Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 22 مهر، ۱۳۹۰ کلا شهرساز چقدر توی کاهش جرائم محیطی نقش داره ؟ اصلا شهرساز میتونه همچین کاری کنه؟ از چه ابزاری برای اینکار استفاده میکنه؟ 23 لینک به دیدگاه
saminta 347 اشتراک گذاری ارسال شده در 22 مهر، ۱۳۹۰ سلام به نظر من فقط شهرساز نیست که نقش موثری در کاهش جرائم محیطی داره بلکه شهر ساز میتونه در کنار عوامل دیگر یک نقش مکمل و البته کلیدی رو بازی کنه،یک شهرساز می تونه با طراحی درست و عدم طراحی گوشه های پنهان و جرم خیز،نوررپردازی مناسب همه مکان ها،اختلاط کاربری های فعال 24 ساعته در کنار کاربری هایی نظیر اداری که ساعت های طولانی در شب تعطیل هستند و به کارگیری آن ها در جذب مردم تا حدودو قابل قبولی امنیت و به دنبال اون کاهش جرائم محیطی رو کاهش بده،همچنین با افزایش دادن مشارکت مردم و حس تعلق آن ها به محله هایشان تا حدودی توی این امر موثر واقع میشه. امیدوارم تونسته باشم خوب جواب بدم 15 لینک به دیدگاه
SH E I KH 18713 اشتراک گذاری ارسال شده در 22 مهر، ۱۳۹۰ بسیار بحث خوبیه بله که میتونه فقط به یک مورد اشاره کنم تا در ادامه بحث موارد دیگه روشن بشه. ببینین فضاهای ناامن دقیقا فضاهایی هستند که شهرسازان میتونن کنترلشون کنند و از وجودشون جلوگیری کنند. عدم وجود این گونه فضاها بخصوص در محلات خاصی تاثیر بسیاری در کاهش تخلفاتو آسیبهای اجتماعی خواهد شد. لازم به ذکر است که این فضاهایناامن که ذکر شد نسبی هستند و با توجه به شرایط بافتهای مختلف و فرهنگها و شرایط اجتماعی مختلف متفاوت هستند. به عنوان مثال ممکن است در بخشی از شهر حتی فضای سبز فشرده نیز موجب ایجاد فضای ناامن گردد. 16 لینک به دیدگاه
ho0da 2321 اشتراک گذاری ارسال شده در 23 مهر، ۱۳۹۰ این قشنگ ترین و جذاب ترین بخش شهرسازیه....چیزی که منو همیشه دنبال خودش کشیده و ازش سیرایی ندارم... :lol: به نظر من: یه شهرساز یا بهتر بگم یه طرح شهری( توی مقیاس های مختلف: شهر، محله و ...) توی این زمینه می تونه خیلی کار ساز باشه، خیلی از اتفاقات نا خوشایند، بحث و جدل های شهری، آلودگی های رفتاری که همه روزه توی کوچه و پس کوجه های شهرمون شاهدش هستیم از نظر روانشناسی ریشه یابی شدن و همگی ناشی از خستگی، بی حوصلگی، نبود فضا ها و فعالیت هایی برای خالی کردن انرژی و هیجانات روزمره و ...هستن...به نظر من یک کار شهرسازی هنرمندانه به راحتی می تونه درصد زیادی از این تنش ها رو از بین ببره یا حداقل کنترل کنه...ایجاد فضاها و امکاناتی برای کاهش استرس، هیجانات تنش زا، و افزایش روحیه مثبت و آرامش شهروندان از اقدامات مثبت توی این زمینه هستن بهترین ابزار به عقیده من بررسی رفتار شهری روزمره مردم و دنبال کردن علایق اونهاست....یه شهرساز توی این زمینه بیشتر از همه باید با کارشناسان و متخصصین علوم رفتاری و روانشناسی در ارتباط باشه...درگیر کردن مردم با مسائل و اتفاقات شهری که ازشون لذت می برن، طراحی و برنامه ریزی متخصصانه و در عین حال هنرمندانه برای کاهش و حتی از بین بردن آلودگی های بصری، صوتی و رفتاری توی این زمینه بهترین ابزار کاری به حساب میان...از بین بردن و تعدیل بافت ها و ساختار های خشن شهری که از جمله عوامل تنش زا هستن، درمان فضاها یا خرده فضاهایی که افراد رو تشویق به بروز رفتارهای نامناسب شهری می کنن مثل خیلی از فضاهای گوشه دار که زمینه رو برای بروز جرائم شهری آماده می کنن و خیلی چیزای دیگه که می شه پیرامون این موضوع بهشون اشاره کرد راهکار های مناسبی هستن... خلاصه کلام اینکه به نظر من بله یک شهرساز که نه!!! یک کار شهری موفق می تونه یکی از بهترین ابزارها برای کاهش جرایم و تنش های شهری باشه... 15 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 اشتراک گذاری ارسال شده در 23 مهر، ۱۳۹۰ کلا شهرساز چقدر توی کاهش جرائم محیطی نقش داره ؟میتونه خیلی نقش داشته باشه، اصلا شهرساز میتونه همچین کاری کنه؟ آره میتونه از چه ابزاری برای اینکار استفاده میکنه؟ از ابزار کالبدی و فیزیکی طراحان و برنامه ریزان با طرحهاشون میتونن بر این مقوله تاثیر بزارن، مکان یابی کاربری ها و بسیاری جزئیات فیزیکی فضا میتونه در امکان انجام یه فعالیت و رفتار تاثیر بزاره. اینجا اول باید تعریف چند کلمه رو مشخص کرد، جرم به چی گفته میشه؟ جرم محیطی به چی میگن؟ به نظرم میشد به جای جرم، از واژه ی رفتارهای ناسالم استفاده کرد. 12 لینک به دیدگاه
alireza_shahrsaz20 1084 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ با عرض سلام یکی از استادامون همیشه می گفت ما شهرسازا مصلحان اجتماعی نیستسم ، ولی به نظر من اینطوری نیست . دوستان به نکته های خوبی اشاره کردن ، یه شهرساز میتونه تو شهر چشمان اجنماعی کار بزاره ، یعنی افزایش نظاره بر محیط که موجب کاهش جرائم میشه . طراحان شهری هم با دقت در جزئیات طراحی شهری مث کنج ها و سایر مواردی که دوستان اشاره کردن موجب کاهش جرم در جامعه بشن . اما به نظر من همیشه طرح های شهرسازان مؤثر نیست . ملاتی در بعضی از شهر ها وجود دارند که پایه و اساس شکل گیریشان جرم است . چه بسا همان چشمان اجتماعی و فضا های جمعی طراحی شده محل گرد آوری مجرمان باشد . یه نکته هست که ذکر اون رو خالی از لطف نمیبینم . همیشه پارک کردن محلات جرم خیز شهر تنها راه معالجه نیست . می تونم بعضی از محلات جرم خیز رو به غده سرطانی تشبیه کنم که مداخله در اون به غیر از پخش شدن غده ها در محلات سالم نتیجه دیگه ای نداره . امید جان به نظرت میشه با باز طراحی محلاتی چون عباس آباد و فرجه شهر خودمون جرائم را کاهش داد ؟ دوستان تهرانی میتونن یه طرح بدن که محله عودلاجان از جرائم پاک بشه؟ 10 لینک به دیدگاه
hamid_hisystem 6612 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 مهر، ۱۳۹۰ امیدوارم بتونم خوب توضیح بدم یه مکتب وجود داره به عنوان رفتار فضایی که روی رفتار انسان ها در برخورد با محیط بحث میکنه که کاملا می تونه به بحثمون کمک کنه ببینین انسان ها به طور معمول در ارتباط با شرایط محیطی رفتار های مختلفی انجام میده که ما می تونیم با بوجود اوردن شرایط محیطی رفتارهای انسان ها رو به سمت درست سوق بدیم شهرسازها می تونن از دو طریق به کاهشی جرم کمک کنن 1) طراحی شهری : می تونیم با طراحی درست و حساب شده شرایط رو برای عدم بروز اینطور مسائل فراهم کنیم ببینید چند تا مثال می یارم که بهتر بتونیم بحث رو متوجه بشیم مثلا وقتی توی طراحی یک پارک یا هر فضای عمومی از این قبیل جنس کف پوش رو آسفالت در نظر بگیریم خود به خود پای وسیله نقلیه رو به این محیط باز کردیم و یا اگر یک نور یک مکان رو کمتر از نیاز در نظر بگیریم ویا فضای سبزش رو درهم و مغشوش در نظر بگیریم خود به خود این مکان رو برای پاتوق افراد خلاف مهیا کردیم و از این دست مسائل که باید در نظر بگیریم 2) برنامه ریزی شهری : می تونیم با برنامه ریزی و ساماندهی شرایط رو به سمت مسائل سوق بدیم ، توی بحث برنامه ریزی هم بحث پیشگیری وجود داره هم بحث درمان ( هرچند بحث درمان در طراحی هم وجود داره به اندازه برنامه ریزی بارز نیست ) به عنوان مثال می تونیم با برنامه ریزی مناسب ورزشی گرایش به جرائم رو کمتر کنیم و یا با ساماندهی مناطق جرم خیز به کاهش این مسئله کمک کنیم و یا می تونیم با اعمال سیاست های تشویقی و تنبیهی رائم رو به حداقل برسونیم در مجموع می تونیم با طراحی و برنامه ریزی درست به کاهش این مسله کمک کنیم 10 لینک به دیدگاه
s.ramandi 71 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 مهر، ۱۳۹۰ به نظر من این بحث خیلی اهمیت داره و کلا شاید بشه گفت یکی از اهداف شهرسازی محسوب میشه. اگه هدف اصلی شهرسازی رو ارتقای محیط زیست انسانی در نظر بگیریم، بدیهیه که یکی از فاکتورهای دستیابی به این هدف جلوگیری از بروز معضلات اجتماعی از جمله ارتکاب جرائم محیطی هست. در مورد ابزارهاش هم دوستان به خوبی اظهار نظر کردن و من هم خیلی استفاده کردم، مخصوصا نظرات ho0da خیلی جالب بودن و به نظر من هم یکی از مهم ترین ابزاری که کمتر به اون توجه نشده ، از بین بردن عوامل تنش زای موجود در شهرهاست که ho0da به اون اشاره کرد. 9 لینک به دیدگاه
shahrsazbanoo 49 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۰ من با نظر alireza-shahrsaz20موافقم .چرا ما همش فکر میکنیم برای اینکه اوضاع بهتر بشه حتما باید شرایط و عوض کنیم؟درسته که یه طراح و برنامه ریز شهری با عملکرد خودش روی شهر تاثیر زیادی میگذاره تاثیری که خیلی از عوامل و تحت شعاع خودش قرار میده اما یه جاهایی مثل غده سرطانی میمونن بهتره که دستکاری نشن تا پخش نشنو کل بدن و درگیر نکنن.نمیگم اصلا کاری به کارشون نداشته باشیم بلکه باید تحت کنترل باشن . هدی عزیزم درست میگن که شهرساز بیشتر از همه باید به اصول جامعه شناسی آشنا باشه ما قبل اینکه بخواهیم توی یه فضا دست ببریم باید به مطالعه فرهنگی،اجتماعی و جامعه شناسی اون فضا بپردازیم و ببینیم که دخالت ما تو اون فضا اوضاع رو بهتر میکنه یا بدتر. 7 لینک به دیدگاه
Angel-Angel 538 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 آبان، ۱۳۹۰ با سلام به همه دوستان. فقط یادمون باشه که ما فقط میتونیم طرح بدیم و رو کاغذ میتونیم همه کارایی که توضیح دادید و تقریبا با همش موافقم رو انجام بدیم. تا یار چه خواهد و کی اجرا شود و چگونه اجرا شود؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( البته تو ایران) 4 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 18 آبان، ۱۳۹۰ این مورد در طراحی شهری در دو زمینه طراحی فضاهای قابل دفاع Definisible spaces و تئوری کاهش جرائم محیطی از طریق طراحی CPETD قابل پیگیری است. 4 لینک به دیدگاه
ho0da 2321 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۹۰ این مورد در طراحی شهری در دو زمینه طراحی فضاهای قابل دفاع definisible spaces و تئوری کاهش جرائم محیطی از طریق طراحی cpetd قابل پیگیری است. محمد میشه یه کمی درباره cpetd بدی؟؟ 3 لینک به دیدگاه
hamid_hisystem 6612 اشتراک گذاری ارسال شده در 21 آبان، ۱۳۹۰ محمد میشه یه کمی درباره cpetd بدی؟؟ سلام خانوم شيعه نه ببخشيد هدا خانوم :biggrin: يه نگاهي به اين مقاله بنداز مي تونه كمكت كنه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده