رفتن به مطلب

خدا رویا یا حقیقت؟

ارسال های توصیه شده

ببینید من نه از فلسفه سر در میارم و نه علاقه ای بهش دارم، من مطابق تعریفی که شما ارائه دادید به این نتیجه رسیدم که برای انسان روحی جدا از جسم قائل هستید، الان دارید میگید این روح همون من انسان هست، ولی استاد اندیشه اسلامی ما در توجیه اینکه تفکر، حافظه و... همه از اعمال مغزه بیان فرمودند که مغز پل ارتباطیه روح هست، مثل سیم تلفن برای صدا میمونه. من میگم وقتی روح و عقل طبق نظریات شما مفهومی فراماده دارند بنابراین نباید در اثر صدمات مادی آسیب ببینند. صدمات مادی هم میتوونه هر اتفاقی که در بدن ما میفته و موجب مرگ سلولها یا اختلال عملکردشون میشه باشه. حتی اگه روح همون من هر انسان باشه بنابراین باز هم چون مادی نیست نباید در اثر مثلا کم و زیاد شدن تولید و ترشح چندتا نوروترنسمیتر دچار جنون بشه یا افسرده بشه و.... مگر غیر اینه که شما میگید اعمال ما از روح ما سر میزنه؟ بنابراین در بیماری هانگتینگتون وقتی در اثر کم و زیاد شدن انتقال دهنده ها فرد دچار جنون میشه، یعنی منش دچار جنون شده، اگه من مادی نباشه دلیلی بر تاثیر عوامل مادی روی اون وجود نداره. اگه بپذیریم که مثلا اول من غمگین میشم بعد مثلا تولید سروتونین تو مغزم کاهش پیدا میکنه، که در نهایت منجر به افسردگیم میشه، شاید بشه گفت که منی به عنوان روح وجود داره ولی ثابت شده که اول تولید سروتونین تو مغز کاهش پیدا میکنه و بعد خلق انسان پایین میاد و در فرد علائمی رخ میده که ما در اصطلاح بهش میگیم ناراحتی.

شما داری از یه طرف میگی که روح جدای از ما نیست، و اینجور میخوای تاثیر عوامل مادی رو روش توجیه کنی و از طرف دیگه میگی که عوامل مادی روی روح که غیرمادیه تاثیر نداره؟ :ws52: من گیج شدم. شما برای جواب به یه چیز میاید حرف قبلی خودتون رو نقض میکنید.

نمیدونم منظور شما از حیات چیه؟ من وقتی یه موجود (حیوانات و گیاهان) زنده است میگم حیات داره.

دوست عزیز

مطالبی که در مورد بیماری و... اینا زدین همه درست و ما اصولا حرف عالمان علم تجربی رو رد نمیکنیم بلکه میگیم که درسته تا اینجا که پا از مدار بحثشون بیرون نزارن و قانون خودشونو نقض نکنن.. وقتی خود دانشمندان علم تجربی میگن که ما با چیزی که حس بشه سر و کار داریم پس طبق نظر خودشون نمیتونن ماورا رو نفی یا اثبات کنن چون اساسا علمشون بهشون این ااجازه رو نمیده. بگذریم.

اما اینکه فرمودین چرا با اختلال در سیستم بدن نفس ما دچار مشکل میشه این جوابش خیلی واضحه به خاطر اینه که شما فکر میکنین که نفس و بدن مثل دوتا خودکار که ما به هم ببندیمشون و کنار هم باشن هستن و هیچ ربطی به هم ندارن اینطور نیست بلکه اونا با هم اتحاد دارن یه مثال بزنم اگه شما یه قاشق شکر رو تو یه لیوان آب حل بکنین بعد مقداری رنگ به آب اضافه بکنین آیا به نظرتون شکر هم رنگ نمیشه ؟ اینا به هم وابسطه هستن روح تا وقتی که در بدن هست فعالیتش بدون اون انجام نمیشه و اگه اون آسیب ببینه نفس هم دچار آسیب میشه و این مشخصه چون اونا به هم گره خوردن اما اینکه فرمودین: اول تولید سروتونین تو مغز کاهش پیدا میکنه و بعد خلق انسان پایین میاد

بله درسته مگه وقتی کسی سیلی به شما بزنه اول بدنتون مورد صدمه واقع نمیشه؟ و به وسیله اعصاب به نفس منتقل میشه و نفس ما درد میکشه و همینطوره لذتی که ما میبریم مثلا وقتی موسیقی زیبایی رو میشنوین اول گوشتونه که تحت تاثیر واقع میشه بعد نفستون لذت میبره تو دیدن و... همینطوره

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 180
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

سلام به همه دوستانی که به این تاپیک میان

یه مطلبی رو عرض کنم و اون اینه که ما قرار گذاشتیم که بحثمون بر پایه عقل باشه و نه به دین و نه قرآن و حرف پیامبر و... اما برخی دوستان نمیدونم حالا به هر دلیل بحث رو به اون جا که نباید بکشونن کشوندن ولی من بحث رو ادامه ندادم نه اینکه برای این حرفها جواب ندارم نه چون هدف تاپیک چیز دیگه ای بوده به همین دلیل از اون حرفا اجتناب کردم.

فقط یه جمله اینکه دوست عزیز ما ساناز خانوم با اینکه اصلا هیچ اطلاعی از زبان عربی نداشتن اومدن و به اصطلاح های اون زبون آشنایی نداشتن یه قضاوتی کردن که به دور از انصاف بود. هر زبان و علمی اصطلاحات خاص خودشو داره و بدون دونستن اونا قضاوت منصفانه نیست

خواهشی که دارم اینه که هر جا که دیدن چه من یا کس دیگه داره حرفی خلاف وجدان و عقل میزنه بهش تذکر بدیم

ممنون از همتون

• Like 4
لینک به دیدگاه
دوست عزیز

مطالبی که در مورد بیماری و... اینا زدین همه درست و ما اصولا حرف عالمان علم تجربی رو رد نمیکنیم بلکه میگیم که درسته تا اینجا که پا از مدار بحثشون بیرون نزارن و قانون خودشونو نقض نکنن.. وقتی خود دانشمندان علم تجربی میگن که ما با چیزی که حس بشه سر و کار داریم پس طبق نظر خودشون نمیتونن ماورا رو نفی یا اثبات کنن چون اساسا علمشون بهشون این ااجازه رو نمیده. بگذریم.

اما اینکه فرمودین چرا با اختلال در سیستم بدن نفس ما دچار مشکل میشه این جوابش خیلی واضحه به خاطر اینه که شما فکر میکنین که نفس و بدن مثل دوتا خودکار که ما به هم ببندیمشون و کنار هم باشن هستن و هیچ ربطی به هم ندارن اینطور نیست بلکه اونا با هم اتحاد دارن یه مثال بزنم اگه شما یه قاشق شکر رو تو یه لیوان آب حل بکنین بعد مقداری رنگ به آب اضافه بکنین آیا به نظرتون شکر هم رنگ نمیشه ؟ اینا به هم وابسطه هستن روح تا وقتی که در بدن هست فعالیتش بدون اون انجام نمیشه و اگه اون آسیب ببینه نفس هم دچار آسیب میشه و این مشخصه چون اونا به هم گره خوردن اما اینکه فرمودین: اول تولید سروتونین تو مغز کاهش پیدا میکنه و بعد خلق انسان پایین میاد

بله درسته مگه وقتی کسی سیلی به شما بزنه اول بدنتون مورد صدمه واقع میشه و به وسیله اعصاب به نفس منتقل میشه و نفس ما درد میکشه

:w58:

اگه روحی غیرمادی وجود داره، دلیلی برای تاثیر جسم مادی بر اون وجود نداره. در واقع غیر قابل توجیهه. تمام.

• Like 2
لینک به دیدگاه
:w58:

اگه روحی غیرمادی وجود داره، دلیلی برای تاثیر جسم مادی بر اون وجود نداره. در واقع غیر قابل توجیهه. تمام.

ممنون خیلی منطقی و عقلانی بود:ws3:

• Like 3
لینک به دیدگاه
ممنون خیلی منطقی و عقلانی بود:ws3:

:banel_smiley_4: پ ن پ تو واقعا انتظار یک دلیل عقلایی داشتی ...

ما یه عمره گشتیم یه دلیل عقلایی پیدا نکردیم ... تو که تازه اومده می خوای بیابی ... :banel_smiley_4:

• Like 2
لینک به دیدگاه
:banel_smiley_4: پ ن پ تو واقعا انتظار یک دلیل عقلایی داشتی ...

ما یه عمره گشتیم یه دلیل عقلایی پیدا نکردیم ... تو که تازه اومده می خوای بیابی ... :banel_smiley_4:

پس یا عمرت عمر نبوده یا عقلت عقل:ws28:

• Like 1
لینک به دیدگاه
پس یا عمرت عمر نبوده یا عقلت عقل:ws28:

:w02: ... گزینه ی دال، هیچ کدام ...

دلیل عقلایی واسه اثبات عدم وجود خدا رو می گم خنگول :whistle:

• Like 2
لینک به دیدگاه
ببین کارمون به کجا کشیده هیچکی نمیاد بحث مجبوریم واسه هم شکلک بفرستیم icon_pf%20%2834%29.gif

همه فقط بلدن دور بردارن :w02: ... کو حرف حساب و دو کلمه منطق ...

• Like 2
لینک به دیدگاه
همه فقط بلدن دور بردارن :w02: ... کو حرف حساب و دو کلمه منطق ...

فعلا که ساناز خانوم کنار رفت ببینیم بعدی نوبت کیه؟

آق وافن هم امروز نبودن

ابن سینا میگه هر کی بدیهیات رو انکار کنه باید ببندیش به درخت تا میخوره بزنیش vahidrk.gif

اینا که باز خوبن سوفسطائیان که دیگه روی همه رو سفید کردن که میگن ما هیچ واقعیتی نداریم حتی خودمون هم نیستیم این خیلی با حاله

• Like 4
لینک به دیدگاه
:w02: ... جون با منی ...

