رفتن به مطلب

میانکاله ۱۰۰درصد برای پذیرش ببرها از روسیه آماده است


ارسال های توصیه شده

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خبر داد

میانکاله ۱۰۰درصد برای پذیرش ببرها از روسیه آماده است :banel_smiley_4:

ایرن: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه میانکاله برای انتقال ببرها از روسیه 100درصد آماده شده است، گفت: سازمان محیط زیست در حال بررسی است که 2 قلاده ببر را از روسیه منتقل کند یا 4 قلاده.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

به گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران، محمدجواد محمدی‌زاده در نشست خبری خود که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: طبق توافقی که با کشور روسیه داشتیم قرار بود احیای زیستگاه ببر در ایران و احیای زیستگاه پلنگ در روسیه انجام شود که این پروژه‌ای دراز مدت بود و شروع آن قرار بود با 2 ببر و 2 پلنگ آغاز شود.

وی ادامه داد: امید داریم گونه‌‌های منقرض شده گیاهی و حیوانی را احیا کنیم که انجام این کار دراز مدت است.

محمدی‌زاده در خصوص ببرهایی که مشمشه گرفته بودند، گفت: زمانی که ببرها مشمشه گرفتند و متأسفانه آن حادثه پیش آمد بررسی‌ها انجام گرفت و بر اساس حکم قطعی دادگاه باغ وحش مقصر شناخته شد چرا که غذای نامناسب به این حیوانات داده بود و 13 شیر در باغ وحش از بین رفتند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این مشکلات به دلیل قصور دامپزشکی اتفاق افتاد بنابراین در این اتفاق یکی از ببرها تلف شد و یکی که احتمال مشمشه را در آن می‌دادیم و برای 4 بار آزمایش از طرف مؤسسات خصوصی و مرجع بین‌المللی غربی انجام گرفت.

وی عنوان کرد: هم‌اکنون علایم مشمشه در ببر ماده نیست و ببر سالم است و در محوطه پارک پردیسان نگهداری می‌شود.

محمدی‌زاده با بیان اینکه چون مشمشه ممکن است سال‌ها در حیوان پنهان شود، گفت: ما ببر ماده را به میانکاله منتقل نکردیم لذا بر اساس کار حساب شده به شکل ایزوله نگهداری می‌شود و در دراز مدت شاید از این ببر در باغ وحش به عنوان موجودی که زیبایی دارد، استفاده کنیم.

 

اعلام آمادگی روسیه برای انتقال 4 ببر روسی به ایران

 

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه روسیه برای انتقال 4 قلاده ببر دیگر اعلام آمادگی کرده است، گفت: این فصل، فصل جابجایی است و ما در حال بررسی هستیم که 2قلاده ببر را تحویل بگیریم یا 4 قلاده را تحویل بگیریم ضمن اینکه میانکاله 100درصد آماده است و روسیه نیز آماده انتقال ببرها است.

وی عنوان کرد: پروژه میانکاله تحقیقاتی و مطالعاتی است و احیای زیستگاه میانکاله کار علمی مهمی محسوب می‌شود چرا که نژاد ببر روسیه به ببر مازندران نزدیک‌ترین نژاد است و ببر مازندران اصلاً در دنیا وجود ندارد.

محمدی زاده گفت: قرار است از طریق تزریق DNA از پوست و موی ببر مازندران که به صورت تاکسیدرمی شده در پارک پردیسان نگهداری می‌شود به ببرهای وارداتی، کم‌کم نژاد ببر مازندران را احیا کنیم و برای انجام این کار تحقیقات وسیعی لازم است ضمن اینکه این اقدام، اقدام مهمی در علم ژنتیک ایران است و قرار است شبیه این پروژه بین کارون و دز آماده شود تا شیر ایرانی را نیز احیا کنیم.

وی در خصوص وضعیت میانکاله گفت: محوطه‌ای در حدود 10 هکتار در میانکاله فنس‌ کشی شده است ولی محوطه اصلی یک هکتاری است که قرار است ببرها در اسارت نگهداری شوند ولی فضا برای تغذیه و شنای آن‌ها آماده شده است.

 

سازمان دامپزشکی در مورد ابتلا ببرها به مشمشه قصور کرد

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: الاغ‌هایی که در باغ وحش تهران موجب بیماری مشمشه شد از کشور عراق به صورت قاچاق وارد کرمانشاه شد و مأمور باغ وحش تهران آن‌ها را از کرمانشاه خریداری بود و بنابراین اصل ورود الاغ‌ها از عراق بود و مشمشه در عراق سابقه دارد.

محمدی‌زاده تصریح کرد: نماینده باغ وحش برای ورود الاغ‌ها باید از سازمان دامپزشکی مجوز دریافت می‌کرد بنابراین سازمان دامپزشکی نیز در این خصوص قصور کرده است پس تقصیر باغ وحش و قصور دامپزشکی وجود دارد ضمن اینکه بعد از ابتلا حیوانات به بیماری مشمشه، مسئولان باغ وحش بیماری را از ما پنهان کردند.

وی در ادامه در خصوص وضعیت مناطق حفاظتی گفت: برخی مناطق حفاظتی دارای ارزش حفاظتی نیستند به طور مثال در دوران قاجار خوجیر به عنوان شکارگاه سلطنتی تعیین شده بود و فاصله خوجیر تا تهران مشخص بود ولی این مکان در طول 25 سال گذشته دستخوش تغییرات شده و وقت آن رسیده که بر این منطقه بازنگری انجام شود و آن بخشی که ارزش حیاتی دارد حفاظت شود.

 

رویکرد دولت و محیط زیست افزایش مناطق حفاظتی است

محمدی‌زاده با بیان اینکه رویکرد دولت و سازمان محیط زیست افزایش مناطق حفاظتی است، گفت: بازنگری در افزایش مناطق حفاظتی در دستور کار سازمان محیط زیست قرار دارد و رویکرد دولت توسعه این مناطق است ضمن اینکه طرح تجدید نظر و بازنگری در مناطق حفاظتی آماده شده است و مقدار مناطق افزایش می‌یابد.

 

راه حل نجات محیط بان دنا جلب رضایت اولیای دم است

 

معاون رئیس جمهوری در خصوص اقدامات سازمان محیط زیست برای نجات محیط بان دنا گفت: سازمان محیط زیست تلاش‌های لازم را در این خصوص انجام داده است ولی متأسفانه برخی فضاهای رسانه‌ای و اظهار نظرهای دلسوزانه منجر به این شد که خانواده متوفی مکدر شوند.

وی ادامه داد: طبق قانون در این پرونده قتل عمد صورت گرفته و راه‌حل مسئله جلب رضایت اولیای دم است.

محمدی‌زاده گفت: ما ضمن همدردی با خانواد متوفی و اینکه حق می‌دهیم تألم داشته باشند رسماً اعلام می‌کنم تقاضای بخشش داریم ضمن اینکه امید زیادی داریم این مسئله حل شود.

وی در خصوص کمبود نیروهای محیط بان گفت: ما با کمبود نیرو و تجهیزات در امر محیط بانی مواجه هستیم البته در یک سال گذشته دوره‌های آموزشی بسیاری برای محیط بانان برگزار شده است و قبول داریم که تابه حال در این زمینه قصور شده است.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...