رفتن به مطلب

چرا مذهبی‌ها شادتر و موفق‌ترند؟

ارسال های توصیه شده

امید داشتن و باور داشتن به بهبود اوضاع به نحوی که کمک به ارتقاء شرایط در زندگی شخصی بکنه از نظر بنده یک عامل بسیار مثبته. و انسان ها در زندگیشون به باورها زنده هستند. یکی به خدا باور داره، و یکی هم به خودش و یکی هم به یوفوها!!.

نکته جالبش اینجاس که دانشمندان همیشه بیکار آمریکا :texc5lhcbtrocnmvtp8 رفتن روی آی کیو ملت مذهبی و غیرمذهبی هم تحقیق کردند:

مطالعات نشان می دهد: بی خدایان باهوش تر از دین داران ارزشی هستند

تحقیقات گسترده‌ای رابطه‌ی دین با هوش، میزان تحصیلات و ... را بررسی کرده‌اند. در این نوشتار نگاهی به برخی از این تحقیقات و پژوهش‌ها می‌اندازیم.

تعاریف گوناگونی برای هوش ارائه شده است اما معیاری که مورد تایید اکثر دانشمندان و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی می‌باشد معیار IQ است. تعصب دینی (Religiosity) یک اصطلاح جامعه‌شناسانه می‌باشد که مربوط می‌گردد به میزان اعتقادات دینی افراد و پایبندی افراد به رفتارهای دینی. در چنین پژوهش‌هایی این اصلاح را به عنوان معیاری برای مقایسه قرار می‌دهند. برای مطالعه دقیق‌تر دراین باره می‌توانید

مطالعاتی که نسبت بهره هوشی و تعصب دینی را مقایسه کرده‌اند

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
Helmuth Nyborg بر روی جامعه آماری سفیدپوستان بزرگسال آمریکایی که در نشریه Intelligence به چاپ رسیده است، نشان داده است که IQ بی‌خدایان (Atheists) 1.95 درجه بالاتر از خداشکاکان (Agnostics) و 3.82 درجه بالاتر از معتقدان روشنفکر (Liberal persuasions) و 5.89 درجه بالاتر از معقدان خشک مذهب (Dogmatic persuasion) می‌باشد. (
) در
دیگر که مقایسه‌ای بین 137 کشور جهان بوده است بی‌خدایان 6 درجه g-IQ بالاتری نسبت به معتقدان دینی داشته‌‌اند. این مقاله عدد 0.6 را به عنوان رابطه بین نرخ بی‌خدایی و درجه هوشی عنوان کرده است. یعنی هرچه به سمت بی‌خدایی پیش می‌رویم بهره هوشی افراد بالاتر می‌گردد.

[TABLE=class: tr-caption-container, align: center]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: tr-caption]The relationship between countries' belief in a god and average Intelligence Quotient, measured by Lynn, Harvey & Nyborg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Regan Clark (2004) نیز این رابطه معکوس را تایید می‌کند.
سایت MailOnline نیز بر اساس پژوهش‌های انجام شده این رابطه عکس را عنوان کرده است. در
با بررسی 16 پژوهش از سال 1927 تا 1980 که در آنها رابطه بین اعتقادات دینی و هوش بررسی شده بود مشاهده شده است که در 13 پژوهش گفته شده است رابطه عکس دارند و 3 پژوهش دیگر عنوان کرده‌اند که رابطه‌ی خاصی ندارند. نتایج حاصل از این پژوهش‌ها به همراه دیگر پژوهش‌هایی در این زمینه را می‌توانید در
مشاهده فرمایید.

با بررسی گروهی از نوابغ با IQ بیشتر از 140 به نتایج زیر دست پیدا کرده است:

- 10 درصد مردان و 18 درصد زنان اعتقادات دینی شدید داشتند.

- 62 درصد مردان و 57 درصد زنان تمایلات دینی کمی داشتند.

- 28 درصد مردان و 23 درصد زنان عنوان کرده‌اند اهمیتی ندارد.

حالا این درسته یا نه یه آدم مذهبی بیاد با یه بیخدا آزمون هوش برگزار کنیم بببینیم کی میبره. :texc5lhcbtrocnmvtp8

من که ربط بی خدایی رو باهوش بیشتر نفهمیدم:JC_thinking:

حالا اگه یه فرد مذهبی برعکسش رو ثابت کرده بود احتمالا میشد خرافه پرست و امل :icon_razz:

اول باید دید منظوراز مذهبی بودن کیه و همچنین شاد بودن چیه بعد گفت که کی شادتره یا نیست

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 66
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

منم موافقم ادمایی که به یه چیزی علی الخصوص مذهب معتقدند استرس معمول کمتری دارند ودرظاهر قضایا شادتر به نظر میرسند هرچند وقتی با ادمایی عمیق روبرو میشی نوعی یاس فلسفی حاکم بر افکار واندیشه های اونا هم قابل مشاهده هست

درکل باورمند بودن خیلی بهتر از بی باور وبی هدف بودنه

چیزی هست که هم قابل اثبات هست هم قابل درک

• Like 8
لینک به دیدگاه
من که ربط بی خدایی رو باهوش بیشتر نفهمیدم:JC_thinking:

حالا اگه یه فرد مذهبی برعکسش رو ثابت کرده بود احتمالا میشد خرافه پرست و امل :icon_razz:

اول باید دید منظوراز مذهبی بودن کیه و همچنین شاد بودن چیه بعد گفت که کی شادتره یا نیست

جواد خان هدف تخریب مذهبی یا غیرمذهبی ها نیست.

هدف نسبی دیدنه. اینکه گاهی باید بی تعصب دید...

یه سری تحقیقات نشون میده مذهبی ها آدم های شادتری هستند

یه سری تحقیقات نشون میده بیخداها آیکیو بیشتری دارند.

ما باید یاد بگیریم به قضایا ابتدا valuefree نگاه کنیم. بعد با عینک ارزشی مشترک میون یه اجتماع محلی اصطلاحا Community قضاوت کنیم.

ذهن با تعصب جایی برای پذیرش تفکرات دیگه باقی نمیذاره. و همین قرآن مسلمانان میگه "همه اقوال را بشنوید و از میان آنها بهترینشان را انتخاب کنید."

حالا شما اگر در مورد من فکر میکنی که مذهبی ها رو خرافه پرست میدونم، دیگه گناهش توی سیستم ارزشی ات با خودت. :heartshape2:

• Like 11
لینک به دیدگاه

e

مگه اروپایی ها و آمریگای ها مذهبین؟!!

حیف این محقق مشخص نکرده که چطور مذهبین یعنی آیا با گریه و زاری و ریش پشم مذهبی بودنشون رو نشون میدن .................ویا در اعمالشون صادقن؟!

فک کنم منظورش به صادق بودنه در اعمال بوده....

البته مذهبی های ما هم خیلی صادقن!!!البته فقط شب ها

• Like 6
لینک به دیدگاه

یک نکته بسیار مهم که هیچ یک از دوستان توجهی بهش نکردن اینه که نتیجه تحقیقات و آمار ارائه شده در خصوص مردمی که زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره آنها با ملت ما 180 درجه اختلاف داره چیزی رو برای ما مشخص نمیکنه.

به نظر من پفک نمکی و یارانه نقدی نقش بیشتری در شادی و رضایت ملت ما داره تا مذهب.

ملت اول باید سیر باشن و پوشش داشته باشن تا بشه درجه شادی و رضایت از زندگی رو براشون معین کرد.

در خصوص اون ویدئو هم که لینک دادید باید بگم خیلی عوام فریبانه بود. من با انحراف اون آقا کاری ندارم ولی این چطور مدرکی به حساب میاد که بری بین طرفداران و کسانی که به استقبال اون شخص رفتن راجع به انحرافش سوال کنی؟

من نوعی اگه معتقد به انحراف این آقا باشم میرم به استقبالش؟

• Like 14
لینک به دیدگاه

یه کتابی دیده بودم که اسمش رو دقیقا یادم نمیاد ولی یه بخشی از اون کتاب که توجهم رو جلب کرد ، بخشی بود با عنوان : healing thoughts and healing prayer

کل محتوای این بخش ؛ نتایج آزمایشات شخصی به اسم Richard Davidson بود که در رشته ی neuroscience فعالیت میکرد و در مورد اثرات تمرکز و عبادت روی مغز اشخاص تحقیق میکرد.

نتایج کلی آزمایشاتی که انجام داد این بود که اشخاصی که روی چیزی تمرکز و عبادت میکنن و به اصطلاح meditation انجام میدن ، بخش هایی از مغز اونا فعالیت و سیگنال بیشتری میفرسته و در شخص ایجاد آرامش میکنه و استرسش رو از بین میبره و همین کاهش استرس ناشی از این کار ، ایجاد نوعی شادی و آرووم بودن میکنه.

در واقع کاهش استرس و آرووم شدن بعد از انجام عبادت ها ، پدیده ای نیست که مختص مذهب باشه.

هرکسی به هر چیزی که اعتقاد محکم داشته باشه ، فکر کنه و راز و نیاز کنه ، به نوعی آرووم میشه.

حالا ممکنه شخصی با دعا خوندن آرووم بشه ، شخصی با نماز خوندن ، شخصی با گوش دادن به حرف های امید بخش و . . . . ربط خاصی به مذهبی بودن نداره.

مثلا توو همین آزمایشات ، ریچارد داویدسون روی راهبه های بودایی آزمایش انجام داد و متوجه شد با زمزمه کردن یه سری جملات و لغات - که به اونا اطمینان کامل داشتن - به بالاترین حالت تمرکز و meditation میرسن و استرس اونا کاهش پیدا میکنه.

• Like 12
لینک به دیدگاه
جواد خان هدف تخریب مذهبی یا غیرمذهبی ها نیست.

هدف نسبی دیدنه. اینکه گاهی باید بی تعصب دید...

یه سری تحقیقات نشون میده مذهبی ها آدم های شادتری هستند

یه سری تحقیقات نشون میده بیخداها آیکیو بیشتری دارند.

ما باید یاد بگیریم به قضایا ابتدا valuefree نگاه کنیم. بعد با عینک ارزشی مشترک میون یه اجتماع محلی اصطلاحا Community قضاوت کنیم.

ذهن با تعصب جایی برای پذیرش تفکرات دیگه باقی نمیذاره. و همین قرآن مسلمانان میگه "همه اقوال را بشنوید و از میان آنها بهترینشان را انتخاب کنید."

حالا شما اگر در مورد من فکر میکنی که مذهبی ها رو خرافه پرست میدونم، دیگه گناهش توی سیستم ارزشی ات با خودت. :heartshape2:

خب بازم ربط بیخدایی با باهوش بودن رو نفهمیدم!!!

یعنی هرکه بیخداست بیخود و بیجهت آیکیوش میره بالا:ws38:

البته شادبودن فرق داره چون یه احساسه بعضیاش موقتیه بعضیاش دائم

شاید یکی از دلایلی که مذهبیها(از نوع واقعی)شاد هستند اینه که فقط این دنیارو نمیبینند بلکه این دنیارو در مسیر آخرت میبین

موفقیت هم غالبا به پشت کار طرف بستگی داره و اینکه هدفی واقعی داشته باشه1.gif

• Like 2
لینک به دیدگاه
خب بازم ربط بیخدایی با باهوش بودن رو نفهمیدم!!!

یعنی هرکه بیخداست بیخود و بیجهت آیکیوش میره بالا:ws38:

البته شادبودن فرق داره چون یه احساسه بعضیاش موقتیه بعضیاش دائم

شاید یکی از دلایلی که مذهبیها(از نوع واقعی)شاد هستند اینه که فقط این دنیارو نمیبینند بلکه این دنیارو در مسیر آخرت میبین

موفقیت هم غالبا به پشت کار طرف بستگی داره و اینکه هدفی واقعی داشته باشه1.gif

شاید بیخداها هم به دلیل اینکه برای توجیه پدیده های اطرافشون سعی میکنن به پدیده های مادی رجوع کنند، ذهن فعال تری دارند.

ضمن اینکه روش تحقیق این آزمایشات به صورت نمونه گیری و میدانیه و توجیهش با دلائل استنتاجی سخته.

• Like 6
لینک به دیدگاه
e

مگه اروپایی ها و آمریگای ها مذهبین؟!!

حیف این محقق مشخص نکرده که چطور مذهبین یعنی آیا با گریه و زاری و ریش پشم مذهبی بودنشون رو نشون میدن .................ویا در اعمالشون صادقن؟!

فک کنم منظورش به صادق بودنه در اعمال بوده....

البته مذهبی های ما هم خیلی صادقن!!!البته فقط شب ها

وقتی یه اروپایی بخواد اماری در این مورد بگیره بهترین کاری که میتونه بکنه اینه که یکی دو یکشنبه کلیسا بره و امارش رو بگیره . همین . اصلا هم لازم نیست از چیزی سوال کنه. ادمی که اونجا باشه مذهبیه .

این ما هستیم که به شکل و شمایل ادمها توجه میکنیم

در مورد اون شبها و اشائه ان به همه مذهبی ها کاش بیشتر توضیح میدادی . مرسی

• Like 3
لینک به دیدگاه

راستش من یه پسر مذهبی‌ رو تو یونی‌ میشناسم با همون ریشو سیبیلو یقه این بشر فوق العادست خیلی‌ پسر خوبیه جدی میگم درسته اعتقاداتی داره که من ندارم یا حتی ازشون بیزارم اما این پسر با تمام ژست‌های مذهبی‌ مسخرش انسان خیلی‌ خوبیه بی‌ هیچ چشم داشتی تو درسا به همه کمک میکنه من ترم پیش ۲تا از درس هامو فقط به خاطر کلاسایی که این پسر واسه همه بچه‌هایی‌ که تو درس اشکال داشتن گذاشت پاس کردم! صبح روز امتحان واسه بچه‌ها کلاس میذاشت باهاشون کار میکرد! هر وقت میخواستی بود! از خستگی‌ صداش در نمیومد باز وقتشو واسه ما میذاشت! نه‌ پروئه نه چشم چرونه نه لات بازی در میاره خیلی‌ از خوصوصیات زشتی که بعضی‌ پسرای دیگه دارن:icon_razz: رو نداره! مهربونو با ادبه! خوب راستش به نظرم این پسر مذهبی‌ از منو بقیه بچه‌ها موفق ترو شاد تره شاید اعتقاداتش از نظر من مسخره باشه ولی‌ به اون انرژی میده حتی اگر اعتقاداتش اشتباه باشن! اتفاقا طرف ا.ن هم نیست!! می‌خواستم اینو بگم که هرکی‌ مثل این پسر مذهبیه لزوما ازون نوعی که همه میدونیم نیست اصلا مذهب تو خوب بودنو نبودن آدما تاثیر خاصی‌ نداره! میشناسم مذهبی‌‌های رو اعصاب‌ی که بد جنسو و... هستن و خیلی‌ هم شادن!!:icon_razz: اما مذهبی‌ خوب هم دیدم:ws37:

• Like 5
لینک به دیدگاه
شاید بیخداها هم به دلیل اینکه برای توجیه پدیده های اطرافشون سعی میکنن به پدیده های مادی رجوع کنند، ذهن فعال تری دارند.

& religion.htm

ضمن اینکه روش تحقیق این آزمایشات به صورت نمونه گیری و میدانیه و توجیهش با دلائل استنتاجی سخته.

ممنون ولی این سایت فکر نکنم معتبر باشه چون تو خود کره رنکش 500 بود:w58:

ضمن اینکه نمونه بی خدایشان احتمالا بودایی بودند که بازهم نمیشه بیخدا:JC_thinking:

و شاید به این خاطر استتنتاجش سخته که عوامل مهم دیگه ای دخیل بودند1.gif

• Like 3
لینک به دیدگاه
راستش من یه پسر مذهبی‌ رو تو یونی‌ میشناسم با همون ریشو سیبیلو یقه این بشر فوق العادست خیلی‌ پسر خوبیه جدی میگم درسته اعتقاداتی داره که من ندارم یا حتی ازشون بیزارم اما این پسر با تمام ژست‌های مذهبی‌ مسخرش انسان خیلی‌ خوبیه بی‌ هیچ چشم داشتی تو درسا به همه کمک میکنه من ترم پیش ۲تا از درس هامو فقط به خاطر کلاسایی که این پسر واسه همه بچه‌هایی‌ که تو درس اشکال داشتن گذاشت پاس کردم! صبح روز امتحان واسه بچه‌ها کلاس میذاشت باهاشون کار میکرد! هر وقت میخواستی بود! از خستگی‌ صداش در نمیومد باز وقتشو واسه ما میذاشت! نه‌ پروئه نه چشم چرونه نه لات بازی در میاره خیلی‌ از خوصوصیات زشتی که بعضی‌ پسرای دیگه دارن:icon_razz: رو نداره! مهربونو با ادبه! خوب راستش به نظرم این پسر مذهبی‌ از منو بقیه بچه‌ها موفق ترو شاد تره شاید اعتقاداتش از نظر من مسخره باشه ولی‌ به اون انرژی میده حتی اگر اعتقاداتش اشتباه باشن! اتفاقا طرف ا.ن هم نیست!! می‌خواستم اینو بگم که هرکی‌ مثل این پسر مذهبیه لزوما ازون نوعی که همه میدونیم نیست اصلا مذهب تو خوب بودنو نبودن آدما تاثیر خاصی‌ نداره! میشناسم مذهبی‌‌های رو اعصاب‌ی که بد جنسو و... هستن و خیلی‌ هم شادن!!:icon_razz: اما مذهبی‌ خوب هم دیدم:ws37:

بالاخره تاثیر داره یا نداره:JC_thinking:

• Like 2
لینک به دیدگاه
شما شباهتی بین انرژی و خوب بودن می‌بینید؟:ydm47612zsesgift969

خب قبلش گفتین شادتره و بلافاصله این جمله بود گفتم حتما منظورتون انرژی برای شاد بودنه:5c6ipag2mnshmsf5ju3

اما خب حداقل یه مثال نقض وجود داره اونم شهدای جنگ بودند که اکثرا مذهبی بودند و همچنین افراد شاد و خوبی هم بودند1.gif

• Like 2
لینک به دیدگاه
خب قبلش گفتین شادتره و بلافاصله این جمله بود گفتم حتما منظورتون انرژی برای شاد بودنه:5c6ipag2mnshmsf5ju3

اما خب حداقل یه مثال نقض وجود داره اونم شهدای جنگ بودند که اکثرا مذهبی بودند و همچنین افراد شاد و خوبی هم بودند1.gif

انرژی برای شاد بودن هم ربطی‌ به خوب بودن نداره که البته منظورم این هم نبود! کی‌ گفته شهدا همه مذهبی‌ بودن؟ شما فک میکنی‌ انقلاب رو مذهبی‌‌ها شروع کردن؟ این همه شهید همه مذهبی‌ بودن؟ سریال‌های تی وی ملی‌ این حس رو به شما داده که شهدا یا سرباز‌ها مذهبی‌ بودن؟ پس ظاهراً نمیدونید که جریان این انقلاب از کجا شروع شد و به کجا رسید!!
  • Like 3
لینک به دیدگاه
انرژی برای شاد بودن هم ربطی‌ به خوب بودن نداره که البته منظورم این هم نبود! کی‌ گفته شهدا همه مذهبی‌ بودن؟ شما فک میکنی‌ انقلاب رو مذهبی‌‌ها شروع کردن؟ این همه شهید همه مذهبی‌ بودن؟ سریال‌های تی وی ملی‌ این حس رو به شما داده که شهدا یا سرباز‌ها مذهبی‌ بودن؟ پس ظاهراً نمیدونید که جریان این انقلاب از کجا شروع شد و به کجا رسید!!

من نگفتم همه اما بیشترشون یا مذهبی بودند یا جنگ مذهبیشون کرد.تی وی میلی کیلویی چنده خواهر من!!این چیزیه که اظهرمن الشمسه و نفیش به مدرک احتیاج داره تا اثباتش1.gif

• Like 2
لینک به دیدگاه
من نگفتم همه اما بیشترشون یا مذهبی بودند یا جنگ مذهبیشون کرد.تی وی میلی کیلویی چنده خواهر من!!این چیزیه که اظهرمن الشمسه و نفیش به مدرک احتیاج داره تا اثباتش1.gif
به چه دلیل؟:ydm47612zsesgift969 چون شما میگی‌ اثبات شدست؟؟؟ یا شاید چون شهدا شهیدن و نمیشه ازشون پرسید؟ شما چنتا خانواده شهید دیدی؟ من می‌تونم ببرمت ببینی‌ تا اثبات بشه
  • Like 2
لینک به دیدگاه
به چه دلیل؟:ydm47612zsesgift969 چون شما میگی‌ اثبات شدست؟؟؟ یا شاید چون شهدا شهیدن و نمیشه ازشون پرسید؟ شما چنتا خانواده شهید دیدی؟ من می‌تونم ببرمت ببینی‌ تا اثبات بشه

مثلا فرض بگیر چون اکثریت میگویند اثبات شدست.حالا شما برای نفیش مدرک داری؟؟؟

خانواده شهید هم به اندازه ای میشناسم که بر این مطلب صحه بگذارند

درسته که از نظر شما مذهب چیز مسخره ایه اما خب اینکه همه جا در مقابلش موضع بگیرید شاید ناشی از تعصب باشه شایدم من اشتباه میکنممم:JC_thinking:

• Like 2
لینک به دیدگاه
مثلا فرض بگیر چون اکثریت میگویند اثبات شدست.حالا شما برای نفیش مدرک داری؟؟؟

خانواده شهید هم به اندازه ای میشناسم که بر این مطلب صحه بگذارند

درسته که از نظر شما مذهب چیز مسخره ایه اما خب اینکه همه جا در مقابلش موضع بگیرید شاید ناشی از تعصب باشه شایدم من اشتباه میکنممم:JC_thinking:

فرض بگیریم؟ چرا فرض بگیریم؟کو اکثریت؟:ydm47612zsesgift969 ببین کی‌ از تعصب حرف میزنه!! چن تا پست قبل ثابت کردم تعصب ندارم:ws37: دقت کن عزیزم این شماییکه موضع گرفتی:ws37:
  • Like 2
لینک به دیدگاه
فرض بگیریم؟ چرا فرض بگیریم؟کو اکثریت؟:ydm47612zsesgift969 ببین کی‌ از تعصب حرف میزنه!! چن تا پست قبل ثابت کردم تعصب ندارم:ws37: دقت کن عزیزم این شماییکه موضع گرفتی:ws37:

من اصراری برای قبول کردن شما ندارم اما حداقل دلیل خودم سیل عظیم مستندها,کتب,وصیتها,خاطره هاییست که از آنها مانده و نشان از همون طیف اکثریتی دارد اما درمقابلش منبعی که بگه اکثر شهدا غیر مذهبی بودند ندیده ام1.gif

• Like 3
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...