رفتن به مطلب

فرآورده های غذایی پروبیوتیک


ارسال های توصیه شده

علاوه بر معرفي غذاهاي پروبيوتيک به عنوان غذاهاي مفيد ، فرهنگ سازي و ايجاد يک طرز فکر نوين در درک اين مطلب که فرآورده هاي پروبيوتيک قرص و کپسول نبوده بلکه جزئي از سبد غذايي روزانه خانوار به شمار مي آيند بسيار ضروري است

 

دكتر كيانوش خسروي دبير كنگره و مدير گروه تحقيقات صنايع غذايي در نشست خبري اولين همايش پروبيوتيک اظهار داشت: . فرآورده هاي غذايي پروبيوتيک به منظور درمان عفونت هاي روده اي به ويژه اسهال و عفونت هاي باکتريايي و مخمري دستگاه تناسلي توليد شده اند ودر سه دهه گذشته ، فرآورده هاي تجاري پروبيوتيک عرضه شده به بازار جهاني ازرشد جهشي برخوردار بوده اند .دکتر خسروي با اشاره به مصرف فراورده هاي پرو بيوتيک در کشور هاي جهان ادامه داد:امروزه ، مقبوليت و مصرف فرآورده هاي پروبيوتيک در کشورهاي جهان به ويژه اروپا، ايالات متحده و ژاپن رواج چشمگير يافته است، فرآورده غذايي پروبيوتيک حاوي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم ها در سرتاسرجهان توليد مي شود،بيشترین فرآورده لبني پروبيوتيک درژاپن به مصرف مي رسد. بيشتر ماست هاي توليد شده در بازارهاي آمريکا حاوي باکتري ل.اسيدوفيلوس هستند. در کشورهاي اروپايي مانند فرانسه ، آلمان وسوئد فرآورده هاي تخميري پروبيوتيک حدود ?? درصد از کل فرآورده هاي تخميري راشامل مي شوند. مدير گروه تحقيقات صنايع غذايي با بيان اينکه فرآورده هاي غذايي پروبيوتيک به منظور درمان عفونت هاي روده اي به ويژه اسهال و عفونت هاي باکتريايي و مخمري دستگاه تناسلي توليد شده اند تصريح کرد:از اين رو علاوه بر معرفي غذاهاي پروبيوتيک به عنوان غذاهاي مفيد ، فرهنگ سازي و ايجاد يک طرز فکر نوين در درک اين مطلب که فرآورده هاي پروبيوتيک قرص و کپسول نبوده بلکه جزئي از سبد غذايي روزانه خانوار به شمار مي آيند بسيار ضروري است.دکتر خسروي علاقه انسان به استفاده از پروبيوتيك‌‌ها براي حصول سلامتي را از سال 1908عنوان کردوابرازداشت:زماني‌كه الي مچنيكف[1] روسي اظهار كرد كه بشر بايد از شير تخمير شده با لاكتوباسيلوس ‌ براي طولاني شدن زندگي استفاده كندعلاقه انسان به استفاده از پروبيوتيك‌‌ها براي حصول سلامتي اغاز شد.در سال‌هاي اخير منافع سلامتي‌بخش مصرف شير و حضور ريزسازواره‌‌هاي رود‌ه‌اي به خوبي شناخته شده است. همچنين مشخص شده كه توازن بهينه در تعداد ميكروب‌هاي دستگاه گوارشي بستگي به تغذيه و سلامتي داردو در اين راستا ريزسازواره‌هاي اصلي موثر بر حفظ اين توازن، لاكتوباسيلوس و بيفيدوباکتر هستند.

خواص پروبيوتيک ها

 

به گفته دبير همايش پروبيوتيک عواملي كه بر فعل و انفعال بين شير و ريزسازواره‌‌هاي روده‌اي تأثير منفي بگذارند (مانند استرس و رژيم غذايي) با به هم زدن توازن بهينه ميكروبي بر سلامتي انسان ضرر خواهند داشت. مدارك روز افزوني در دست است كه مصرف مواد غذايي حاوي ريزسازواره‌هاي مفيد كه از آن‌ها به پروبيوتيك ياد مي‌شود، كمك شاياني به ابقا و نگهداري تعداد ميكروب‌هاي بومي روده و توازن ميكروبي آن كرده و در نتيجه منافع بسيار زيادي براي سلامتي انسان دارد. دکتر خسروي افزود: در سال‌هاي اخير باكتري‌هاي پروبيوتيك به عنوان افزودني‌‌هاي رژيم غذايي با تعداد زيادي از غذا‌ها آميخته‌ شده‌اند، که در اين ميان فرآورده‌هاي شيري به ويژه ماست نقش مهمي را براي حمل اين باكتري‌‌ها (مانند بيفيدوباکتريوم بيفيدوم و لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس) ايفا مي‌کنند و. مصرف منظم تعداد مناسبي از سلول‌هاي زنده كه «حداقل درماني» ناميده مي‌شود. براي انتقال تأثيرات پروبيوتيك‌‌ها به مصرف كننده ضرورت دارد.دکتر خسروي در اين زمينه توضيح داد: براي اين منظور لازم است روزانه بيش از 100 گرم ماست حاوي حداقل CFU.ml-1 106 باكتري پروبيوتيك مصرف شود. همچنين بررسي زنده ماندن اين ريزسازواره‌‌ها در مدت نگهداري تا زمان مصرف موضوع بسيار مهمي است.دبير اجرايي همايش پروبيوتيک در مورد اثرات درماني و پيشگيري کننده پروبيوتيك‌ها گفت: اثرات درماني و پيشگيري کننده پروبيوتيك‌ها عبارتند از خاصيت ضد ميکروبي كاهش عدم جذب لاكتوز كاهش سطح كلسترول سرم خون فعاليت ضد جهشيفعاليت‌ ضد سرطاني تحريك سيستم ايمني درمان و پيشگيري آلرژي كمك به نوزادان زودرس و كم‌وزن براي افزايش وزن آلرژي‌هاي پوستي و غذايي در اطفال برخي عفونت‌هاي باكتريايي زايمان زودرس بيماري التهابي روده عفونت‌هاي راجع به مثانه و گوش خرابي دندان‌ها اسهال مزمن و اسهال مسافرتي كاهش ميزان كلسترول خون شده دکتر خسروي پري بيوتيک ها راترکيبات هضم ناپذير يا هضم پذيراند بيان کردکه در برابر آنزيم هاي گوارشي بدن انسان هستند که رشد و فعاليت ميکروارگانيسم هاي پروبيوتيک را به طور انتخابي تحريک مي کنند .وافزود:سين بيوتيک ها نيز فرآورده هايي که به طور توام داراي پروبيوتيک ها و پري بيوتيک ها هستند وکاربرد توام دو عامل ياد شده با هدف ايجاد هم افزايي در اثرات سلامت بخش آن ها صورت مي گيرد.

 

پروبيوتيک ها مکمل هاي غذايي هستند

 

وي ادامه داد: فلور متعادل روده از طريق رقابت باکتريهاي بيماريزا را از روده خارج و سيستم ايمني را تحريک کرده و مواد مغذي و حياتي مانند اسيدهاي چرب با زنجيره کوتاه، ويتامينها، اسيد هاي آمينه آرژنين ، سيستئين و گلوتامين ، فاکتورهاي رشد و آنتي اکسيدانهاي مختلف توليد مي کنند در همين راستا .مطالعات نشان مي دهد که مصرف پروبيوتيکها سبب افزايش بعضي از انواع ميکرو فلور روده مي شوند ولي شمارش کلي باکتريها در روده افزايش نمي يابد. در سال ???? فولر، پروبيوتيک ها را مکمل هاي غذايي ناميد. روند مصرف غذاهاي پروبيوتيک در اروپا، آسيا و شمال آمريکا به تدريج افزايش پيدا کرده و امروز در بيشترسوپرمارکتهاي سراسر جهان اين مواد غذايي عرضه مي گردد.وي در پايان خاطر نشان کرد: به تازگي بازار براي غذاهاي پروبيوتيكي و مكمل‌ها به شدت رونق يافته و اين به دليل خيل عظيم فرآورده‌هاي جديدي است كه بر اساس تبليغات گسترده در زمينه باكتري‌هاي مفيد براي بدن توليد مي‌شوند. به تازگي مجله گزارش جهانيUSN‌[2] در مورد پروبيوتيك‌ها مقاله جالبي را به نشر رسانده که تأثير به سزايي در خريد و فروش اين فرآورده‌ها داشته به نحوي که تشويق شده‌اند براي پروبيوتيك‌ها مبلغ 17 ميليارد در بازار آمريكا هزينه كنند

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...