amin 202 مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ ای بابا همش من دارم میگم یعنی توی استان های دیگه هیچ مراسمی نداریم؟ وا! خوب منم گفتم خو! گفتم که! ما 4شنبه سوری هر چی گیرمون بیادو آتیش میزنیم! آخر سر همدیگرم میگیریم آتیش میزنیم! اگر وخت کردیم از روی آتیشم میپریم.البته منو دوستام برای تفریح دور آتیش میخ میریزیم تا لذتش بیشتر شه!:TAEL_14: لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ وا!خوب منم گفتم خو! گفتم که! ما 4شنبه سوری هر چی گیرمون بیادو آتیش میزنیم! آخر سر همدیگرم میگیریم آتیش میزنیم! اگر وخت کردیم از روی آتیشم میپریم.البته منو دوستام برای تفریح دور آتیش میخ میریزیم تا لذتش بیشتر شه!:TAEL_14: پس به جای این که از روی آتیش بپرین آتیش می سوزونید بله ؟ جالبه ولی جدای از شوخی من فک می کردم طرفای تبریز ، ارومیه و... مراسم های خاصی داشته باشن . مثلا خوزستان اکثر مردم سمنو می پزن بعضی از مراسم هایی که گفتم رو هم انجام می دن لینک به دیدگاه
amin 202 مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ پس به جای این که از روی آتیش بپرین آتیش می سوزونید بله ؟جالبه ولی جدای از شوخی من فک می کردم طرفای تبریز ، ارومیه و... مراسم های خاصی داشته باشن . مثلا خوزستان اکثر مردم سمنو می پزن بعضی از مراسم هایی که گفتم رو هم انجام می دن 4شنبه سوریه ما تو تبریز بیشتر با شورو هیجان میگذره! هیچ پذیراییو دادن سمنو و ازین حرفا نداریم! بیشتر کبسول میزاریم تو جیب پلیسا! اونا هم با باطوم میُفتن به جون ما!:brodkavelarg: نمیدونم تا حالا پینت بال رفتی یا نه؟ هیجانش تا اون حدّه!!! لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ 4شنبه سوریه ما تو تبریز بیشتر با شورو هیجان میگذره!هیچ پذیراییو دادن سمنو و ازین حرفا نداریم! بیشتر کبسول میزاریم تو جیب پلیسا! اونا هم با باطوم میُفتن به جون ما!:brodkavelarg: نمیدونم تا حالا پینت بال رفتی یا نه؟ هیجانش تا اون حدّه!!! از اونجایی که ما دختریم بهمون اجازه نمی دن از این کارا بکنیم :icon_pf (34): ولی خوب وقتی میری سی و سه پل یا کوه صفه می تونی خیلی شیطنت کنی لینک به دیدگاه
A1000A 2214 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ تو استان ما(ببخشیدا) یه 70 متر آتیش درست میکنن بعد از روش میپرن بعد تازه!!! 30 الی 40 نفر در هر روز میمیرن میتونید شبکه استانی مشهد رو ببینید 2 لینک به دیدگاه
amin 202 مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ از اونجایی که ما دختریم بهمون اجازه نمی دن از این کارا بکنیم :icon_pf (34):ولی خوب وقتی میری سی و سه پل یا کوه صفه می تونی خیلی شیطنت کنی ای بابا! شما چقد سوسولید! هیجانه که 4شنبه سوری رو یه روز تاریخی میکنه! تو استان ما(ببخشیدا)یه 70 متر آتیش درست میکنن بعد از روش میپرن بعد تازه!!! 30 الی 40 نفر در هر روز میمیرن میتونید شبکه استانی مشهد رو ببینید همدردیم برادر! لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ تو استان ما(ببخشیدا)یه 70 متر آتیش درست میکنن بعد از روش میپرن بعد تازه!!! 30 الی 40 نفر در هر روز میمیرن میتونید شبکه استانی مشهد رو ببینید خوب اگه این طوری باشه تو اصفهان ما آسفالت آب می کنن لطفا از مراسم هاتون بگین :ws18: 1 لینک به دیدگاه
amin 202 مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ خوب اگه این طوری باشه تو اصفهان ما آسفالت آب می کنن لطفا از مراسم هاتون بگین :ws18: تو تبریز ما هم آسفالتو بخار میکنن! بزار میرم از نن جونم میپرسم میگم! لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ تو تبریز ما هم آسفالتو بخار میکنن!بزار میرم از نن جونم میپرسم میگم! لازم نکرده پول آسفالت بخار شده رو شهرداری ازتون میگیره یا چون شهرداری رو هم آتیش زدین یادش میره؟ 1 لینک به دیدگاه
Maryam.j 1013 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ خوب رسومات ایران در جای حای مختلف بی شبات به هم نیستند . تهران هم در قدیم هم فاگوش و هم قاشق زنی رو داشتند و همینطور بوته های خار رو آتش می زدند و با خوندن شعری با این مظمون " زردی من از تو ، سرخی تو از من " دلهاشون رو پر از امید و لبهاشون رو پر از خنده می کردند متاسفانه حالا پر از وحشت و اضطراب .........:icon_pf (34): 4 لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ خوب رسومات ایران در جای حای مختلف بی شبات به هم نیستند . تهران هم در قدیم هم فاگوش و هم قاشق زنی رو داشتند و همینطور بوته های خار رو آتش می زدند و با خوندن شعری با این مظمون " زردی من از تو ، سرخی تو از من " دلهاشون رو پر از امید و لبهاشون رو پر از خنده می کردند متاسفانه حالا پر از وحشت و اضطراب .........:icon_pf (34): این که تمام رسومات شبیه به همن شکی درش نیست اما یه تفاوت های کوچیکی با هم دارن مثلا در شیراز به جای اینکه روی زمین آتیش به پا کنند این کار رو روی پشت بام انجام میدن . 4 لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ منشأ وزمان پيدايش چهارشنبه سوري دقيقاً مشخص نيست. اما در ايران باستان، روز چهارشنبه آخر سال نحوست داشته است و براي رفع نحوست، آتش را كه مظهر فروغ ايزدي بوده است روشن مي كردند و از روي آن مي پريدند. باورود اسلام به ايران تا قبل از انقلاب اسلامي، اين مراسم پابرجا ماند؛ چون آتش در اسلام جزو مطهرات است و هرچيز ناپاكي كه در آتش بسوزد پاك و طاهر مي شود. از طرفي، اعراب هرچهارشنبه را نحس مي دانند و نحوست اين روز را به وسيله ي افروختن آتش رفع مي كنند. پس از انقلاب اسلامي و به ويژه در دوران جنگ هشت ساله ي ايران و عراق كه برگزاري عروسي نيز به نوعي مذموم بود، اين سنت ديرينه، به مدد تبليغات منفي، رفته رفته كمرنگ شد و امروزه آنچه درشهرهاي بزرگ ايران، به خصوص تهران در اين شب انجام مي گيرد بيشتر به جنگ و نزاع شبيه است تا سور و شادي. حدود بيست و چند سال پيش، شب چهارشنبه ي آخر سال مراسم متنوعي داشت كه در استانهاي مختلف به اشكال گوناگون صورت مي پذيرفت و اكنون نيز برخي از آن رسوم در بعضي از استانهاي ايران برگزار مي شود كه در اين نوشته به برخي از آنها اشاره شده است: 1- استان آذربايجان شرقي تبريزي ها در شب چهارشنبه سوري به روي هم آب يا گلاب مي پاشند و معتقدند آب پاشيدن، زندگي را با سعادت قرين مي كند. از ديگر رسوم ضروري اين شب، فرستادن خُنچه از منزل داماد به منزل عروس است. در اين خنچه معمولاً ميوه،شيريني، گلدانهاي پرگل، ماهي و خلعت(پارچه) براي خانواده ي عروس و خود عروس گذارده مي شود. دختران دم بخت تبريزي هنگام پريدن از روي آتش مي خوانند: « بختم آچيل چهارشنبه» يعني: چهارشنبه! بختم را بازكن. 2- استان آذربايجان غربي خانواده هاي اروميّه اي در اين شب به خانه ي مسن ترين فرد فاميل مي روند و به خوردن آجيل سرگرم مي شوند. آجيل حتماً بايد از هفت نوع خوراكي تهيه شود. اين هفت نوع خوراكي مي تواند از بين خوراكيهاي زير باشد: انجير، كشمش، مويز، خرما، توت خشك، فندق، بادام، گردو، سنجد، نخودچي، آب نبات، تخمه بدون نمك، باسلق، برنجك(برنج بوداده) برگه هلو، برگه زردآلو و گندم برشته. كسي كه مرادي و حاجتي دارد، بايد تقسيم آجيل را به عهده بگيرد تا مرادش برآورده شود. 3- استان اردبيل در مغان، مردم پيش از طلوع آفتاب روز چهارشنبه، دسته جمعي به كنار رودخانه مي روند، آتشي بر مي افروزند و جوانان در آنجا به سواركاري مي پردازند و هنگام بازگشت، زنان ظرف هايشان را از آب رودخانه پر مي كنند و به خانه مي آورند و آب آن را به دور و برخانه مي پاشند كه با اين كار، سال جديد، سالي سرشار از روشني و زلالي و پاكي خواهد بود. 4- استان بوشهر بوشهري ها پس از آتش افروزي در خانه هايشان و پريدن از روي آن، باقايق از روي آب مي گذرند و معتقدند با اين كار نحسي اين شب از بين مي رود. در ضمن كوزه ي نويي را كه تا آن زمان استفاده نكرده اند، به ديوار مي زنند تا شكسته شود تا بلا و بدبختي، مثل كوزه شكسته شود. 5- استان خراسان در خراسان مراسم كوزه شكستن به اين طريق است كه درون كوزه هاي كهنه مقدار نمك كه علامت شور بختي است و مقداري ذغال كه علامت سياه بختي است و يك سكه كم ارزش پول مي ريزند و تمام افراد خانواده آن را به دور سر مي چرخانند و آخرين نفر كوزه را از پشت بام به كوچه پرت مي كند و مي گويد: «درد و بلام توكوزه راه بيفته بره تو كوچه» در بعضي از نقاط خراسان در اين شب به جاي آش، چهار نوع پلو مي پزند. اين پلوها عبارتند از: رشته پلو، عدس پلو، زرشك پلو و ماش پلو كه معمولاً به فقرا، نزديكان و همسايگان مي دهند. در آجيل خراساني ها مطلقاً نمك وجود ندارد، چون نمك را علامت شوربختي مي دانند. 6- استان خوزستان در اهواز ،پس از پريدن از روي آتش، مراسم قاشق زني انجام مي گيرد كه خانواده ها، خوراكي يا آجيل شور و شيرين در ظرف قاشقزنان مي ريزند. 7- استان سيستان و بلوچستان در سيستان مردم گوني، پتو و نمد كهنه را به صورت گلوله در مي آورند و آن را در غروب آخرين چهارشنبه سال، آتش مي زنند و معتقدند كه نحوست اين شب با اين عمل از بين مي رود. 8- استان فارس در شيراز براي گشودن بخت دختران در شب چهارشنبه سوري به سعديه مي روند و از آب استخر سعديه بر سر وروي دختران مي ريزند. زنان نيز با ريختن اين آب به روي خود، معتقدند كه مهرشان در دل شوهر بيشتر مي شود. در اين شب زنان براي برآورده شدن حاجاتشان زير منبر مسجد جامع شهر دعا مي خوانند و پس از دعا خواندن، حلوا و آش مي پزند. 9- استان كردستان مردم كردستان مخصوصاًروستائيان، دسته جمعي به صحرا و كنار چشمه سارها مي روند و پس از مدتي كه به شادي و پايكوبي و كشتي گرفتن گذراندند، هنگام مراجعت به خانه، هركسي مقداري سنگريزه جمع مي كند و بدون آنكه به پشت سرخود نگاه كند، سنگريزه را از روي شانه به عقب پرتاب مي كند و بدين ترتيب بلا و آفت را از خود دور مي سازد. از ديگر مراسم اين شب، شال اندازي است كه عده اي از جوانان بالاي پشت بام خانه ها و كنار درها و پنجره هاي همسايگان و ثروتمندان مي روند و ضمن خواندن سرود و تصنيف، از دريچه اي ،شال را آويزان مي كنند. اهل خانه هديه اي را به شال مي بندند كه معمولاً سكه، تخم مرغ، شاخه نبات، كله قند، جوراب يا نخودچي و كشمش است. 10- استان كرمان در كرمان مقداري ذغال، نمك، سكه ي كم ارزش پول و كمي نان دركوزه خالي مي ريزند و شب چهار شنبه سوري آن را از بالاي بام به كوچه پرتاب مي كنند تا بلا و كمبود از همه چيز مخصوصاً از آنچه در كوزه است دور شود. 11- استان گيلان در روستاهاي اطراف رشت، غروب شب چهارشنبه سوري، در پنج منطقه پوشال برنج را با فاصله كنار هم مي چينند، سپس آنها را آتش مي زنند و براي دفع چشم زخم، اسپند در آتش مي ريزند و افراد هرخانواده از بزرگ به كوچك، سه مرتبه از روي آن مي پرند و اين ترانه را به گويش گيلكي مي خوانند: «گل گل چهارشنبه به حق پنجشنبه نكبت بي شه دولت بي يه زردي بي شه سرخي بي يه» يعني: آتش سرخ چهار شنبه! به حق پنجشنبه نكبت برود، دولت بيايد. زردي برود، سرخي بيايد. پس از پريدن از روي آتش ترقه در مي كنند به اين معني كه از نحوست چهارشنبه در امان باشند. در اين شب خورشت«ترشه تره» مي پزند و آن را با كته، ماست و دوغ مي خورند. صبح فردا (روز چهارشنبه) خاكستر برجاي مانده از آتش شبانه را جمع مي كنند و پاي درختان ميوه مي ريزند به اين نيّت كه درختان بارورشوند و ميوه ي بيشتري بدهند. 12- استان لرستان در اين شب در خرم آباد هيزم را به هفت دسته تقسيم مي كنند و با فاصله هاي معيني در يك رديف مي چينند و آتش مي زنند و باخواندن: «زردي مه د تو، سرخي تو د مه» يعني: زردي من از تو و سرخي تو از من و از روي آن مي پرند. 13- استان مازندران در روستاهاي مازندران در شب چهار شنبه سوري، علاوه بركشتي گرفتن و اسپند دودكردن، انواع آشها پخته مي شود از جمله «آش هفت ترشي» كه از هفت نوع سبزي و هفت نوع ترشي و هفت نوع حبوبات در آن استفاده مي شود و نيز«گزنه آش » كه يكي از سبزي هاي مصرفي در آن، گزنه است. اعتقاد براين است كه خوردن اين آش بسياري از بيماريها و كسالتها را از بين مي برد. 14- استان مركزي در اين استان، علاوه بر مراسم آتش بازي، براي آمرزش اموات مقداري خرما يا شكر پنير تهيه مي كنند؛ و يا حلوا درست مي كنند و سرگذر مي ايستند و به عابران تعارف مي كنند. هر رهگذر وظيفه دارد يك دانه بردارد و قبل از خوردن، براي آمرزش اموات خيرات دهنده، حمد و سوره اي بخواند و سپس خوراكي را بخورد. 5 لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 4 لینک به دیدگاه
Yuhana 12780 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ سیلام اصولا توی این شهر ما هم کارایی مثل قاشق زنی و از روی آتیش پریدن و اینا هست! یه بار هم اومدن در خونمون تخمه شب چهارشنبه سوریمونو گرفتن!!!!نامردا!!! ولی خوب چیزی که این چند سال همه دیدیم کارایی فراتر از اینهاست! سیم ظرفشویی آتیش میزنن:gnugghender: سیستم میذارن تو کوچه حالا نکوب کی بکوب!:gnugghender: از اون ترقه های امین میترکونن و از این حرفا دیگه!!!:gnugghender: ولی من بیشتر جیغ زدن اون شب رو دوست دارم!!!کلی هیجان داره!! 2 لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ سیلاماصولا توی این شهر ما هم کارایی مثل قاشق زنی و از روی آتیش پریدن و اینا هست! یه بار هم اومدن در خونمون تخمه شب چهارشنبه سوریمونو گرفتن!!!!نامردا!!! ولی خوب چیزی که این چند سال همه دیدیم کارایی فراتر از اینهاست! سیم ظرفشویی آتیش میزنن:gnugghender: سیستم میذارن تو کوچه حالا نکوب کی بکوب!:gnugghender: از اون ترقه های امین میترکونن و از این حرفا دیگه!!!:gnugghender: ولی من بیشتر جیغ زدن اون شب رو دوست دارم!!!کلی هیجان داره!! سیم ظرفشویی آتیش زدن خیلی با حاله من خودم همیشه از این کار می کنم .(البته توی محلمون توی خیابون حسابی بهت گیر میدن:icon_pf (34):) ببینم نکنه تو همش جیغ می زنی آره :ws2: 1 لینک به دیدگاه
Yuhana 12780 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ سیم ظرفشویی آتیش زدن خیلی با حاله من خودم همیشه از این کار می کنم .(البته توی محلمون توی خیابون حسابی بهت گیر میدن:icon_pf (34):) ببینم نکنه تو همش جیغ می زنی آره :ws2: ایول این سیم ظرفشویی خیلی مقوله قشنگیه!! 1 لینک به دیدگاه
amin 202 مهمان اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ ایول این سیم ظرفشویی خیلی مقوله قشنگیه!! اگر بهتون گیر میدن،کارای دیگه ای میتونید انجام بدید! مثلاً ازون ترقه هایی که اسمشون آبشاره استفاده کنید.اگر براده های آهنو بریزید روشو دورشو با ارتفاع 10سانت ورقه گالوانیزه بپیچید،رنگش از طلایی به آبیو نارنجیو قرمز عوض میشه! اینا تجربیات چندین سال آتیش زدن شهره که در اختیارتون قرار میدم! لینک به دیدگاه
Fahim 9563 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 اسفند، ۱۳۸۸ اگر بهتون گیر میدن،کارای دیگه ای میتونید انجام بدید!مثلاً ازون ترقه هایی که اسمشون آبشاره استفاده کنید.اگر براده های آهنو بریزید روشو دورشو با ارتفاع 10سانت ورقه گالوانیزه بپیچید،رنگش از طلایی به آبیو نارنجیو قرمز عوض میشه! اینا تجربیات چندین سال آتیش زدن شهره که در اختیارتون قرار میدم! امتحان می کنم خبرش رو بهت می دم که چی شد .:4chsmu1: اگه تجربه ی دیگه ای هم داری بگو لینک به دیدگاه
Iman-Emperatour 4937 اشتراک گذاری ارسال شده در 18 اسفند، ۱۳۸۸ چهارشنبه آخر سال ؛ پريدن از روي آتش يا پرواز بر فراز حادثه چهارشنبه سوري قديمي ها... زنان روستايي براي دور كردن آفت و بلا و بدبختي در غروب شب چهارشنبه آخر سال بي آنكه با كسي سخني بگويند، به طرف رودخانه به راه افتادند، كوزه هايشان را پر از آب كرده و به خانه بازگشتند. سپس آنها را روي اسباب خانه و در و ديوار پاشيدند. يكي از زنها كوزه اش را دوباره پر از آب كرد و بر سر راه رهگذري انداخت تا در سال نو سلامت و شادابي به زندگي اش وارد شود. دوباره همه به راه افتادند. رودخانه منتظر آنها بود. آب رودخانه هنوز سردي زمستان را حفظ كرده بود. همه با پاهاي برهنه به داخل آب رفتند و با چوبدستي هايي كه در دستشان بود به كساني كه از كنار رودخانه مي گذشتند آب مي پاشيدند. چه طراوتي، چه خنده اي، تمام روستا به آب بازي و آب پاشي مشغول بودند. آن طرف تر عده اي از دختران جوان روستا كه هزار و يك آرزو در سر مي پروراندند نيت كرده و دسته جمعي از خانه بيرون زدند و سرگذر يا چهار سوق ايستادند و گوش به صحبت رهگذران سپردند. آنان كه سخن نيك شنيدند آرزوي خود را برآورده شده پنداشتند و آنهايي كه سخنان تلخ و اندوهگين شنيدند با خود گفتند كه مراد و آرزويشان در سال نو ممكن نخواهد شد. پس به اميد برآورده شدن آرزويشان از طريق قاشق زني راهي كوچه و گذر شدند. صاحب خانه كه مي دانست قاشق زنان در پي نذر و حاجت هستند، با شيريني و آجيل كاسه هايشان را پر كرد. حتي حافظ هم در چهارشنبه سوري اين افراد جا داشت. زني چند تكه كاغذ تا شده را كه بر روي هر يك از آنها غزلي از حافظ نوشته شده بود در كوزه اي انداخت و زنان ديگر را صدا كرد. دخترخردسال براي گرفتن فال كوزه فراخوانده شد. دخترك دست به كوزه كرد و كاغذي را بيرون كشيد. زن كاغذ را باز كرد و اين شعر آمد: "هر آنكه خاطر مجموع و يار نازنين دارد/ سعادت همدم او گشت و دوست همنشين دارد" و بعد صداي هلهله و شادي، آن شب را به صبح رساند. به راستي آيا باور مي كنيد اين مراسم، مراسم شب چهارشنبه سوري باشد؟ ولي واقعيت امروز تنها چهارشنبه سوري منسوخ شده اي است كه فقط با آتش و ترقه از آن ياد مي شود. ٭ صداي ترقه و نارنجك باز هم صداي ترقه دل مادر را به لزره درمي آورد. هميشه مي گويد از نيمه دوم اسفند ماه به بعد دچار استرس مي شوم. انگار هر لحظه منتظر شنيدن خبر بدي هستم. بله او حق دارد، درست سال قبل بود كه مسعود به همراه چند نفر از دوستانش مشغول ساخت ترقه و نارنجك دستي بودند كه دچار حادثه شد و دو دستش سوخت. اگر مأموران آتش نشاني نبودند مطمئناً هيچ كدام از آنها جان سالم به در نمي برد.يادم مي آيد هر وقت در كتابها راجع به چهارشنبه سوري خوانده ام، سنت اين جشن بزرگ بسيار شيرين بود و هيچ يك باعث بروز حادثه براي كسي نمي شد. اما امروز با منسوج شدن اين آيين قديمي و جايگزيني آن با بازي هاي پر خطر، چهارشنبه سوري را از يك سنت دوست داشتني و زيبا به جشني وحشت آور و پر از ترس و دلهره تبديل كرده است. آتش بازي، ترقه بازي، انفجار نارنجكهاي دستي، مزاحمت براي مردم، سد كردن عبور و مرور وسايل نقليه از نمادهاي چهارشنبه سوري امروز شده است. ٭ آمار كاهش يافته است، ولي... داشتم روزنامه هاي سال قبل را ورق مي زدم، هر سال درباره اين روز گزارشي نوشته شده بود، ولي تا چه حد تأثيرگذار بوده اند. فقط آمارها نشاندهنده كاهش است. طبق آمارهاي رسمي در سال82، تعداد 24 فقره آتش سوزي و يا حادثه بر اثر استفاده از مواد محترقه و منفجره به وقوع پيوسته كه 9 مورد آن مربوط به چهارشنبه سوري و بقيه مربوط به فاصله زماني اول تا 29 اسفند ماه اعلام شده كه در كل 16 مصدوم داشته است. با استناد به همين آمار، تعداد اين حوادث نسبت به سال81 كاهش يافته، ولي چرا هنوز صداي ترقه از كوچه و خيابانها شنيده مي شود و ترقه به عنوان ابزار براي اجراي مراسم چهارشنبه سوري توسط فروشندگان مواد محترقه به فروش مي رسد و متأسفانه خريدار زيادي هم دارد؟ كارشناسان معتقدند: مواد محترقه اي كه توسط جوانان و نوجوانان استفاده مي شود مواد تركيبي است كه از حساسيت بالايي برخوردار است، آن چنان كه حتي بر اثر جا به جايي، حمل و نقل يا وارد شدن ضربه و قرار گرفتن در معرض گرما به سرعت عمل كرده و منفجر مي شوند. مشاهده شده كه اين مواد به طور اتفاقي و حتي بدون حرارت ديدن و يا وارد شدن ضربه بر اثر فعل و انفعالات شيميايي در مقابل ارتعاش هوا يا يك فركانس خاص خود به خود فعال شده و منفجر مي شوند. با تمام اين خطرات دستفروشان چهارشنبه سوري را فرصتي براي فروش حجم انبوهي از اين مواد محترقه مي دانند، حال مسؤولان در مقابل اين خطر جدي چه خواهند كرد خود جاي سؤال است. ٭ خبري از سر و صدا نيست! سردار محمد باقر قاليباف، فرمانده نيروي انتظامي كشور با اشاره به ايجاد نظم و امنيت كه وظيفه نيروي انتظامي است، جشن چهارشنبه سوري را در صورتي جشني سالم مي داند كه همراه با رعايت نظم و قانون باشد و به كسي آسيبي نرسد. وي تأكيد مي كند در صورتي كه برگزاركنندگان اين مراسم به رعايت موارد ايمني اهتمام بورزند، قطعاً پليس هيچ دخالتي در برپايي آن نخواهد كرد.با اين كه هنوز كوچه پس كوچه هاي شهر را صداي ترقه پر كرده، اما سردار قاليباف معتقد است امسال برخلاف سالهاي قبل هنوز خبري از سر و صدا در سطح شهر نيست و اين را نشانگر مشاركت جوانان در تعامل با پليس مي داند. به گفته فرمانده نيروي انتظامي كشور، پليس در مورد توزيع مواد محترقه كم خطر يا بي خطر نظارت دقيق بر مرزهاي ورودي و شركتهاي شيميايي سازنده مواد اوليه محترقه دارد. ٭ فروشندگان درامان نيستند اگر به سايت هاي خبري سري بزنيد اخبار زيادي در مورد دستگيري باندها و شبكه هاي توزيع كننده مواد محترقه خواهيد ديد. سردار مؤمني، رييس پليس 110 كشور دستگيري اين گونه شبكه ها را از اقدامات ويژه پليس براي جلوگيري از حوادث احتمالي در چهارشنبه آخر سال اعلام مي كند و اظهار مي دارد: پليس با كنترل مرزهاي كشور نسبت به ورود هر نوع مواد محترقه غيرمجاز برخورد قاطع مي كند. ٭ جوانان را مهار نكنيد وقتي از يكي از جواناني كه با ترقه هاي دست ساز خود دوستان و هم محله اي هايش را سرگرم مي كرد، پرسيدم: نمي داني اين كار تو خطرناك است، گفت: خوب جايي براي تخليه هيجان و شادي هايمان وجود ندارد. ولي آيا او نمي دانست 30 نقطه در تهران به گفته مهندس ضيايي، رييس سازمان آتش نشاني كشور براي برپايي مراسم چهارشنبه سوري آماده شده يا اطلاع رساني آنقدر كم بوده است كه هيچ كس خبري از اين نقاط ندارد؟ دكتر فريد فدايي، روان شناس اين جوانان را جزو دسته افراد ضد اجتماعي مي داند كه مبادرت به رفتارهاي خلاف قانون مي كنند. وي معتقد است: اينها جواناني اند كه با انواع ممنوع شدنها و بازداري ها رو به رو شده اند و از فرصتهايي نظير چهارشنبه سوري براي ابراز نارضايتي خود از اين محدوديتها استفاده مي كنند. با اين حال اين كارشناس استفاده از روش مهار را در مقابله با اين اقدامات مناسب نمي داند و مي گويد: مهار سبب مي شود پرخاشگري اين جوانان بيشتر شود، پس بايد از طريق فراهم كردن فرصتهايي براي تخليه هيجانات آنها مثل فعاليتهاي اجتماعي، ورزشي و هنري آنها را هدايت كرد. وي خاطرنشان كرد: دادن آمار و هشدار و توصيه دردي را دوا نمي كند، براي كم كردن چنين حوادث دلخراشي بايد قبل از هر چيز به فكر احياي سنتها و فرهنگهاي فراموش شده باشيم و جوانان را با اين سنت ها آشتي دهيم. ٭ اگر از خط قرمزها عبور كنيد... با تمام اين موارد خط قرمزهايي براي اين مراسم با هدف جلوگيري از حوادث تعيين شده است. سردار احمدرضا رادان، فرمنده انتظامي خراسان رضوي با اشاره به وجود خط قرمزهايي براي برگزاري مراسم چهارشنبه سوري مي گويد: مزاحمت براي نواميس مردم، استفاده از مواد محترقه دست ساز، آتش بازي در محل هاي غيرمجاز كه احتمال بروز حوادث ناشي از انفجار و آتش سوزي را به دنبال داشته باشد، خط قرمزهايي اند كه برگزاركنندگان اين مراسم بايد رعايت كنند. وي تأكيد مي كند: در صورت تخطي از اين خط قرمزها مطمئناً پليس وارد عمل خواهد شد. ٭ چهارشنبه سوري فقط يك عارضه ندارد آنچه معمولاً از چهارشنبه سوري هر سال به ارمغان مي ماند؛ انفجار، سوختگي و... است در حالي كه اين مواد فقط گوشه كوچكي از صحيح اجرا نشدن اين مراسم مي باشد. رضا جدني، وكيل پايه يك دادگستري زندان و پرداخت ديه هاي سنگين را از پيامدهاي عمده شب چهارشنبه سوري مي داند و مي گويد: پس از هر حادثه اي مانند انفجارهاي مربوط به نگهداري و استفاده از مواد محترقه براساس شكايت افراد آسيب ديده، پرونده اي كيفري در دادسرا تشكيل مي شود كه پس از طي مراحل قانوني فرد خاطي علاوه بر تحمل زندان و پرداخت هزينه هاي فرد مصدوم، محكوم به پرداخت ديه هم مي شود.اين وكيل دادگستري اظهار مي دارد جوانان و نوجواناني كه با اين گونه مواد محترقه در اين شب سر و كار دارند، متأسفانه كمتر به عواقب حقوقي و كيفري آن فكر مي كنند. ٭ به اميد سال آينده فالگوش نشيني، آب پاشي، قاشق زني، كوزه شكني و فال كوزه از مراسم اصلي جشن چهارشنبه آخر سال است كه هم اكنون بسياري از آن بي خبرند. حالا ديگر خبري از اين مراسم نيست و چهارشنبه سوري يعني دلهره، ترس، خطر و فاجعه. ديگر چهارشنبه آخر سال به معناي پريدن از روي آتش نيست، بلكه پريدن از روي حادثه است كه ممكن است فرد را ببلعد و همچنان دلهره را بر چهره غمگين مادر نگه دارد. هم اكنون هر چه هست صداي ترقه، نارنجك، كمك براي خاموش كردن آتش، آژير آتش نشاني، بخش سوختگي بيمارستان و يك عمر پشيماني است. آيا سال بعد آمار حوادث ناشي از برگزاري جشني كه زماني همه آرزو مي كردند: "تندرست و سالم باشند" كاهش مي يابد؟ 3 لینک به دیدگاه
Iman-Emperatour 4937 اشتراک گذاری ارسال شده در 18 اسفند، ۱۳۸۸ اینم چند تا عکس چهار شنبه سوری ساله 87 در مشهد. ولی خداییش خیلی حال میده این شبه!! ***اولیه عکسو خودم با موبایلم گرفت در بلوار سجاد روبه رو پارک ملت مشهد... * * * 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده