رفتن به مطلب

احمدی نژاد در اجلاس توسعه پایدار شرکت می کند


ارسال های توصیه شده

از تهران تا «ریو + 20» /1/

پیش بینی حضور 120 رهبر جهان در ریودوژانیرو / احمدی نژاد در اجلاس توسعه پایدار شرکت می کند

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

[h=5]سبزپرس – گروه بین الملل: محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری در اجلاس رهبران زمین، موسوم به «ریو + 20» شرکت می کند. این اجلاس از روز 30 خردادماه در شهر ریودوژانیرو برزیل در دو سطح کارشناسی و عالی رتبه آغاز به کار خواهد کرد. [/h] به گزارش سبزپرس، اجلاس رهبران زمین، موسوم به ریو + 20 مهمترین اجلاس بین المللی در حوزه محیط زیست است که توسط سازمان ملل متحد و سازمان های غیردولتی بین المللی برگزار می شود.

«محمد جواد محمدی زاده» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از آمادگی ایران برای شرکت در این اجلاس خبر داد و گفت: اين اجلاس بعد از مجمع عمومي سازمان ملل از نظر جامعيت،‌تعداد شركت كنندگان،‌ سطح شركت كنندگان و موضوعات قابل اهتمام موضوع بسيار مهم است.

او که در جمع هیئت اعزامی به ریو + 20 و در حضور سفیر ایران در برزیل سخن می گفت، خاطر نشان کرد: اجلاس ريو (1992) در 20 سال گذشته به عنوان نقطه عطفي مطرح شد. اين اجلاس نيز از اهميت بالايي برخوردار است.

به گفته محمدی زاده، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری در این اجلاس شرکت خواهد کرد و مسئولیت هیئت اعزامی به ریودوژانیرو را بر عهده خواهد داشت.

پیش از این، احمدی نژاد در پانزدهمین اجلاس رهبران جهان درباره تغییرات اقلیمی در شهر کپنهاگ در سال 2009 شرکت کرده بود و این دومین حضور رئیس جمهوری در یک اجلاس بین المللی با موضوع محیط زیست است.

محمدی زاده با بیان اینکه «ایران علاقه مند است تا در موضوعات تاثیرگذار اجلاس ریو + 20 حضوری فعال داشته باشد» گفت: ريو از اجلاس كپنهاك قطعاً مهم تر است و به نظر مي رسد 120 نفر از سران دنيا در اين اجلاس در سطح رييس جمهور و نخست وزير شركت خواهند كرد.

او گفت گزارش نهايي جمهوري اسلامي ايران در فعاليت 20 سال گذشته در موضوع توسعه پايدار در حاشيه اين اجلاس ارائه مي شود. این گزارش در زمینه های اقتصاد سبز، صنعت، انرژي، حمل و نقل، شيلات، شهرسازي ، احداث بنا و آب تدوین شده و در صورت نهايي شدن سند ملي محيط زيست از سوي شواري عالي انقلاب فرهنگي نیز ترجمه اين سند در ريو +20 ارائه مي شود.

در این جلسه، همچنین «مکنون» نايب رييس كميته ملي توسعه پايدار نیز گزارشي اجمالي در خصوص آمادگي ايران براي حضور در اجلاس ريو +20 ارائه کرد و گفت: تمام گزارش هاي ريو +20 در اختيار دستگاه ها قرار گرفته است و حدود 70 درصد دستگاه ها گزارش های خود را براي ارائه در اين نشست تهيه کرده اند.

مكنون از برگزاري شش نشست تخصصي با موضوعات اجلاس از جمله اقتصاد سبز، ساختار محيط زيست با حضور مراكز تحقيقاتي خبر داد و گفت: ديدگاه استادان دانشگاهي در خصوص محورهاي نشست ريو +20 در مجموعه اي تدوين شده است.

 

اجلاسی زیست محیطی با ابعادی سیاسی و اقتصادی

پیشینه این اجلاس به دو دهه قبل و سال 1992 باز می گردد. در این سال در شهر ریودوژانیرو برزیل کنفرانس رهبران زمین با نام «اجلاس جهانی توسعه پایدار» برگزار شد. این اولین اجلاس بین المللی بود که واژه «توسعه پایدار» (Sustainable Development) را به ادبیات رسمی در معاهدات بین المللی زیست محیطی وارد کرد. این اجلاس به «ریو» مشهور شد.

خروجی این اجلاس، دستور العملی با نام «دستورکار 21» بود که در واقع برنامه ای برای نیل به توسعه پایدار در قرن بیست و یکم محسوب می شد. این سند مورد پذیرش تمامی کشورهای شرکت کننده در اجلاس از جمله جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

پس از ریو، دومین اجلاس رهبران زمین با موضوع توسعه پایداردر سال 2002 در شهر ژوهانسبورگ افریقای جنوبی برگزار شد که به «ریو+10» مشهور شد. در این اجلاس فعالیت های 10 سال گذشته کشور مرور شد اما مهمترین نکته در ژوهانسبورگ آن بود که عمده کشورها، به تعهدات خود عمل نکرده بودند.

حال پس از 10 سال از ژوهانسبورگ، این سومین اجلاس در زمینه توسعه پایدار است که در سطح رهبران جهان برگزار می شود.

در فاصله بیش از دو ماه به برگزاری این اجلاس، شنیده ها حکایت از حضور رهبران جهان به همراه مشاوران ارشد سیاسی، نظامی و اقتصادی آنها در کنار مشاوران زیست محیطی دارد.

اهمیت این اجلاس در این جاست که موضوعات توسعه پایدار، شامل تمامی فعالیت های کشورها اعم از اقتصادی، عمرانی، توسعه ای و فرهنگی می شود و از همین رو با وخیم تر شدن اوضاع محیط زیست در سراسر جهان در پی بی توجهی بسیاری از کشورها به پایداری شاخص های زیست محیطی، این اجلاس اهمیت زیادی یافته است.

  • Like 5
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...