رفتن به مطلب

سقوط کامل ارزش پول یک کشور چه پیامدهایی دارد؟

ارسال های توصیه شده

درود

تو خبرا مدام از سقوط ارزش پول ایران میگن مثلا 60 درصد , 50 درصد و..

می خواستم بدونم اگه به 100 درصد برسه چی میشه ؟

بالاتر از 100 هم داریم مثلا 400 درصد!؟

دراین صورت اونی که مثلا 100 میلیارد تو بانک سپرده گذاشته به سر پولاش چی میاد ؟

دیگه این که ایا تو تاریخ کشورها سابقه سقوط کامل پول رایج یه کشور بوده اگه بوده تبعاتش چی بوده ؟

• Like 21
لینک به دیدگاه

یعنی من محتاج تشکر بودم که این تاپیک رو زدم :banel_smiley_4:

یعنی هیشکی یه ایده یه نظر اقتصادی نداره؟:banel_smiley_4:

اگه تاپیک زده بودم که من شوهرمیخوام تا الان صد صفحه رو پشت سر گذاشته بود:w58:

• Like 10
لینک به دیدگاه
یعنی من محتاج تشکر بودم که این تاپیک رو زدم :banel_smiley_4:

یعنی هیشکی یه ایده یه نظر اقتصادی نداره؟:banel_smiley_4:

اگه تاپیک زده بودم که من شوهرمیخوام تا الان صد صفحه رو پشت سر گذاشته بود:w58:

سارا جان فک کنم دغدغه خیلی ها باشه و بعید میدونم اگه کسی چیزی بدونه دریغ بکنه...

ما هم که تشکر زدیم به خاطر به موقع بودن تاپیک و اشتیاق برای دونستنمون هست

• Like 12
لینک به دیدگاه
سارا جان فک کنم دغدغه خیلی ها باشه و بعید میدونم اگه کسی چیزی بدونه دریغ بکنه...

ما هم که تشکر زدیم به خاطر به موقع بودن تاپیک و اشتیاق برای دونستنمون هست

باشه منتظر می مونم :hanghead:

• Like 6
لینک به دیدگاه

وقتی ارزش پول یه کشور کم شه اون کشور توی مناسبات تجاریش با کشورهای دیگه (شریک ) بیشترین سود رو میکنه

به خاطر اینکه صادراتش با هزینه کمتر صورت میگیره و در بازارهای خارجی با بهایی بیشتر به فروش میرسه

در طول تاریخ داشتیم کشورهایی رو که عمدا بهای پول ملی خودشون رو کاهش دادن

مثلا پایین نگه داشتن عمدی ارزش یوان ( چین ) در برابر دلار امریکا سالانه سود زیادی رو واسه چین در معاملاتش با امریکا همراه داره

چین ارزش یوان را عامدانه پایین نگه میداره تا بتونه قیمت کالاهای صادراتی رو ارزان نگه داره و مبلغ صادرات خودش رو افزایش بده

چون کشورش احتیاجی به واردات نداره اما به جاش اقتصاد کشورش رو به صادرات سوق داده میشه

اما به نظرم این پایین اومدن پول ایران هیچ سودی واسه ما نداره

چون ایران جز زعفران چیز دیگه ای واسه صادرات نداره :|

+ باعث میشه بازار ارز هیچ ثباتی نداشته باشه و مردم دچار سردرگمی شن

ضمن اینکه بیشتر لوازم مورد نیاز مردم از اونور وارد میشه ...

• Like 16
لینک به دیدگاه
وقتی ارزش پول یه کشور کم شه اون کشور توی مناسبات تجاریش با کشورهای دیگه (شریک ) بیشترین سود رو میکنه

به خاطر اینکه صادراتش با هزینه کمتر صورت میگیره و در بازارهای خارجی با بهایی بیشتر به فروش میرسه

در طول تاریخ داشتیم کشورهایی رو که عمدا بهای پول ملی خودشون رو کاهش دادن

مثلا پایین نگه داشتن عمدی ارزش یوان ( چین ) در برابر دلار امریکا سالانه سود زیادی رو واسه چین در معاملاتش با امریکا همراه داره

چین ارزش یوان را عامدانه پایین نگه میداره تا بتونه قیمت کالاهای صادراتی رو ارزان نگه داره و مبلغ صادرات خودش رو افزایش بده

چون کشورش احتیاجی به واردات نداره اما به جاش اقتصاد کشورش رو به صادرات سوق داده میشه

اما به نظرم این پایین اومدن پول ایران هیچ سودی واسه ما نداره

چون ایران جز زعفران چیز دیگه ای واسه صادرات نداره :|

+ باعث میشه بازار ارز هیچ ثباتی نداشته باشه و مردم دچار سردرگمی شن

ضمن اینکه بیشتر لوازم مورد نیاز مردم از اونور وارد میشه ...

مرسی از توضیح تون:icon_gol:

ولی یه سوال اگه اختصاصا تو کشور ما سقوط ارزش ریال به 100 برسه چی میشه ؟

بزارید واضح تر بگم اگه به 100(یا اون رقم نهاییش ) برسه مردم پول رو جای کاغذ توالت استفاده می کنن؟

• Like 6
لینک به دیدگاه
مرسی از توضیح تون

ولی یه سوال اگه اختصاصا تو کشور ما سقوط ارزش ریال به 100 برسه چی میشه ؟

بزارید واضح تر بگم اگه به 100(یا اون رقم نهاییش ) برسه مردم پول رو جای کاغذ توالت استفاده می کنن؟

نمیدونم

اطالاعاتم در همین حد بود

بهتره همون منتظر بمونیم یکی که اطلاعاتش کافیه در این مورد نظر بده

/

• Like 6
لینک به دیدگاه

اولین پیامد این اتفاق اینه که شما دیگه با پولتون ارز نمیتونید بخرید یعنی هیچ کشوری حاضر نیست ارز کشورشو با پول شما معاوضه کنه بنابر این واردات قطع میشه مگه اینکه عوض واردات جنس بهشون بدید ، در اقتصاد داخلی شما برای خرید یه دونه تخم مرغ باید یک کیسه پول بدید در این حالت دولت باید اقدام به چاپ اسکناس بدون پشتوانه کنه و این پروسه به جایی میرسه که دیگه با پول به شما جنس نمیدن بلکه مبادلات تبدیل به مبادله کالا به کالا میشه و در نهایت حرج و مرج کل کشور رو فرامیگیره ، دزدی قتل به شدت بالا میره اقشار ضعیف زیر این فشار از بین میرن ، کشور های خارجی تا ته مونده منابع شمارو در قبال کالاهای مصرفی میگیرن و پیامد نهایی بازگشت به عصر حجر و یا یک انقلاب خونبار خواهد بود

• Like 10
لینک به دیدگاه

دو نوع پیامد داره،یکی مثبت و دیگری منفی.

پیامد مثبتش در اثر کاهش ارزش پول بصورت کنترل شده هستش و مقدارش کمه. این پیامد مثبت باعث میشه قیمت تمام شده صادرات کم باشه و در نتیجه صادرات سود آور ترباشه.از طرفی قیمت تمام شده واردات زیاد بشه و در نتیجه واردات کم بشه و از تولید و صادرات داخلی حمایت بشه.البته چون با این شدت گفتی سقوط یعنی باید همون اثرات منفیشو گفت.

اما اثرات منفی

گرانی واردات و در نتیجه افزایش قیمت کالاهای وارداتی و در نتیجه افزایش درخواست تولیدات داخلی و در نتیجه انحصاری شدن قیمتهای داخلی ونتیجش باز افزایش قیمت خواهد بود.افزایش تورم.گرانی واردات پیامد دیگه ای که داره اینه که لوازم ،تجهیزات ،قطعات و دستگاه هایی که از خارج وارد میشن افزایش قیمت پیدا میکنن و صنایع و سازمانهای وابسته به این تجهیزات دچار کمبود بودجه مشن.تولید کم میشه.افزایش تورم.

باعث عدم اعتماد سرمایه گذاری میشه . که نتیجه اون توقف و کاهش تولید ،ونتیجه ضعف اقتصادی.

کلا باعث بی ثباتی اقتصادی میشه.تورم ،اثرات روانی در مردم و سرمایگذاران.کاهش قدرت خرید مردم و افزایش فقر و .... میشه.

• Like 10
لینک به دیدگاه

در مورد اون درصد که میگی مثلا وقتی دلار 1000 تومن بود بعد یه موقع شد 2000 تومن، ریال در مقابل دلار بین این تاریخا 100٪ سقوط ارزش داشه و بیشتر از 100٪ هم میتونه باشه، بالا رفتن ارزش دلار یعنی روز به روز فقیر شدن مردم، تمام کالاهای خارجی و حتی داخلی چون مواد اولیه رو وارد میکنن قیمتش سر به فلک میکشه، پراید شده 13-14 تومن! یه موقعی پرشیا میشد خرید با این پول!‌ :icon_razz:

شایعه خیلی قویی هم هست دلار اوایل این هفته ارزون میشه و از هفته بعد حمله میبره به سمت 3000 تومن.

کاهش ارزش پول ایران سیستماتیک نیست ولی دست های پشت پرده ای دخیل هستن، همونطور که چند تا کارمند ارشد بانک مرکزی به دلیلی دلالی دلار اخراج شدن!

صندوق ذخیره ارزی میگن کلا خالی شده، دوست من تو یه پروژه دولتی مشغول به کار بود با 1600 تا پرسنل، 300 میلیارد تومن تا حالا خرج پروژه شده و با 96٪ پیشرفت فقط 17 میلیارد برای اتمام پروژه بودجه میخوان که پروژه تعطیل شد و 1600 نفر اخراج چون پول ندارن! میگن تا چند ماه آینده حقوق کارکنان دولت نصف پرداخت میشه!‌... در کل بدبخت شدیم! هر روز هم بیشتر میشیم.

• Like 12
لینک به دیدگاه
در مورد اون درصد که میگی مثلا وقتی دلار 1000 تومن بود بعد یه موقع شد 2000 تومن، ریال در مقابل دلار بین این تاریخا 100٪ سقوط ارزش داشه و بیشتر از 100٪ هم میتونه باشه، بالا رفتن ارزش دلار یعنی روز به روز فقیر شدن مردم، تمام کالاهای خارجی و حتی داخلی چون مواد اولیه رو وارد میکنن قیمتش سر به فلک میکشه، پراید شده 13-14 تومن! یه موقعی پرشیا میشد خرید با این پول!‌ :icon_razz:

شایعه خیلی قویی هم هست دلار اوایل این هفته ارزون میشه و از هفته بعد حمله میبره به سمت 3000 تومن.

کاهش ارزش پول ایران سیستماتیک نیست ولی دست های پشت پرده ای دخیل هستن، همونطور که چند تا کارمند ارشد بانک مرکزی به دلیلی دلالی دلار اخراج شدن!

صندوق ذخیره ارزی میگن کلا خالی شده، دوست من تو یه پروژه دولتی مشغول به کار بود با 1600 تا پرسنل، 300 میلیارد تومن تا حالا خرج پروژه شده و با 96٪ پیشرفت فقط 17 میلیارد برای اتمام پروژه بودجه میخوان که پروژه تعطیل شد و 1600 نفر اخراج چون پول ندارن! میگن تا چند ماه آینده حقوق کارکنان دولت نصف پرداخت میشه!‌... در کل بدبخت شدیم! هر روز هم بیشتر میشیم.

مرسی:icon_gol:

بورس بازان یه حرفی دارن میون خودشون که میگن پول بده شایعه بخر

• Like 5
لینک به دیدگاه
دو نوع پیامد داره،یکی مثبت و دیگری منفی.

پیامد مثبتش در اثر کاهش ارزش پول بصورت کنترل شده هستش و مقدارش کمه. این پیامد مثبت باعث میشه قیمت تمام شده صادرات کم باشه و در نتیجه صادرات سود آور ترباشه.از طرفی قیمت تمام شده واردات زیاد بشه و در نتیجه واردات کم بشه و از تولید و صادرات داخلی حمایت بشه.البته چون با این شدت گفتی سقوط یعنی باید همون اثرات منفیشو گفت.

اما اثرات منفی

گرانی واردات و در نتیجه افزایش قیمت کالاهای وارداتی و در نتیجه افزایش درخواست تولیدات داخلی و در نتیجه انحصاری شدن قیمتهای داخلی ونتیجش باز افزایش قیمت خواهد بود.افزایش تورم.گرانی واردات پیامد دیگه ای که داره اینه که لوازم ،تجهیزات ،قطعات و دستگاه هایی که از خارج وارد میشن افزایش قیمت پیدا میکنن و صنایع و سازمانهای وابسته به این تجهیزات دچار کمبود بودجه مشن.تولید کم میشه.افزایش تورم.

باعث عدم اعتماد سرمایه گذاری میشه . که نتیجه اون توقف و کاهش تولید ،ونتیجه ضعف اقتصادی.

کلا باعث بی ثباتی اقتصادی میشه.تورم ،اثرات روانی در مردم و سرمایگذاران.کاهش قدرت خرید مردم و افزایش فقر و .... میشه.

اقتصادانان از کلمه تورم منفی هم استفاده می کنند این همون ربط به قیمت بالای واردات میشه یا قضیه اش فرق داره ؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
اولین پیامد این اتفاق اینه که شما دیگه با پولتون ارز نمیتونید بخرید یعنی هیچ کشوری حاضر نیست ارز کشورشو با پول شما معاوضه کنه بنابر این واردات قطع میشه مگه اینکه عوض واردات جنس بهشون بدید ، در اقتصاد داخلی شما برای خرید یه دونه تخم مرغ باید یک کیسه پول بدید در این حالت دولت باید اقدام به چاپ اسکناس بدون پشتوانه کنه و این پروسه به جایی میرسه که دیگه با پول به شما جنس نمیدن بلکه مبادلات تبدیل به مبادله کالا به کالا میشه و در نهایت حرج و مرج کل کشور رو فرامیگیره ، دزدی قتل به شدت بالا میره اقشار ضعیف زیر این فشار از بین میرن ، کشور های خارجی تا ته مونده منابع شمارو در قبال کالاهای مصرفی میگیرن و پیامد نهایی بازگشت به عصر حجر و یا یک انقلاب خونبار خواهد بود

خیلی خیلی ممنون بابت توضیح شفاف و بیان ساده تون :icon_gol:

خیلی بهم کمک کرد

یه خواهش

شما منبع خاصی مدنظرتون هس معرفی کنید منظورم بیشتر مقاله هس تا کتاب

چون خیلی دوس دارم درموردش اطلاعات کسب کنم

• Like 4
لینک به دیدگاه

ارزش پول نسبي هست.

معمولا براي واحد پول يك تعريفي وجود دارد مثلا ميان ميگن هر يك ريال معادل ارزش 1 هزارم يك گرم طلا هست.تا وقتي كه اين برابري دچار تغيير نشود ارزش پول كم يا زياد نمي شود.

در كشور هايي كه پول بدون پشتوانه چاپ مي شود اين برابري دچار تغيير مي شود .مثلا اگر حجم نقدينگي 2 برابر شود و ذخاير طلا ثابت بماند ارزش پول شما نصف شده است.

از طرفي يك سري ارز ايه هست كه نرخ و ارزش طلا و فلزات گرانبها به وسيله ي آنها مشخص ميشود .اين ارز ها متعلق به كشور هايي با اقتصاد پويا و نرخ تورم بسيار بسيار پايين است.در واقع اين ارز ها حكم معادل خود يعني طلا را دارند.

كشور هايي كه به اين ارز ها اعتماد دارند از انها به عنوان پشتوانه ي پول ملي استفاده مي كنند اما كشور هايي مانند ايران و چين كه اعتماد ندارند از طلا و فلزات گرانبها استفاده مي كنند.

اما اين يك مشكل دارد و آن اينكه ارزش طلا را با دلار مي سنجند و اگر امروز بيايند بگويند هر گرم طلا معادل 1 دلار و فردا بگويند هر كيلو طلا معادل 1 دلار در واقع در عرض يك روز ارزش پول ما 1 هزارم شده است.

-----------

در ايران تنها مرجع توزيع كننده ي ارز در بازار دولت است لذا دولت تعيين مي كند كه هر ريال در مقابل چند دلار معاوضه شود.اين كار هم بر اساس يكسري معادلات صورت مي پذيرد.اما تصميمات غلط و احساسي و عدم توزيع ارز كافي در بازار و ايجاد بازار سياه و ... باعث مي شود كه نرخ برابري دلار و ريال در بازار ازاد بيش از 2 برابر نرخ رسمي باشد و اين نمي شود مگر با هدايت از درون دولت .

دولت نمي تواند بستر مناسبي براي سرمايه گذاري سود آور در ايران ايجاد كند و لذا افراد تمايل پيدا مي كنند كه سرمايه هاي خود را به ارز و طلا تبديل كنند .از همين رو هر چه ارز و طلا به بازار تزريق شود بازار اشباع نمي شود .

حجم بالاي نقدينگي در دست مردم نيز عامل ديگر براي ترس است.زيرا ميزان دلاري كه در دست دولت است كفاف حجم نقدينگي بالاي كشور را نمي دهد و اگر هر چه دلار داريم به بازار تزريق كنيم باز هم مشتري داريم چون پول در دست مردم هست.

لذا از توزيع دلار جلوگيري مي شود و همين باعث ايجاد بازار سياه و بالا رفتن غير طبيعي قيمت برابري در بازار غير رسمي مي شود.

نتيجه اينكه:

براي پايين آوردن نرخ برابري و بالا بردن ارزش ول مي بايست امنيت سرمايه گذاري در كشور را ايجاد كرد تا مردم به جاي خريد ارز و طلا به سمت سرمايه گذاري سوق پيدا كنند.

---------------------

وقتي يك كشور ارزش پولش را از دست بدهد مجبور است يا اسكناس هاي درشت تر چاپ كند و يا از صفر هاي مقابل واحد پولش بكاهد.مثلا هر 100000 (صد هزار) ريال قديم را معادل يك ريال جديد تعريف كنند.اگر چه اين روش سودمند است اما به تنهايي كافي نيست .حفظ ارزش پول نياز به توليد و ثروت زايي دارد.توليد هم نياز به ثبات سياسي و سياست گذاري دارد.

---------------------

در نهايت اگر نشود ارزش پول را با اتكا به روش هاي مختلف حفظ كرد مردم به سمت جايگزيني يك ارز ديگر به جاي پول ملي در مبادلات خود مي روند(چيزي كه در كالاهاي وارداتي كم كم شاهد آن هستيم).و روزي فرا مي رسد كه پول ملي ديگر كارآيايي ندارد و دولت هم اگر عناد نورزد حقوق را با واحد پول جايگزين پرداخت مي كند و اين يعني از دست رفتن بخشي از استقلال يك كشور.

---------------------

دولت اگر تمايل به فرار از اين موضوع دارد مي بايست با مردم صادق باشد .مي بايست در طرح هاي كاملا زير بنايي سرمايه گذاري هاي انبوه كند.طرح هايي كه بتواند در آن حرفي زد.(مثلا توليد كشاورزي كه آنقدر زياد كند كه صادر كننده ي مطرحي باشيم/يا طرح هاي ترانزيت را گسترش دهد و نرخ را پايين بياورد كه گزينه ي غيرقابل چشم پوشي براي ساير كشور ها باشيم و....) و به مردم بگويد مردم كشور شما مثلا 2 سال تورم 100% را تحمل كنيد و ما هم سوبسيد مي دهيم اما بعد از دو سال طرح هاي ما به ثمر مي نشيند و از آن پس تورم به زير مثلا 5% كاهش مي يابد.

مانند تركيه كه در حدود 10 سال تورم هاي بسيار بالا را تحمل كردند تا طرح هاي زيربنايي به نتيجه برسد و حالا مي بينيم كه از ثبات بسيار بالايي برخوردار است.

اما اينكه بياييم به دروغ بگوييم نه خبري نيست هر كس گفته تورم عناد ورزيده هر كس گفته به مردم فشار مياد دروغ ميگه .مردم حاظرند گرايي 10 برابر شود ولي حجاب در جامعه رعايت شود و يا در صدا سيما بگوييم من دستور دادم قيمت ها كم شود.اين هفته كم ميشود .اااا نشد ؟پس هفته ي ديگه كم مي شود و ... در يك كلام مردم خر فرض كنيم نتيجه اش مي شود ايجاد رانت و باند و قاچاق و گراني و كم شدن روز به روز ارزش پول و افتادن در سراشيبي سقوط نظام مالي و بانكي كشور.

• Like 11
لینک به دیدگاه
اقتصادانان از کلمه تورم منفی هم استفاده می کنند این همون ربط به قیمت بالای واردات میشه یا قضیه اش فرق داره ؟

تورم منفی یعنی کاهش قیمتها، و یکی از دلائل تورم منفی ضعف اقتصادی ونبودن پول برای خرج کردن هستش .چون قیمت و عرضه کالا در اکثر کالاها با تقاضا رابطه مستقیم داره .

وقتی پول کافی در اقتصاد موجود نباشه تقاضا کم میشه که نتیجه اولیه اون کاهش قیمته.

امکان بوجود اومدن تورم منفی هست ولی پس از سیر صعودی افزایش تورم.

• Like 8
لینک به دیدگاه
تورم منفی یعنی کاهش قیمتها، و یکی از دلائل تورم منفی ضعف اقتصادی ونبودن پول برای خرج کردن هستش .چون قیمت و عرضه کالا در اکثر کالاها با تقاضا رابطه مستقیم داره .

وقتی پول کافی در اقتصاد موجود نباشه تقاضا کم میشه که نتیجه اولیه اون کاهش قیمته.

امکان بوجود اومدن تورم منفی هست ولی پس از سیر صعودی افزایش تورم.

ولي نه در كشوري كه بصورت افسار كسيخته حجم نقدينگي رو به افزايش هست

ما در 7 سال گذشته بيشتر از كل تاريخ اسكناس در كشور اسكناس چاپ كرديم و اين يعني چند برابر شدن حجم نقدينگي و باز اين يعني افزايش شديد تقاضا براي اجناس لوكس و زياد شدن اجناس لوكس يعني ايجاد حس رقابتي در اقشار مختلف و اين يعني سعي براي افزايش درامد از مسير هاي مختلف و اين يعني افزايش قيمت اجناس معمولي و خدمات و اين ها همه با هم يعني:گراني و گراني و گراني:icon_gol:

• Like 7
لینک به دیدگاه
ولي نه در كشوري كه بصورت افسار كسيخته حجم نقدينگي رو به افزايش هست

ما در 7 سال گذشته بيشتر از كل تاريخ اسكناس در كشور اسكناس چاپ كرديم و اين يعني چند برابر شدن حجم نقدينگي و باز اين يعني افزايش شديد تقاضا براي اجناس لوكس و زياد شدن اجناس لوكس يعني ايجاد حس رقابتي در اقشار مختلف و اين يعني سعي براي افزايش درامد از مسير هاي مختلف و اين يعني افزايش قيمت اجناس معمولي و خدمات و اين ها همه با هم يعني:گراني و گراني و گراني:icon_gol:

کاملا درسته،

خصوصا این که غلاوه برافزایش نقدینگی وباز هم بدلیل همون افزایش نقدینگی ،مردم به مصرف گرایی عادت کردن.

من هم کلی عرض کردم امکانش هست .:icon_gol:

• Like 6
لینک به دیدگاه

در حالت عادی به نظرم خوب باشه.... یعنی اگر خود دولت کنترل شده ارزش رو کم کنه.... اینجوری به صادرات کشور کمک میکنه...

اما چیزی که اینجا اتفاق می‌افته اینه که برای جنس ثابت، هر روز باید پول بیشتری پرداخت بکنی.... به صورتی که مثلا برای خریدن یه پفک تو زیمباوه 3-4 میلیارد پول میدن!!!!

البته ما با اون وضعیت خیلی فاصله داریم و امیدوارم که مردم هم کمی همکاری کنن تا این اقتصاد لامصب برگرده سر جاش!

• Like 4
لینک به دیدگاه

کلی مطلب نوشته بودم که همش پرید

از دوست عزیز امیرخان تشکر می کنم مثل همیشه مفید و جامع پاسخ دادن

یه سری سوال هم داشتم که تایپ کرده بودم ولی پرید

در اولین فرصت سوالمو دوباره تایپ می کنم

• Like 3
لینک به دیدگاه

البته ما با اون وضعیت خیلی فاصله داریم و امیدوارم که مردم هم کمی همکاری کنن تا این اقتصاد لامصب برگرده سر جاش!

چرا مردم

علت مشکل دست مردم نیس

همکاری مردم انتخاب موسوی بود سال 88 با اون رای بالا که بهترین فرصت برا نجات کشور بود از خیلی چیزا

دیگه نه مردم به اینا اعتماد می کنن نه به نامزدهای آتی شون

مردم دارن یه رفتار طبیعی انجام میدن برای حفظ سرمایه هاشون

تو زمینه یارانه ها کلی همکاری کردن مصرف بهینه نون , برق , گاز و ...

این وسط تازه به دورتن رسیده های حکومتیه که هیچ فرقی به حالشون نکرده بلکه هر روز دارن سرپاتر و زبون داز تر میشن

چن روز پیش برا خرید رفته بودم یه سوپری

خلوت خلوت

یکی دو نفر بودن مثل خودم که اومده بودن برا خرید مایحتاج ورزانه شون مثل ماست و پودر و .

ولی یه اقای ریشوی یقه اهاری با یه ماشین شاسی بلند اومد تو

همراهش یه مرد هم بود به نظر راننده اش

از این زنبیل های فروشگاه چار تا شو پر کرد پولشو با کارت پرداخت کرد و رفت تیپ و قیافه نشون میداد از چه رده ای بود

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...