azarafrooz 14221 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 آبان، ۱۳۹۱ آیا تاکنون به این موضوع اندیشیده اید که چرا آب هنگام جوشیدن سر نمی رود ولی شیر سر می رود؟ وقتی شیر را روی حرارت گاز قرار می دهیم تا استانه نقطه جوش هیچ اتفاقی نمی افتد ولی مساله با آزاد شدن اولین حبابهای حاوی بخار شیر آغاز می شود هر چه دما بالا رود این حبابها هم با سرعت بیشتری شکل می گیرند وقتی سرعت تشکیل این حبابها از سرعت ترکیدنشان بیشتر شود حبابها روی هم جمع شده پس از مدتی بیرون می پرند البته این حبابها در آب هم ایجاد می شوند ولی با رسیدن به سطح آب می ترکند. علت در اینجاست که کشش سطحی شیر به سبب وجود چربیها و ترکیبات هیدروکربنی از آب بیشتر است و همین امر باعث مقاومت حبابها در برابر فشار بخار داخلی و افزایش عمر آنها می شود. برای جلوگیری از سر رفتن شیر حبابها را با هم زدن از بین می برند. ولی سوال دیگری که پیش می آید این است که چرا شیر درون مایکروفر با آن که ممکن است دمایش خیلی زیاد باشد سر نمی رود؟ علت این است که مایکروفر با تولید امواج مایکروویو در فرکانسی خاص باعث حرکت نوسانی مولکولهای آب موجود در جسم و ایجاد اصطکاک و گرم شدن همگن و درونی آن می شود یعنی در هر لحظه همه نقاط مایع درون مایکروفر هم دما هستند پس آب یا شیر درون مایکروفر بی سر و صدا و بطور درونی شروع به گرم شدن می کند این گرم شدن می تواند تا چندین درجه بالا از نقطه جوش مایع ادامه پیدا کند بدون اینکه هیچ حبابی ظاهر شود این پدیده که ابر گرمایش نام دارد ویژه مایکروفر نیست و از یک واقعیت فیزیکی عمیقتر نتیجه می شود در واقع از نظر فیزیکی هیچ دلیلی برای ایجاد حباب بخار در یک سیال داغ وجود ندارد و یک عامل خارجی باید این کار را بکند به عبارت دیگر اگر محیط سیال همگن باشد و هیچ ناهمگونی و عارضه غیر یکنواختی در آن وجود نداشته باشد که بهانه ایجاد حباب شود حبابی در کار نیست و سیال بدون ایجاد حباب به گرم شدن ادامه می دهد. 5 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده