رفتن به مطلب

خودانگاره

ارسال های توصیه شده

خودانگاره

!

مفهومی بسیار عمیق وجالب ودرعین حال کمی بیش از حد مهجور

دوستان زیادی درانجمن روانشناسی خوندن ودوستانی هم از علاقمندان به مباحث روانشناسی هستند که میتونن این مفهوم رو به صورت اکادمیک برامون توضیح بدن

ولی قبل از اینکه این توضیحات داده بشه دوست دارم نظر شخصی دوستان رو درمورد واژه ومفهوم خودانگاره یا خودپنداره بدونم

چه ذهنیت وچه برداشتی نسبت به این موضوع دارید؟

بعدا دراین مورد مفصلا صحبت خواهیم کرد

• Like 14
لینک به دیدگاه

خودانگاره تصویری از خود من در ذهن من رو تداعی میکنه واسم ،اونچه من از خودم تصور میکنم که گاهی ممکنه درست نباشه ..مثلا اینکه خیلی از آقایون اندام خودشون رو ورزشکاری تصور میکنند یا خانومها خودشون رو چاق تر از چیزی که هستند میبینند

این چیزیه که به ذهن من رسید حالا چقدر درسته در ادامه متوجه میشم:ws3:

• Like 9
لینک به دیدگاه

همون ایماژ خودمونه؟ :ws52:

سجاد جون چرا از واژه های فرهنگستان ادب فارسی استفاده می کنی آدمو گیج میکنی؟ دی:

• Like 7
لینک به دیدگاه

با سلام

همون شیخ درون هستش که شما قبلا در مورد اون یه تاپیک جالب زده بودید. اگه برای نحوه شناخت و تربیتش نیاز به توضیح باشه , من آخر تاپیک عرض خواهم کرد.

خود شناسی و انگاره شناسی آسون نیست.يه جمعي به كريستف كلمب گفتن كشف كردن آمريكا كه كاري نداشت. ما هم مي تونستيم اين كار رو انجام بديم! كريستف كلمب يه تخم مرغ پخته رو كه براي خوردن جلوشون بود، داد دستشون و گفت كدومتون مي تونه اون رو ، روي ميز واستونه؟هيچ كس نتونست اين كار رو بكنه! كريستف كلمب ، ته تخم مرغ رو كوبيد روي ميز! در نتيجه ته تخم مرغ صاف شد و روي ميز واستاد! اون وقت به اونها گفت " اين راهشه! بله! انجامش كاري نداشت اما اين كه راهش رو پيدا كني و انجامش بدي، مهم بود! اگر چه راهش خيلي هم ساده و پيش پا افتاده باشه!

• Like 5
لینک به دیدگاه
همون ایماژ خودمونه؟ :ws52:

سجاد جون چرا از واژه های فرهنگستان ادب فارسی استفاده می کنی آدمو گیج میکنی؟ دی:

نه عزیز ایماژ نیست

الان یه توضیح اولیه میدم تا دوستان مطلب رو تکمیل کنن

خودانگار شاید یکی ازمهمترین پارامترهایی هست که درزندگی هرشخصی مورد توجه باید قرار بگیره:icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه
نه عزیز ایماژ نیست

الان یه توضیح اولیه میدم تا دوستان مطلب رو تکمیل کنن

خودانگار شاید یکی ازمهمترین پارامترهایی هست که درزندگی هرشخصی مورد توجه باید قرار بگیره:icon_gol:

به نظر من خود انگار همون تصور ذهنی ادم هست که در باره اطرافش پیدا میکنه و مثل همون طناب نازک که به پای فیل میبندن تا از جاش تکون نخوره عمل میکنه:sigh:

• Like 5
لینک به دیدگاه

با اجازه دوستان توضیحاتی کوتاه ومنقطع رو دراین زمینه ارائه میکنم تا بقیه دوستان مطالب تکمیلی رو بگن

شناخت خود شناخت همه چیز است!!

مفهوم خود به مجموعه احساسات وتفکرات فرد راجع به خودش به عنوان شی دلالت میکند ونگرش کلی فرد به خود همواره مثبت است(قبلا درتاپیک خودخواهی وافن وشرح مسئله حب ذات به تفضیل دراین مورد سخن گفته شده است!) وبرخی اجزای ان بیشتر از بقیه مورد ارزیابی مثبت قرار میگیرد.

افراد یک خود واقعی ویک خود ایده ال دارند... خود ترکیبی عبارت است از : تمام چیزهایی که یک فرد میتواندانهارا جسم خویش ، ویژگی ها وتوانایی هایش، دارایی های مادیش ، خانواده ، دوستان ، دشمنان واستعدادهایش قلمداد کند.

که شامل ارزیابی وتعریف یک شخص از خود بود وممکن است دربسیاری از فعالیت های یک شخص منعکس گردد.

مفهوم خود ساختار پیچیده زیادی را دربر میگیرد مشخصه های خود را میتوان در قالب ابعادی همچون محتوای انها جذابیت ظاهری درمقابل استعداد های ذهنی ، مثبت ومنفی بودن ، شدتفثبات درطول زمان وصحت انها (میزان تطابق ارزیابی یک شخص از خود با واقعیت )شرح داد.

از انجا که افراد نیاز دارند که مطابق با درکی که از خود دارند رفتار کنند ،این ادراک از خود بخشی از مبنای شکل گیری شخصیت را تشکیل میدهد .چنین رفتارهای مطابق با خود به فرد میکند تا از جنبه خود احترامی خویشتن محافظت کرده ونیز برای فرد امکان قابل پیش بینی بودن تعاملاتش با دیگران را فراهم می اورد.

• Like 6
لینک به دیدگاه

افراد هشت نوع خودپنداری دارند :

خود واقعی

خود ایده ال

خود اجتماعی

خود اجتماعی ایده ال

خود مورد انتظار

خود موقعیتی

خود مبسوط

خود ممکن

توضیحاتش رو یخورده بیشتر مطالعه کنیم وازدوستان هم یاری بگیریم

• Like 6
لینک به دیدگاه

خود انگاره

self image

مفهوم به ظاهر ساده اما یه کوچولو پیچیده ایه.........طوری که کتبی بیرون ازش هست که برای بچه های روانشناسی هم شاید ثقیل باشه، یعنی اگه بخواد خیلی دقیق برسی بشه

خودانگاره یعنی فهم و درک یک شخص از خودش و افکارش و باورهایی که در مورد خودش داره

این باورها از کجا میان؟

یه بچه کوچیک که تازه به دنیا اومده همه چیز رو به نوعی تحت سیطره خودش میبینه و به جز خودش دنیایی رو متصور نیست......تا این که کم کم تحت تاثیر رفتارهای خودش یا بهتره بگیم بازخورد و واکنش دیگران نسبت به عملکردش تصوری از خودش پیدا میکنه.........این جا دیگه فقط دنیا رو خلاصه شده در خودش نمیبینه بلکه خط مرزی بین خودش و بیرون میکشه و متوجه تفاوت های خودش و دیگران میشه

این جاست که اون تصور ذهنی از خود میتونه به شدت رو به سمت منفی میل کنه و فرد عزت نفس پایینی داشته باشه و بالعکس حتی بیش از حد رو به سمت مثبت میل کنه و فرد خودخواه و مغرور باشه

پس بین خودانگاره و عزت نفس رابطه مستقیمی تقریبا وجود داره.........اگر کسی تصور ذهنی منفی نسبت به خودش و توانایی هاش داشت و از ترس قضاوت دیگران اون ها را مخفی می کرد یا سعی در مثبت جلوه دادنشون میکرد حتما عزت نفس پایینی داره (عزت نفس با اعتماد به نفس فرق داره) و اصلا نباید تردید کرد که این فرد یک لطمه و آسیبی در دوران کودکی خودش خورده...........دوران کودکی یعنی تا 36 ماهگی !!

حالا یک خود واقعی داریم که طبیعتا واقعیت استعداد یک فرد و ویژگی های اونه که با اگرفرد آسیب خورده باشه با خودانگاره یا تصویری که از خودش داره فرق داره

کسی که خود انگاره منفی داره از درون احساس بی لیاقتی میکنه و سعی میکنه که یک سرپوشی روی این حس بذاره و نذاره که دیگران متوجه این بی کفایتی اون که شاید فقط یک تصور غلط باشه بشن

بنابراین برای جبران این فقدان ارزش درونی جتی سعی میکنه به موقعیت های اجتماعی یا مالی عالی برسه که بتونه خودش رو ثابت کنه (همون خود اجتماعی ).........کوچکترین کار در وهله اول می تونه دروغ باشه...بعد کم کم این رفتار شخصی بیرونی از اون میسازه که کاملا با شخصیت درونیش تفاوت داره..در واقع کارو خراب تر میکنه و مدام می ترسه که این شخصیت درونی پیش بقیه افشا بشه.........درست مثل این که یک زخمی که در شرف عفونته درمان و ضدعفونی نشه، فقط یه باند روش بذاریم و برای مدت طولانی باندپیچیش کنیم بدون این که هوا بهش برسه و فقط پنهانش کنیم

مهمترین نکتش اینه که در صورت تفاوت بین خود واقعی و خودانگاره مهم ترین ضربه در کودکی و قسمت اعظم اون قبل از 36 ماهگی زده شده!!

• Like 1
لینک به دیدگاه

توی سایت های فارسی هم الان گشتم فقط این آزمون رو پیدا کردم برای همین بحث خودانگاره

اعتبار آزمون رو تضمین نمیکنم!!

قضاوت با دوستان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...