رفتن به مطلب

آدم صبح هستید یا عصر؟


ارسال های توصیه شده

می‌گویند که «سحرخیز باش تا کامروا باشی»، من هم مثل خیلی از شماها محسنات سحرخیزی را تجربه کرده‌ام. اما فارغ از حرف‌های معمول، اگر بخواهیم خودمانی باشیم، کدام یک از ما اگر کار و بارش به گونه‌ای باشد که نیاز به برخاستن زودهنگام از بستر نداشته باشد، مخصوصا در این روزهای سرد، اراده سحرخیزی دارد و باز اگر لازم نباشد اول وقت جایی باشیم، کدام یک از ما لذت بیدار ماندن برای گفتگو، مطالعه آزاد یا دیدن فیلم را از دست می‌دهد و سر شب می‌خوابد.

 

این جاست که گاهی ما از خودمان می‌پرسیم، آیا سحرخیزی آنچنان که قدما گفته‌اند، همیشه چیز خوبی است یا نه!

 

در این پست سحرخیزها را با جغدهای بیدار شب‌ها، از چند جنبه مورد مقایسه قرار می‌دهیم!

 

۱- سحرخیزها باهوش‌ترند یا دیربه‌خواب‌رونده‌ها؟

=============================

جالب است که بدانید پژوهش‌های روانشناسی جالبی در طی سال‌ها در مورد ریتم‌های شبانه‌روزی ما صورت گرفته است. خیلی از ماها، آدم‌ها صبح هستیم، یعنی تمرکز و بازده کاری و حتی خلقمان در صبح بهتر از عصر است، بعضی‌هامان هم البته عصرها به مراتب بهتری هستیم.

 

یکی از نکاتی که در این پژوهش‌های مورد بررسی قرار گرفته است، رابطه بین هوش و «آدم صبح یا عصر» بودن است.

 

در جریان یکی از این تحقیقات ۴۲۰ نفر که آدم صبح یا عصر بودند، مورد بررسی قرار گرفتند و با استفاده از تست‌های سنجش ضریب هوشی مورد بررسی قرار گرفتند، نتیجه تحقیق جالب بود:

بر خلاف باور سنتی جامعه، آنهایی که در ساعات عصر، بهتر هستند، ضریب هوشی بالاتری نسبت با آدم‌های صبح دارند!

 

همین نتیجه منشأ بحث‌ها و تئوری‌هایی در مورد ماهیت توانایی‌های شناختی آدمی شده است.

 

۲- تأثیر آدم صبح یا عصر بودن بر میزان کارایی:

============================

خیلی وقت‌ها من شخصا در این مورد فکر کرده بودم که واقعا آدم صبح یا عصر بودن، چه میزان بر توانایی و کارایی ما در صبح یا عصر تأثیر می‌گذارد.

 

فرض کنید که شما آدم عصر باشید و بعد طبق روال معمول همه امتحانات خود را مجبور باشید، صبح‌ها بدهید. در این صورت آیا پیش نیامده که آرزو کرده باشید، ای کاش امتحان‌ها عصرها برگزار می‌شد.

 

اما فقط عملکرد ذهنی نیست که تحت تأثیر آدم صبح یا عصر بودن قرار می‌گیرد، عملکرد بدنی و ورزشی هم از این امر مستثنی نیست. در این مورد یک تحقیق جالب انجام شده است:

 

در این تحقیق بازیکنان لیگ بیسبال آمریکا به دو دسته که آدم صبح یا عصر بودند، تقسیم شدند. معلوم شد که عملکرد آنها از لحاظ میزان موفقیت در پرتاب‌ها تحت تأثیر زمان مسابقه قرار می‌گیرد. البته به سبب کم بودن تعداد کسانی که در تحقیق شرکت داده شده بودند، این تحقیق از لحاظ آماری معتبر نیست. اما می‌تواند به ما نشان بدهند که می‌تواند چنین تقاوت عملکردی را در آینده اثبات کرد.

 

۳- تفاوت شخصیتی سحرخیزها و جغدهای شب:

==============================

در جریان یک تحقیق جالب دیگر ۳۴۶ دانش‌آموز آلمانی شرکت داده شدند، نخست با استفاده از تست‌های استانداردی نوع ریتم شبانه‌روزی آنها مشخص شد و بعد با تست دیگری خلق و خوی آنها مورد بررسی قرار گرفت.

 

معلوم شد که: آنهایی که آدم صبح هستند، کوشاترند و میزان همکاری و مشارکت بیشتری در کارها دارند، در حالی که آنهایی که آدم عصر هستند، آدم‌های کنجکاوتری هستند که بیشتر در پی یافتن چیزهای تازه هستند.

 

۴- کدام دسته رفنار فراکنشی دارند، خلاق‌ترند و برونگراتر هستند؟

=======================================

باز هم بر اساس تحقیقی که روی ۳۶۷ دانش‌آموزی انجام شد معلوم شد که آنهایی که آدم عصر هستند، برونگراتر و خلاق‌ترند، در حالی که آنهایی که آدم صبح هستند، رفتار فراکنشی بیشتری دارند و در مقایسه با آدم‌های عصر خوش‌بین‌ترند.

 

کنشگر یعنی اینکه کسی در کار و زندگی، در مقابل وضعیت‌ها و مشکلات، بیشتر کنشگر باشد تا واکنش‌دهنده و بتواند با پیشبینی و طرح‌ریزی کارها، سررشته امور را در دست بگیرد.

 

خب! شما آدم صبح هستید یا عصر؟ زود و بی‌تأمل جواب ندهید، چون اگر بخواهید دقیق جواب بدهید باید به اینجا بروید و بر اساس نتایج این پرسشنامه، پاسخ من را بدهید!

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

1pezeshk.com

  • Like 22
لینک به دیدگاه
نفرت انگیز ترین چیز توی زندگی بیدار شدن صبح زوده !621221_LaieA_011.gif:ws27::sad0:
آخ گفتی‌...:sad0: بالشتو گاز میزنم صبحی‌ که مجبورم زود بیدار بشم!!:4564:
  • Like 4
لینک به دیدگاه

دوستان در مورد جغد گفتنبد نیست در موردش بدونیم:ws3:

جُغد (بوف، بوم) نام پرنده‌ای شکاری است که دارای قدرت شنوایی و بینایی بسیار بالاییست. جغد از راسته بوف‌سانان است، [۶] جغدها در همه قاره‌ها به استثناء جنوبگان مشاهده شده‌اند.

 

 

جغدی به نام اشوزوشت در اسطوره‌های ایرانی نقش زیادی در یاری نیروی خوبی دارد.[۷]

 

 

جغد در شکاف‌های تنه درختان و آشیانه‌های متروک زاغان لانه میگذارد. جغدها معمولاً شب‌رو و پگاه‌رو هستند یعنی هنگام پگاه و شفق از لانه بیرون آمده و شکار می‌کنند.[۸]

 

 

چشم‌های جغد بسیار حساس است و حتی در نور خیلی کم می‌تواند ببیند. بعضی از جغدها دارای چنان قدرت شنوایی هستند که می‌توانند یک طعمه را در تاریکی مطلق تشخیص دهند.کوچکترین جغد، جغد کوتوله آمریکای شمالی می‌باشد طول آن فقط ۱۵ سانتیمتر یعنی به بزرگی یک گنجشک است. تخم جغد همیشه به فاصله چند روز می‌شکند و نوزاد به دنیا می‌آید.[۹]

از ویکی پدیا

  • Like 5
لینک به دیدگاه

جغد همیشه لقبی بوده که بابام به من می داده

همین نیم ساعت پیش هم یادآوری کردicon_razz.gif

ولی خدایی من عاشق شبم!

خیلی ماهه!! ماهم داره تازه:ws3:

هرچند آدمای شب بیشتر به افسردگی گرایش پیدا می کنن

چون صبح تازگی و شادابی داره که...hanghead.gif

  • Like 8
لینک به دیدگاه

درسته که هیچی خواب صبح نمیشه ولی اگه از ساعت 9 صبح به بعد بیداری باشه مشکلی نیست:whistle:

 

منم به جغد بودن شهرت دارم:5c6ipag2mnshmsf5ju3

  • Like 2
لینک به دیدگاه

خیلی دوست دارم ادم صبح باشم.اما متاسفانه زندگیم از عصر شروع میشه.

 

روزایی که صبح بیدار میشه احساس شادابی بیشتری میکنم و حس میکنم فرصت روز طولانی تر هست و فرصت بیشتری برای انجام کار دارم

  • Like 3
لینک به دیدگاه

من که کلا در حال خیزم. شبخیز. سحر خیز. روز خیز. این وسط مسطا وقت کنم به صورت عمودی یا مورب میخوابم. در موارد نادری مشاهده شده که افقی هم شدم و خوابیدم.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
من که کلا در حال خیزم. شبخیز. سحر خیز. روز خیز. این وسط مسطا وقت کنم به صورت عمودی یا مورب میخوابم. در موارد نادری مشاهده شده که افقی هم شدم و خوابیدم.

 

آخی، چه سخته. :4564:

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...