El Roman 31720 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ سلام :icon_pf (44): من یه سئوالی همیشه داشتم و اون هم اینه که وطن کجاست؟ آیا جغرافیای محصور در یک مرز وطن هست؟ یعنی اگر فردا قسمتی از افغانستان بر اساس معاهده ای جزو خاک ایران شد جزو وطن ما میشه و ما باید بهش عشق بورزیم؟ هم وطن کیست؟ آیا هموطن منه ترک، برای مثال یک چابهاری با فرهنگ ، عقاید و باور ها و زبان و تاریخ و تفکر کاملا متفاوت هست یا یک آذربایجانی با مشترکات خیلی خیلی بیشتر؟ آیا وطن پرستی با نژادپرستی متفاوت هست؟ دوستان لطفا بحث رو نژادی نکنید هدف فقط بحث درباره مفهوم چند کلمه هست ، مرسی 12 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ حامد جان مرسی از استارت تاپیک یک نکته رو عرض کنم طبق قوانین بحث های قومیتی و توهین به قومیتهای مختلف ایرانی ممنوعه امیدوارم دوستان رعایت کنند تا مشکلی پیش نیاد موفق باشید 5 لینک به دیدگاه
shaden. 18583 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ محدوده جغرافیایی ملاک وطن پرستی نیست من حس وطن دوستی رو وقتی حس کردم که یه فیلم مستند ار زنان ایرانی از یه کانال فرانسوی دیدم خیلی بهم برخورد که اینطور دارن از کشورم بد میگن خیلی از ما یاد گرفتیم شعار بدیم نمونش اسم خلیج فارس همه ادعای ایرانی بودنشو میکنن اما اگه روزی لازم باشه کاری بکنن همه کنار میکشن کاش دریاچه ارومیه قسمتی از ایران نبود اما پر آب بود 4 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ حامد جان مرسی از استارت تاپیکیک نکته رو عرض کنم طبق قوانین بحث های قومیتی و توهین به قومیتهای مختلف ایرانی ممنوعه امیدوارم دوستان رعایت کنند تا مشکلی پیش نیاد موفق باشید مرسی نه اصلا بحث قومیتی یا توهین نیست ؛ من فقط مثال زدم برای روشن شدن موضوع ؛ در اینکه همه انسانها با هر نژاد و رنگ و زبانی یکسان و برابر هستند شکی نیست 3 لینک به دیدگاه
شقایق31 40377 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ حامدی منظورم به تو نبود چند نفری هستنن بحث قومیتی راه میندازن و باعث کدورت دوستان میشن اولش تذکر دادم که اگه در صورت تخلف پستی حذف شد کسی دلخور نشه 2 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ محدوده جغرافیایی ملاک وطن پرستی نیستمن حس وطن دوستی رو وقتی حس کردم که یه فیلم مستند ار زنان ایرانی از یه کانال فرانسوی دیدم خیلی بهم برخورد که اینطور دارن از کشورم بد میگن خیلی از ما یاد گرفتیم شعار بدیم نمونش اسم خلیج فارس همه ادعای ایرانی بودنشو میکنن اما اگه روزی لازم باشه کاری بکنن همه کنار میکشن کاش دریاچه ارومیه قسمتی از ایران نبود اما پر آب بود خوب سئوال اینه که چرا مستندی درباره مثلا زنان سنندج شما رو ناراحت میکنه اما درباره زنان عراقی با همون فرهنگ ناراحت نمیکنه؟ 4 لینک به دیدگاه
shaden. 18583 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ خوب سئوال اینه که چرا مستندی درباره مثلا زنان سنندج شما رو ناراحت میکنه اما درباره زنان عراقی با همون فرهنگ ناراحت نمیکنه؟ دقیقا همینه این یه نوع ارق هموطن دوستیه ما مشکلات کشورای دیگه هم ناراحتمون میکنه شاید به خاطر اینه که همزبونیم یا فرهنگ مشترک داریم یا همون محدوده جغرافیایی مارو به هم نزدیک میکنه این یه حسه قابل توضیح نیستش شاید تو یه کشور دیگه هم زندگی کنیم همین حس و به مردم همون کشور داشته باشیم 4 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ دقیقا همینهاین یه نوع ارق هموطن دوستیه ما مشکلات کشورای دیگه هم ناراحتمون میکنه شاید به خاطر اینه که همزبونیم یا فرهنگ مشترک داریم یا همون محدوده جغرافیایی مارو به هم نزدیک میکنه این یه حسه قابل توضیح نیستش شاید تو یه کشور دیگه هم زندگی کنیم همین حس و به مردم همون کشور داشته باشیم خوب بهار مردم کردستان نه همزبون تو هستن نه هم فرهنگ (اگه کردستانی نباشی) تنها چیزی که باقی میمونه همون محدوده مرزی هست که باعث ایجاد تفاوت یک کرد ایرانی با یک کرد عراقی برای تو میشه ، الان سئوال اول مطرح میشه که اون هم اینه که اگه بخشی از یک کشور دیگه (مثلا افغانستان) از فردا جزو خاک ایران شد تو اونجا رو هم دوست میداری؟ یا اگه کردستان از خاک ایران جدا شد دیگه احساسی بهش نخواهی داشت؟ 4 لینک به دیدگاه
shaden. 18583 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ خوب بهار مردم کردستان نه همزبون تو هستن نه هم فرهنگ (اگه کردستانی نباشی) تنها چیزی که باقی میمونه همون محدوده مرزی هست که باعث ایجاد تفاوت یک کرد ایرانی با یک کرد عراقی برای تو میشه ، الان سئوال اول مطرح میشه که اون هم اینه که اگه بخشی از یک کشور دیگه (مثلا افغانستان) از فردا جزو خاک ایران شد تو اونجا رو هم دوست میداری؟ یا اگه کردستان از خاک ایران جدا شد دیگه احساسی بهش نخواهی داشت؟ من به خط مرزی کاری ندارم به انسان بودن اهمیت میدم اولویت برای من همینه اگه اینطوری که میگی باشه حتی به استان بغلیمونم نباید کاری داشته باشیم چون مثلا باهاشون همزبون نیستیم یا فرهنگمون فرق میکنه 3 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ من دوتا نکته رو بگم وفعلا دوست ندارم دراین مورد زیاد بحث کنم ولی گفتن وشنیدنش خالی از لطف نیست تو یکی از سایتا یک گفتگویی رو میخوندم با یکی از رهبران گروههای کرد به هرحال به دلیل مبارزه مسلحانه وهمه اتفاقاتی که درطول چنددهه اخیر افتاده واصلا نیازی به واکاوی دوباره اونا نیست(قضیه رو یا میدونیم که روشنه واگر نمیدونیم بهتره بریم دنبال حقیقت وفقط از یک خروجی فیدبک نگیریم وهمیشه احتمال بدیم طرف مقابل هم شاید یک درصد درست بگه!) ایشون درمورد قوانین ومسایلی که وجود داشت اونقدر گویا وشیوا توضیح داده بود که واقعا من موندم درمورد حرفایی که رایجه درمورد فدرالیسم وبرداشت بقیه گفته بود وخودم این مسئله رو امتحان کردم متاسفانه تا کوچکترین صحبتی از فدرالیسم میشه همه اونو به جدایی طلبی تعبیر میکنند والبته به نظرم ریشه همه این مسایل به نااگاهی وتحت اثر بودن برمیگرده مسئله دوم مانیفیست جان لنون هست که خودت هم چندروز پیش گذاشته بودی اگر روزی روزگاری جامعه ما اونقدر پیشرفت فکری داشته باشه که به همچین نقطه ای برسه دیگه نیازی به مطرح کردن چنین سوالات دردناکی نخواهد بود ممنون حامد جان من فکر میکنم بیشتر ماها بی وطنیم! 5 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ من به خط مرزی کاری ندارمبه انسان بودن اهمیت میدم اولویت برای من همینه اگه اینطوری که میگی باشه حتی به استان بغلیمونم نباید کاری داشته باشیم چون مثلا باهاشون همزبون نیستیم یا فرهنگمون فرق میکنه یعنی میگی این 3 نفر برات یکی هستن؟ همشهریت ، هموطن با فرهنگ خیلی متفاوت ، یه سرخپوست 1 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ من دوتا نکته رو بگم وفعلا دوست ندارم دراین مورد زیاد بحث کنم ولی گفتن وشنیدنش خالی از لطف نیستتو یکی از سایتا یک گفتگویی رو میخوندم با یکی از رهبران گروههای کرد به هرحال به دلیل مبارزه مسلحانه وهمه اتفاقاتی که درطول چنددهه اخیر افتاده واصلا نیازی به واکاوی دوباره اونا نیست(قضیه رو یا میدونیم که روشنه واگر نمیدونیم بهتره بریم دنبال حقیقت وفقط از یک خروجی فیدبک نگیریم وهمیشه احتمال بدیم طرف مقابل هم شاید یک درصد درست بگه!) ایشون درمورد قوانین ومسایلی که وجود داشت اونقدر گویا وشیوا توضیح داده بود که واقعا من موندم درمورد حرفایی که رایجه درمورد فدرالیسم وبرداشت بقیه گفته بود وخودم این مسئله رو امتحان کردم متاسفانه تا کوچکترین صحبتی از فدرالیسم میشه همه اونو به جدایی طلبی تعبیر میکنند والبته به نظرم ریشه همه این مسایل به نااگاهی وتحت اثر بودن برمیگرده مسئله دوم مانیفیست جان لنون هست که خودت هم چندروز پیش گذاشته بودی اگر روزی روزگاری جامعه ما اونقدر پیشرفت فکری داشته باشه که به همچین نقطه ای برسه دیگه نیازی به مطرح کردن چنین سوالات دردناکی نخواهد بود ممنون حامد جان من فکر میکنم بیشتر ماها بی وطنیم! بله امیدوارم روزی به این نقطه برسیم که همه دنیا برامون وطن باشه و همه هموطنمون باشن و در مورد همه انسانها احساس مسئولیت بکنیم ، ولی فکر کنم اگه بخوایم به این نکته برسیم باید اول از مرزپرستی بگذریم ؛ بعدش از فرهنگ پرستی ، ما فعلا داریم مرزهامون رو میپرستیم ، خیلی عجیبه تعصب داشتن به این مرزها و اصلا برام قابل درک نیست 4 لینک به دیدگاه
شب ستیز 660 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ وطن از نظر من اون محدوده جغرافیایی هست ک هم زبانان و هم کیشان و هم فکران من ک تاریخ مشترکی را باهم گزراندیم. در اون قرار دارن و اگه یه زمانی قرار باشه هرات دوباره ب ایران برگرده فقط در صورتی بهش عشق خواهم ورزید و واسه خاکش جونمو میدم ک خالی از افاغنه یا هر ملیتی دیگر باشه و فقط هم وطنان خودم با توجه ب معیاری ک گفته شد درون ساکن باشن . هرات بحرین و سایر سرزمینهای جداشده ایران روزی وطن من بودن اما حالا نه چون علفهای هرز درون روییده ....... 2 لینک به دیدگاه
saeed99 2563 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ [QUOTE=El Roman;715008]سلام من یه سئوالی همیشه داشتم و اون هم اینه که وطن کجاست؟ آیا جغرافیای محصور در یک مرز وطن هست؟ یعنی اگر فردا قسمتی از افغانستان بر اساس معاهده ای جزو خاک ایران شد جزو وطن ما میشه و ما باید بهش عشق بورزیم؟ وطن دارای معانی دیگری هم هست که من برداشت شخصی ام از پرسش شما را اینجا می نویسم. بله ، جغرافیای محصور در یک مرز وطن هست البته با کمی توضیح برای روشن شدن بهتر موضوع . برای اینکه جایی وطن بشه گذشت زمان خیلی مهمه ، یکشبه جایی وطن نمیشه . عشق و علاقه پدربزرگ به خونه قدیمی رو نوه 10 ساله اش درک نمی کنه مگر اینکه گرد زمان این علاقه رو درش بوجود بیاره . هرگز بایدی در کار عشق نیست یکی عاشقه یکی نیست این حسه ، ریاضی نیست . هم وطن کیست؟ آیا هموطن منه ترک، برای مثال یک چابهاری با فرهنگ ، عقاید و باور ها و زبان و تاریخ و تفکر کاملا متفاوت هست یا یک آذربایجانی با مشترکات خیلی خیلی بیشتر؟ هم وطن کسی است که در محدوده جغرافیای گفته شده بدنیا بیاد . هم وطن من می تواند رنگش ، زبانش ،دینش ، رسم و رسومش با هم متفاوت باشد . مثل اینه که بگی من با برادر و خواهرم بیشتر مشترکات دارم یا با همشهری ام . خوب اینا از دو جنس مختلفه که منافاتی هم با هم ندارند ، هموطن کسیه که مشترکاتش با من و شما در سطح ملی و میهنی بیان میشه . آیا وطن پرستی با نژادپرستی متفاوت هست؟ بله ، متفاوت است . وطن پرست ، هیچوقت یه وطن پرست دیگه رو یرای پرستش وطنش تحقیر نمی کنه ، اما نژاد پرست برتری جو است و دیگران را در صورت قبول نژاد خودش تحقیر می کند . 3 لینک به دیدگاه
Himmler 22171 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ تا وقتی پدیده ای به نام ارتش و سر باز در دنیا است مرز ها هم هستند و تا وقتی مرز وجود دارد حس و حال ما و عشق و پرستش و دفاع و هر چی که هست در محدوده ی ان مرز ها شکل میگیره و کاملا طبیعی است ایده ال انست که در تمام دنیا مرزی و حود نداشته باشه و همه بتونن ازادانه هر جا بروند اما این فقط یک رویاست هر چند در انصورت هم مردم هرگز اداب و سنن و فرهنگ خودشون رو فدای بقیه نمیکنن تنها نتیجه ی ان حالت بسیار ایده ال انست که دیگه نه ارتشی هست و نه سربازی و نه اسلحه ودر نتیجه نه جنگی . وقتی هم جنگ نباشه یعنی صلح جهانی بر قراره این خیلی خوبه اما از طرفی دیگه این سرمایه است که حنگ به نوعی دیگر را شکل میده . که بحثی دیگر میطلبد بعضی از دوستان در بالا صحبت از ایین و زبان و خیلی چیز ها ی مشترک در داخل محدوده ی کنونی ایران کرده اند این درست نیست. انچه به ان مشترکات گفته شده هر گز در ایران موجود نیست ایران یکی از بزرگترین کشور ها از نظر اختلاف و نه اشتراک در موارد فوق است پس اگه حس وطن پرستی یا وطن دوستی بخواد در ایران ریشه دوانی کند باید فقط بر مبنای مرز هایی باشد که ایران نامیده میشود و از نظر حقوق بین الملل پذیرفته شده است و گرنه تقریبا هیچ اشتراک دیگری یا بهتر بگم هیچ اشتراک مهمی بین قومیت های ایران وجود ندارد . 4 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ [QUOTE=El Roman;715008] وطن دارای معانی دیگری هم هست که من برداشت شخصی ام از پرسش شما را اینجا می نویسم ... فرض کنید شم همشهریهاتون رو خیلی دوست داری و فردا مقامات عالی ایران و عراق نشستن دور یک میز و به هر دلیلی کاغذی رو امضا کردند که کرمانشاه از وسط شد ماله عراق ، هرچقدر هم زمان ببره شما نسبت به نصف اونطرفی احساس غریبگی پیدا میکنید؟ مردمی که دقیقا عین شما زندگی میکنن ، عین شما حرف میزنن ؛ هر روز میبینیشون ، حتی بسیاری از دوستهات و فامیلهات اونورن و کلی خاطره باهاشون داری؟ بعد از اینکه این اتفاق افتاد و زمان مورد نظر شما سپری شد شما منه اورمیه ای رو با اینهمه تفاوت هموطن میدونی یا اون ها رو؟ ببینید این اتفاق تقریبا واسه ما افتاده و آذربایجان به 2 قسمت تقسیم شده ؛ الان بعد از 100 سال با همه تاثیرات کمونیسم روی اونها و حکومت اسلامی روی ما من وقتی تلوزیون اونها رو میبینم مقایسه اون با یک مشهدی(با احترام به مشهدی ها) برام اصلا ممکن نیست ؛ تفاهم ما با اونها با تفاوتمون با مشهدی ها زمین تا آسمون هست ، امیدوارم منظورم رو تونسته باشم برسونم دوستان هموطن دونستن آذربایجانی ها و هموطن ندونستن مثلا مشهدی ها به معنی دشمنی و کدورت با مشهدی ها نیست ، لطفا سوءبرداشت نشه :rose: 2 لینک به دیدگاه
میرحسین 911 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ از نظر تعریف سیاسی، وطن محدوده جغرافیای هست که بین کشورها تعیین شده است. وطن پرست هم میشه داخل همین مجموعه ولی خوب تمایلاتی بین گروهها و قومیتهای مختلفی هست که به خاطر تشابهات فرهنگی زبانی و نژادی پیش میاد 2 لینک به دیدگاه
Abolfazl_r 20780 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 شهریور، ۱۳۹۰ وطن ما اسلام است. :biggrin: وطن برای من هیچ مفهومی نداره. هر انسان بی گناه یا هرچیز ارزشمند که قابل دفاع باشه وطن منه. البته در اون معنای وطن پرستی. هیچ انسانی بر دیگری ارجحیت ندارد مگر رفتار و اعمالش ارجحیت داشته باشد. آذربایجانی یا تهرانی یا به قول بعضی دوستان فارس ها، روس ها، انگلیسیها، افغانی ها، همه برای من ارزشمندن. ولی هیچ یک بر دیگری ارجحیت ندارن مگر عملی انجام دهند که آنها را از یکدیگر متمایز کند. خواه این عمل یک تهرانی را نزد من بی ارزش کند یا یک افغانی را نزد من با ارزش. آن شخص با ارزش را دوست دارم و ازش دفاع میکنم ولی اون بی ارزش برام بی اهمیت میشه. 5 لینک به دیدگاه
saeed99 2563 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 شهریور، ۱۳۹۰ [QUOTE=El Roman;715595]فرض کنید شم همشهریهاتون رو خیلی دوست داری و فردا مقامات عالی ایران و عراق نشستن دور یک میز و به هر دلیلی کاغذی رو امضا کردند که کرمانشاه از وسط شد ماله عراق ، هرچقدر هم زمان ببره شما نسبت به نصف اونطرفی احساس غریبگی پیدا میکنید؟ مردمی که دقیقا عین شما زندگی میکنن ، عین شما حرف میزنن ؛ هر روز میبینیشون ، حتی بسیاری از دوستهات و فامیلهات اونورن و کلی خاطره باهاشون داری؟ بعد از اینکه این اتفاق افتاد و زمان مورد نظر شما سپری شد شما منه اورمیه ای رو با اینهمه تفاوت هموطن میدونی یا اون ها رو؟ طبیعیه که هم اونا و هم شما رو هموطن می دونم. اونجایی که گفتم باید زمان بگذره منظورم گذشتن یکی دونسل بود و البته اینم کاملا مطلق نیست. حساب حکومت ها و تصمیماتی که میگیرن با باور وتصمیم مردم عادی جداست،البته ازدید من. اگه نصف کرمانشاه ( یا هر وجب از خاک ایران ) طبق هر قرار دولتی یا زور و ... از ایران جدا بشه ؛ من نوعی تا آخر عمرم نمی تونم اونو بپذیرم. ببینید این اتفاق تقریبا واسه ما افتاده و آذربایجان به 2 قسمت تقسیم شده ؛ الان بعد از 100 سال با همه تاثیرات کمونیسم روی اونها و حکومت اسلامی روی ما من وقتی تلوزیون اونها رو میبینم مقایسه اون با یک مشهدی(با احترام به مشهدی ها) برام اصلا ممکن نیست ؛ تفاهم ما با اونها با تفاوتمون با مشهدی ها زمین تا آسمون هست ، امیدوارم منظورم رو تونسته باشم برسونم دوستان هموطن دونستن آذربایجانی ها و هموطن ندونستن مثلا مشهدی ها به معنی دشمنی و کدورت با مشهدی ها نیست ، لطفا سوءبرداشت نشه می دونی چرا اینطوریه؟ چون برای آذربایجانی ها ( هر دو طرف ) تصمیم دولت ها و حکومت های وقت برای جدایی آذربایجان قابل قبول نبوده و تا امروز این باور ادامه داشته. اینم دلیل اینکه بالا نوشتم البته اینم کاملا مطلق نیست. پیوند مردم آذربایجان که قبلا همه در کشور واحدی زندگی می کردند ، قوی تر از اونیه که با مرزبندی بشه اونو جدا کرد. آذربایجان پیش از جدایی محدوده جغرافیایی واحدی بوده که مردمانی با یک ریشه و اصل در آنجا با هم زندگی می کردند و جبر زمانه امروز باعث جداییشان شده. بنابراین واضحه که شما با اونا احساس راحتری نسبت به مردم شهرهای دیگه کشورداشته باشید و این اصلا چیز بدی نیست که بخواد باعث سوتفاهم بشه. برای اینکه بتونم منظورمو روشن تر بیان کنم یه مثال فوتبالی می زنم همین لیگ برتر رو در نظر بگیریم ؛ وقتی مسابقه بین تیم های ارومیه و کرمانشاه برگزار بشه طبیعیه که من طرفدار تیم شهر خودم بشم و شما طرفدار تیم شهر خودت ، حالا همین مسابقه بین تیم کشور ایران با کشور آرژانتین برگزار بشه اینبار دیگه هر دوتامون طرفدار تیم ایرانیم حتی اگه یه کرمانشاهی یا ارومیه ای توی تیم ایران نباشه. :rose: 2 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 شهریور، ۱۳۹۰ وطن مرزبندی و حس تعلقی هست که تو ، توی ذهنت به یک مکان داری. (جالبه بدونی توی ادبیات تخصصی طراحی شهری مکان یه تعریف خیلی خاص داره که چیزی فراتر از جمع جبری اجزاست و غالبا در تعامل با تصویر ذهنی هر فرد نعریف میشه) مرزبندی وطن کاملا ذهنیه و با توجه به زمان و مکان تغییر میکنه. مثلا وقتی تیم ملی باشه ایرانی هستی وقتی بازی تراکتور در میون باشه، ترکی وقتی تراکتور با پگاه ارومیه باشه ، ارومیه ای هستی اما یه زمانی فکر میکردم وطن یعنی همه دنیا یه شعاره و اتوپیاست. اما وقتی دیدم اروپائی ها دارن مرزهای کشورهاشون رو محو میکنن وقتی دیدم تیم ملی آلمان پر از دورگه اس که همه بهشون افتخار میکنن وقتی دیدم که الان دیگه میتونم با یه نفر تو پرو چت کنم. وقتی دیدم که ناسا قصد حفاظت فضایی از زمین در برابر موجودات فضایی رو داره، به این نتیجه رسیدم که وطن یعنی همه دنیا! 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده