رفتن به مطلب

اصول طبقه بندی و رده بندی جانوران

ارسال های توصیه شده

*نیاز به همکاری علمی برای ارائه یک طبقه بندی اصولی از جانوران*

سلام

من از بچگی با رده بندی و یا به عبارت دیگه با طبقه بندی جانوران مشکل داشتم ... (علاقه داشتم)

متاسفانه یا خوشبختانه طبقه بندی جانوران توسط هر صاحب نظر یا تاکسونومیستی با کمی تفاوت ارائه شده!

یه سوال داشتم:

در حال حاضر (حداقل قرن 21) معروف ترین تاکسونومی یا رده بندی یا طبقه بندی جانوری رو چه کسی یا چه کسانی انجام دادن؟

عزیزانی که رشته جانور شناسی خوندن میتونن یه طبقه بدی کلی مثلا تا زیرشاخه های جانوری یا تا رده های جانوری همین جا بزارن؟

یه تقسیم بندی کلی میخوام داشته باشم

و نواندیشان داشته باشه! و همه داشته باشن!

البته یه نکته رو بگم:

من خودم یه طبقه بندی از جانوران دارم که دست نویسه (2 سال میشه خیلی پاره وقت روش کار کردم) ... میخوام تطبیق بدم با طبقه بندی عزیزانی که جانورشناسی خوندن!

که بعد از تبادل اطلاعات یه طبقه بندی توپ ایجاد کنیم که قول میدم مشابه اون تو هیچ کدوم از سایت های فارسی زبان نباشه ...پس هر کس هر کمکی میتونه بکنه بسم الله ...

.

.

.

:a030:

• Like 16
لینک به دیدگاه

سلام سلام

بسیار عالی .... من اماده ام

به نظرم این طبقه بندی جانوران رو براساس اینکه چه رشته ی رو میخونیم اساتید محترم و محترمه برامون توضیح دادن و از مابقی طبقه بندی ها چیزی نگفتن و خیلی اجمالی ازش گذشتن و ماهم توجهی نکردیم چون جانور شناسی رو خیلی مختصر و عمومی خوندیم

اما منبعی که به ما معرفی کردند و تدریس شد خیلی گستره بود اما برای ما تاکید بر جانوران ابزی بوده

اما فکر کنم طبقه بندیش به نسبت کامل باشه....

به نظرم اگر از بی مهرگان شروع کنیم بهتر باشه :icon_redface:

• Like 11
لینک به دیدگاه
سلام سلام

بسیار عالی .... من اماده ام

به نظرم این طبقه بندی جانوران رو براساس اینکه چه رشته ی رو میخونیم اساتید محترم و محترمه برامون توضیح دادن و از مابقی طبقه بندی ها چیزی نگفتن و خیلی اجمالی ازش گذشتن و ماهم توجهی نکردیم چون جانور شناسی رو خیلی مختصر و عمومی خوندیم

اما منبعی که به ما معرفی کردند و تدریس شد خیلی گستره بود اما برای ما تاکید بر جانوران ابزی بوده

اما فکر کنم طبقه بندیش به نسبت کامل باشه....

به نظرم اگر از بی مهرگان شروع کنیم بهتر باشه :icon_redface:

بازم سلام

ممنون

بله با حرفتون موافقم ... ما هم جانورشناسی داشتیم ... و الان چون دارم یه مروری میکنم بر احوال جانورشناسی برای کنکور ارشد این فکر زده به سرم

مطمئنا رده بندی کل جانوران برای آزمون ما نیست!

این کار کاملا بر حسب علاقه و کنجکاوی هست و بس!

از بی مهرگان هم میشه شروع کرد بعد بریم سراغ مهره داران

ولی من پیشنهاد میکنم از پیش جانوران (تک سلولی ها) شروع کنیم ... به پیش جانوران پروتوزوآ یا پروتوزوئر هم میگن ...

که در حال حاضر اونا رو تحت یک سلسله میشناسن بنام پروتیستا Protista که دارای یک شاخه تحت عنوان Protozoa است

این دسته پیش جانوران تماما تک سلولی اند اما قادرند کلنی چند سلولی هم ایجاد کنند ...

بدون اندام یا بافت اند ...

تولیدمثل جنسی یا غیرجنسی دارند ...

• Like 10
لینک به دیدگاه

آها یادم اومد!

از اون پیش جانوران مثل آمیب ها ، تاژکداران ، هاگداران ، مژکداران و ... (فکر کنم همین 4 شاخه رو داشته باشه)

بعد بریم سراغ سلسله انیمالیا Animalia یا به عبارت دیگه چند سلولی ها Metazoa

که خود این سلسله میشه 2 زیرسلسله!

یکی شبه جانوران Parazoa

یکی هم جانوران حقیقی Eumetazoa

شبه جانوران یه شاخه داره که میشه اسفنج ها

بعد جانوران حقیقی میشن دو گروه:

1. ردیاتا ها (رادیاتا)

2. بی لتریال ها

بعد بی لتریال ها هستن که بعد از چند طبقه بندی دیگه میشن مهره داران و بدون مهره ها!

نکته:

البته من فکر میکنم مهره داران و بی مهره ها در یک رده نباشن! (از نظر رده بندی نه از نظر تاکسونومی) هنوز برام مبهمه

مثلا بی مهرگان در یک شاخه معرفی بشن

اما مهره داران در حد یک زیرشاخه معرفی بشن

• Like 8
لینک به دیدگاه

متین جان و سایر دوستان ایرادی بر نوشتار هست بگید تا اصلاح کنیم

در هر صورت من میگم بیایم مطالب رو اینجا بزاریم بعد نقد کنیم بعد بررسی کنیم بعد کامل کنیم

بعد جمع بندی کنیم

مهم نیست اگر جابجا شد! این تاپیک میشه دفتر چکنویس!

بعد پاکنویسش میکنیم

و پیشنهاد میکنم مثلا تا حد خانواده Family پیش بریم و از هر خانواده حداقل یک جانور رو ذکر کنیم که برای خواننده ملموس باشه!

و یه نکته رو هم بگم البته با عرض شرمندگی که تو امضام هم قید کردم

شاید کار خیلی سریع پیش نره چون هر لحظه داریم به ایام امتحانات و کنکور نزدیکتر میشیم ...

:whistle:

• Like 5
لینک به دیدگاه

بسیار عالی

خوب اینجوری درهم برهم میشه اگر بخواییم که از هر سلسله و شاخه ی یه چیزی بگیم

به نظرم به خاطر اینکه کار بره جلو و به قول معروف دستمون بیاد از یک شاخه شروع کنیم ... :icon_gol::hanghead:

میگم اینجوری که شما توضیح دادین ویژگیهاشونم یعنی باید بگیم؟:icon_redface:

• Like 4
لینک به دیدگاه
بسیار عالی

به نظرم به خاطر اینکه کار بره جلو و به قول معروف دستمون بیاد از یک شاخه شروع کنیم ... :icon_gol::hanghead:

خب هر چی شما بگین :icon_redface::icon_gol:

من از هر سلسله نگفتما ... فقط فکر میکنم قبل از شروع سلسله حیوانات در مورد سلسله آغازیان یا پیش جانوران یا همون پروتوزئرها هم اطلاعات بزاریم خیلی بهتر میشه (یه روند تکاملی رو سیر میکنه و بهم مرتبط میشن)

مثلا درسته جانور معروفی تحت عنوان آمیب (هرکی که زیست شناسی خونده میشناسدش) جزء سلسله جانوران نیست! و جزء سلسله آغازیان هست!

اما همه اونو بعنوان یک جانور میشناسن که اصلش اینه که بعنوان یک پیش جانور بشناسن!

