رفتن به مطلب

از نظر شما مبادی آداب بودن چیه؟

ارسال های توصیه شده

خط کشی کردن آدما و دقت به میلیمتر میلیمتر آداب و اخلاقشون باعث می شه روند معاشرت هامون پیچیده بشه و دنیایی از قضاوت و ها رو می کشونه جلو از فلان رفتار طرف یا اون یکی رفتارش.

باید یک چارچوب کلی در نظر گرفت.

اینکه ما یک سری رفتار های جز رو برای خودمون مهم بدونیم،یعنی اینکه خودمون به اون ها پایبند باشیم دیگه! در غیر اینصورت که هر کس خیلی چیزها انتظار خواهد داشت و می آره در قالب مبادی آداب بودن.

جز گرایی در روابط انسانی،آفت های روابط رو بیشتر می کنه.

به نظر من یک موبادی آداب،یک انسانی هست که بدیهیات ادب رو رعایت کنه.و اون هم احترام به نظرات دیگران هست و می شه در کنارش برای رفتارها هم ملاک عرف اجتماعی رو قرار داد.این دو در کنار هم یک انسان موبادی آداب رو به وجود می آرن.:ws37:

درسته .واقعا همینطوره.یعنی وقتی اینقد بخواهی به رفتارهای طرف مقابلت اهمیت بدی 1 معضل میشه واست.

من خودمو مثال میزنم.وقتی 1 فردی واقعا مبادی آداب باشه به دلم میشینه.ولی وقتی از 1 کاری(نمونش همونا که تو پست اول گفتم)انجام بده ازش 1 جورایی فاصله میگیرم.و میدونم این خیلی بده.اما متاسفانه اینجور شخصیتی دارم.1 دوستی داشتم میگفت من آدم ایده آل گراییم و همیشه میگفت تو خودتو باید با محیط وفق بدی.اما آدم هم تا حدی میتونه خودشو وفق بده.بعضی کارها واقعا تحملش سخته......

1 نمونه جالب بگم.من دوست دارم خانم ها وقتی لیوان دستشونه انگشت کوچیکشونو جدای از لیوان بگیرن(مثل عمه اتی):ws3:

به نظر من هر کاری از غذا خوردن-راه رفتن و حتی لباس پوشیدن که سلیقه ایه 1 آدابی داره.و هرکسی تعدادی از این آداب تو ذهنشه و انجامشون میده.واسه همین تاپیک زدم که دوستان نظرشونو بگن تا 1 نتیجه ی کلی بگیرم.و کل نظرات دوستان رو در آخر تاپیک توی 1 مجموعه قرار میدم که هر کسی دوست داشت استفاده کنه:a030:

• Like 3
لینک به دیدگاه
از چیز میز و من و من کردن هم تا جای ممکن استفاده نکنین و سعی کنین اون کلمه ی اصلی رو بگین یا کلا بیخیال شین ولی چیز نگین .

:ws28:

واقعا.آدم احساس میکنه طرف دایره لغاتش کمه که ازین کلمه استفاده میکنه

• Like 2
لینک به دیدگاه

خب نظر شخصی من... مهم نيس ديگران چه انتظاری از من دارن هر جور ک بخوام رفتار ميکنم! و در مورد ديگران هم ب من مربوط نيست ک (توی حريم شخصیشون) چيکار ميکنن!

افراد خيلی مبادی اداب و رسمی از نوعه فقط رفتار ظاهری و مثال های تاپيک مثلاً! حس بدی ب من ميدن!

آدم های خيلی اونوری!!! (بی توجه ب رفتار و و ظاهر و ..) هم حس بدی بهم ميدن!

کلاً آدم های نرمال رو ترجيح ميدم واسه معاشرت!

احترام متقابل... چيزيه ک معمولن توقع ميره!

و فک ميکنم ادب هم ب اندازه ذهن تمام آدم های دنيا تعريف متفاوت داره!

مزاحمت ايجاد نکردن واسه ديگران شايد کوچکترين و مهمترين و اصلی ترين نشونه ی ادب باشه!

حالا ديگه نوع گرفتن فنجون و ليوان يا باز کردن در و... رو, من اسمش رو نميزارم ادب! اون فقط نوعي رفتار و اخلاق فردی شايد حساب ميشه! وگرنه نشونه ادب نيس! چون متضاد ادب ميشه بی ادبی! يعنی اگه کسی يه کاری ک رعايت ادب حساب ميشه, انجام نده, ميشه بی ادب! من اينجوری فکر ميکنم!

و خب طرز گرفتن ليوان و باز کردن در ماشين و نوع شوخی ها و امثال اينها.. سليقه اي و علاقه اي هست... اگر حس خوبی ب کسی ميده خب انجامش ميده... خيليم خوب... اما تو دايره ي تعريف ادب مسلمن نبايد اورده بشه...

امّمّمّمّ...... و به نظر من فخر فروشی در رفتار و گفتار يکی از بی ادبانه ترين اخلاق هاست... ک معمولن آدم های خودخواه و در ظاهر رسمی! انجامش ميدن.. بنابراين فکر نکنم رفتار های شيک و پر زرق و برق, لزومن نشون دهنده ی مؤدب بودن اون فرد باشه :) .... (جهت رسوندن کامل منظور بود..)

• Like 4
لینک به دیدگاه

مبادی جمع مبدا هست و آداب جمع ادب البته به معنای رسوم

مبادی آداب یعنی پایه گذاری یه سری رسوم که میتونه خوب باشه یا میتونه مزخرف باشه..

• Like 4
لینک به دیدگاه
خب نظر شخصی من... مهم نيس ديگران چه انتظاری از من دارن هر جور ک بخوام رفتار ميکنم! و در مورد ديگران هم ب من مربوط نيست ک (توی حريم شخصیشون) چيکار ميکنن!

افراد خيلی مبادی اداب و رسمی از نوعه فقط رفتار ظاهری و مثال های تاپيک مثلاً! حس بدی ب من ميدن!

آدم های خيلی اونوری!!! (بی توجه ب رفتار و و ظاهر و ..) هم حس بدی بهم ميدن!

کلاً آدم های نرمال رو ترجيح ميدم واسه معاشرت!

احترام متقابل... چيزيه ک معمولن توقع ميره!

و فک ميکنم ادب هم ب اندازه ذهن تمام آدم های دنيا تعريف متفاوت داره!

مزاحمت ايجاد نکردن واسه ديگران شايد کوچکترين و مهمترين و اصلی ترين نشونه ی ادب باشه!

حالا ديگه نوع گرفتن فنجون و ليوان يا باز کردن در و... رو, من اسمش رو نميزارم ادب! اون فقط نوعي رفتار و اخلاق فردی شايد حساب ميشه! وگرنه نشونه ادب نيس! چون متضاد ادب ميشه بی ادبی! يعنی اگه کسی يه کاری ک رعايت ادب حساب ميشه, انجام نده, ميشه بی ادب! من اينجوری فکر ميکنم!

و خب طرز گرفتن ليوان و باز کردن در ماشين و نوع شوخی ها و امثال اينها.. سليقه اي و علاقه اي هست... اگر حس خوبی ب کسی ميده خب انجامش ميده... خيليم خوب... اما تو دايره ي تعريف ادب مسلمن نبايد اورده بشه...

امّمّمّمّ...... و به نظر من فخر فروشی در رفتار و گفتار يکی از بی ادبانه ترين اخلاق هاست... ک معمولن آدم های خودخواه و در ظاهر رسمی! انجامش ميدن.. بنابراين فکر نکنم رفتار های شيک و پر زرق و برق, لزومن نشون دهنده ی مؤدب بودن اون فرد باشه :) .... (جهت رسوندن کامل منظور بود..)

من منظورم مودب بودن افراد نیست.

قبلا هم تو همین تاپیک گفتم.رعایت نکردن یک سری موارد دلیل بر بی ادبی افراد نیست.اما رعایت کردنش در واقع 1 شخصیت برتر به انسان میده.

ببینید ما میگیم مثلا فلان شخص کارهاشو خیلی با آداب انجام میده.اینجا کارها مد نظر ماست.دلیل هم نمیشه همه ی انسانها این مواردی که من یا بقیه دوستان اشاره کردنو رعایت کنن .چون بعضی ها واسشون مهم نیست.

بعد هم چرا فکر میکنید انجام اینکارها تظاهرو فخر فروشیه؟مگه 1 آدم میتونه تمام طول روز و تمام عمرشو و جلوی همه با تظاهر زندگی کنه؟؟؟؟؟؟اگه تظاهر باشه بالاخره خسته میشه و دیگه انجامشون نمیده.

بعد هم انسانها خودشون با انجام یک سری کارها (که اینهایی که اینجا اشاره شد میتونه کوچکترینش باشه)به خودش شخصیت میده.مثلا 1 شخصی میگه من همین که بهم توجه کنه خودش کلیه.خب این توجه رو در چه قالبی میخواد نشونش بدن؟همون نحوه ی نشون دادن توجه میشه آداب کارش

• Like 4
لینک به دیدگاه
من منظورم مودب بودن افراد نیست.

قبلا هم تو همین تاپیک گفتم.رعایت نکردن یک سری موارد دلیل بر بی ادبی افراد نیست.اما رعایت کردنش در واقع 1 شخصیت برتر به انسان میده.

ببینید ما میگیم مثلا فلان شخص کارهاشو خیلی با آداب انجام میده.اینجا کارها مد نظر ماست.دلیل هم نمیشه همه ی انسانها این مواردی که من یا بقیه دوستان اشاره کردنو رعایت کنن .چون بعضی ها واسشون مهم نیست.

بعد هم چرا فکر میکنید انجام اینکارها تظاهرو فخر فروشیه؟مگه 1 آدم میتونه تمام طول روز و تمام عمرشو و جلوی همه با تظاهر زندگی کنه؟؟؟؟؟؟اگه تظاهر باشه بالاخره خسته میشه و دیگه انجامشون نمیده.

بعد هم انسانها خودشون با انجام یک سری کارها (که اینهایی که اینجا اشاره شد میتونه کوچکترینش باشه)به خودش شخصیت میده.مثلا 1 شخصی میگه من همین که بهم توجه کنه خودش کلیه.خب این توجه رو در چه قالبی میخواد نشونش بدن؟همون نحوه ی نشون دادن توجه میشه آداب کارش

شخصيت برتر از ديد و سليقه ي شما و افراد هم سليقه ي شما:) (ک کاملاً محترمه:icon_gol:) شايد از نظر بعضی ها اين کارها شخصيت برتری ب کسی نده! خيلی سليقه اي هست...

من جايی گفتم تظاهر؟؟؟!! من هيچ جای صحبتم نگفتم تظاهر :دی خودت شايد فکر کردی اينا تظاهر هست:-"

خب يکی حس ميکنه اين کارها بهش شخصيت ميده, يکيم حس ميکنه اين چيزا به کسی شخصيت نميده! باز برميگرديم ب تعريف ها! تعريف از شخصيت چيه؟

تعاريف رو قاتی نکنيم!

اين مثال ها ک گفته شد.. خصوصيته رفتاری حساب ميشن(من اينطور فکر ميکنم :) )

کار بدی نيستن! اشتبا نکن.. من منظورم اين نيست بد هستن! فقط همون توضيح بالا رو راجبشون خواستم بدم, فقط بازتر کردن قضيه...

اين رفتار ها سليقه اي هست.. بعضی ها بش علاقه دارن... ولی اسمش نه شخصيت برتر هست نه ادب :)

• Like 5
لینک به دیدگاه
شخصيت برتر از ديد و سليقه ي شما و افراد هم سليقه اي شما:) (ک کاملاً محترمه:icon_gol:) شايد از نظر بعضی ها اين کارها شخصيت برتری ب کسی نده! خيلی سليقه اي هست...

من جايی گفتم تظاهر؟؟؟!! من هيچ جای صحبتم نگفتم تظاهر :دی خودت شايد فکر کردی اينا تظاهر هست:-"

خب يکی حس ميکنه اين کارها بهش شخصيت ميده, يکيم حس ميکنه اين چيزا به کسی شخصيت نميده! باز برميگرديم ب تعريف ها! تعريف از شخصيت چيه؟

تعاريف رو قاتی نکنيم!

اين مثال ها ک گفته شد.. خصوصيته رفتاری حساب ميشن(من اينطور فکر ميکنم :) )

کار بدی نيستن! اشتبا نکن.. من منظورم اين نيست بد هستن! فقط همون توضيح بالا رو راجبشون خواستم بدم, فقط بازتر کردن قضيه...

اين رفتار ها سليقه اي هست.. بعضی ها بش علاقه دارن... ولی اسمش نه شخصيت برتر هست نه ادب :)

من اگه فکر میکردم تظاهر هست هیچموقع کلمه ی ادب و شخصیت رو واسش استفاده نمیکردم.چون خود تظاهر 1 نوع بی شخصیته.بعدش هم وقتی به طرف مقابلت احترام میذاری این میشه فخر؟!!!!!!!!

البته شاید از دیدگاه شما این باشه با توجه به تعریفتون از شخصیت.

شایدم میتونه سلیقه ای باشه.مثلا موقع وارد شدن به جایی طرفت بدون تعارف سرشو بندازه پایین قبل شما بره داخل.و این از نظر من کاملا بی شخصیتیه و از نظر 1 فرد دیگه میشه سلیقه ای و علاقه :دی

لینک به دیدگاه

طرف مقابل:لوس نباشه و سوسول بازی در نیاره از این پسرا نباشه که خیلی رو مدل مو ولباس خودش حساسه ساده باشه بجای هی از دوست داشتن اینا همش شوخی کنیم بخندیم:w02:واسه هر چی توضیح نخواد و سعی نکنه عوضم کنه من همینیم که هستم

دوست:لوس بازی در نیاره فکر نکنه فقط اون تو زندگیمه من باید به کارامم برسه هی مسج نده اعصاب اینو ندارم عملا:ws3:بعدم در کل پایه باشه در هایدا خوردن:gnugghender:

• Like 3
لینک به دیدگاه
طرف مقابل:لوس نباشه و سوسول بازی در نیاره از این پسرا نباشه که خیلی رو مدل مو ولباس خودش حساسه ساده باشه بجای هی از دوست داشتن اینا همش شوخی کنیم بخندیم:w02:واسه هر چی توضیح نخواد و سعی نکنه عوضم کنه من همینیم که هستم

دوست:لوس بازی در نیاره فکر نکنه فقط اون تو زندگیمه من باید به کارامم برسه هی مسج نده اعصاب اینو ندارم عملا:ws3:بعدم در کل پایه باشه در هایدا خوردن:gnugghender:

اشتباه بزرگ.واسه به تفاهم رسیدن 2 نفر دو تاشون باید از یه چیزایی بگذرن و چیزهای جدیدی رو قبول کنن

• Like 2
لینک به دیدگاه

از آداب کارها بگیم بهتره ........

مثلا بگین در مورد غذا خوردن یا صحبت کردن یا مهمانداری و .... این آدابو رعایت کنه.یا شما خودتون رعایت میکنید.

ببینید با توجه به نظرات دوستان به این نتیجه رسیدم که یک سری آداب ادب فرد رو میرسونه و نداشتنش نشونه ی نداشتن ادبه.یک سریشون هم نه.سلیقه ایه.و نداشتنش نشونه ی نداشتن ادب نیست.

پس سعی کنیم همونطور که قبل از صحبت کردن فکر میکنیم.قبل از عمل هم فکر کنیم.........امتحانش ضرر نداره.وقت هم نمیگیره.ابدا هم کسی فکر نمیکنه که فخر و تظاهره.مگر در مواقع اندکی که دیگه مشکل برمیگرده به خود فرد نه به شما:a030:

• Like 1
لینک به دیدگاه
اشتباه بزرگ.واسه به تفاهم رسیدن 2 نفر دو تاشون باید از یه چیزایی بگذرن و چیزهای جدیدی رو قبول کنن

نمیدونم شاید نظرامون فرق میکنه اما خیلی بدم میاد تا یکی میاد بخاطرش باید پوششتو عوض کنی یا یجور دیگه باشی اینطوری شاید اولش تحمل کنی اما بعدش افسرده میشی:sigh:

• Like 2
لینک به دیدگاه
اول خودم شروع میکنم...

اون کسی که بیشتر رفتارهاش واسم اهمیت داره کسیه که قراره 1 عمر باهاش زندگی کنم.

خبری نیستاا.واسه آآآآآآآآینده دارم میگم:ws3:

اول اینکه وقتی با کسی صحبت میکنم بسیار بدم میاد که با سر تایید کنه ولی چشماش جایی دیگه رو نگاه کنه.این 1نوع بی احترامی هست از نظر من.

دوم اینکه موقع خوردن نوشیدنی 1 دفه سرنکشه که قطره های نوشیدنی بمونی روی لب.با آرامش (از 1 پسر چه چیزایی انتظار داریم):ws3:

موقع خوردن غذا و نوشیدنی صدای دهنش نیاد.این برای من سوهان روحهicon_pf%20%2834%29.gif

آدامس بزرگ تو دهن کسی باشه خوشایند نیست.مخصوصا اینکه موقع جویدنش دهنت تکون بخوره و بدتر از همه اینها بادش کنهTAEL_SmileyCenter_Misc%20%28305%29.gif

وقتی سوار ماشین میشم درب ماشینو واسم باز کنه و ببنده(این دیگه خیلی باحاله):ws3:

موقع وارد شدن به جایی حواسش باشه که جلوتر وارد نشه

زودی با همه صمیمی نشه.

موقع راه رفتن توی خیابون سرشو بالا بگیره بدون اینکه به ملت خیره بشه(من خودم قالبا اینجوریم):ws37:

غیبت کردن اصلا و ابدا برازنده ی 1 مرد نیست

بقیش باشه واسه بعد...

فعلا اینا به ذهنم رسید.

اینایی که شما گفتی صحیح! اما چطور انتظار دارین مردا همه ی اینا رو انجام بدن! بلکه شما بهتون بر نخوره!

این طور که شما صحبت می کنی(بدم می آد,خوشم می آد... ) این ویژگی ها رو فقط تو ذهن خودت از همسرت می بینی!

اینو بدون که شما هیچ وقت نمی تونی سرشت و شخصیت یک آدمو تغییر بدی! نه شما,هیچکی نمی تونه!

حتی به خاطر یه نفر این کارو بکنه,باز هم بر می گرده سر همون وضعیت(بعد از عادی شدن همه چی)

مبادی آداب بودن با مطیع بودن فرق داره! شما هم باید یادتون نره که,مردا از این تحمیل ها بدشون می آد همون طور که خودتون

تحملش نمی کنید

• Like 1
لینک به دیدگاه
نمیدونم شاید نظرامون فرق میکنه اما خیلی بدم میاد تا یکی میاد بخاطرش باید پوششتو عوض کنی یا یجور دیگه باشی اینطوری شاید اولش تحمل کنی اما بعدش افسرده میشی:sigh:

خب بعضی وقتا ادم مجبور میشه بر خلاف میلش چیزیو انجام بده که این زیاد خوشایند نیست و موندگاری نداره.تفاهم خیلی مهمه. اما همیشه بر وفق مرادت پیش نمیره متاسفانه:banel_smiley_4:

• Like 1
لینک به دیدگاه
اینایی که شما گفتی صحیح! اما چطور انتظار دارین مردا همه ی اینا رو انجام بدن! بلکه شما بهتون بر نخوره!

این طور که شما صحبت می کنی(بدم می آد,خوشم می آد... ) این ویژگی ها رو فقط تو ذهن خودت از همسرت می بینی!

اینو بدون که شما هیچ وقت نمی تونی سرشت و شخصیت یک آدمو تغییر بدی! نه شما,هیچکی نمی تونه!

حتی به خاطر یه نفر این کارو بکنه,باز هم بر می گرده سر همون وضعیت(بعد از عادی شدن همه چی)

مبادی آداب بودن با مطیع بودن فرق داره! شما هم باید یادتون نره که,مردا از این تحمیل ها بدشون می آد همون طور که خودتون

تحملش نمی کنید

:ws3:چیزی زیادی که نخواستم که.بابا دخترای مردم سکه رو زیاد میکنن.ما از طرفمون اینهارو خواستیم:ws3:

عجبsigh.gif

بعدشم ببینید اینها چیزی نیست که به کسی بخواد تحمیل بشه.مثلا من نگفتم اینجوری لباس بپوش چون من دوست دارم.چون این برمیگرده به سلیقه.من تو این تاپیک هدفم اینه.ببینید مثلا شما غذارو میخورید .درسته؟من نمیگم این نوع غذارو بخور یا نخور.میگم آدابشو به جا بیار.

یا اینکه موقع صحبت کردن به مخاطبت توجهت باشه.نه به اطرافت.

فکر نمیکنم اینها تحمیل باشهw58.gif

نمیدونم تونستم منظورمو برسونم؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

اداب یک سری قواعدی هستن که برداشت آدماست عرفی هستن بعضی ها غلط بعضی ها درست که بر می گرده به فرهنگ جامعه اما بهتره بگم رعایت نکردنشون یک جورای بی احترامی حساب میشه

توی صحبت کردن

این که با کسی داری صحبت می کنی بهت بگه حوصله ندارم یا سر موضوعی بحث می کنی جواب سر بالا بهت بده یا الکی سکوت کنه

سکوت بی دلیل که طرفت صحبت کنه و اصلا حواست بهش نباشه یعنی کم محلی کنه خودش یک بی احترامی حساب میشه

توی غذا خوردن

صحبت کردن زیاد بده.تند خوردن گاهی بی ادبی حساب میشه.بیشتر میشه گفت آداب غذا خوردن رعایت کردن یک شخصیت مثبت به طرف میده همینطور آرامش

فعلا همینا تا بعد......:ws3:

• Like 2
لینک به دیدگاه
اداب یک سری قواعدی هستن که برداشت آدماست عرفی هستن بعضی ها غلط بعضی ها درست که بر می گرده به فرهنگ جامعه اما بهتره بگم رعایت نکردنشون یک جورای بی احترامی حساب میشه

توی صحبت کردن

این که با کسی داری صحبت می کنی بهت بگه حوصله ندارم یا سر موضوعی بحث می کنی جواب سر بالا بهت بده یا الکی سکوت کنه

سکوت بی دلیل که طرفت صحبت کنه و اصلا حواست بهش نباشه یعنی کم محلی کنه خودش یک بی احترامی حساب میشه

توی غذا خوردن

صحبت کردن زیاد بده.تند خوردن گاهی بی ادبی حساب میشه.بیشتر میشه گفت آداب غذا خوردن رعایت کردن یک شخصیت مثبت به طرف میده همینطور آرامش

فعلا همینا تا بعد......:ws3:

جمله بندیتون چقد ضعیفه:w16:

خب وقتی میبینی حوصله نداره باهاش صحبت نکن.من اتفاقا از این ادما خوشم میاد.رک حرفشو میزنه که حوصله نداره یعنی ادامه نده.بهتر از اینه که صحبت کنی و بهت بی توجه باشه.

لینک به دیدگاه

خب اینا که بخواهی خودتو عوض کنی جزء آداب رسوم نیست:w16:

شما اینجا فقط رفتارهاتو به شکلی بهتر انجام میدی.در واقع همون کاری که دوست داریو انجام میدی ولی به شکلی بهتر.:a030:

لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...