من اصلا نوع منطق شماها رو قبول ندارم ... :ws3: ...

آره عزیزم. منطق ما چیه که قبولش نداری؟

اینکه دلیل برای اثبات وجود عدم نمیارن؟ این که خیلی بدیهیه، من خدایی نمیبینم، شما میگید خدا هست، بنابراین شما باید با دلایل عقلانی و منطقی ثابت کنید که خدا هست نه اینکه من دلیل بیارم برای اثبات اینکه خدا نیست.

• Like 4
لینک به دیدگاه
فعلا که ساناز خانوم کنار رفت ببینیم بعدی نوبت کیه؟

آق وافن هم امروز نبودن

ابن سینا میگه هر کی بدیهیات رو انکار کنه باید ببندیش به درخت تا میخوره بزنیش vahidrk.gif

اینا که باز خوبن سوفسطائیان که دیگه روی همه رو سفید کردن که میگن ما هیچ واقعیتی نداریم حتی خودمون هم نیستیم این خیلی با حاله

:ws28: :ws28: :ws28: :ws28:

می دونی تت تاثیر، تت تاثیر یه سری افکار مث نیچه و الی ماشالا قرار گرفتن و جو زده شدن :w02: ...

والا ... ما خودمون هزار و یک مشکل داریم دیگه وقت نداریم که به هزار و یک فتنه ی رنگارنگی تن بدیم ...

• Like 1
لینک به دیدگاه
آره عزیزم. منطق ما چیه که قبولش نداری؟

اینکه دلیل برای اثبات وجود عدم نمیارن؟ این که خیلی بدیهیه، من خدایی نمیبینم، شما میگید خدا هست، بنابراین شما باید با دلایل عقلانی و منطقی ثابت کنید که خدا هست نه اینکه من دلیل بیارم برای اثبات اینکه خدا نیست.

:w02: ... منطقی که همش بر پایه ی عقل و مادیات و جسم باشه ...

بابا اسی که سردستس می گه همچی برپایه ی عقل درست نیست ... نمی شه عقل رو مبنا قرار داد ... و همه چی رو با عقل تعریف کرد ...

خدا به این واضحی، یعنی تو نمی بینی ... :whistle:

• Like 1
لینک به دیدگاه
:w02: ... منطقی که همش بر پایه ی عقل و مادیات و جسم باشه ...

بابا اسی که سردستس می گه همچی برپایه ی عقل درست نیست ... نمی شه عقل رو مبنا قرار داد ... و همه چی رو با عقل تعریف کرد ...

خدا به این واضحی، یعنی تو نمی بینی ... :whistle:

بامزه بود. :icon_redface:

باید فرقی بین ما با انسانهای اولیه که دور آتیش بومبا بومبا میکردن وجود داشته باشه. اونا علمشون ناکافی بوده، ولی ما الان اونقد علم داریم که بدونیم زلزله و سیل و آتشفشان و... دلایل طبیعی داره عزیزم.

• Like 2
لینک به دیدگاه
بامزه بود. :icon_redface:

باید فرقی بین ما با انسانهای اولیه که دور آتیش بومبا بومبا میکردن وجود داشته باشه. اونا علمشون ناکافی بوده، ولی ما الان اونقد علم داریم که بدونیم زلزله و سیل و آتشفشان و... دلایل طبیعی داره عزیزم.

:w02: ... چی می گی تو بابا جان ... علم کجا بود ...

بشر خنگ تر از این حرفاست ... من که علم درست و درمونی نمی بینم ...

لینک به دیدگاه

با رخصت از دوستان/

مطالب رو که میخوندم یاد این بیت کلیم کاشانی افتادم که /

ما ز اغازو ز انجام جهان بی خبریم /اولو اخر این کهنه کتاب افتادست/

به هر حال توی بحث در مورد روح ی نکته ای رو ندیدم اونم بحث خواب بود به نظرم همه دوستان تا به امروز خواب دیده باشن (حالا از هر نوعش ) این یکی از پر مناقشه ترین مسائل در مورد اثبات روح هستش البته مادیون یک سری مطالب رو در پاسخ به این مطلب اوردن ولی واقعیت اینه که هیچکدوم نمیتونه حجت روتمام کنه /

ی نکته دیگه اینکه وجود خدا اصلی ترین سوال بشر از اغاز تا به امروز است (به روایت تاریخ ،با توجه به اون همه افرادی که ادعای رسالت از طرفش رو داشتن و اون همه درگیریریهایی که ... ) به نظرم با دیو ،جن و امثالهم تفاوت هایی داره

• Like 3
لینک به دیدگاه

خسته نباشین

بعد اینهمه بحث ممکنه بگید که هر یک از طرفین از همدیگه چه چیزی آموختن؟ نقاط مشترکتونو پیدا کردین؟ کدام طرف در موضع خودش منطقی تر بوده؟ یک نفر اینا رو جمع بندی ببینیم بالاخره نتیجه بحث چی شد؟ مام که هر روز اومدیم و خوندیم لااقل بی نصیب نریم.

• Like 4
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...