sookut 13735 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۰ چرا میراث طبیعی ما ثبت نمی شود؟ آرش نورآقایی- عنوان این نوشتار کوتاه، یک سوال ساده است که ممکن است جوابی که شما به آن میدهید مثبت یا منفی باشد. اما جدای از جوابی که خوانندهی محترم به سوال بالا میدهد، نگارنده علاقمندم مواردی را در این زمینه بیان کنم. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اول از همه اینکه، تا این تاریخ (7/ 8/ 1390) هیچ میراث طبیعی از ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت نرسیده است و ظاهرا دغدغهی چندانی هم برای ثبت میراث طبیعی جهانی وجود ندارد. بنده تاکنون چندین مرتبه در سایتهای خبری و همچنین در مراسم و سخنرانیهایی که داشتهام به این موضوع (عدم ثبت میراث طبیعی در فهرست یونسکو) اشاره کردهام که ظاهرا مورد توجه چندانی واقع نشده است. به همین دلیل سوال بالا را از خودم پرسیدم، تا شاید جوابی برایش بیابم. برای یافتن پاسخ، به قول ریاضیدانان از "بُرهان خُلف" استفاده کردم. بنابراین با خودم گفتم 1- چه عواملی باعث میشود که ما میراث طبیعی جهانی نداشته باشیم؟ 2- آیا اصولا میراث طبیعی ما حالش خوب است؟ فکر میکنم که جواب این سوال شماره 2 را خیلیهایمان میدانیم. اما هنوز برای قضاوت زود است.اندیشیدم که بهتر است ببینم در کشورهایی که حال میراث طبیعیاشان خوب نیست، چه میگذرد. به سایت یونسکو رجوع کردم و فهرست "میراث طبیعی در خطر" کشورها را مورد بررسی قرار دادم و به نتایج جالبی رسیدم. فکر میکنید چه عواملی باعث میشود تا میراث طبیعی یک کشور در فهرست "در خطر" قرار گیرد؟ لطفا موارد زیر را بخوانید: شکار غیرمجاز / نمونه موردی: آفریقای مرکزی، کنگو، سنگال، هند -چرای بیرویه و غیرقانونی / نمونه موردی: آفریقای مرکزی - استخراج معادن / نمونه موردی: ساحل عاج، کنگو - به قتل رساندن جنگلبانان / نمونه موردی: کنگو - بریدن غیرقانونی درختان / نمونه موردی: کنگو -درگیری مسلحانه / نمونه موردی: کنگو - کاهش گونهها / نمونه موردی: اتیوپی، هند - توسعه شهری / نمونه موردی: پاکستان - عدم نگهداری / نمونه موردی: پاکستان - سدسازی / نمونه موردی: سنگال - تخریب زیرساختها / نمونه موردی: کنگو - سکونت انسانی / نمونه موردی: اتیوپی - فقدان مدیریت / نمونه موردی: ساحل عاج - ناآرامی سیاسی / نمونه موردی: ساحل عاج، کنگو، هند، نیجر کافی است فقط یک هفته به اخبار محیط زیست کشورمان توجه کنید تا تقریبا همهی موارد بالا را بشنوید یا بخوانید. بنده معتقدم که شکار غیرمجاز، استخراج معادن، به قتل رساندن محیطبانان، بریدن غیرقانونی درختان، کاهش گونهها، توسعه شهری، عدم نگهداری، سدسازی، تخریب، فقدان مدیریت در ایران و در رابطه با محیط زیست به بدترین شکل ممکن است که شاید بتوان آن را با "کنگو" مقایسه کرد. علاوه بر موارد بالا، دستاندازی برخی از ارگانها و سازمانهای دولتی و حتی خصوصی را میتوان به دلایل عدم ثبت میراث طبیعی در ایران اضافه کرد تا حداقل از این جهت، ما هم موردی را به فهرست یونسکو اضافه کرده باشیم. همچنان سوال عنوان این نوشتار را بیجواب میگذارم تا هرآنکه میخواهد بیشتر اندیشه کند. 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده