رفتن به مطلب

تأیید سد سازی در ایران از سوی مراجع علمی و صاحب نظر دنیا


ارسال های توصیه شده

وزير نيرو مدعی شد:

تأیید سد سازی در ایران از سوی مراجع علمی و صاحب نظر دنیا

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس - گروه منابع طبیعی: وزیر نیرو گفت: برای ساخت یک سد مطالعات پیچیده و نفس گیری هم از لحاظ مکان یابی و هم مراحل مختلف ساخت صورت می پذیرد که کمترین اشتباه را متصور هستیم.

 

به گزارش سبزپرس، «مجید نامجو» در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: وزارت نیرو برای تصویب طرح ها سامانه ای ایجاد کرده که تمام مراحل و فرایند ساخت مورد بررسی و بازبینی قرار می گیرد و بسیاری از سایت ها که پیشنهاد می شود، مراحل اجرای آن در کمیته های کارشناسی مورد بحث و مطالعه قرار می گیرد.

وی در ادامه افزود: این مراحل تا تصویب نهایی طرح یک مسیر پیچیده و نفس گیر کارشناسی را طی می کند که احتمال وقوع اشتباه را به شدت پایین می آورد لذا این که ادعا می شود برخی از سدها از مکان یابی خوبی برخوردار نیستند و یا کارایی مناسبی ندارند، غیر علمی است.

وزیر نیرو خاطر نشان کرد: اظهار نظرهای این چنینی را باید به مراجع علمی، تخصصی و دانشگاه ها سپرد که حداقل حرفشان در دنیا خریدار دارد نه افراد غیر مسلط که تخصصی در این حوزه ندارند.

وی با اشاره به تأیید سد سازی در ایران از نظر مراجع علمی و صاحب نظر دنیا اظهار داشت: آنچه که مراجع تخصصی و علمی دنیا بر روند سد سازی در ایران نظر می دهند آن را یکی از موفقیت های بزرگ برای کشورمان می دانند و ما باید به همت و تخصص مهندسان بومی مان افتخار کنیم نه اینکه با اظهار نظرهای بی اساس و مغرضانه آن را ضایع کنیم.

مجید نامجو گفت: اگر روند سد سازی در ایران غیر از این بود و این سدها ساخته نمی شد، اداره کردن تمام شهرهای بزرگ و شهرهایی که بیش از یک میلیون جمعیت دارند و به آب های سطحی که از سدها گرفته می شود، وابسته هستند، غیر ممکن بود.

وزیر نیرو تصریح کرد: وقتی سدی ساخته می شود باید امتحانات و آزمایشات لازم برای بهره برداری از آن انجام شود و این ممکن است یک یا دو سال به طول بینجامد چون آزمایش سد از هر اقدامی مهمتر و ارجح است و امکان دارد در زمان آزمایش مسائلی پیش آید که زمان بهره برداری را به تعویق بیندازد لذا اول آب را مهار می کنند و بعد اقدامات آتی را برای استفاده از سد انجام می دهند.

وی یادآور شد: سدی که تحت آزمایش است و برای گذراندن امتحانات لازم آبگیری و موقتا بلا استفاده است به این معنی نیست که کارایی ندارد و یا احتمالا فرایند ساخت آن بیهوده بوده است بلکه این سد برای اقدامات اصلی و آتی در حال آماده شدن است.

وزیر نیرو گفت: پس از اینکه آزمایشات سد به پایان رسید آب آن از طریق کانال و شبکه مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد که این شبکه ها به چهار نوع تقسیم می شوند.

وی یادآور شد: شبکه های 1 و 2 که اصلی ترین شبکه های انتقال آب به شمار می روند، ساخت آن بر عهده وزارت نیرو است و شبکه هایی که آب را به مزارع کشاورزان می رساند بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

نامجو خاطر نشان کرد: در مجموع از ساخت شبکه هایی که آب را برای مصارف کشاورزی انتقال می دهند، عقب هستیم که بر اساس تصمیمات شورای عالی آب وزارت نیرو به کمک وزارت جهاد کشاورزی آمده تا عقب ماندگی یک و نیم هکتاری از شبکه های یک و دو با سرعت بیشتری جبران شود.

به گزارش سبزپرس، اظهارات وزیر نیرو در حالی است که از چند سال قبل بسیاری از فعالان محیط زیست به روند سدسازی در ایران معترض هستند. آنها می گویند که عمده سدهایی که در ایران ساخته می شود، از مکانیابی مناسبی برخوردار نیست و باعث اتلاف آب می شود.

از سوی دیگر، به نظر می رسد نامجو در اظهارات امروز خود به اعتراضات فعالان محیط زیست در مورد ساخت سد «گتوند» اشاره دارد اما نامی از آن نبرده است. فعالان محیط زیست خوزستان می گویند که با آبگیری سد گتوند و بالا آمدن سطح آب در این دره، سازندهای نمکی منطقه با آب رودخانه در تماس خواهند بود و موجب شوری آب خواهند شد.

طبق عکس ها و اطلاعاتی که پیش از این در پایگاه های مختلف اینترنتی منتشر شده بود، پیمانکار ساخت سد سعی کرده بود تا با ایجاد یک دیواره از جنس خاک رس ما بین سازندهای نمکی و مخزن سد، امکان تماس آب با نمک را بگیرد اما در اولین ساعات آبگیری سد، بخشی از دیواره ساخته شده، بر اثر تماس با آب نشست کرده و حفره نسبتا بزرگی در آن ایجاد می شود.

پس از بالاگرفتن موضوع سد گتوند در استان خوزستان، وزارت نیرو در گفت و گوهای متعددی با پایگاه اطلاع رسانی دولت، از این پروژه دفاع کرد با این حال در هیچ یک از این گفت و گوها اطلاعات فنی ارائه نداد. از سوی دیگر، خبرنگاران خوزستانی می گویند که پس از آبگیری و نشست بخشی از دیواره رسی مخزن سد، اجازه ورود به محوطه کارگاه سد گتوند را ندارند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...