alborzrad 2116 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 آبان، ۱۳۹۰ ممنون از همه دوستان که توی این تاپیک شرکت کردند(شکلک گل) اما سوالی دیگه با همه تفاسیر که دوستان گفتند که میتونه بخاطر «صدقه دادن» یا «دفع بلا از خود» و یا « کمک خرج برای کفن و دفن جسد» باشه، اما ایا از نظر شما این کار امری پسندیده هست!؟( با توجه به عدم علم به بی بضاعتی متوفی و اینکه ما از دیدگاه خودمان برای کس دیگه صدقه و دفع بلا برای خودمون بدیم !؟) ایا (عذر تقصیر) دوست دارید با خوودتون این معامله صورت بگیره !؟( جای پول انداز و زمین افتاده عوض بشه و کسانی بواسطه شما برای ثواب دنیا و آخرتشون و دفع بلا شما رو وسیله قرار بدن و حتی با احترام پولهاشونو واستون بذارند!>!؟!؟!؟!!!!!!!!!!!!!!) اگر حافظم بهم دروغ نگفته باشه و درست یاری کنه گمونم کلاس سوم ف چهارم دبستان بودم که این صحنه رو توی خیابون دیدم . که ذهنمو به خودش مشغول کرد. وسط چهارراه یه پارچه سفید انداخته بودند روی یه بنده خدایی که توی تصادف کشته شده بود. با تعجب همراه با ترس بهش نگاه میکردم . برام جالب بود که می دیدم مردمی که اونجا بودن دست تو جیبشون می کردند و از فاصله نسبتا زیاد پول خرداشونو به طرف جسد اون بنده خدا پرتاب میکردند! این گذشت و اما تصویر این صحنه توی ذهنم موند چند بار دیگم مشابه این تصویرو توی جامعه دیدم. همیشه واسم سوال بود که فلسفه این کار چیه !؟ چرا ملت این کارو انجام میدن و پولای خردشونو(درکل پول) واسه جسد کنار خیابون میندازن؟! ایا با اینکار به نوعی عنوان می کنند که دارن صدقه میدن(گویا صورت مسئله انجام این کار همین امر بایستی باشه) ایا راه بهتری برای صدقه دادن نیست!؟ به شخصه اگه به این نحو بمیرم حالم به هم میخوره از اون کسایی که دست توی جیبشون میکنند و به طرف من پول پرتاب می کنند!! یا اون راننده ای که سیگاره کناره لبشو یه پک میزنه و از تو دخل ماشینش یه پول سیاه! ورمیداره و از شیشه ماشین به طرف جسد پرتاب میکنه !(این صحنه رو دیدم که میگم) جسد حرمت نداره !؟ آیا این کار بنوعی بی حرمتی به یک شخصیت نیست!؟ جاهی دیگم این کار میشه !؟ در ادامه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام بیست دقیقهای بیشتر نگذشته بود که آمبولانس آمد. جمعیت خیابان را بند آورده بود و صدای بوق مکرر ماشینها میآمد. هر ماشینی هم که رد میشد، توقف کوتاهی میکرد و صحنه را سیر میکرد و احیانا پول خردی از شیشه ماشین پرت میکرد طرفم. اگر آمبولانس کمی دیرتر میآمد، جنازهام زیر پول خردهایی که مردم میریختند مدفون میشد. ما آخر مردیم و فلسفهی این پول ریختن روی جنازه را نفهمیدیم. هر ابولبشری که برای تماشایم آمده بود، چند تایی پول خرد و احیانا اگر داشت پنجاه تومانی یا صدتومانی پاره پرت میکرد روی بدنم. جالبتر از همه پیرمردی بود که هر چه جیبش را گشت پول ریز پیدا نکرد. اول دولا شد نهصدتومان از پولهای خرد را جمع کرد، بعد یک هزارتومانی را چهارتا کرد پرت کرد طرفم. افتاد کنار پایم. به جز چند نفری از جوانها که میخواستند دل و جرآتشان را به دور و بریهایشان نشان دهند و ماموران پاسگاه که مجبور بودند، کسی نزدیکم نمیشد. میترسیدند. انگار؛ من از دنیای دیگری بودم و تا نیم ساعت پیش یکی از خودشان نبودهام. "سر جمع ده هزار تومنی شده!" این جمله را سرباز وظیفهای که پولها را جمع کرد، به افسر مافوقش گفت. حالا معلوم نیست با این پولها چه کار میکنند؟! اگه تکراری بود عذر تقصیر 35 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 آبان، ۱۳۹۰ فلسفشو نمیدونم یا حتی ریششو اگر وارداتی بوده یا تولید داخل بوده اما تو روستاها ومناطق مختلف مراسمی رو دیدم که برام جالبه معمولا شب اول کسی که فوت میکنه میرن خونشون ومثلا تو کلیبر رسمه که میرن یه چایی میخورن ویه فاتحه میدن وهرکس به وسع خودش یه پولی تو سینی چایی میزاره(معمولا پول زیادی رو میزارن چون فکر میکنن باقی مونده ها به کمک نیاز دارن تا تو اون لحظات حداقل از نظر مالی احساس کمبود نکنن) اینجوریشو تو عروسی ها هم دیدم وبه نظرم ابرومندانه تر وبهتره پول خرد چرا میریزن وردارن برسوننش بیمارستان خب چه کاریه:icon_razz: 18 لینک به دیدگاه
vahid88 9651 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ منم چند بار دیدم ولی خودم این کار رو نکردم. دلیل اینکار رو هم به گفته بعضی ها تصدقی هست برای رفع بلا از خودشون و نیز کمکی برای مرده که اگه کسی رو نداشته باشه خرج کفن و دفنش کنند. ولی هرچه فکر کردم دلیل دومی رو نتونستم قبول کنم چون با اون پول خرد ها نمیشه کاری کرد. spow عزیز ما هم چنین رسوم خوبی رو که ذکر کردی داریم که به نظر من هم خیلی بهتر و آبرومندانه هستند. 12 لینک به دیدگاه
