رفتن به مطلب

میریم جهنم یا دماغمون دراز میشه؟

Neutron

ارسال های توصیه شده

من واقعا دلیل این پست ها رو توی یه بحث جدی نمی فهمم.

واقعا چیز خنده داری بود برای شما؟

من شدیدا تکذیب میکنم :w821:

:5c6ipag2mnshmsf5ju3

• Like 3
لینک به دیدگاه
دوستان ممنون از پیشنهاداتتون اما با خودم عهد بستم که هیچ کودکی رو از هیچ چیزی نترسونم تا مثل خودم تا مدتها تو برزخ شک و تردید نمونه.

صحبت شما متین!

اما آیا اگه به کودک بگیم هیچ کدام متوجه میشه؟! :hanghead:

به نظر من باید براش مثالی ورای این حرف ها آورد!

باید یاد بگیره شایده گزینه ی سوم هم موجود باشه!

• Like 6
لینک به دیدگاه

من بودم میگفتم هیچ کدوم .

چون دماغ دراز شدن یه داستانه و دروغ گو میره جهنم و دروغ گو دشمن خداس و اینا هم یه حرفی که اثبات نشده و اصلا خوشم نمیاد برای راحتی کار بچه رو مستقیما درگیر مسایل دینی کرد .

میشه راجع به اثرات خوب راستگویی گفت و البته من بودم حتما می پرسیدم چرا این مسئله براش مهم شده و یه جوری میفهمیدم ایا دروغ گفته و حالا نگران عاقبتشه یا نه . اگه گفته با یه برخورد مناسب میشه ترس از راست گفتن رو ازش دور کرد .

جوابی که بزرگترا میدن ، به واسطه اینکه حیلی بچه ها روشون حساب میکنن و قبولشون دارن ، باید جوری باشه که در هیچ زمانی قابل رد شدن نباشه و باعث جلب اعتماد بشه و ترسی هم به وجود نیاره .

یه جوری جواب بده که همیشه بتوانی ادم قابل اعتمادش بمونی .

• Like 8
لینک به دیدگاه
شطور؟ :ydm47612zsesgift969

من فقط از تجربیات خودم میگم و حرفم هیچ پایه و اساس علمی نداره. مواردی رو دیدم که پدر تو بازی (مثلا) ورق تقلب میکرد، پسر با وجودی که زیاد پدرشو نمی دید همون طوری تقلب میکرد. (با اطمینان میگم که پسر از پدر الگو نمیگرفت، چون از خویشاوندان بودن و از نزدیک میشناختیم). پدر خیلی تابلو دروغ میگفت، و پسر به همان شیوه دروغ میگفت (خودش هم میگفت نمیدونه چرا دروغ میگه).

• Like 7
لینک به دیدگاه

بهتره بچه رو از اول با واقعیت مواجهش کرد.

من یه برادر زاده دارم ...از بچگی از هیچی نترسوندیمش...هر چی تو فیلما بوده رو بهش با زبان بسیار ساده توضیح دادیم که اینا همش فیلمه و واقعیت نداره.

کودک باید از همون سنین کودکی دنیای واقعی و دنیای تخیلی رو تشخیص بده.

مثلا در این شرایط اگر قرار بگیریم که دروغ بگه....بجای اینکه بترسونیمش بهش خیلی ساده میگیم دروغ جزو کارهای خوب نیست...اگر دروغ بگی کم کم محبوبیتت رو از دست میدی و دیگه کسی حرف راستت هم قبول نمیکنه و ارزشت پیش مردم میاد پایین.

همین جمله رو یک کودک خیلی راحت تر از جملاتی همچون دراز شدن دماغ و جهنم و اینا قبول میکنه.

• Like 12
لینک به دیدگاه
من بودم میگفتم هیچ کدوم .

چون دماغ دراز شدن یه داستانه و دروغ گو میره جهنم و دروغ گو دشمن خداس و اینا هم یه حرفی که اثبات نشده و اصلا خوشم نمیاد برای راحتی کار بچه رو مستقیما درگیر مسایل دینی کرد .

میشه راجع به اثرات خوب راستگویی گفت و البته من بودم حتما می پرسیدم چرا این مسئله براش مهم شده و یه جوری میفهمیدم ایا دروغ گفته و حالا نگران عاقبتشه یا نه . اگه گفته با یه برخورد مناسب میشه ترس از راست گفتن رو ازش دور کرد .

جوابی که بزرگترا میدن ، به واسطه اینکه حیلی بچه ها روشون حساب میکنن و قبولشون دارن ، باید جوری باشه که در هیچ زمانی قابل رد شدن نباشه و باعث جلب اعتماد بشه و ترسی هم به وجود نیاره .

یه جوری جواب بده که همیشه بتوانی ادم قابل اعتمادش بمونی .

بهتره بچه رو از اول با واقعیت مواجهش کرد.

من یه برادر زاده دارم ...از بچگی از هیچی نترسوندیمش...هر چی تو فیلما بوده رو بهش با زبان بسیار ساده توضیح دادیم که اینا همش فیلمه و واقعیت نداره.

کودک باید از همون سنین کودکی دنیای واقعی و دنیای تخیلی رو تشخیص بده.

مثلا در این شرایط اگر قرار بگیریم که دروغ بگه....بجای اینکه بترسونیمش بهش خیلی ساده میگیم دروغ جزو کارهای خوب نیست...اگر دروغ بگی کم کم محبوبیتت رو از دست میدی و دیگه کسی حرف راستت هم قبول نمیکنه و ارزشت پیش مردم میاد پایین.

همین جمله رو یک کودک خیلی راحت تر از جملاتی همچون دراز شدن دماغ و جهنم و اینا قبول میکنه.

:ws31:

• Like 5
لینک به دیدگاه

بچه ی کم سن و سال دور و بر من زیاده همیشه می گم اگه دروغ بگی هیچ کس دوست نداره

بچه ها با دوست داشته شدن و یا نشدن آشنان

برای هر عمل زشتی این حرف رو زدم جواب داده

• Like 9
لینک به دیدگاه
امروز خواهر کوچکترم ازم سوالی پرسید که بعد از مدتها سلولهای خاکستری مغزم رو جنبوند.

پرسید: داداش! ما وقتی دروغ میگیم، دماغمون دراز میشه یا میریم جهنم!؟

خدائیش سوالش ته سوال فلسفی بود!

به راستی چطور میشه برای درک بهتر یک کودک از نتیجه یک الگوی رفتاری نامناسب در فرهنگ جامعه ایرانی مثل "دروغ" ، ایده پردازی کرد که نه ترسناک باشه، نه غیرقابل درک؟

:ws52:

دیروز بعد مدتها فرصتی دست داد تا انیمیشنی که میلاد عزیز هم کلی درمورد اون صحبت کرده بود رو کامل ببینم Mary&Max

تفکر کودک در مورد تولد بچه درداخل لیوان ابجو واینکه شاید از قوطی کوکا بیاد بیرون

یاد حرف انیشتین افتادم : انچه برای ما درک نکردنیست به واقع وجود دارد

اینا ته قضیه هستند که یک ذهن به دور از پذیرش باورهای عمومی میتونه به صورت کنش وواکنش وفیدبک دنبالشون بره ولی وقتی ذهن تحت تاثیر قرار میگیره وباوری ساخته میشه تغییر دادن اون واقعا مشکل ساز میشه چون مبنای شخصیت فرد قرار میگیره

راستش عابدی گفتن حقایق خودشون دوتا مشکل دارن

یکی اینکه خود حقایق به اندازه خیلی زیادی ترسناکند و

دوم اینکه حقایق صریحترین دروغهای زندگی هستند!

هرچی از دایره ایدئولوژی وایدئولوژی باوری دورتر بریم فک کنم نتایج ملموس تر وقابل درک تری بگیریم...

• Like 10
لینک به دیدگاه
دیروز بعد مدتها فرصتی دست داد تا انیمیشنی که میلاد عزیز هم کلی درمورد اون صحبت کرده بود رو کامل ببینم mary&max

تفکر کودک در مورد تولد بچه درداخل لیوان ابجو واینکه شاید از قوطی کوکا بیاد بیرون

اینا ته قضیه هستند که یک ذهن به دور از پذیرش باورهای عمومی میتونه به صورت کنش وواکنش وفیدبک دنبالشون بره ولی وقتی ذهن تحت تاثیر قرار میگیره وباوری ساخته میشه تغییر دادن اون واقعا مشکل ساز میشه چون مبنای شخصیت فرد قرار میگیره

هرچی از دایره ایدئولوژی وایدئولوژی باوری دورتر بریم فک کنم نتایج ملموس تر وقابل درک تری بگیریم...

سجاد جان متاسفانه فضای جامعه پر است از باورهای ایدئولوژیک که بچه هر روز از تلویزیون و خاله نرگس و عمو پورنگ و تفکر سنتی خانواده میشنوه.

دقیقا برای من هم همین به تناقص رسیدن این بچه جالب بود و نشون میدا که یک ذهنی که مثل یه لوح سفیده چه جوری توسط ایده های مختلف خط خطی میشه ...

• Like 6
لینک به دیدگاه
دیروز بعد مدتها فرصتی دست داد تا انیمیشنی که میلاد عزیز هم کلی درمورد اون صحبت کرده بود رو کامل ببینم Mary&Max

چی میگه؟!:ydm47612zsesgift969

• Like 2
لینک به دیدگاه
داشتان چوپان دروغگو رو براش تعریف کن و بگو با دروغ گفتن کم کم باعث میشی کسی حرفتو قبول نکنه و حرف راستت هم معنی دروغ پیدا کنه .

سمن بانو باور کن وقتی نقد احمد شاملو درمورد داستان چوپان دروغگورو ادمی به سن وسال من خوند(خودم رو میگم!دی:)تا ساعتها ذهنم درگیر بود چه برسه که بیایی یه دوگانگی رو به بچه منتقل کنی

متاسفانه امروز جامعه به ما یاد میده که از اسونترین راه ممکن به اهدافمون برسیم نه از درست ترین راه

وهمیشه الزاما منطبق برادعا درست ترین راه راهی نیست که حکمیت داره!

• Like 8
لینک به دیدگاه
دیروز بعد مدتها فرصتی دست داد تا انیمیشنی که میلاد عزیز هم کلی درمورد اون صحبت کرده بود رو کامل ببینم mary&max

افسردگی تاوان فهمیدن های ماست

بعد اون وقت می خوای فهمیدن ۲۰- ۳۰ ساله خودمون رو به یه نهال نوپا بگیم که چی؟!

سوالی که ذهن اکثر آدمای کمال گرا رو پر کرده!

راست بگیم که چی؟

دروغ نگیم که چی؟

با دوتا تقویت صحیح برای راست گویی در حد اون سن و سال شخصیتش رو امن شکل بدن نه نا ایمن!

• Like 9
لینک به دیدگاه
سمن بانو باور کن وقتی نقد احمد شاملو درمورد داستان چوپان دروغگورو ادمی به سن وسال من خوند(خودم رو میگم!دی:)تا ساعتها ذهنم درگیر بود چه برسه که بیایی یه دوگانگی رو به بچه منتقل کنی

متاسفانه امروز جامعه به ما یاد میده که از اسونترین راه ممکن به اهدافمون برسیم نه از درست ترین راه

وهمیشه الزاما منطبق برادعا درست ترین راه راهی نیست که حکمیت داره!

دقیقا .گل گفتی .......

خیلی وقته منم دارم به همین مساله فک میکنم .........خیلی هم ذهنم درگیرش شده ......

یعنی متاسفانه خودمم گاهی (اغلب):hanghead::hanghead: دنبال آسونترین راهم .

• Like 8
لینک به دیدگاه
افسردگی تاوان فهمیدن های ماست

بعد اون وقت می خوای فهمیدن ۲۰- ۳۰ ساله خودمون رو به یه نهال نوپا بگیم که چی؟!

سوالی که ذهن اکثر آدمای کمال گرا رو پر کرده!

راست بگیم که چی؟

دروغ نگیم که چی؟

با دوتا تقویت صحیح برای راست گویی در حد اون سن و سال شخصیتش رو امن شکل بدن نه نا ایمن!

از "تقویت صحیح برای راست گویی برای امن کردن شخصیت کودک" برامون بنویس.

• Like 8
لینک به دیدگاه
از "تقویت صحیح برای راست گویی برای امن کردن شخصیت کودک" برامون بنویس.

شخصیت ایمن وقتی شکل می گیره که کودک در برابر نیاز هاش یا پرسش هاش رفتار ثابتی رو ببینه نه رفتارهای متناقض یعنی مثلا اگه قراره کودکی رو راست گویی تشویق کنیم این باید در رفتار سرمشق هم وجود داشته باشه نه اینکه کلام یه چیز باشه رفتار یه چیز دیگه! در این صورت براش تناقض ایجاد می شه و شخصیت میشه نا امین یا دو سوگرا!

اما تقویت به نوعی معنی پاداش رو به همراه داره

می تونه تقویت مثبت باشه

می تونه تقویت منفی باشه

تقویت مثبت یعنی مثلا خواهرت رو بعد از اینکه مفهوم حقیقت و درستی اون رو و دروغ و معایب اون رو براش توضیح دادی در موقعیتی ساختگی یا واقعی قرار بدی وقتی تصمیم گرفت که درستی و حقیقت رو انتخاب کنه برای تقویت رفتارش بهش پاداش بدی!

این پاداش می تونه از یه بغل کردن ساده و یا دست زدن و تشویق کلامی باشه تا خریدن یه هدیه کوچیک!

تقویت منفی یعنی اینکه وقتی خواهرت در موقعیتی که باید قرار بگیره و راستش رو بگه به عنوان تشویق یه محرک آزارنده رو براش حذف کنی یعنی اگه راست گفت محدودیت ندیدن تلویزیون یا بازی نکردن براش برداشته بشه!

وقتی رفتار راست گویی مرتبا( و به طور نا پیاپی با فاصله های زمانی نا مشخص البته بیشترین تاثیر رو داره) تشویق بشه دیگه رفتار راست گویی تقویت شده و شکل گرفته شده و دیگه کودک سریع ترین راه رو انتخاب نمی کنه!

• Like 7
لینک به دیدگاه

-تناقض رفتار و گفتار اطرافیان ما خیلی تاثیر ناپیدا ولی مهمی رو شخصیت کودکانمون میذاره.

بچه ها تا یه سنی دوس دارن خودشون خیلی از چیزا رو تجربه کنن.مثل ما ها راه برن لباس بپوشن یاخیلی کارای دیگه:girl_yes2:

تو توجیه کردن و پاسخدهی به سوالای بچه ها خیلی جنبه ها رو باید در نظر بگیریم.:w12:

به نظر من باستی مطابق شعور و درکشون جواب بدیم.با مثالهای قابل لمس .مسلما خونواده و اطرافیان هرکودکی نسبت به دیگران راحتتر میتونن اینو تشخیص بدن.:girl_yes2:

اینکه بگیم اگه دروغ بگی دیگه کم کم کسی حرف راستتو باور نمیکنه؛یه جوریه.چون مسلما دوست داره خودش امتحان کنه .بعداز یه چندتا دروغی که گفت و کسی هم متوجه نشد میبینه که کسی مشکلی با باور حرفاش نداره.:icon_pf (34):و به راه خودش ادامه میده حالا ما باید منتظر بمونیم تا چه موقع به اصطلاح دروغش فاش میشه تا اونوقت این عکس العمل و از اطرافیانش ببینه.:sigh:

بازم به نظر من واسه هر بچه ای سیستم جوابدهی فر ق میکنه.همونطوری که آدما باهم فرق میکنن.ولی خب به دنیای اونا خیلی سخت میشه وارد شد:mbj6ivxkw3ccem7bie7

• Like 5
لینک به دیدگاه

به نظر من جواب سوال اون کودک رو بدون "دراز شدن دماغ یا به جهنم رفتن خودمون" نمیتونیم بدیم !!!

باید کلی بهش دروغ و سفسطه و ... بگیم.

توی تمام ادیان و عقاید دنیا دزدی , دروغ و ... بده و در عوض راستگویی , کمک به هم نوع و .. خوبه.

در فرهنگ ما چون از روز اول فهماندن و یا حتی قبول خیلی از چیزها برای بعضی خیلی سخته , مجبور شدند اون رو با یه چیز دیگه مثل "ترس از جهنم" یا "وعده بهشت" و "لولو" و "دراز شدن دماغ" ... قاطیش کنند.

برای ما نفس دروغ بد نیست ولی "جهنم" یا "درازی دماغ" بده.

برای ما صداقت فقط با بهشت و ... مصداق پیدا میکنه.

باید نفس دروغ و مضرات یا حتی محاسنش رو با چند تا مثال برای اون بچه توضیح داد و مطمئن بود که اگر همراه با عمل ما به عنوان الگو باشه , خیلی خوب میفهمه...

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...