mim-shimi 25686 اشتراک گذاری ارسال شده در 9 فروردین، ۱۳۸۹ گوجهسبز از جمله ميوههاي متفاوت بهاري است كه به صورتهاي مختلف مورد استفاده قرار ميگيرد. اگرچه متداولترين نوع مصرف اين ميوه بهصورت خام است ولي شما ميتوانيد از آن در طبخ خورشي خوشمزه نيز استفاده كنيد. پختن اين خورش را به آن دسته از افرادي كه به طعم ترش علاقهمندند و معمولا در خورشهايشان از ترشيهايي مانند آبغوره يا آبليمو استفاده ميكنند، پيشنهاد ميكنيم. در پخت خورش گوجهسبز – مانند خورشهاي كرفس و كنگر – از سبزيهايي مثل نعنا و جعفري استفاده ميشود؛ فقط با اين تفاوت كه در اين خورش ديگر نيازي به آبغوره يا آبليمو براي ترش كردن نيست؛ گوجهسبز خودش ترشي لازم غذا را تامين ميكند. مواد لازم: - گوجهسبز، 250 گرم - گوشت قيمهاي، 500 گرم - پياز، 2 عدد متوسط - نعناي تازه، 150 گرم - جعفري تازه، 150 گرم - رب گوجهفرنگي، يك قاشق سوپخوري - زعفران ساييدهشده، نوك قاشق چايخوري - نمك و زردچوبه، به مقدار لازم - آرد سفيد، يك قاشق سوپخوري طرز تهيه: 1 - ابتدا چوب گوجهسبزها را گرفته و پس از شستن كنار بگذاريد. نعنا و جعفري را به صورت جداگانه پاك كرده و پس از شستن و ضدعفوني كردن بهصورت ريز خرد كنيد و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافه آنها خارج شود. 2 - پيازها را پوست كنده و بهصورت خلالي خرد كنيد. در يك قابلمه مناسب مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس پيازها را به آن اضافه كرده و بگذاريد تا تغيير رنگ دهد. حين سرخ شدن، مقداري زردچوبه نيز روي پياز بريزيد. وقتي كه پياز كمي سرخ شد، تكههاي گوشت را اضافه كنيد و همراه با پياز و زردچوبه در روغن تفت دهيد. پس از گذشت چند دقيقه، كمي نمك روي گوشت بپاشيد و پس از اضافه كردن آب، در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت بهطور كامل بپزد. 3 - در تابه ديگري مقدار كمي روغن بريزيد و نعنا و جعفري خردشده را در آن تفت دهيد. تقريبا بعد از يكساعتونيم – كه گوشت مراحل پاياني پخت را طي كرد – نعنا و جعفري سرخ شده را به آن اضافه كنيد و حدود يك ربع پس از آن، گوجهسبز را نيز به اين مخلوط بيفزاييد. 4 - آرد را در يك كاسه كوچك ريخته و به آن كمي آب سرد اضافه كنيد و با چنگال آنقدر هم بزنيد تا آرد در آب حل شود، سپس به خورش اضافه كنيد. نكته: اضافه كردن آرد براي لعابدار شدن خورش انجام ميشود. 5 - پودر زعفران را نيز در مقداري آبجوش حل كرده و همراه رب در غذا بريزيد و بگذاريد خورش جا بيفتد. معمولا نيمساعت پس از اضافه كردن گوجهسبز به خورش، غذا آماده است. نكته 1: پيش از آنكه از پخته شدن گوشت بهصورت كامل مطمئن شويد، گوجهها را به غذا اضافه نكنيد زيرا گوجهسبز در اثر جوشيدن زياد له ميشود. نكته 2: اگر گوجهسبزي كه خريدهايد از نوع خيلي ترش بوده يا اينكه شما تمايل بيشتري به طعم ترش و شيرين يا همان ملس داريد، يك يا 2قاشق چايخوري شكر نيز به خورش اضافه كنيد. نكته 3: اضافه كردن رب به اين خورش اختياري است. شما ميتوانيد اين خورش را بدون رب نيز بپزيد. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده