رفتن به مطلب

شگفتي هاي سلول هاي بدن


ارسال های توصیه شده

شگفتي هاي سلول هاي بدن!!! [h=4]دوستان ! همان طور كه راحت نشسته و اين سطور را مطالعه ميكنيد ، چرخشي از فعاليت ها در بدن شما به وقوع مي پيوندد . هر ثانيه ، بدون اينكه توجه داشته باشيم ، ميليونها سلول جديد در برنامه مداوم نوسازي خود در بدن انسان توليد ميشود .

با توجه به اينكه سلولها بمنزله « خشت» { آجر } در ساختمان همه جانداران هستند ، ميتوانند موجب تغيير شكل دادن و دگرگوني شيميائي گردند ، دائم ويتامين هاي مختلف توليد كنند ، و هورمون و پروتئين بسازند، سلولها شاهكار شگفت انگيزي به نام « مهندسي بيولوژيكي » را اجرا مي نمايند . نمونه بارز آن بارور شدن تخمك انسان است . به محض بارور شدن اين يگانه سلول دقيقاً نوع انساني كه بايد به وجود آيد ، از تار مو گرفته تا رنگ چشمها را تعيين ميكند .

عزيزان ! به اين واحد جالب توجه حيات ، يعني سلول بدن انسان بدقت نگاه كنيد . داراي سه قسمت اصلي ميباشد : هسته ،‌سيتوپلاسم ، و پرده يا غشاء خارجي . هسته قسمت اجرائي سلول است و ساختار سلول را اداره مي كند يعني اين كنترل و اداره طوري است كه سلول ها فقط شبيه خود را توليد مي كنند و اين مسئله بزرگترين شگفتي درباره ي سلول هاي بدن انسان است که هر ذهن پرسشگري را به خود جلب کرده ، باعث حيرت مي شود . توضيح اين شگفتي اينکه : به عنوان نمونه ، سلولهاي شش فقط سلول شش ، سلول كليه فقط سلول كليه و يا مثلاً سلول کبد فقط سلول کبد را توليد مي نمايد . به راستي کدام قادر خلاقي جز خداوند يکتا مي تواند سيستمي دقيق به اين شرح بيافريند؟

دوستان ! آيا تا کنون به اين مسأله انديشيده ايد که وقتي عضوي از اعضاي بدن ما ضربه مي بيند و بخشي از آن پاره ، خراشيده و يا از بين مي رود ، چگونه پس از مدتي دوباره به حال عادي بازمي گردد؟ سلولهاي بدن انسان با تقسيم ساده خود را ترميم مي نمايند . بدين ترتيب كه از ميان ، فرورفتگي پيدا ميكنند و اين فرو رفتگي عميق ميگردد تا به دو نيم شود و سلولي جديد ، مشابه سلول قديم به وجود آمده بدين ترتيب محل آسيب ديده ترميم خواهد شد . سرعت تكثير سلولي از نقطه اي به نقطه ديگر بدن تفاوت دارد و بر حسب نياز مكان مربوط مي باشد. به طور مثال عمر سلولهاي پوستي چهار تا پنج روز است . پوست جديد دائماً از زير شروع مي شود و خود را به سطح مي كشاند كه در آنجا مرده و از بين مي رود . اصلاً يكي از جالب ترين خواص سلولها توانائي جاودان ماندن آنها است . تنها مسأله اي که در اين باره وجود دارد آن است که سلولهاي عصبي نمي توانند خود را ترميم نمايند . در بدو تولد سلوهاي عصبي ما كامل مي باشند و در تمام طول عمر انسان داراي همان سلولهاي اوليه خواهد بود و اگر به عللي يك سلول عصبي از بين برود اين نابودي براي هميشه خواهد بود.

ياران ! آيا مي دانيد که تمام ما انسانها يادگاري از انسان اوليه در بدن خود داريم ؟ از ديگر عجايب درباره " سلول بدن انسان " اين است که : هر هسته سلول بدن انسان تقريباً حاوي 46 كروموزم مي باشد به استثناي تخمك و اسپرماتوزوئيد كه داراي نصف اين تعداد كروموزم ميباشند . هر كروموزم حاوي ژن يا بذر وراثت مي باشد كه دانشمندان معتقد هستند هزار ها از اين ژنها در بدن انسان موجود است .

با توجه باينكه پدر و مادر براي موجود جديد تقريباً به مقدار مساوي ژن مي دهند ، ژنها مستقيماً از پدر و مادر به فرزند منتقل مي شوند ، و اين امر از زمان ظهور انسان در كره زمين به همين نحو ادامه داشته است . بنابراين در هر سلول بدن انسانها تكه هاي كوچك ماده اي وجود دارد كه مستقيماً از انسان اوليه به ما رسيده است . جالب اینجاست که قرآن هم بیان می کند که خلقت انسان از " نطفه " ( که ترکیبی از سلول های زن و مرد است ) می باشد .

عزيزان ! به راستي " سلول ها " اين اعضاي کوچک بدن انسان ، چه نقشي را ايفا مي کنند ؟ آيا چه کار مهمي از آنها ساخته است ؟

به طور كلي سلولها عهده دار دو وظيفه اساسي مي باشند . وظيفه اول خوردن غذا و دفع مواد زائد است . و وظيفه دوم سلول در مقابل سلولهاي ديگر است

بعضي از سلولها قدرت فوق العاده اي را در حفاظت از بدن از خود نشان مي دهند. سلولهاي گلبول سفيد خون در حال عادي در خون شناورند اما اگر مثلاً انگشتي بريده شود و باكتريها به زخم هجوم آورند آنها به قسمت صدمه ديده يورش برده باكتري را از بين مي برند ، و اگر عفونت زياد باشد براي مقابله با آن بيش از حد تكثير مييابند .

ياران ! در ميان هر سلول ماده اي وجود دارد که دي . ان اي . نام دارد. دي . ان. اي اختصار "دي اكسي ريبو نوكلئيك اسيد" است ( اسيدي كه در هسته سلول از قند دي اكسيد شده درست شده است ) اين ملكول تنها ماشين حيرت انگيز وراثت است ، ولي ماهيت آن بيش از اين حرفها است به عبارت ديگر دي. ان . اي خودش زندگي است . دي. ان . اي داراي حافظه اي است كه هرگز از بين نمي رود. دستورات بي شماري را در حافظه خود به ذخيره دارد كه در زمان و مكان معين فرمان ساختن همه سلولها و ساختار بدن را صادر مي نمايد ، آنها را نمو مي دهد و عمليات آنها را در تمام مدت حياتشان هم آهنگ مي سازد. دي. ان . اي در تمام ساختار موجودات زنده چه حيوانات و چه گياهان موجود در كره خاكي وجود دارد. دي. ان . اي ويژه شما در بدنتان و در هر سلول ، خواه در قلبي كه ميزند ، در مو ، ناخن ، كبد يا هر عضو ديگر بدن وجود دارد و اطلاعات كاملي راجع به شما كه فقط مختص شخص شما مي باشد با خود حمل مي نمايد . اين دي. ان . اي است كه موجب مي شود انواع موجودات زنده به وجود آيند و نوع آن مختص و ويژه هر واحد موجود زنده است و در سراسر گيتي يك دي. ان . اي مشابه با دي. ان . اي موجود ديگر وجود ندارد .

ياران ! اگر بنا باشد كه ماكت دي.ان.اي تنها يك سلول انسان را بصورت حروف الفبا در آوريم و يك ماشين نويس آنرا تايپ نمايد حجم آن يك دائرة المعارف يك هزار جلدي خواهد شد !

نتيجه نهائي اين که : به گفته اي . بي . ويلسون در كتاب « سلول در حال رشد و وراثت» كليد هر مسأله زيست شناسي را بايد سرانجام در سلول جستجو كرد چون هر موجود زنده اي شامل جمعي از سلولها است .[/h]

  • Like 28
لینک به دیدگاه

سلول ها یکی ازمهم ترین اجرابدن هستندوطرزساختشون خیلی پیچیدست شایدهمین الان که من دارم این پست رومیدم توسلول های بدنم داره اتفاق های عجیب وقریبی میفته که خودمم خبرندارم...!

  • Like 14
لینک به دیدگاه

اینا رو تو زیست اول دبیرستان خونده بودیم که :whistle:

 

فقط نمیدونستم سلولهای عصبی تولید نمیشن .....

 

تو یه برهه ی زمانی از زندگیم خیلی از سلول های عصبیم رو به عمد کشتم

و همیشه برام جالب بود که چرا دیگه احساس درد نمیکنم در اون قسمت ها

نگو دیگه سلولاش خیلی کمن :sad0:

  • Like 9
لینک به دیدگاه
اینا رو تو زیست اول دبیرستان خونده بودیم که :whistle:

 

فقط نمیدونستم سلولهای عصبی تولید نمیشن .....

 

تو یه برهه ی زمانی از زندگیم خیلی از سلول های عصبیم رو به عمد کشتم

و همیشه برام جالب بود که چرا دیگه احساس درد نمیکنم در اون قسمت ها

نگو دیگه سلولاش خیلی کمن :sad0:

این مطلب برای یادآوری زیست اون دوران بود دیگه!!!!:a030:

  • Like 7
لینک به دیدگاه
اتفاقا استاد ما می گفت تازگی کشف شده سلول های عصبی هم خیلی محدود ساخته میشن.