متین جان شاید اصلا نیازی نباشه که انقدر پیچیده بشه ها!

ولی بنظرم خوبه که علاقمند ها (که البته میدونن) اما بازم بدونن که عامل بیماری مالاریا که یک پلاسمودیوم هست جایگاهش کجاست!

یا مثلا عامل بیماری های اسهال خونی چیه؟ چه جانوریه؟

یا مثلا بدونن که عامل بیماری خواب مرگ چیه و کجاست؟ یا چرا این بیماری فقط در سیاه پوستان هست؟

یا ... یا ... یا ....

یا مثلا از بحث طبقه بندی خارج بشیم و وارد بحث تکامل بشیم!

سوال ایجاد کنیم که این ارتباط عامل مالاریا با پشه آنوفل با انسان چه ارتباط خارق العاده ایه! و آیا این ارتباط نقشی در تکامل انسان داشته؟ یا منطقی بنظر میرسه که این ارتباط تونسته باشه طی 8 یا 9 هزار سال (زمان هبوط حضرت آدم در عربستان) بوجود اومده باشه؟ یا شکل گیری این ارتباط ریشه در میلیونها سال پیش داره؟

میشه از نظر مکانیزم بیماری زایی مالاریا ثابت کرد که انسان تکامل یافته است!

بعد میشه وارد بحث تمدن شد و از نظر بوجود امدن تمدن ها در نقاط مختلف دنیا هم بحث تکامل رو معرفی و ثابت کرد!

خلاصه متین جان ببخشید سرت رو درد آوردم! اما اگه از من باشه که خیلی پیچیده میشه! :ws3:

اما اگر پیچیده هم شد من خودم قول میدم و سعی میکنم پیچیدگیش رو برطرف کنم!

hanghead.gif

• Like 5
لینک به دیدگاه

شرمنده من اصلا جواب سوال شما رو ندادم!

بسیار عالی

در مورد ویژگی هاشون هر آنچه که بر کف داریم بگیم!

نداشتیم هم نمیگیم! پروفسور که نیستیم!

در مورد متن قرمز شده:

میخواید من یه طبقه بندی کلی از موجودات بزارم

بعد شاخه های 2 سلسله پیش جانوران و جانوران رو هم بزارم!

بعد اگر شما یا دیگران تایید کردن

طبقه بندی رو به مرور زمان از یک شاخه شروع میکنیم!

موافقید؟

بازم یه سوال دارم:

چندتا سلسله موجودات زنده داریم!؟

من 7 تا 8 تا رو میشناسم!

اما یادمه استاد ویروس شناسیمون اشاره کرد تا این لحظه تعداد سلسله ها به 12 یا 13 یا شایدم 14 سلسله رسیده!

مثلا آرکی باکتری ها دیگه در سطح یک سلسله معرفی میشن!

یا مثلا از شبه قارچها شاخه ااومایکوتا ها الان در سطح یک سلسله معرفی شدن!

سوال من فقط از شما نیستا!

هر کی میدونه جواب این سوال رو بده؟

تا سال 2012 میلادی! چند سلسله موجودات زنده داریم!؟؟؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

خب نقل قول نمیگیرم که حجم پست کم شه....:w16:

موافقم پس از سلسله اغازیان protista شروع میکنیم که خیلی حرفا توشه ... حجم گسترده ای داره

من همون 5تا سلسله معروف رو میشناسم: MONERA.PROTISTA.ANIMALIA.PLANTAE.FUNG

اطلاعاتی از مابقی سلسله ها ندارم متاسفانه:icon_redface:

پس اغازیان رو شروع میکنیم تا برسه به انیمالیا که مبحث اونم خیلی زیاده و شما اگر نمودارشو دارین بزارین که بعد از اغازیان هر شاخه شو معرفی کنیم

در رابطه با تکاملو اینا هم خیلی جالبه به نظرم اگر در بخش خودشون مطرح بشه بتونیم اطلاعات خوبی جمع کنیم... البته این به عهده شما ، چون اطلاعات خوبی دارین و ما

هم ازش استفاده و لذت میبریم:5c6ipag2mnshmsf5ju3

.........................................................................

خب بسم ا..

اغازیان:

1. توضیحات مختصر اعم از (محل زندگی، حرکت{اندام های حرکتی}، تغذیه،تولید مثل،اندازه و ویژگی های کلی)

2.تقسیم شاخه اغازیان به 4 زیر شاخه

1.Sarcomastigofora سارکودینا

2. Sporozoa هاگداران

3.Cindospora (معادل فارسی فکر نکنم داشته باشه)

4.Ciliophora مژه داران

3. معرفی هر کدام از زیر شاخه ها و معرفی فوق رده و رده هاشون

• Like 6
لینک به دیدگاه

منم نقل قول نگیرم بهتره

مرسی مرسی

منم یه نکته تکمیلی بگم بعد میریم سراغ ادامه مطلب ...

اینکه تعداد سلسله ها بیشتر شده همونطور که خودتم میدونی بخاطر این نیست که موجودات جدیدی کشف شده باشن

بخاطر اینه که موجوداتی که قبلا توی یک شاخه بودن بر اساس مطالعات فیلوژنی و زبان RNA اونا و سایر مطالعات دیگه و کشف تعداد گونه هایی که جدید بودن ... شاخه از شاخه بودن خارج شده و اونو تحت یک سلسله معرفی کردن!

برای نمونش نمیدونم بالا گفتم یا نه 3 تاکسونومیست معروف که الان اسمشون تو ذهنم نیست در سال 1990

سلسله مونرا ای که شما هم عنوان کردید (همون پروکاریوت خودمون) رو کردن 2 سلسله!

چه جوری؟ یعنی شاخه آرکی باکتریا رو اوردن بیرون از این سلسله بعد اونو بعنوان سلسله معرفی کردن!

و مثلا

شاخه ااومایکوتا ای که بالا هم گفتم الان بخاطر خصوصیات خاص خودش تحت یه سلسله معرفی شده!

در مجموع همین 5 سلسله ای که شما گفتید رو یه سلسله کرومیستا هم بهش اضافه کنید همه موجودات زنده رو شامل میشه ...

اما من میرم دنبال آمار دقیق تعداد سلسله ها که اخیرا توی سال 2010 معرفی شدن و اونا رو پیدا میکنم و اینجا عنوان میکنم

امیدوارم که وقت بشه و بتونم

اگر نشد و نتونستم

5 سلسله که شما معرفی کردین منم 2 یا 3 تا اضافه میکنم که باز کردنشون اصلا نیازی نیست چون به جانوران ربطی ندارن

بعد میریم سراغ ادامه آغازیانی که شما هم زحمتش رو کشیدین!

وای خسته شدم :sigh:

• Like 7
لینک به دیدگاه

محل زندگی:

اغازیان در هر جا که رطوبت و اب کافی وجود داشته باشه مثله خاک های مرطوب، دریا اب شیرین و ... یافت می شود. و به صورت مستقل free، همسفره commensal ، و همزیست symbios ، و بسیاری به صورت انگل parasite به سر می برند.

اکثریت اغازیان زندگی انفرادی دارند اما گونه های زیادی هم تشکیل کلنی می دهند. مثله volvox .... و این اشتباه پیش میاد که پرسلولی هست در صورتی که ساختمانی نظیر پر سلولی ها پیدا میکنند.

اما اینم نباید فراموش کنیم که در عینه تک سلولی بودن یک کوجود پیچیده محسوب میشود چون تمام فعالیت های حیاتی که در موجودات پرسلولی اتفاق میافته ، به تنهایی در یک سلول انجام می شود. مانند پارامسی

.......................................................................................

خب طبقه تحقیقاته به عمل اومده ی این چند ساعته ی من، که خیلی فکرمو مشغول کرده و علاقه پیدا کردمhapydancsmil.gif

دارم به این نتیجه میرسم که درباره ویژگی های عمومی اغازیان مطالب مختلف رو جمع اوری کنم تطابق بدم ببینیم چی به چیه.. مطالعه هم بکنم ..بعد به صورت ورد یا پی دی اف بزارم ... بعد شما بخونین و رفعه اشکاله اونو بگیریم:a030:

بعد بریم سراغ زیر شاخه ها که کار راحتتر بشه5c6ipag2mnshmsf5ju3z.gif

• Like 6
لینک به دیدگاه

:4564::4564:این اغازیان چشونه؟

خیلی جالبه زده بندی های مختلفی ارائه شده برا این اغازیان،بر حسب اندام حرکتی شون ، تغذیه، رنگدانه و....

برا همین فکر کنم همش گیح میشیم:sad0:

من الان یه مطلبی گیر اوردم اینو میگه که براتون میزارم:

ده بنديProtistsحالت ديناميك(Dianamic)داشته و درحال تغيير و تحول است وآخرين رده بندي آغازيان كه در كتاب بروسكا آورده شده است به صورت زيراست:

Kingdom protists

1-Phylum Euglenida

2-Phylum Kinetoplastida

The Alveolata phyla

3- Phylum Ciliophora

4- Phylum Apicomplexa

5- Phylum Dinoflagellata

…………………………………

Stramenopila 6- Phylum

Rhizopoda 7- Phylum

8- Phylum Actinopoda

9- Phylum Granuloreticulata

Diplomanadida 10- Phylum

Parabasilida 11- Phylum

Cryptomonada 12- Phylum

Microspora 13- Phylum

14- Phylum Ascetospora

15- Phylum Choanoflugellata

16-Phylum Chlorophyta

17-Phylum Opalinida

• Like 6
لینک به دیدگاه
:4564::4564:این اغازیان چشونه؟

خیلی جالبه زده بندی های مختلفی ارائه شده برا این اغازیان،بر حسب اندام حرکتی شون ، تغذیه، رنگدانه و....

برا همین فکر کنم همش گیح میشیم:sad0:

من الان یه مطلبی گیر اوردم اینو میگه که براتون میزارم:

یعنی 17 شاخه دارههههه!؟؟

چه رشدی کرده!

شخصا وقت ندارم اینو بررسی کنم ... اگر منبع معتبره (من نمیشناسم) میتونیم اینو بعنوان پاورقی کنار مطالب خودمون داشته باشیم.

• Like 4
لینک به دیدگاه

Phylum Euglenida

Phylum Kinetoplastida

The Alveolata phyla

Phylum Ciliophora

Phylum Apicomplexa

Phylum Dinoflagellata

…………………………………

Stramenopila 6- Phylum

Rhizopoda 7- Phylum

Phylum Actinopoda

Phylum Granuloreticulata

Diplomanadida 10- Phylum

Parabasilida 11- Phylum

Cryptomonada 12- Phylum

Microspora 13- Phylum

Phylum Ascetospora

Phylum Choanoflugellata

Phylum Chlorophyta

Phylum Opalinida

خب اینجا این شاخه هایی که Bold کردم :

اون 4 تا سیاه ها که الانم هستن

یعنی تو رده بندی 1980 هم هست (عکس پایین)

اون 2 تا هم که قرمز شده هم دقیقا 2 بالارده ی زیرشاخه آمیب ها هستند که اینجا خودشون شدن شاخه واسه خهودشون!

بقیه شو انصافا وقت ندارم بررسی کنم

• Like 5
لینک به دیدگاه

خوبه، عالیه، حرف نداره... ولی من فعلا وقت ندارم! شاید از بعد نوروز اومدم تو گود... سعی کنید تا اون موقع خیلی گود نشه که بتونم بپرم توش!

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...