Fakur 9754 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ به اصطلاح خودشون کفاره میدن. حالا این کفاره چیه و چرا اونجا اینکارو میکنن منم نمیدونم. از ترس اینکارا ادم میترسه که گوشه خیابونم که شده کپّه مرگشو بذاره و بمیره. 7 لینک به دیدگاه
Aartemis 6639 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ بهتر نیست طرفو ببرن بیمارستان ؟:w58: چقدر مسخره ! برن ببین دلیل تصادف چی بوده ! یا چرا این طوری شده یا به خانواده کشته شده خبر بدن یا این جنازه را از روی زمین بردارن یا هزار و یک کار دیگه !!!!!!!!!!!:vahidrk: 9 لینک به دیدگاه
anvil 5769 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ فک نکنم فقط برای ادم باشه من یه بچه گربه دیده بودم که از رو دیوار افتاده بود له شده بود کنارش پول بود:JC_thinking: این ضربلمثلم هس که میگه برای دیدن یارو باید کفاره بدی.دیگه ربطش چیه ما هم نمیدونیم 5 لینک به دیدگاه
mIn 2294 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ من تا حالا اينجا نديده و نشنيده بودم ، جالب بود ،و فلسفش رو هم مي تونم به رفع بلا و صدقه و اينجو چيزا نسبت بدم 6 لینک به دیدگاه
نسترن 2411 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ واقعا این کارو می گنن؟ نمی دونستم 3 لینک به دیدگاه
alimec 23102 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ مطمئن هستین؟/ این یارو گدا نیست؟ و مردم دیدن خوابیده .... کمکش می کنن؟ 3 لینک به دیدگاه
goddess_s 16415 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ من تا حالا همچین موردی رو ندیدیم! ولی تنها چیزی که به ذهنم میرسه اینه که اگه آدم بی خانمان باشه احتمالا هزینه کفن و دفنش میشه دیگه ! :JC_thinking: 6 لینک به دیدگاه
Abolfazl_r 20780 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ من تا حالا همچین موردی رو ندیدیم!ولی تنها چیزی که به ذهنم میرسه اینه که اگه آدم بی خانمان باشه احتمالا هزینه کفن و دفنش میشه دیگه ! :JC_thinking: مطمئن هستین؟/ این یارو گدا نیست؟ و مردم دیدن خوابیده .... کمکش می کنن؟ واقعا این کارو می گنن؟ نمی دونستم منم ندیده بودم من تا حالا اينجا نديده و نشنيده بودم ، جالب بود ،و فلسفش رو هم مي تونم به رفع بلا و صدقه و اينجو چيزا نسبت بدم همه جا ایران اینکارو میکنن. ولی اصلش اینطوری نیست که پرت کنن. باید پول رو بزارن کنار جسدش. تا اگه کس و کاری نداشت یکی بیاد برداره و اون پولو صرف کفن و دفنش کنن. 12 لینک به دیدگاه
Aartemis 6639 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ همه جا ایران اینکارو میکنن. ولی اصلش اینطوری نیست که پرت کنن. باید پول رو بزارن کنار جسدش. تا اگه کس و کاری نداشت یکی بیاد برداره و اون پولو صرف کفن و دفنش کنن. این پول را یا راننده اورژانس بر میداره یا کسی که میخواد بهشو بشوره !!!!!!!!!:icon_razz: 4 لینک به دیدگاه
Saman_88 8062 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ منم از این کارا دیدم میکنن ولی فلسفه ش رو نفهمیدیم احتمالا پیش خودشون یه جور دفع بلا میدونن ! 5 لینک به دیدگاه
zahra22 19501 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 آبان، ۱۳۹۰ من شنیدم پول میندازن برا اینکه کمک خرج کفن و دفن طرف باشه ..! 4 لینک به دیدگاه
حانی 3371 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 آبان، ۱۳۹۰ من یه بار پرسیدم می گفتن برای اینه که اگه خدابیامرز کسی رو نداره جنازه اش رو زمین نمونه مثلا یه پولی جمع شه هزینه دفن و کفنش بشه قدیما بیشتر می صرفید الان با این پولا نمیشه ولی قبلتر میشد در حدی که یه کفن بگیرن و به غسال پولی بدن تا مرده رو بشوره 5 لینک به دیدگاه
Javid Maleki 11668 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 آبان، ۱۳۹۰ من تا بحال ندیدم شنیدن کی بود مانند دیدن؟! فلسفش چی هست حالا؟؟ نکنه دارن برای خرج کفن و دفنش پول میدن 4 لینک به دیدگاه
lorena 10304 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 آبان، ۱۳۹۰ منم حکمتشو نمیدونم گویا اسمش کفاره دادن هست... خب هرکس تصادف کرده کس و کار داره دیگه بالاخره پیدا میشن همه ی مخارج رو پرداخت میکنن من هنوز حکمت خیلی چیزا رو نمیدونم 3 لینک به دیدگاه
sam arch 55879 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 آبان، ۱۳۹۰ من هم دو برداشت شنیدم....که دوستان هم اشاره کردن.... یکی برای رفع بلا.....و دوم برای اینکه اگر بی بضاعته...خرج دفنش بشه..... ...البته نباید پرت کرد.....این دیگه نمی شه رفع بلا...این میشه فرار از بلا.....که فرارم نمی شه کرد.... به هر حال...اگه از نظر کمک به دفن یک میت بی خانمان نگاه کنیم....کار خوبیه....ولی با احترام.....نه با بی احترامی. 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده