رفتن به مطلب

مقایسه جالب آب جوشیده در مایکروویو با آب جوشیده در کتری


ارسال های توصیه شده

هر چیزی که در مجاورت دستگاه نوسان ساز اجاق‌های میکروویو معمول قرار داشته باشد، به شدت تحت تاثیر ارتعاشات قرار می‌گیرد. در حالی که اگر نیم متر از منبع ارتعاش دور شود، قدرت امواج به یک صدم کاهش خواهد یافت.

برای مقایسه اثر مایکروویو بر روی ساختار مولکولی مواد، دو گیاه کاملاً مشابه که یکی از آنها توسط آب گرم شده در مایکروویو و دیگری توسط آب گرم شده بر روی کتری سیراب شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند.

 

این فکر جالب به ذهن یک دختربچه رسیده بود و خودش نیز آن را اجرا کرد. وی مقدار معینی آب را در مایکروویو جوشاند و پس از سرد شدن به یکی از گیاهان داد و همان مقدار آب را در کتری و روی اجاق گاز جوشاند و پس از سرد شدن به گیاه دیگر داد و این کار را به مدت 9 روز ادامه داد.

 

نتیجه این آزمایش (طبق تصاویر) پس از روز نهم نشان دهنده این بود که گلدانی که توسط آب جوشانده شده به روش سنتی سیراب شده بود (گلدان سمت راست) مانند روز اول کاملاً سالم و شاداب بود ولی گلدانی که توسط آب جوشانده شده در مایکروویو سیراب شده بود رفته رفته پژمرده و نهایتاً در روز نهم کاملاً خشک شد.

 

e83ckk.jpg

 

 

3089spd.jpg

 

 

2i1mvz5.jpg

 

 

bf4yo3.jpg

 

اما مایکروویو چگونه عمل می‌کند؟

مایکروویو (میکروویو) که به اشتباه ماکروویو خوانده می‌شود، از ترکیب دو واژه مایکرو یا میکرو MICRO (به معنی کوچک) و ویو WAVE (به معنی موج) تشکیل شده است و به معنای امواج با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسیار بالا است. فرکانس چنین امواجی، بین۳۰۰ مگاهرتز تا چند گیگاهرتز در ثانیه می‌تواند باشد. بُرد چنین امواجی کوتاه بوده و در حد چند متر است، ولی میزان نفوذ آن ها نسبتاً بالا است و از درون ابر و غبار عبور می‌کنند. هر چه فرکانس بیشتر باشد، شدت نفوذ بیشتر ولی بُرد امواج، کوتاه تر می‌شود.

 

به عنوان مثال هر چیزی که در مجاورت دستگاه نوسان ساز اجاق های میکروویو معمول قرار داشته باشد، به شدت تحت تاثیر ارتعاشات قرار می‌گیرد. در حالی که اگر نیم متر از منبع ارتعاش دور شود، قدرت امواج به یک صدم کاهش خواهد یافت.

امواج دارای طول موج کوتاه، هنگام برخورد به ماده، چنان موجب ارتعاش و تغییر قطب های منفی و مثبت موجود در آن می‌شوند که این جنبش بالای ملکول ها موجب به هم خوردن شدید آن ها و ایجاد اصطکاک درملکول ها و در نهایت سبب گرم شدن آن ماده می‌شود. در این میان نقش آب در درون ماده غذایی بارزتر است. زیرا ملکول های آب که قطبی هستند (همچون دیگر ملکول های قطبی)، بیشتر تحت تاثیر نوسانات قرار گرفته و به شدت شروع به جابه جایی در محل خود می‌کنند. به همین دلیل هر چه غذا رطوبت بیشتری داشته باشد سریع تر تحت تاثیر این امواج قرار می‌گیرد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

البته من هرچی فکر میکنم هیچ توجیه علمی ( حداقل در زمینه میدان و امواج ) برای این موضوع وجود نداره......

بزارین یه توضیح بدم در مورد امواج مایکروویو و ضرری که میتونه اجاق مایکروویو داشته باشه ...........

اول از همه ابعضی از چیزایی که درست تو این مقاله بیان نشده رو توضیح بدم :

 

امواج مایکرویوو طیفی بین 300 مگاهرتز تا 1000 گیگاهرتز دارندکه بیشترین کاربردهای صنعتیش بین 1 تا 40 گیگاهرتز هست .و اما من با جمله زیر مشکل دارم

بُرد چنین امواجی کوتاه بوده و در حد چند متر است

امواج مایکروویو رو برای انتنهای با فاصله خیلی زیاد استفاده میکنند به خاطر برد زیاد. نمیتونیم بگیم امواج مایکروویو بردشون کمه یا زیاد برد به فاکتورهای زیادی ربط داره مثل اندازه آنتن ، توان تشعشعی و...

 

عملکرد اجاق های مایکروویو به این صورته که به خاطر قدرت نفوذ این امواج تمام قسمت های غذای مورد نظر همزمان گرم میشند در صورتی که توی اجاق های معمولی معمولا از پایین شروع به گرم شدن میکنن و یکنواخت نیست ........

 

اما در مورد این تحقیق وقتی آب گرم شد که دیگه ربطی نداره با چی گرم شده آخه امواج که تو ظرف باقی نمیمونه!!!!!!

امواج به محض خاموش شدن منبع از بین میرن و دیگه هیچ اثری روی غذا نمیذارن.

اصلا این استدلال عامیانه که فکر میکنن غذاشون الان توش موج هست و مضره خیلی حرف خنده داریه ...

یادمه سر کلاس مایکروویو کلی با استاد دور هم سر این حرف خندیدیم :ws28:

 

ضرر اجاق های مایکروویو میتونه به خاطر ایزوله نبودنشه که باعث میشه نه تنها امواج غذای درون اجاق رو گرم کنه بلکه با نفوذ به بیرون روی اطراف هم تاثیر میزاره و اگر کسی اطرافش باشه فوق العاده مضرره و اثرات جبران ناپذیری میزاره.............

 

البته یه جا یه مطلب خوندم در مورد یه ضرره دیگه . میگفت چون با دمای بالاتری پخته میشه ارزش غذایی غذا از بین میره و سرطان زاست (مثل وقتی که غذا رو بیش از حد سرخ کنیم ).........

 

ولی اینکه آب رو با مایکروویو گرم کردیم بعد ریختیم پا گلدون و گلدون پژمرده شده رو من یک درصدم نمیتونم بپذیرم..........

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...