البته هنوز دارن روش تحقیق می کنند!:icon_gol:

 

 

 

ممنونت میشم اگه خبر تازه ای شد ما رو هم در جریان بزاری:icon_gol:

  • Like 6
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

شگفتی های بدن انسان

بدن انسان یکی از پیچیده ترین دستگاه های عالم خلقت است. هیچکس به همه اسرار بی شمار آن پی نخواهد برد. بد نیست از اطلاعات بدست آمده توسط محقققان بهره ای ببریم و ازعجایب این خلقت عظیم بیشتر بدانیم:

- بیش از نیمی از استخوان های بدن انسان در دست ها و پاهای او هستند.

- قلب در یک طول عمر متوسط حدود 3 بیلیون بار می زند.

- کودک تازه متولد شده 350 استخوان دارد در حالی که تعداد استخوان های یک فرد بزرگسال فقط 206 عدد است.

- خون ، یک اندام مایع است.

- همه ما در زمان تولد کوررنگ هستیم.

- ناحیه سطحی ریه ها تقریبا به اندازه یک زمین تنیس است.

- حتی اگر برعکس بایستید و سرتان روی زمین باشد با ز هم غذا وارد معده می شود.

- پوست بزرگترین اندام بدن است.

- بدن یک فرد بزرگسال حدودا شامل 100 تریلیون سلول است.

- نسبت اندازه قلب به سايز بدن در جنين 9 برابر بزرگتر از اين نسبت در نوزاد است.

- قلب انسان در ابتدا به شکل یک لوله است اما به سرعت رشد می کند و به فضای بیشتری نیاز پیدا کرده و خم می شود و در نهایت این شکل مشخص را پیدا می کند.

- بدن حدود 5.6 ليتر خون دارد. اين میزان خون هر دقيقه سه بار در همه بدن به گردش درمي‌آيد. در يك روز اين خون مجموعا حدود 19000 كيلومتر راه را طي مي‌كند.

- يك توپ تنيس را محكم بفشاريد. تقريبا نيرويي معادل با همين فشار بر قلبتان وارد مي‌شود تا خون را به سراسر بدن پمپ كند.

  • Like 6
لینک به دیدگاه

بدن انسان دارای 206 قطعه استخوان به نام های:

1) ستون مهرهای 26 قطعه

2)کاسه سر 8 قطعه و صورت 14 قطعه

3)دنده ها وجناغ سینه 25 قطعه

4)استخوان های گوش میانی 6قطعه

5)اندامهای فوقانی 64 قطعه

6)اندامهای تحتانی 62 قطعه

7)استخوان هیوئید 1 قطعه

  • Like 5
لینک به دیدگاه
بدن انسان دارای 206 قطعه استخوان به نام های:

1) ستون مهرهای 26 قطعه

2)کاسه سر 8 قطعه و صورت 14 قطعه

3)دنده ها وجناغ سینه 25 قطعه

4)استخوان های گوش میانی 6قطعه

5)اندامهای فوقانی 64 قطعه

6)اندامهای تحتانی 62 قطعه

7)استخوان هیوئید 1 قطعه

 

ممنونم عزیزم:icon_gol:

  • Like 4
لینک به دیدگاه

میتوکندری نیروگاه یاخته یا همان سلول است ، در درون میتوکندری مواد غذایی به نامatp ( آدنوزین تری فسفات ) که یک ماده انرژی زاست تبدیل میشود. یاخته های ماهیچه ای در ورزشکاران انرژی بیشتری نیاز دارد بنابراین دارای میتوکندری بیشتری است.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
ممنونت میشم اگه خبر تازه ای شد ما رو هم در جریان بزاری:icon_gol:

 

همونطور که می دونید سلول های بنیادی سلول هایی هستند که می تونن تقسیم شن و تمایز پیدا کنن.این سلول ها وقتی در بافت خاصی باشند می تونن تمام انواع سلول های اون بافت رو ایجاد کنن.

در مغز هم این سلول ها وجود دارن.در مغز دو دسته ی کوچک از سلول های بنیادی وجود دارد؛یک دسته در ناحیه ی هیپوکامپ و دسته ی دیگر در یکی از بطن های مغزی که سلول های درگیر در حس بویایی ما را می سازند قرار دارد.نکته ی جالبی که در این جا وجود دارد این است که سلول های ایجاد شده در بطن مغزی به پیاز بویایی مهاجرت می کنند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد سلول های بنیادی می تونین کتاب سلول های بنیادی به زبان ساده رو مطالعه کنین(البته اگه حوصلتون زیاده!!!)

:ws37:

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...