Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۰ در سال 1947 در فرانسه کتابی با عنوان پاریس و بیابان فرانسه به قلم شخصی به نام گراویه انتشار یافت که در پیدایش دیدگاه آمایش سرزمین بسیار مؤثر افتاد. گراویه در کتاب خود بخوبی تمرکز فعالیتها در پاریس و رها شدن بخش بزرگی از سرزمین فرانسه را نمایان میساخت. اندیشه های گراویه در دستگاه دولتی فرانسه بویژه نزد بالاترین مقامات وزارت بازسازی و شهرسازی وقت گوش شنوایی یافت و آمایش سرزمین شعار دولتی شد. *** مملکت ما هم دچار تمرکز شدید فعالیت ها و امکانات در تهران است. شما به عنوان یک شهرساز یا یک شهروند چه پیشنهاداتی برای کاهش تمرکزگرایی و مهاجرت پذیری شهر تهران دارید؟ یا اصلا تمرکز امکانات در شهر پدیده ی نامطلوبی است؟ یا مانند آنچیزی که در ژاپن شاهد هستیم و امکانات در توکیو متمرکز شده است، پدیده ای که خوب کار می کند؟ این جستار میکوشد تا نظرات همه دوستان را در خود ثبت کرده و از آن ها جهت بهره گیری فهم بیشتر مسئله در فرآیند مساله گشایی کمک گیرد. 11 لینک به دیدگاه
SH E I KH 18713 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۰ نخست شهری پدیده ای است که سالیان دور همونجور که گفتی بهش در نقاط مختلف دنیا پرداخته شده. به عقیده من گستردگی کشور خوبی یا بدی تمرکز امکانات و زیرساختها در یکی از شهرهای اون کشور رو میتونه مشخص کنه. هرچند عوامل دیگری هم میتونن دخیل باشن مثل دسترسی ، چگونگی انباشت امکانات و ... اما برای کشور خودمون نظر من اینه که این تمرکز با توجه به مجموع شرایطی که داریم مطلوب که نیست بلکه موجب زیان است. پیشنهاد من همونه که افراد مختلفی به اون اشاره داشتن. که طرح آمایش سرزمین هم که تهیه شد به این سو نظر داشت. استفاده مناسب از مناطق مختلف با توجه به استعدادهای آنها و ایجاد چند مرکز خدماتی در سطح کشور که دارای سلسله مراتب خاص خود هستند. اگه بخوام آسونش کنم میشه کشور رو معادل شهر گرفت. یک شهر مراکزی دارد با مقیاسهای شهری ، منطقه ای ، ناحیه ای و محله ای ... که هریک فعالیتهای خاص خود را دارا بوده و در مقیاس خود سرویس دهی میکنند. به نظر من ابتدا باید این تقسیم و پراکنش امکانات به صورت سلسله مراتبی صورت گیرد تا ناخودآگاه مردم ترغیب به مهاجرت گرددند و ادامه ماجرا ... 11 لینک به دیدگاه
Fo.Roo.GH 24356 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۰ به نظر من ایتدا باید این تقسیم و پراکنش امکانات به صورت سلسله مراتبی صورت گیرد تا ناخودآگاه مردم ترغیب به مهاجرت گرددند و ادامه ماجرا .. ببخشید با این طرح چجوری مردم به مهاجرت ترغیب میشن؟؟ یعنی این طرح به طور یکسان تو همه شهرهای کشور انجام بشه؟؟ 6 لینک به دیدگاه
SH E I KH 18713 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۰ ببخشید با این طرح چجوری مردم به مهاجرت ترغیب میشن؟؟ یعنی این طرح به طور یکسان تو همه شهرهای کشور انجام بشه؟؟ ببین فروغ جان فرض کن : مشهد تبریز اصفهان شیراز کرمان کرمانشاه بندرعباس امکانات تهران رو داشتن و البته هرکدوم باتوجه به استعداد منطقه شون توی یک یا چند مورد برتر بودند و تعدادی شهر دیگه با پراکنش مناسب در مرتبه های پایینتری بودند و به همین ترتیب (همون جور که از مراکز شهری مثال زدم. توی تهران چنتا مرکز داریم در حد مراکز شهری مثل بازار مثل عباس آباد و ... که هریک با توجه به شرایطشون توی چیز خاصی برتری نسبی دارند ... بعد توی هر منطقه تقریبا یه مرکز منطقه ای داریم ... توی هر ناحیه و محله هم همینطور-هرچند چیزی که گفتم توی تهران کامل نیست اما حدودا هست- حالا تهران و کشور ببین و مناطق رو استان و ناحیه رو شهرستان و شهر رو محله ...) خب چجوری جمعیت در تهران پراکنده شده(البته باتوجه به شرایط فرهنگی و مالیشون) همینجورم توی کشور پراکنده میشه نه مثل یه دورانی هرکسی خواست بره کارگری بیاد تهران البته بگم اینکه فکر کنیم مثلا فلان شهر شدشهر پولدارا غلطه هاااااااااا نه غلط نیست اما اینکه شده شهر پولدارا به علت تجملاتی است که لازمه اون قشر بوده و براشون فراهم شده نه اینکه امکانات خاصی رو اون شهر دارا بوده. 9 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مهر، ۱۳۹۰ شما به عنوان یک شهرساز یا یک شهروند اصلا تمرکز امکانات در شهر پدیده ی نامطلوبی است؟ من از نظر شهروند تو وضعیت های مختلف نظرمو میگم _ من اهل یه شهر کوچیکم و خیلی برام هیجان انگیزه که برای یه کارایی(بهانه ) برم شهرای بزرگ اطراف رو ببینم .یه سیاحتی هم هست منتها اگه این اتفاق تو یه بازه های زمانی با فاصله رخ بده . _ من شهروند یه شهر کوچیکم، اینکه تویه مدت کم برای رسیدن به یه امکاناتی دائما مجبور باشم برم به یه شهر دیگه برام پرهزینه، خسته کننده ست. _من ممکنه برای رسیدن به امکانات لازم باشه برم یه شهر خیلی دور!!! این وحشتناکه البته ممکنه هیجانشم بیشتر باشه من ساکن یه شهر یا محله ام که امکانات خاصی رو در سطح کشور ارائه میکنه و شلوغی و ازدحام دائمی تو محل زندگیم دیوانه کننده اس برام!!!!ناامنی به خاطر تردد ادمای ناشناس از نقاط مختلف کشور !! من ساکن شهری ام که تمام امکانات کشور توش جمعه و این مسئله یه مزیت بزرگ برای منه !! از دید شهروند نمیتونم به نتیجه برسم که بلاخره تمرکز خوب هست یا نه !!! 7 لینک به دیدگاه
SH E I KH 18713 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مهر، ۱۳۹۰ از دید شهروند نمیتونم به نتیجه برسم که بلاخره تمرکز خوب هست یا نه !!! مینایی پیشنهاد میکنم یکم به اون جریان سلسله مراتبی که گفتم دقت کن ... البته با توجهبه وسعت و شرایط کشور خودمون. فکرکنم خیلی کمک کنه دقیقتر فکر کنی. 6 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مهر، ۱۳۹۰ مینایی پیشنهاد میکنم یکم به اون جریان سلسله مراتبی که گفتم دقت کن ... البته با توجهبه وسعت و شرایط کشور خودمون.فکرکنم خیلی کمک کنه دقیقتر فکر کنی. بهش فکر کردم...خواستم یهو به نتیجه نرسم 4 لینک به دیدگاه
s.ramandi 71 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مهر، ۱۳۹۰ به نظر من مسئله دار بودن تمرکز گرایی و جمع شدن همه ی امکانات در تهران، توی کشور ما به یه امر مسلم تبدیل شده. حالا باید فکر کرد که چه راهکارهایی میتونه این معضل رو برطرف کنه؟ شاید بشه از طریق ایجاد فرصت های شغلی مناسب از راه انتقال یک سری از صنایع به شهرهای دیگه مردم رو به سمت اون شهرها سوق داد یا لااقل ساکنان شهرهای مذکور و نواحی اطرافشون رو در همون جا نگه داشت و از مهاجرتشون به تهران جلوگیری کرد. البته لازمه که در کنار فرصت های شغلی امکانات و زیرساخت های زندگی تا حد معقولی در اون شهرها فراهم بشه و همین طور نیازه که تا حدودی فرهنگ سازی هم صورت بگیره چون متاسفانه در کشور ما خیلی ها به خاطر مثلا کلاس گذاشتن حاضرن به تهران بیان، حتی اگه به سختی در این شهر غول آسا زندگی کنن 6 لینک به دیدگاه
H O P E 34652 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 مهر، ۱۳۹۰ کاملا با نظر شیخ موافقم ، من به ژاپن کار ندارم که شهری داره مثل توکیو و تمرکز شدید امکانات توی پایتختش مشکلی به وجود نیاورده ، من به ایران نگاه می کنم که نه از لحاظ وسعت شبیه ژاپنه نه جمعیت ، نه امکانات و نه خیلی چیزای دیگه . نمی خوام بگم ژاپن بهتره یا ایران ، نه ، منظورم اصلا این نیست ، میخوام بگم نمیشه نظر کلی داد که تمرکز امکانات توی یه شهر خوبه یا بد ، اینو شرایط اون کشور ، امکاناتش ، وسعتش ، وضعیت دسترسی ش ، جمعیتش و خیلی چیزای دیگه تعیین می کنه . حالا اگه بخوایم همه ی این چیزا رو تو کشور خودمون در نظر بگیریم ، با صراحت می تونم بگم نتیجه ی خوبی نداشته ! اینکه یه نفر بخاطر یه سری کارای اداری از بندر عباس بلند بشه بیاد تهران ( تازه کلی هم سر این کاغذ بازی های مسخره ی اداری سر کارش بذارن ) ، چیش خوبه ؟! خب این آدم اگه 5 بار دیگه هم مجبور باشه اینطوری بیاد تهران به سرش میزنه بیاد تهران زندگی کنه که حداقل از دست این رفت و آمد لعنتی هم راحت بشه دیگه ! اصلا خود من ، خونم کرجه ، دانشگام کرجه ، اما واسه یه پروژه که مجبور میشم هر هفته برم فلان سازمان تو تهران واسه یه سری کارای اداری و گرفتن یه سری اطلاعات ساده ، جونم در میاد ، آخر هفته میرم خونه عمم میمونم تهران !:icon_pf (34): . هر شهری توی هر کشوری با توجه به منابعی که داره ( حالا از منابع انسانی گرفته تا معادنش و ... ) ، اقلیمش ، موقعیت جغرافیایی ش ، موقعیت قرارگیریش از نظر مرزی و ... یه سری پتانسیل هایی داره ، یعنی هیچ شهری نیس که حداقل یه ویژگی خاص نسبت به بقیه شهرا نداشته باشه ، پس چرا ما نباید از این پتانسیل ها به طور مناسب استفاده کنیم ؟! آمایش سرزمین هم همینو میگه دیگه ، میگه به هر شهری با توجه به شرایطش برسیم ، حالا اینکه ما بیایم یه شهر بسازیم مثل تهران که از همه نظر مهم ترین قطب کشور باشه دیگه چه صیغه ایه؟!!! خب رسما داریم غیر مستقیم به ملت میگیم بیاین تهران دیگه ! تازه مردم خود این جور شهرا ( مثل تهران ) هم دارن عذاب میکش از این همه شلوغی ! 6 لینک به دیدگاه
farzaneh.y 2170 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 آبان، ۱۳۹۰ اگه بخوام تشبیه کنم باید گفت تهران یه کیک خیلی بزرگ داره و تا وقتی این کیک خیلی بزرگ به طور کامل فقط توی تهران هست وضعیت بدتر میشه و روز به روز داره جذب جمعیت میکنه و وقتی مشکل برطرف میشه که تیکه هایی از این شیرینی تو کل کشور حالا باتوجه به موقعیت ها و پتانسیل هاشون پخش بشه و اینکه هیچوقت سر ریز جمعیتی تهران با راه حل هایی مثل شهرای جدید اطرافش که فقط نقش خوابگاهی دارند و باعث ترافیک شدید و... میشند قابل حل نیست... 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده