رفتن به مطلب

تعداد پسران دم بخت بیشتر از دختران


Cinderella

ارسال های توصیه شده

پسران تا چند سال آینده دیگر نمی توانند برای انتخاب همسر، همه معیارهای شان را کنار هم بچینند و باید به حداقل ها قانع شوند. چون از قرار معلوم تا چند سال آینده، تعداد دختران مجرد بسیار کمتر از پسران خواهد شد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خیلی از خانواده ها هنوز که هنوز است، علاقه دارند جنسیت نوزادشان پسر باشد و در خیلی از شهرها هم عقیده دارند، عروس خوب عروسی است که برای خانواده شوهر بچه پسر بیاورد. این عقاید باعث شده تا زنان جوان بسیاری قبل از باردارشدن با انواع و اقسام رژیم ها سعی کنند، جنسیت نوزادشان پسر باشد. وقتی هم فرزند اول شان پسر نشد تصمیم می گیرند در بارداری های بعدی تحت نظر پزشک قرار بگیرند تا فرزندشان حتما پسر شود و گاه این تحت نظر قرار گرفتن برای شان بیشتر از دوران بارداری و زایمان هزینه به بار می آورد.

 

به هر حال اهمیت دادن به پسرزا بودن و داشتن فرزند پسر، اگرچه در طی این سال ها کمرنگ تر شده ولی موردی بوده که در بین خانواده های ایرانی همیشه وجود داشته است. همین موضوع باعث شده تا تعداد پسران ایرانی در طی این سال ها بیشتر و بیشتر شود. در واقع آمار جدید دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور نشان می دهد تعداد پسران مجرد در حال پیشی گرفتن از دختران مجرد است و خانواده هایی که به فکر تکثیر هرچه بیشتر فرزندان پسر خود بودند کم کم باید خود را برای مجرد ماندن پسرهای شان آماده کنند!

 

وقتی ورق برمی گردد!

 

تا چند سال پیش همه جا صحبت از افزایش تعداد دخترهایی بود که حق انتخاب محدودی برای انتخاب همسر آینده شان داشتند. تا همین سال گذشته، معاون مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه خبر از مجرد ماندن یک میلیون دختر ایرانی تا 10 سال آینده می داد و برخی مسوولین هم هشدار می دادند که دامن زدن به مساله کمبود پسر در جامعه و اعلام آمار آن نه تنها مشکلی را حل نمی کند و باعث نمی شود دختران جامعه به فکر ازدواج بیفتند و آمار طلاق پایین بیاید بلکه باعث بروز اختلالات روانی بین افراد جوان جامعه نیز می شود. اما در خبری که دیروز منتشر شد؛ همه ذهن ها به سمت پسرانی چرخید که تا چند سال آینده دیگر نمی توانند برای انتخاب همسر، همه معیارهای شان را کنار هم بچینند و باید به حداقل ها قانع شوند. چون از قرار معلوم تا چند سال آینده، تعداد دختران مجرد بسیار کمتر از پسران خواهد شد. اما مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور در این باره چه می گوید؟

 

اکبر محزون از برهم خوردن تعادل جمعیتی جوانان در سن ازدواج خبر می دهد و می گوید: بررسی ها نشان می دهد طی یکی، دو سال آینده تعداد پسران در سن ازدواج مجددا بیشتر از دختران می شود. محزون معتقد است؛ تغییر در تعداد پسران و دختران در آستانه ازدواج، تحول مهمی است که طی یکی، دو سال آینده در جامعه شاهدش خواهیم بود.

 

نوزادان پسر پیشی گرفتند

 

سازمان ثبت احوال کشور هفته گذشته اعلام کرد: شمار متولدین پسر با 40 هزار و 832 نوزاد از ابتدای سال جاری تاکنون بر متولدان دختر پیشی گرفته است. به گفته روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، از ابتدای سال جاری تکنون 79 هزار و 750 نوزاد در سراسر کشور متولد شده اند که از این تعداد 38 هزار و 918 نوزاد دختر بوده اند. براساس این گزارش، در این مدت 62 هزار و 205 تولد در شهرها و 17 هزار و 545 ولادت در روستاها رخ داده است.

 

مجرد ماندن یک میلیون دختر ایرانی؟!

 

تقریبا اوایل سال گذشته بود که این خبر تبدیل به تیتر یک بسیاری از خبرگزاری های اجتماعی شد: «مجرد ماندن یک میلیون دختر ایرانی تا 10 سال آینده». خبری که واکنش ها و بازتاب های گسترده ای داشت. اولین بار یکی از خبرگزاری ها به نقل از دکتر شهلا کاظمی پور، معاون مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه این خبر را منتشر کرد؛ خبری که کاظمی پور خود از آن بی خبر بود. حال اینکه دکتر شهلا کاظمی پور براساس چه فرمولی به عدد یک میلیون نفری رسیده، سوالی است که او در جوابش گفته: «دهه 70 بود که براساس تحقیقات به دست آمده، ما به این نتیجه رسیدیم که قاعده هرم سنی ایران بعد از انقلاب اسلامی به دلیل افزایش باروری در سطح وسیعی قرار گرفته است از آنجایی که در همان زمان عرف تفاوت سنی ازدواج در کشور حدود پنج سال بود، باید زنان 15 تا 29 سال با مردان 20 تا 34 سال ازدواج می کردند. پس از انجام این محاسبه، مشاهده شد تعداد زنان مجرد بیش از مردان است. از نظر تناسب، تعداد دختران در مقایسه با پسران به یک نسبت است اما وقتی اختلاف سن را ملاک قرار می دهیم به دلیل وسیع بودن هرم سنی، آمار و ارقام تغییر می کند.»

 

سال 85: سال هشدار!

 

در سال 85 تعداد دختران مجرد به یک میلیون نفر رسید که براساس تحقیقات مشخص شد، اگر اختلاف سنی زوجین کاهش پیدا نکند و همین روند ادامه داده شود، بی شک تعدادی از دختران در تجرد قطعی باقی خواهند ماند. آن زمان اختلاف سنی زوجین تنها به عنوان یک هشدار تلقی می شد. باتوجه به اینکه بحث طلاق و بیوه شدن را هم داریم و برخی از زنان ایرانی به ازدواج دوم روی می آورند، همان شانسی که امکان دارد یک دختر مجرد برای ازدواج داشته باشد، با افزایش آمار بیوه شدن از دست خواهد رفت. در نتیجه اگر در گذشته حدود دو درصد از زنان 40 تا 54 سال در تجرد قطعی باقی می ماندند، الان این درصد علاوه بر آنکه زیاد می شود، سن تجرد نیز از 40 سال به 30 سال خواهد رسید که این بحث در سال 85 مطرح شد.

 

مبالغه های آماری

 

برخی معتقدند جمعیت ایران در حال حاضر، پسر کم دارد و دختر، زیاد و برای همین وقتی بحث سه برابر بودن دختران نسبت به پسران مطرح شد، عده ای راه حل را، سه زنه شدن مردان عنوان کردند اما آیا می توان در عمل به چنین ارقامی رسید؟ رییس انجمن جمعیت شناسی ایران کم شدن تعداد پسران و افزایش دختران دم بخت را مبالغه آمیز می داند و می گوید: «تغییرات ساختمان جمعیت فقط ممکن است موجب ازدواج دیرهنگام دختران شود».

 

وی 50 سالگی را سن تجرد قطعی –سنی که مطمئنا افراد دیگر تن به ازدواج نخواهند داد– می داند و می گوید: حدود دو درصد زنان و مردان ایرانی اصلا ازدواج نمی کنند و این رقم تاکنون در مورد زنان کمتر بوده است.

  • Like 8
لینک به دیدگاه

بیخیال بابا دلشون شاد زندگیشون خوش باشه 10 برابر هم باشند

دل که ok نباشه هیچی به هیچی

بیایین با هم همین الان برای خوشی دل تمام جوونا یه آرزوی مشتی کنیم

برو که رفتیم.

ALL YUONG MAN GOOD LUCK:icon_gol::icon_gol::icon_gol:

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...