرند بوده) ولی مثلا mankindو chairman یا حتی وقتی داریم general حرف می زنیم مثلا every teacher plans his lesson اما یک سوال الان فرهنگ ملی ما یعنی فرهنگی که ناشی ازغیر دین باشه یا تاثیرش کم باشه چقدر تو جامعه غالب هست؟قبول دارم تفاوت نداشتن ضمایر رو اما صحبت من اینه الان دیگه نمیشه یه مرز مشخص و crisp بین فرهنگ ملی و دینی کشید .خیلی تحت تاثیر هم بودن این دوتا . 7 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 دی، ۱۳۹۱ پس شما نظرتون بیشتر بر اینه که مواردی که من ذکر کردم (صرفا یک گواه)یعنی نشانه های یک زبان جنسیت زده بیشتر تحت تاثیر فرهنگ دینی ما بوده تا فرهنگ ملی جالبه شاید در زبان انگلیسی نشانه های جالبی از Male Dominate بودن داره مثلا یه جا خونده بودم history یعنی his story (شایدم چرند بوده) ولی مثلا mankind chairman یا حتی وقتی داریم general حرف می زنیم مثلا every teacher plans his lesson اما یک سوال الان فرهنگ ملی ما یعنی فرهنگی که ناشی ازغیر دین باشه یا تاثیرش کم باشه چقدر تو جامعه غالب هست؟قبول دارم تفاوت نداشتن ضمایر رو اما صحبت من اینه الان دیگه نمیشه یه مرز مشخص و crisp بین فرهنگ ملی و دینی کشید .خیلی تحت تاثیر هم بودن این دوتا . بله ما يك فرهنگ دين زده داريم.(متاسفانه).وقتي دين را در تمام جزييات فردي و اجتماعي دخيل مي كنيم خواه نا خواه دچار دين زدگي مي شويم.وقتي از كودكي بنا بر يك برداشت نا صحيح از يك دين كودكان را بر اساس جنسيت جدا مي كنيم اين تفكر جنسيتي در ما رسوخ مي كند. وقتي بر اساس يك تفكر ديني حق مرد در ارث ديه و ... را 2 برابر زن قرار مي دهيم اين تفكر برتري جويي در ميان مردم ريشه مي دواند. وقتي بر اساس تفكر ديني پسر را جانشين پدر مي دانيم و اجاق خانه اي را كه پسر ندارد كور مي دانيم و او را مقطوع النسل مي پنداريم اين تفكر بهتر بودن پسر از دختر را در جامعه رواج مي دهيم.(البته مطمين هستم كه دوستان خواهند آمد و خواهند گفت كه چنين نيست و پيامبر نسلش از دختر است و ما نسل او را محترم مي شماريم پس اين تفكر ديني نيست.در جواب اين دوستان بايد گفت كه پيامبر چندين دختر داشت و تنها دختري را كه به عمو زاده ي خود كه از خون خودش بود و در خانه ي خودش بزرگ شده بود را وارث نسل مي شماريم و در اينجا هم باز همان ديد مشاهده مي شود) البته نوعي روشن بيني در ميان جامعه در حال رشد است كه بر دو مبنا استوار شده: 1-باز گشت به خويش : كه مي تواند مفيد و ارزشمند باشد و زمينه هاي احياي فرهنگ ايراني را ايجاد كند 2-غرب زدگي :كه بيشتر از اينكه يك تفكر باشد يك ژست است و اغلب در قشر هاي تازه به دوران رسيده مشاهده مي شود و ريشه و عمق ندارد در كنار اين تفكر ما دسته اي از متجر هاي به ظاهر با مدارك عالي دانشگاهي را نيز داريم كه امروزه بسيار زياد شده اند كه علي رغم داشتن مدرك دانشگاهي مي بينيم كه شعور و دانش تحليلي آنها صفر است و عملا دانش اجتماعي ندارند. اين قشر حركت بسيار شتابان تري از قشري كه بازگشت به اصل را مد نظر دارند دارند و از طرفي قدرت هم دارند و حمايت هم دارند. حال اينكه توازن به كدام سمت و سو برود بسته به مسير هايي دارد كه هر يك مي پيمايند. ما هنوز آنقدر از پايه هاي فرهنگي خود دور نشده ايم كه نتوانيم به آن برگرديم.منتهي خيلي هم زمان نداريم. يا كامل به سمت عرب زدگي و عرب سازي مي رويم يا به سمت غرب زدگي .زيرا اين دو داراي رسانه و پايگاه هستند. اگر بخواهيم به سمت فرهنگ ايراني و حفظ داشت هاي اجدادي خود برويم مي بايست 100 برابر تلاش كنيم. 8 لینک به دیدگاه
NYC 20977 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 دی، ۱۳۹۱ قصد من بررسی زبان ما و تسلط جنسی مردانه بر اون هست به عبارتی می خوام بررسی کنم که زبان ایرانی Male dominated هست یا خیر. تو زبان ما وقتی می خوایم یک قول بدیم و بگیم بهش پایبندیمم میگیم -قول میدی؟ -اره قول مردونه صفات و تحقیر هایی که در زبان ما برای جنس مونث می شود بی شمارن ضعیفه, ناقص العقل, فتنه حتی تو مدرسه یا جاهای دیگه وقتی یک جنس مذکرو می خواستن تحقیر کنن به دلایلی ,می گن اااه .چقدر اخلاقات دخترونست (یعنی اخلاق پسرونه یه امتیازه) مگه اینجا حموم زنونست اینقدر حرف می زنید(یعنی حرف زدن زیاد کار بدی هست و از خانوما بر میاد اگه می خواید خوب باشید کم تر حرف بزنید) و توهین هایی که به جای این که شخص رو هدف قرار بگیره وابسته های مونث فرد رو هدف قرار می گیره حتی وقتی می خوایم یک خانوم رو ادرس بدیم میایم به صورت وابسته به یک مرد ادرس میدیم والده (وابسته به فرزند پسر) عیال (وابسته به شوهر) وقتی می خوایم یک زن رو تحسین کنیم میایم میگیم اره فلانی یه مردی هست بره خودش ***************************************************************************************************** نظر شما چیه؟زبان ما Male Dominateهست؟اگه اره دلیلش چی هست و مثال اگه دارید ممنون میشم بگید؟ و اگه نه چرا به نظرتون؟ :icon_gol: درود بر استارتر تاپیک. تو این زمینه باید بگم من کاملاً حواسم به این قضیه هست و کاملاً آگاهانه این الفاظ رو استفاده نمیکنم. مثلاً طرف یه کار خوبی میکنه طرف مقابل بهش میگه خیلی مردی! یا لفظ نامرد که برای اتقاد از یه نفر استفاده میشه. یا همون قول مردونه که شما میگی. یعنی چی این حرف؟! خیلی از مردا هیچ بویی از معرفت و انسانیت نبردن و در مقابل خیلی از خانوما از صدتا مرد تو این زمینه ها بهتر عمل میکنن. به نظرم خیلی خوبه که این فرهنگ رو از بین ببریم و حداقال خودمون استفاده نکنیم. ولی در مقابل یه سری چیزایی هم هست که شما خانوما میگین. مثلاً آقا گاوه یا آقا دزده! اینم به نظرم جالب نیست. 9 لینک به دیدگاه
NYC 20977 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 دی، ۱۳۹۱ یه نکته شاید بی ربط یک بار رفته بودیم تخت جمشید و اون راهنمایی که اونجا بود یه تصویری رو نشون داد که یه مرد سوار بر ارابه ای بود و عکس یه زن بر روی محور چرخ ارابه اون مرد بود. به این معنی که درسته مرد داره ارابه (زندگی) رو هدایت میکنه ولی نقش زن با اینکه شاید کوچیک به نظر بیاد ولی بسیار مهمِ! فکر کنید همچین طرز فکری اونم 2500 سال پیش! یه مقدار تحقیق کنید راجع به جایگاه زن در اون دوران به نتایج واقعاً جالبی میرسید. جالب و بعضاً حیرت انگیز. 5 لینک به دیدگاه
Sophist 808 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 13 دی، ۱۳۹۱ درود بر استارتر تاپیک. تو این زمینه باید بگم من کاملاً حواسم به این قضیه هست و کاملاً آگاهانه این الفاظ رو استفاده نمیکنم. مثلاً طرف یه کار خوبی میکنه طرف مقابل بهش میگه خیلی مردی! یا لفظ نامرد که برای اتقاد از یه نفر استفاده میشه. یا همون قول مردونه که شما میگی. یعنی چی این حرف؟! خیلی از مردا هیچ بویی از معرفت و انسانیت نبردن و در مقابل خیلی از خانوما از صدتا مرد تو این زمینه ها بهتر عمل میکنن. به نظرم خیلی خوبه که این فرهنگ رو از بین ببریم و حداقال خودمون استفاده نکنیم. ولی در مقابل یه سری چیزایی هم هست که شما خانوما میگین. مثلاً آقا گاوه یا آقا دزده! اینم به نظرم جالب نیست. درود بر شما . دقیقا مدنظر من هم همین هست که شما گفتید . ولی در زمینه همون اقا دزده یا اقا بده که گفتید شاید به این دلیل نباشه که زن ها رو مقدس فرض کردیم بلکه بیشتر به این دلیل باشه که نقشی برای اون ها لااقل به صورت فرهنگ عامیانه قائل نیستیم یعنی شخصیت های بد و خوب ما عموما مردان بازی می کنند یا مثلا داستان های عامیانه نقش زن به موارد زیر تا اون جایی که من خوندم و شنیدم(از داستان های هزار و یک شب گرفته تا بوستان و خیلی چیزهای دیگه) اولا کم تر پیش میاد که شخصیت اصلی داشته باشه (مگر شهرزاد قصه گو ) زن خوب در داستان ها کسی هست که از خواسته های شوهرش پیروی می کنه خونه داره صبر زیادی داره کم حرف هست هم زمان بذله گو هست و قصه های زیادی بلده (شهرزاد) اما زن بد .بددهن است خسیس است خیلی پرتوقع است و مهم تر از همه مکار هست (که در این مواقع شخصیت بد داستان میشه!) کاملا حالت دو قطبی داره ویژگی زن در داستان های ما . 4 لینک به دیدگاه
NYC 20977 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 دی، ۱۳۹۱ درود بر شما . دقیقا مدنظر من هم همین هست که شما گفتید . ولی در زمینه همون اقا دزده یا اقا بده که گفتید شاید به این دلیل نباشه که زن ها رو مقدس فرض کردیم بلکه بیشتر به این دلیل باشه که نقشی برای اون ها لااقل به صورت فرهنگ عامیانه قائل نیستیم یعنی شخصیت های بد و خوب ما عموما مردان بازی می کنند یا مثلا داستان های عامیانه نقش زن به موارد زیر تا اون جایی که من خوندم و شنیدم(از داستان های هزار و یک شب گرفته تا بوستان و خیلی چیزهای دیگه) اولا کم تر پیش میاد که شخصیت اصلی داشته باشه (مگر شهرزاد قصه گو ) زن خوب در داستان ها کسی هست که از خواسته های شوهرش پیروی می کنه خونه داره صبر زیادی داره کم حرف هست هم زمان بذله گو هست و قصه های زیادی بلده (شهرزاد) اما زن بد .بددهن است خسیس است خیلی پرتوقع است و مهم تر از همه مکار هست (که در این مواقع شخصیت بد داستان میشه!) کاملا حالت دو قطبی داره ویژگی زن در داستان های ما . حالا به نظرت چرا این شکلیه هنوزم؟ فکر نمیکنی باید از خود خانوما بپرسی این قضیه رو؟ الان که دیگه حتی تو ایران هم شرایط برای اشتغال بانوان فراهمِ و میتونن استقلال داشته باشن. رفتار زنان تو جامعه ما نشون میده (درصد زیادی) کامل این قضیه رو پذیرفتن. 2 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 دی، ۱۳۹۱ این مسئله ای که میگید از دومنظر جامعه شناسی و تاریخ کاملا تکوین یافته هستند ونه تنها جامعه ما که تقریبا تمامی جوامع به نحوی درگیر این مسئله هستند. بزارید یه مثال عینی براتون بیارم تا قضیه روشنتر بشه قدیمی ترین وقدرتمندترین خدای تاریخ رب النوع افتاب هست یا همون امون مصری که در تمامی دینهای بعدی اثری از خودش به جا گذاشته وبراحتی میشه ردپای خدای پگان هارو در تمامی جوامع وافکار بشری مشاهده کرد خب اولین تحلیل جنسیتی شما نسبت به این خدا چیست؟ مسلما نمیتونید کوچکترین نشانه ای در تاریخ از مرد بودن خدایان این چنینی بیابید! خدایانی مثل شیوا ومیترا که بعدها جای خودرا به زئوس وژوپیتر دادند نیز زن بودند ولی بعد از افول مصرباستان وظهور فلسفه در یونان جنسیت افکار متعالی هم عوض شد اما اوج مبارزه با نه تنها عالی پنداری جنس زن که حتی مساوی پنداری انها به دوران جادو وخرافه برمیگرده ویک فصل کامل کتاب جامعه شناسی گیدنز فقط به بررسی این مسئله پرداخته ظهور نمادهای زن پنداری در شیطان،اجنه وباورهای خرافی به مرور این مسئله وارد ادیان واجتماعات شد وپیش فرض باطل حکم کامل صادر میکنه اگر امروز چنین مسئله ای در باورهای اجتماع ما نهادینه شده باید به داستان تاریخمان خوب گوش بدیم که ما چگونه ماشدیم؟ جالبه که در دوران معاصر تنها کسی که به صراحت تمام این دید غالب رو به سخره گرفته صادق هدایت وداستانهای کوتاه اوست یه بار دیگه داستان حاج اقا و الفاظی که زنان رو با اونا مورد خطاب میده وتفسیر ثانویه ارائه میکنه رو مرور کنید بقیه روشنفکر(نماها)ان ما یا در بستر اب هیاهو خوابیده اند یا نقش فالاچی واری بازی کرده اند وبیشتر ازانکه مدافعی برای حقوق باشند تبدیل به دلقک لغات شده اند! تفسیر معانی وتاویل حقایق فقط ازعهده کسانی بر می اید که به اندیشه وعمل خود ایمان دارند وملت ما ابروی حزب بادرا هم برده اند 5 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 دی، ۱۳۹۱ وقتی این تبعیض جنسیتی در حال حاضر به وضوح و تو عمل موجود هست لزومی به نقد گفتار که نیست. البته این تبعیض هم همیشه یکجانبه نیست، مثلا شما باید تمام مسئولیت های سنگین رو به عهده بگیرید چون پسرید! ولی نسبت به جنس مونث جنبه ی تحقیر آمیز داره، چیز عجیبی هم نیست کشور های متمدن هنوز نتونستند کاملا این برابری و توازن رو برقرار بکنن، کشور عقب مونده ما انتظار زیادی ازش نیست، ماها اگه بتونیم فعلا جلو رفتارهای وحشیانه (مثل چیزی که چند روز پیش در هند اتفاق افتاد) بگیریم اصلاح این عادت های گفتاری فعلا پیشکش. البته من سعی میکنم خودم درست حرف بزنم 5 لینک به دیدگاه
NYC 20977 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 دی، ۱۳۹۱ اینو یه جا خوندم گفتم اینجا هم بذارم. زبان جنسیت زده نیز سالهاست که یکی از دغدغه های فعالان حقوق زنان و اندیشمندان فمنیست است. زبان جنسیت زده زبانی است که به تولید و بازتولید نقشهای کلیشهای زنان میپردازد. کلیشههایی که به تشدید تبعیضهای عمیق فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زنان دامن میزند. مثالهای سنتی و کلاسیک از این نوع زبان جنسیت زده را میشود در زبان فارسی، مثل بسیاری از زبانهای دیگر، به سادگی پیدا کرد: «ضعیفه»، «فتنه»، «ناقص العقل»، «کمتر از زن» از جمله صفاتی است که برای تحقیر و تسخیر یک جنس به کار میرفت/میرود. در زبان جنسیت زده معمولا صفات منفی صفاتی زنانه است و صفات مثبت مردانه. «مردانگی» صفتی با بار معنایی مثبت است که مرد بودن را به عنوان یک برتری- به خودی خود و بدون نیاز به هیچ افزودنی- میپندارد. در چنین زبانی است که در آن فقط قول «مردانه» قول است. زبانی جنسیت زده است که در آن در اوج دعوا و درگیریها، فحشهای جنسی به اعضای مونث وابسته به طرف مقابل داده میشود، یک زبان جنسیت زده است. علیرغم اینکه جامعه ایران، جامعه ای که صحبت از امر جنسی را بر نمیتابد و آن را تابو میداند، ولی تجربههای روزانه کوچه و خیابان حکایتی متفاوت دارند و انباشته است از توهینها و فحشهای جنسی. 3 لینک به دیدگاه
Sophist 808 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 دی، ۱۳۹۱ حالا به نظرت چرا این شکلیه هنوزم؟فکر نمیکنی باید از خود خانوما بپرسی این قضیه رو؟ الان که دیگه حتی تو ایران هم شرایط برای اشتغال بانوان فراهمِ و میتونن استقلال داشته باشن. رفتار زنان تو جامعه ما نشون میده (درصد زیادی) کامل این قضیه رو پذیرفتن. به نظرم نه تنها زبان بلکه تاریخ male dominated بوده .شما نگاه کن از اول تمدن جامعه دست مرد ها بوده (در نتیجه اجاره رشد به جنس مونث داده نشده)و بعد از این همه سال نتیجش این بوده(60 هزار کشته تا الان در کشور همسایه یه نمونش و بسیاری دیگه از جنگ ها و خونریزی های رخ داده شده) .تنها دلیلی هم که میبینم قدرت بدنی بیشتر جنس مذکر بوده در قبال جنس مونث که تونسته dominance خودش رو پرورش بده در ابتدا پس تا الان تعصب و تحجر و عوامل دیگه باعث بوده که جنس مونث نتونه خودش رو ثابت کنه شما نگاه کن تو انقلاب فرانسه ما اکثرا حرف از مردان شنییدیم در صورتی که زنی مثل ماری المپ گوژه که اعدام هم شد کم تر در تاریخ نامی ازش دیده میشه که فعالیت های بسیار ارزشمندی داشت اما تا این عوامل که از شروع تاریخ بودن برن کنار زمان میبره و یک عامل دیگه هم اضافه شده که مختص این قرن هست به نظرم مصرف گرایی جامعه نه تنها تو ایران بلکه تو غرب داره مردم و بالاخص زن ها رو سوق میده به مصرف گرایی و تجمل گرایی که چه اتفاقی بیفته؟زن بتونه خودش رو برای مرد زیبا رو بکنه .مثلا تو هالیوود میبینی انواع و اقسام مدل های ارایشی یا جراحی کردن celeb ها فراوونه .تو دنیای اینترنت و پاپاراتزی ها خوشگلی یه فرد خیلی مهمه نمونش موجود مبتذل و بی ارزش پاریس هیلتون هست!! پس شاید نشه به همین راحتی از این قضییه گذر کرد . کشور خودمون که بماند!ما هنوز اندرخم یک کوچه ایم!ایران هنوز داره با سنت دست و پنجه نرم می کنه . ظاهرا امروزی شدیم اما معنا و مفهوم مدرنیته رو درک نکردیم 2 لینک به دیدگاه
NYC 20977 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 دی، ۱۳۹۱ بجامعه نه تنها تو ایران بلکه تو غرب داره مردم و بالاخص زن ها رو سوق میده به مصرف گرایی و تجمل گرایی که چه اتفاقی بیفته؟زن بتونه خودش رو برای مرد زیبا رو بکنه .مثلا تو هالیوود میبینی انواع و اقسام مدل های ارایشی یا جراحی کردن celeb ها فراوونه .تو دنیای اینترنت و پاپاراتزی ها خوشگلی یه فرد خیلی مهمه نمونش موجود مبتذل و بی ارزش پاریس هیلتون هست!! دقیقاً منظورم همین بود که گفتم خیلی از خانم ها هم با این قضیه کنار اومدن. نه تنها کنار اومدن بلکه بهش دامن هم میزنن. خب اینجا دیگه شما نمی تونی مردا رو فقط مقصر بدونی. 1 لینک به دیدگاه
Sophist 808 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 دی، ۱۳۹۱ دقیقاً منظورم همین بود که گفتم خیلی از خانم ها هم با این قضیه کنار اومدن. نه تنها کنار اومدن بلکه بهش دامن هم میزنن.خب اینجا دیگه شما نمی تونی مردا رو فقط مقصر بدونی. بله هستند خیلی اینجوری .نمونش یکی از دخترایی که من میشناسم ازدواج رو به منزله یک هدف بره خودش منظور کرده:icon_pf (34): ولی یه چیز هست و اون اینه که شما تو جامعه ای زندگی می کنی که مثلا مردا خیلی هاشون خواستشون از همسر یا دوست دخترشون اینه که1- سر به زیر باشه 2-قبل از ازدواج رابطه جنسی نداشته باشه (در صورتی که بره خودشون این حق رو قائل اند چه بسا مادر یک پسر با دوست دختر گرفتن پسرش مشکلی نداشته باشه ولی اگه دخترش بخواد دوست پسر بگیره واویلا!)3-اهل مدارا باشه (یعنی هرچی من بگم) و خوشگل شما یعنی من ندیدیم یکی سوای یک دید کاملا سنتی در باطن و به ظاهر مدرنیته داشته باشه .حتی هنوز مهریه برقراره!!!مهریه؟یه چیزی که عامیانش میشه پول و طلا اوردیم دخترتونو بردیم!!:icon_razz: .بره همین دور از انتظار نیست خیلی از خانومها مطابق با خواست جامعه به تجمل طلبی و مصرف گرایی بپردازن ولی خلاصه بگم .حق با شماست.الان جامعه تو یک وضعیتی هست که دو طرف بر سنتی بودن خودشون اصرار دارن . 1 لینک به دیدگاه
Sophist 808 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 دی، ۱۳۹۱ این مسئله ای که میگید از دومنظر جامعه شناسی و تاریخ کاملا تکوین یافته هستند ونه تنها جامعه ما که تقریبا تمامی جوامع به نحوی درگیر این مسئله هستند.بزارید یه مثال عینی براتون بیارم تا قضیه روشنتر بشه قدیمی ترین وقدرتمندترین خدای تاریخ رب النوع افتاب هست یا همون امون مصری که در تمامی دینهای بعدی اثری از خودش به جا گذاشته وبراحتی میشه ردپای خدای پگان هارو در تمامی جوامع وافکار بشری مشاهده کرد خب اولین تحلیل جنسیتی شما نسبت به این خدا چیست؟ مسلما نمیتونید کوچکترین نشانه ای در تاریخ از مرد بودن خدایان این چنینی بیابید! خدایانی مثل شیوا ومیترا که بعدها جای خودرا به زئوس وژوپیتر دادند نیز زن بودند ولی بعد از افول مصرباستان وظهور فلسفه در یونان جنسیت افکار متعالی هم عوض شد اما اوج مبارزه با نه تنها عالی پنداری جنس زن که حتی مساوی پنداری انها به دوران جادو وخرافه برمیگرده ویک فصل کامل کتاب جامعه شناسی گیدنز فقط به بررسی این مسئله پرداخته ظهور نمادهای زن پنداری در شیطان،اجنه وباورهای خرافی به مرور این مسئله وارد ادیان واجتماعات شد وپیش فرض باطل حکم کامل صادر میکنه اگر امروز چنین مسئله ای در باورهای اجتماع ما نهادینه شده باید به داستان تاریخمان خوب گوش بدیم که ما چگونه ماشدیم؟ جالبه که در دوران معاصر تنها کسی که به صراحت تمام این دید غالب رو به سخره گرفته صادق هدایت وداستانهای کوتاه اوست یه بار دیگه داستان حاج اقا و الفاظی که زنان رو با اونا مورد خطاب میده وتفسیر ثانویه ارائه میکنه رو مرور کنید بقیه روشنفکر(نماها)ان ما یا در بستر اب هیاهو خوابیده اند یا نقش فالاچی واری بازی کرده اند وبیشتر ازانکه مدافعی برای حقوق باشند تبدیل به دلقک لغات شده اند! تفسیر معانی وتاویل حقایق فقط ازعهده کسانی بر می اید که به اندیشه وعمل خود ایمان دارند وملت ما ابروی حزب بادرا هم برده اند بچه که بودم تصورم از خدا یا خدایان یونان یه مرد ریش دار پیری بوده که تو تخت سلطنتی نشسته داره زمین رو که یه کره کوچیکه نگا می کنه :girl_angel: فروید یه صحبت جالبی داره و اون اینه که خدا یعنی پدر بزرگ(پدر( کسره) بزرگ) .شما نسبت به پدرتون چه حسی دارید؟در سختی ها مایه ارامش هست.اگر خطا بکنید شمارو مجازات می کنه و اگه کار نیک کنید پاداش می گیرید و نهایتا اگر کسی شمارو اذیت بکنه برای عدالت پیش اون میرید اما مادر صرفا نقشش ایثارگر و محبت کننده هست و همچنین ارام (اونی که در ذهن ما نقش بسته) 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده