mona_serendipity 4365 ارسال شده در 18 خرداد، 2010 وقتی که به تقویم ایران باستان نگاه می کنم، می بینم در هر ماه چندین جشن برقرار بوده، با نامهای مختلف، ولی الان حتی اسم اونها رو نمی دونیم. این بخش رو ایجاد کردیم تا برگردیم به ایران باستان و در هر ماه، مناسبتهای خاص اون ماه رو قرار بدیم و در موردشون صحبت کنیم. از کلیه دوستانی که علاقمند به اینکار هستن و تقویمی که در اون مناسبتهای ایران باستان رو نوشته دارن، دعوت می کنم در این بخش از انجمن با ما همکاری کنن. چون الان در ماه اسفند و در شرف نوروز هستیم از مناسبتهای همین ماه شروع می کنیم و به ترتیب می ریم جلو. :rose: اگر در این زمینه ایده و یا پیشنهادی دارید حتما همین جا مطرح کنید تا با هم در موردش تصمیم بگیریم. 13
S.F 24932 ارسال شده در 20 خرداد، 2010 سلام این تاپیک رو اتفاقی دیدم . خیلی خوبه من یه چیزهای کمی می دونم . حالا چند نفر فعالیت کنن. من هم مطلب اگه داشتم می نویسم . مناسبت اصلي مقاله رستاخيز جسم و رستاخيز جان، عيد نوروز است و از اينجا بحث به اين آيين باستاني ايراني ميرسد: «نوروز عيدي ايراني است نه زرتشتي. جشنهاي مذهبي زرتشتيان گاهنبار نام دارد و عيد نوروز جمشيدي درست پس از ششمين و آخرين گاهنبار قرار گرفته است. در عيد نوروز زرتشتيان نيز سفره مياندازند، اما رسم هفتسين فقط مختص به ايرانيان است و منشا آن نامعلوم. سفره عيد زرتشتيان آيينه و گلاب پاش دارد، نقل سفيد و ظرفي آب كه در آن چند سكه انداختهاند و برگ آويشن و ميوهاي چون انار يا نارنج يا سيب، يك مجمر آتش و كتاب اوستا، گلداني پرگل، شمعهايي روشن چيده در اطراف سفره و ظرفهايي از نان، سبزي، آجيل... و خوراكهاي پخته. آنان روز اول عيد پيش از طلوع آفتاب بر پشت بامها آتش ميافروزند و عود و صندل ميسوزانند. خانه تكاني و سبز كردن حبوبات نيز از رسومي است كه اختصاص به زرتشتيان ندارد. منبع : شهيد سيدمرتضي آويني در كتاب «رستاخيز جان» توسط انتشارات ساقي 10
S.F 24932 ارسال شده در 20 خرداد، 2010 این هم عیدی .( تمام روز های باستانی و رویراد های ایرانی ) گاهنامه ایرانی سال 88 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام منیع رو مسدود کردن . اگه لینک بدم شاید انجمن دچار مشکل بشه . ولی توی فایل .منبعش هست 10
S.F 24932 ارسال شده در 21 شهریور، 2011 گاهنامه سال 90 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 5
Hodaa37 2744 ارسال شده در 21 شهریور، 2011 این هم عیدی .( تمام روز های باستانی و رویراد های ایرانی )گاهنامه ایرانی سال 88 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام منیع رو مسدود کردن . اگه لینک بدم شاید انجمن دچار مشکل بشه . ولی توی فایل .منبعش هست ممنون 4
S.F 24932 ارسال شده در 22 شهریور، 2012 گاهنامه سال 91 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 4
*sepid* 9772 ارسال شده در 3 مهر، 2012 گاهنامه سال 91 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام عالی بود ممنون منم الان این تقویم رو دانلود کردم ... از امروز مناسبت ها رو به ترتیب همینجا به صورت مختصر هم شده بزاریم تا یه سری به اطلاعاتمون اضافه بشه ... باشد که نادان از این دیار نریم ... 2
Gandom.E 17805 ارسال شده در 11 شهریور، 2013 گاهنامه سال 91 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام منم خیلی وقت بود منتظر همچین تقویمی بودم..سپاس فراوان 2
S.F 24932 ارسال شده در 31 مهر، 2013 گاهنامه سال 92 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 4
S.F 24932 ارسال شده در 25 اسفند، 2013 گاهنامه سال 93 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ./. 4
ENG.SAHAND 31645 ارسال شده در 30 مهر، 2014 گاهنامه سال 93 برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ./. عالی بود ممنون داونلود کردم مرسی 2
ارسال های توصیه شده