رفتن به مطلب

«آب تو را خواهد برد!»

ارسال های توصیه شده

بیست و پنجمین شماره «سرزمين‌من» منتشر شد

«آب تو را خواهد برد!»

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

سبزپرس – گروه تشکل ها و رسانه: بیست و پنجمین شماره ماهنامه «سرزمين‌من» با مطالبی درباره قایقرانی در رودهای خروشان، سنجاب بلوچی، عکاسی زیر آب و... منتشر شد.

به گزارش سبزپرس، شهریورماه اوج سفرهای تابستانی در کشور است و به همین‌دلیل «سرزمين‌من» بیشتر مطالب این شماره خود را با محور سفر تهیه کرده ‌است. «گرد جهان می‌گردیم» كه در بخش «تاریخ» این شماره منتشر شده و جلد این شماره هم تصویر این گزارش است متنی است متفاوت و هنرمندانه به قلم «علی خدایی» قصه‌نويس مطرح ايراني که گوشه‌های پیدا و پنهان میدان نقش‌جهان اصفهان را برای خوانندگانش معرفی کرده. شهری که پذیرای مسافران زیادی در ماه پایانی تابستان است.

اواخر تابستان و اوایل پاییز فصل سفر برای رسیدن به آبگرم‌های سراسر ایران و استفاده از آنهاست. اما از میان تعداد فراوان چشمه‌های آبگرم‌ که در تمام ایران پراکنده‌اند، کدامیک مناسب‌ترند؟ در گزارش‌ـ‌راهنمای «نسخه‌ای برای شفا» که در بخش «طبیعت» این شماره منتشر شده، همه‌چیز را درباره خواص درمانی و نحوه رسیدن به 10 منطقه و چشمه مطرح آبگرم ایران خواهید خواند.

آخرین فرصت برای آب‌تنی در رودخانه خنک و خروشان امسال همین ماه شهریور ‌است مخصوصا رودخانه‌ای که اسمش با ورزش ماجراجویانه قایقرانی در آب‌های خروشان هم گره خورده است. در بخش «ماجراجویی» این شماره با گزارش «آب تو را خواهد برد» برای تماشای رقابت‌های قایقرانی در آب‌های خروشان رود ارمند، سرشاخه رود کارون تا جنوب چهارمحال و بختیاری خواهید رفت و با متن و عکس‌های این گزارش از این سفر هیجان‌انگیز لذت خواهید برد.

دوچرخه‌سواری در طبیعت طرفداران بسیاری دارد، مخصوصا اگر دمای هوا در شرجی جنگل‌های شمال کمتر شده ‌باشد. در این شماره می‌توانید راهنمای سفر با دوچرخه این شماره از مجله را دست‌تان بگیرید و از آلاشت تا شیرکوه مازندران را در میان جنگل رکاب بزنید، راهنمای «جاده، جنگل، دوچرخه» در بخش «ماجراجویی». اگر علاقه‌ به مناطق جنگلی و سرسبز دارید و در حوالی مازندران هستید، می‌توانید با راهنمای «به تماشای آب‌های شیرین» که در بخش «آخر هفته» این شماره «سرزمین من» منتشر شده می‌توانید یک روز تعطیل آخر هفته را در کنار دریاچه آب‌شیرین ولشت بگذرانید. شهریور ماه وقت سفرهای خانوادگی است، پیش از آغاز دوباره فصل تحصیل، در این فصل می‌توانید سراغ تماشای دیدنی‌های باستانی شهر کرمانشاه بروید، اگر با «در سرزمین فرهاد» همراه شوید که در بخش «میراث» این شماره منتشر شده، اطلاعات کاربردی از دیدنی‌های تاریخی شهر کرماشاه نصیب‌تان خواهد شد.

سنجاب بلوچی جانور از جذابیت‌های طبیعت استان سیستان و بلوچستان، جانور با مزه‌ای است. پستاندار کوچکی که تقریبا 30 سانتیمتر است و در نخلستان‌ها و مزارع صیفی‌جات سيستان و بلوچستان زندگي مي‌كند. «هدیه فرشتگان» در بخش «حیات‌وحش» این شماره منتشر شده گزارشی از زندگی این سنجاب راه‌راه و سفری نقطه به نقطه به دنبال این جاندار بامزه است.

مکرمه قنبری نقاش خودآموخته اهل مازندران که در آثار از طبیعت اطراف و زندگی روزمره‌اش الهام گرفته برای بسیاری از مردم ایران ناشناخته‌است. مجله در بخش «نگارخانه» این شماره سراغ «مکرمه قنبری» و نقاشی‌هایش رفته است، «موزه مادربزرگه» عنوان این گزارش است كه در آن بخشی از نقاشی‌های مکرمه در آن بررسی شده و راهنماي رسيدن به خانه – موزه مكرمه هم در آن قيد شده است.

«ترانه‌های ایرانی در اعماق مدیترانه» عنوان گزارش جالبی است که در بخش «جهان» این شماره چاپ شده‌ است. در این گزارش شرح سفر و تصاوير زيباي يكي از عکاسان زيرآب ایرانی را به اعماق مدیترانه در جشنواره بين‌المللي عكس زير آب خواهید خواند، سفری که به کسب افتخاراتی هم در مسابقات بین‌المللی برای ایران به همراه داشت.

نمی‌شود از سفر حرف زد و سراغ سفرنامه‌های معروف نرفت. در اين شماره از «سرزمين‌من» در بخش «سفرنامه»، دومین قسمت از مجموعه «ناگفته‌های سفرنامه برادران امیدوار» را خواهید خواند که برای اولین‌بار در نشریات ایران منتشر مي‌شود. خاطرات دو برادري كه 60 سال پيش تمام جهان را گشتند و خاطرات سفرشان را منتشر کردند. «دیدار از همسایه شیرین‌زبان» دومین بخش از ناگفته‌های این جهانگردي است و در شماره‌های بعد بخش‌هاي دیگر ناگفته‌هاي سفر این دو برادر جهانگرد ایرانی را خواهید خواند.

علاوه بر راهنماي سفرهایی که در سطرهای بالا به آن اشاره شد، اين شماره «سرزمين‌من» هم راهنماهای متفاوتی برای خوانندگان ارائه کرده ‌است: در نخستین بخش راهنما یعنی «شکم‌گردی» دو مطلب برای خوانندگان منتشر شده؛ در بخش «سفره ایرانی»، «قیمه‌ای به اسم نثار» راهنمای تهیه خورش قیمه‌نثار قزوین را خواهید خواند و در بخش «شکم‌کده» در مطلب «کنج دنج خواجه»، چای‌خوانه خواجه اصفهان به شما پیشنهاد شده که تزئینات پر عتیقه‌‌‌اش، آن را در تمام ایران معروف کرده‌ است. در بخش «روستاگردی»، «گردش در خنکای کوهستان» راهنمای سفر به روستای اُشتبین در استان آذربایجان‌شرقی را خواهید خواند. همچنين در بخش «میراث» این شماره یک راهنما دیگر پیش‌روی‌تان است: در «چشمی و صد فرش» که در قسمت «موزه‌گردی» چاپ شده، راهنمای کاملی برای سفر و گردش در موزه فرش تهران را پیش‌رو خواهید داشت. و با مطلب «به بهشت خوش آمدید» برای سفر و زیارت مرقد امامزاده علی‌بن جعفر(ع) به شهر قم سفر خواهید رفت. در بخش «اقامت» این شماره، مطلب «دیزین در تابستان» راهنمای اقامت تابستانی و گشت و گذاری است در هتل گاجره که با این اقامت در آن تجربه‌ای متفاوتی از یک شب اقامت تابستانی را در ارتفاعات دیزین کسب می‌کنید. در بخش «تور پیشنهادي» هم ‌با مطلب «شکار در لحظه قطعی» یک تور عکاسی در استان قزوین به شما پیشنهاد شده است.

از اين شماره بخش جديدي هم با نام «صندلي سبز» به نشريه اضافه شده كه حاصل گفت‌وگو با يكي از مسئولان فرهنگي كشور است. در اين شماره گفت‌وگو با احمد مسجدجامعي ـ رئيس كميته فرهنگي شوراي اسلامي شهر تهران ـ را خواهيد خواند كه درباره و گردشگري در تهران و ايران با او گپ كوتاهي زده شده‌است.

ماهنامه ايران‌شناسي و ايران‌گردي «سرزمین‌من» از سال 1387 تاکنون 25 شماره روانه بازار کرده که از این مجموعه، پنج شماره آخر در دوره جدید آن منتشر شده‌اند. «سرزمين‌من» کاری از «گروه مجلات همشهری» است که در حوزه ایران‌شناسی و ایرانگردی منتشر می‌شود. پنجمین شماره «سرزمين‌من»، در 148 صفحه، به سردبيري رضا مختاري و با قيمت 3000 تومان به صورت تمام رنگي و گلاسه منتشر شده است.

files.php?file=sarzamin_25_full_868845251.jpg

لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...