رفتن به مطلب

ترکیب جمعیت ایران بر اساس زبان تا سال 1998 (65 میلیون نفر)

El Roman

ارسال های توصیه شده

• پاسخ 94
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

آخه دیکتاتوری چه ربطی داشت به این قضیهicon_pf%20%2834%29.gif

وحید راست میگه خود شما ترکها هم مدلهای مختلف دارید

رسمی بشه بعد بازم بینتون دعوا میشه

ترکمن ها زبون خودشونو میخواهند قشقایی ها آذریها...و.........

ربطش اینه که شما میگی چون طبق یه افسانه ای که ما فارس ها به اسم تاریخ قبول کردیم ایران دست اقلیتی به نام فارس بوده الان هم باید اینطوری باشه .

اصلن یه کاری بکنیم بی خیال ترک هاطبق ادعای تاریخ نکاران آریایی ،اسلام به زور شمشیر به ایران مسلط شد تو اون دوره فارس ها شرایط امروز ترک ها را داشتند البته قضیه این نیست که عرب ها خارجی بودن یانه و.. قضیه اینه که حقوق یه قومی به نام فارس پایمال شده بود خوب الانم ترک ها خمون وضعیتو دارن.

اینم که ترکها حاکم بشن چی میشه شخص بنده حرفی از اینکه حکومت دست ترک ها باشه نزدم بقیه هم همینطور مساله ای که درواقع از حکومت کردن مهمتره اینه که این سیاست ریشه کنی قومیت ها متوقف بشه حالا قومیت عم فقط ترک نیست قومیت های دیگه هم همین ظلم در حق شون شده منتها بعضی ازاونا با هیات حاکمه هم ذات پنداری می کنند وال مثلا کردها هم همین ادعا های ترک ها را دارن همینطور عرب ها،بلوچ ها و..

• Like 1
لینک به دیدگاه
بر اساس آمار ارائه شده از منبع زبان شناسی SIL (سایت:
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در این سایت می توانید ترکیب جمعیتی تمامی کشورها رو با کلی توضیحات ببینین") در سال 1998 در ایران حدود 77 زبان وجود دارد که 2 زبان از این 77 مورد منقرض شده است و ترکیب جمعیتی ایران براساس آمار این منبع در سال 1998 (زمانی که ایران 65 میلیون نفر جمعت داشت) به صورت زیر بوده است:

آدرس دقیق این آمار:

h7k5mbzv92lbfsv4t652.jpg

مسلما می توان گفت که رشد جمعیت قومیتهای ایرانی تقریبا با نسبت یکسانی بوده و مقایسه ی جمعیت قومهای ایرانی الان نیز به همین حالت است و این نسبت ها نمیتونه زیاد تغییر کرده باشه یعنی جمعیت ترک>فارس>لر>کرد>گیلکی> و .... می باشد.

حالا سئوال پیش میاد هدف از ارائه این آمار چیه؟ بیشتر بودن جمعیت نه نشانه مالکیت هست نه نشانه برتری، مسلما یک کشور متعلق به تک تک مردمانش هست نه قشر یا نژاد خاصی، هدف از بیان این آمار این هست که متوجه بشید که حق ترکها و حتی سایر زبان ها هست جزو زبان های رسمی کشور تلقی بشند و همچنین فرهنگستان زبان داشته باشند و برای بالندگی و شکوفایی زبانشون هزینه بشه.

و لازم به گفتن نیست زبان ریشه ای ترین ستون فرهنگ یک ملت هست

الرومان یعنی اذربایجان غربی و شرقی و ارومیه 23 میلیون نفر جمعیت داره من که باورم نمیشه 30 درصد جمعیت کشور دو 3 تا یا چهار تا استان زندگی کنن ها یکم غیر معقول هست

• Like 1
لینک به دیدگاه
ربطش اینه که شما میگی چون طبق یه افسانه ای که ما فارس ها به اسم تاریخ قبول کردیم ایران دست اقلیتی به نام فارس بوده الان هم باید اینطوری باشه .

اصلن یه کاری بکنیم بی خیال ترک هاطبق ادعای تاریخ نکاران آریایی ،اسلام به زور شمشیر به ایران مسلط شد تو اون دوره فارس ها شرایط امروز ترک ها را داشتند البته قضیه این نیست که عرب ها خارجی بودن یانه و.. قضیه اینه که حقوق یه قومی به نام فارس پایمال شده بود خوب الانم ترک ها خمون وضعیتو دارن.

اینم که ترکها حاکم بشن چی میشه شخص بنده حرفی از اینکه حکومت دست ترک ها باشه نزدم بقیه هم همینطور مساله ای که درواقع از حکومت کردن مهمتره اینه که این سیاست ریشه کنی قومیت ها متوقف بشه حالا قومیت عم فقط ترک نیست قومیت های دیگه هم همین ظلم در حق شون شده منتها بعضی ازاونا با هیات حاکمه هم ذات پنداری می کنند وال مثلا کردها هم همین ادعا های ترک ها را دارن همینطور عرب ها،بلوچ ها و..

بابا الان هم که رهبرم مال روستای خامنه از توابع استان اذربایجان هست دیگه درسته فارسی صحبت میکنه ولی مثل خدمون ترکه:a030:

لینک به دیدگاه
بابا الان هم که رهبرم مال روستای خامنه از توابع استان اذربایجان هست دیگه درسته فارسی صحبت میکنه ولی مثل خدمون ترکه:a030:

چه ربطی داشت به پایمال شدن حقوق اقلیت ها؟

لینک به دیدگاه
چه ربطی داشت به پایمال شدن حقوق اقلیت ها؟

من که تو پست اولم گفتم که هر جمعیتی حتی اگه هزار نفر هم باشه حق داره که زبان اصلیه خودش رو بیاموزه

اون موضوع در مورد اینه که تو اداره مملکت نگاه نمیکنن ترکی یا فارس یا کرد یا لر چیزای دیگه مهمه:a030:

• Like 1
لینک به دیدگاه
الرومان یعنی اذربایجان غربی و شرقی و ارومیه 23 میلیون نفر جمعیت داره من که باورم نمیشه 30 درصد جمعیت کشور دو 3 تا یا چهار تا استان زندگی کنن ها یکم غیر معقول هست

ببینید شاید واقعا نمی دونید ولی تقریبا که نه دقیقا تمام استان های کشور دارای جمعیت ترک زبان هست ضمن اینکه غیر از آذربایجان(غرب شرقی اردبیل ) اکثریت مطلق جمعیت استان های قزوین ،زنجان ،همدان،اراک(مرکزی) واکثریت جمعیت خراسان،کردستان،تهران ،گلستان والبرز و.. ترکن ضمن این که همینطور که گفتم استانی نداریم که جمعیت قابل توجه ترک نداشته باشه.

لینک به دیدگاه
ببینید شاید واقعا نمی دونید ولی تقریبا که نه دقیقا تمام استان های کشور دارای جمعیت ترک زبان هست ضمن اینکه غیر از آذربایجان(غرب شرقی اردبیل ) اکثریت مطلق جمعیت استان های قزوین ،زنجان ،همدان،اراک(مرکزی) واکثریت جمعیت خراسان،کردستان،تهران ،گلستان والبرز و.. ترکن ضمن این که همینطور که گفتم استانی نداریم که جمعیت قابل توجه ترک نداشته باشه.

درسته من اینو میدونم ولی ترکهای سمت مرکزی و قزوین و کلا مرکز به ترک خلج معروفن و کلا زبانشون با زبان اهالی اذر بایجان فرق داره در ضمن من زنجان رو هم تو اون تقسیم بندی اوردم وگرنه میگفتم 3 استان

لینک به دیدگاه

من خودم ترکم ولی تو چند باری که سمت اذربیجان رفتیم نه اونا حرفهای ما رو متوجه میشدن نه ما حرف های اونا البته به طور کامل چون مشترکاتی داریم ولی لهجه ها خیلی فرق داره حتی تو خود تو خود استان اذر باجان لهجه اردبیلی ها با تبریزیها فرق داره

لینک به دیدگاه
من که تو پست اولم گفتم که هر جمعیتی حتی اگه هزار نفر هم باشه حق داره که زبان اصلیه خودش رو بیاموزه

اون موضوع در مورد اینه که تو اداره مملکت نگاه نمیکنن ترکی یا فارس یا کرد یا لر چیزای دیگه مهمه:a030:

بله دقیقا به قومیت کسی نگاه نمی کنن همین که قومیت خودشو نادیده بگیره دیگه کاری به قومیتش ندارن!

لینک به دیدگاه
درسته من اینو میدونم ولی ترکهای سمت مرکزی و قزوین و کلا مرکز به ترک خلج معروفن و کلا زبانشون با زبان اهالی اذر بایجان فرق داره در ضمن من زنجان رو هم تو اون تقسیم بندی اوردم وگرنه میگفتم 3 استان

اینها لهجه هست همانطور که وقتی یه کرمانی یا یزدی صحبت میکنه یه مشهدی متوجه نمیشه وبرعکس ولی هردو دارن فارسی صحبت میکنن ازشون هم بپرسی این میگه من یزدی ام و...

لینک به دیدگاه

من الان کار دارم نمیتونم پست بدم، خیلی چیزها هست که باید جواب بدم فقط خواهشا تا چند دقیقه بعد که بیام جواب بدم تاپیک رو نبندید وگرنه شدیدا عقده ای میشم:ws3:

• Like 3
لینک به دیدگاه
اگر اینطوری بهتره جای زبان عربی که شده زبان دوم ما زبان ترکی رو بذارند ربان دوم که جمعیت بیشتری رو تشکیل میدهند

اول فارسی

بعد ترکی

بعد انگلیسی

بخدا ماها هم راضی هستیم

عربی و بردارند دعوا هم نمیشه

ولی خب ایران رو از قرنها قبل همه به پارس و فارس و فارسی میشناسند حالا نمیشه بخاطر 3 درصد بعد از ازن همه مدت یهویی زبون رسمی بشه ترکی

خداییش این نمیشه حق طلبی میشه زورگوییvahidrk.gif

ما چه گناهی داریم هیچی نمیفهمیم از این زبون:banel_smiley_4:

اصلا صورت مسئاله رو اشتباه متوجه شدی، بسیاری کشورها چندین زبان رسمی دارند، اینکه ترکی زبان رسمی بشه به این معنی نیست یهو همه رسانه ها ترکی میشند و بچه های شما باید ترکی یاد بگیرند تا بتونند برند مدرسه، رسمی شدن زبان شامل خیلی مسائل میشه که عمده ترینشون اینها هستند

1. تاسیس فرهنگستان براش و هزینه کردن برای حفظ و شکوفایی اون زبان
  2. تدریس در مدارس اون مطقه به زبان مادریشون که خیلی تو یادگیری فرد تاثیر گذار هست و اعتماد به نفس بچه رو از همون بچگی از بین نمیبره که میتونه در کنارش زبان دومی به عنوان فارسی و در مناطق فارسنشین زبان دومی به اسم ترکی هم آموزش داده بشه
  3. سوم رسانه های مستقل، بله الان هم شبکه های استانی داریم ولی به چه صورت، اولا هیچکدوم حق ندارن بیشتر از 50٪ برنامه به زبون بومی پخش کنن، دوما این ترکی که اینا حرف میزنن خودش بدترین تهاجم فرهنگیه، اکثر کلمات اصیل ترکی رو حذف کردن و به جاش معادل فارسی گذاشتن
  4. اینکه من نمیخوام روزی رو ببینم که خانواده ترک با بچه اش رو فارسی حرف میزنه برای اینکه تو مدرسه مشکل پیدا نکنه و فرداش تو جامعه مسخرش نکنن
  5. مکاتبات اداری و تجاری بین یک منطقه ترک با دیگر ترک ها باید به زبون مادریشون انجام بگیره، ببینید عمق فاجعه چقدره الان 90٪ ترکها باهم چت یا اس ام اس بازی میکنن به زبون فارسی مینویسن، شاید برای شما لذت بخش و خنده دار باشه ولی این یک فاجعه فرهنگیه، و دلیلش هم اینه که برای ما ترکی نوشتن و خوندن رو یاد ندادن، من اینهمه ادعای هویت طلبیم میشه اعتراف میکنم تا عمر دارم نمیتونم ترکی زبون مادریم رو مثل فارسی راحت بخونم، این ظلمه به خدا

باور کنین ما با زبون شما کاری نداریم و هیچکس قصد لطمه زدن به زبان و پیشینه ی فرهنگی شما رو نداره، ولی همینطور که شما این حق رو دارید که از فرهنگتون محافظت کنید ما هم این حق رو داریم، من هم حق دارم شعرهای شهریار رو یا منظومه دده قورقود رو بدون لکنت بتونم بخونم

• Like 5
لینک به دیدگاه
اصلا صورت مسئاله رو اشتباه متوجه شدی، بسیاری کشورها چندین زبان رسمی دارند، اینکه ترکی زبان رسمی بشه به این معنی نیست یهو همه رسانه ها ترکی میشند و بچه های شما باید ترکی یاد بگیرند تا بتونند برند مدرسه، رسمی شدن زبان شامل خیلی مسائل میشه که عمده ترینشون اینها هستند

2. تدریس در مدارس اون مطقه به زبان مادریشون که خیلی تو یادگیری فرد تاثیر گذار هست و اعتماد به نفس بچه رو از همون بچگی از بین نمیبره که میتونه در کنارش زبان دومی به عنوان فارسی و در مناطق فارسنشین زبان دومی به اسم ترکی هم آموزش داده بشه
  3. سوم رسانه های مستقل، بله الان هم شبکه های استانی داریم ولی به چه صورت، اولا هیچکدوم حق ندارن بیشتر از 50٪ برنامه به زبون بومی پخش کنن، دوما این ترکی که اینا حرف میزنن خودش بدترین تهاجم فرهنگیه، اکثر کلمات اصیل ترکی رو حذف کردن و به جاش معادل فارسی گذاشتن
  4. اینکه من نمیخوام روزی رو ببینم که خانواده ترک با بچه اش رو فارسی حرف میزنه برای اینکه تو مدرسه مشکل پیدا نکنه و فرداش تو جامعه مسخرش نکنن
  5. مکاتبات اداری و تجاری بین یک منطقه ترک با دیگر ترک ها باید به زبون مادریشون انجام بگیره، ببینید عمق فاجعه چقدره الان 90٪ ترکها باهم چت یا اس ام اس بازی میکنن به زبون فارسی مینویسن، شاید برای شما لذت بخش و خنده دار باشه ولی این یک فاجعه فرهنگیه، و دلیلش هم اینه که برای ما ترکی نوشتن و خوندن رو یاد ندادن، من اینهمه ادعای هویت طلبیم میشه اعتراف میکنم تا عمر دارم نمیتونم ترکی زبون مادریم رو مثل فارسی راحت بخونم، این ظلمه به خدا

باور کنین ما با زبون شما کاری نداریم و هیچکس قصد لطمه زدن به زبان و پیشینه ی فرهنگی شما رو نداره، ولی همینطور که شما این حق رو دارید که از فرهنگتون محافظت کنید ما هم این حق رو داریم، من هم حق دارم شعرهای شهریار رو یا منظومه دده قورقود رو بدون لکنت بتونم بخونم

دقیقن:icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه

من اشتباه متوجه نشدم تهمت نزن دیگهw000.gif

وقتی گفتم جای زبون عربی میشه همین منظور تو دیگه:w02:

خب تا اونجایی که من اطلاع دارم شهرهای سه استان شمال غربیمون

اردبیل و. دوتا آذربایجان

همه ترکی صحبت میکنند و غیر از نسل جدیدشون که تو مدارس فارسی یاد گرفتند باقیه نسلشون فارسی اصلا بلد نیستند که حرف بزنند........

خب توهم برو از مامانت یادبگیر بی استعدادی بمن چه زبونم باید عوض بشه آخهvahidrk.gif

لینک به دیدگاه
ببیند شاید 40 درصد ایران ترک باشن (البته خومم هستم) ولی خود ترک زبانها هم با هم تفاوت دارت خیلی وقتها من صحبت کردن و بعضی از کلمات رو نمی فهمم زبان ترک اذر بایجان با ترک ترکمن زمین تا اسمون فرق داره زبان ترکمن با قشقایی فرق داره نمیشه گفت 40 درصد از یک زبان خاص الان تو خود ترکیه هم 100 مدل زبان وجود داره ولی زبان اصلی ترکیه استانبلی هست

همه شون لهجه های ترکی اغوز هستند که قواعد و کلمات کلیدی کاملا مشترکی دارند و بسیار کلمات ریشه یکسان دارند با تلفظ متفاوت فقط برخی کلمات اون هم به دلیل نداشتن رسانه و ارتباط با همدیگه تغییر کرده، و اگر فرهنگستان زبان و رسانه ایجاد نشه این تغییر تا جایی ادامه پیدا میکنه که کلا هرکدوم یه زبون جدا بشن و تلاش ما هم برای جلوگیری از این اتفاق هست، این هم نقشه محدوده ی پراکندگی ترکی اغوز با لهجه هاش هست :

etzwsovfgf5czbeztoc4.jpg

نه عزیزم، آذربایجان غربی- آذربایجان شرقی - اردبیل - زنجان - قزوین - همدان - البرز - تهران - گیلان - قم - خراسان شمالی - گلستان و استان فارس

همه این استان ها ترک دارن کم هم ندارن، شهر تهران بعد از استانبول بیشترین ترک رو داره :w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه
همه شون لهجه های ترکی اغوز هستند که قواعد و کلمات کلیدی کاملا مشترکی دارند و بسیار کلمات ریشه یکسان دارند با تلفظ متفاوت فقط برخی کلمات اون هم به دلیل نداشتن رسانه و ارتباط با همدیگه تغییر کرده، و اگر فرهنگستان زبان و رسانه ایجاد نشه این تغییر تا جایی ادامه پیدا میکنه که کلا هرکدوم یه زبون جدا بشن و تلاش ما هم برای جلوگیری از این اتفاق هست، این هم نقشه محدوده ی پراکندگی ترکی اغوز با لهجه هاش هست :

etzwsovfgf5czbeztoc4.jpg

نه عزیزم، آذربایجان غربی- آذربایجان شرقی - اردبیل - زنجان - قزوین - همدان - البرز - تهران - گیلان - قم - خراسان شمالی - گلستان و استان فارس

همه این استان ها ترک دارن کم هم ندارن، شهر تهران بعد از استانبول بیشترین ترک رو داره :w16:

w58.gif چرا همش طیف صورتی سیر و داره

از کجا معلومه کدومش چقدره آخه:ws52:

میخواهید بگید جمعیت ایران و شما ها زیاد کردید دیگهvahidrk.gif

ترکهای استان ما اصلا ترکی شماها رو نمیفهمند........

شماهم ترکی ترکمن ها رو نمیفهمید:w02:

ماهم کلا ترکی رو نمیفهمیم:whistle:

لینک به دیدگاه
کسی گفت لری ترکیه؟ :ws52:

منظظور من اینه که زبون اکثر مردم ایران به فارسی نزدیکه به جز ترکی و اکثرا بیشتر یه نوع گویش هستن تا زبان

لینک به دیدگاه
من اشتباه متوجه نشدم تهمت نزن دیگهw000.gif

وقتی گفتم جای زبون عربی میشه همین منظور تو دیگه:w02:

خب تا اونجایی که من اطلاع دارم شهرهای سه استان شمال غربیمون

اردبیل و. دوتا آذربایجان

همه ترکی صحبت میکنند و غیر از نسل جدیدشون که تو مدارس فارسی یاد گرفتند باقیه نسلشون فارسی اصلا بلد نیستند که حرف بزنند........

خب توهم برو از مامانت یادبگیر بی استعدادی بمن چه زبونم باید عوض بشه آخهvahidrk.gif

بچه جان چند بار باید به تو یه حرفی رو گفت؟ :icon_pf (34): رسمی شدن ترکی کوچکترین تغییری توی زندگیه تو ایجاد نمیکنه زبون فارسی هم همچنان زبان رسمی باقی میمونه و تلوزیون فارسی هم همچنان خواهید داشت و پارسا هم همچنان تو مدرسته فارسی درس خواهد خوند :w000:

w58.gif چرا همش طیف صورتی سیر و داره

از کجا معلومه کدومش چقدره آخه:ws52:

میخواهید بگید جمعیت ایران و شما ها زیاد کردید دیگهvahidrk.gif

ترکهای استان ما اصلا ترکی شماها رو نمیفهمند........

شماهم ترکی ترکمن ها رو نمیفهمید:w02:

ماهم کلا ترکی رو نمیفهمیم:whistle:

وحید یکم بزرگنمایی کرد که اردبیل و تبریز هم فرق میکنه و اینا، کلا شمال غرب کشور آره خوب هر شهری لهجه داره ولی در حد لهجه شیرازی ها با اصفهانی ها ، یعنی آزربایجان غربی و شرقی و اردبیل و زنجان و قزوین و همدان و کرج و تهران همشون یه زبون دارن با لهجه در اون حدی که گفتم و اصلا درک زبون هم برامون سخت نیست، ترک قشقایی تا حالا باهاش حرف نزدم بدونم چجوری هست زبونش ولی تو تقسیم بندی جزو ترکیه آزربایجانی محسوب میشه پس نباید زیاد فرق داشته باشه، ولی ترکمنی آره متفاوته ولی قوائد و کلمات ریشه ای یکسانی داره، کلمه ریشه ای یعنی کلماتی که از سالها پیش تو زبان بوده مثلا کوه - آب - نان - پدر - مادر - اعداد و ...

لینک به دیدگاه
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.

• اضافه کردن...