رفتن به مطلب

نجات دریاچه ارومیه،نجات محیط زیست کشور است


ارسال های توصیه شده

رییس کمیسیون عمران مجلس:

نجات دریاچه ارومیه،نجات محیط زیست کشور است

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سبزپرس – گروه محیط طبیعی: رییس کمیسیون عمران مجلس گفت:نجات دریاچه ارومیه نجات محیط زیست کشور است.

 

به گزارش سبزپرس و به نقل از خانه ملت، علی‌اکبر آقایی افزود: دریاچه ارومیه هم اکنون وضعیت نگران کننده‌ای دارد؛ سطح این دریاچه طی چند سال اخیر 6 متر فروکش کرده است و هم اکنون 31 میلیارد متر مکعب آب این دریاچه در حال تبخیر است و باید هرچه سریع‌تر راهکارهای مورد نظر برای نجات آن اجرایی شود.

وی تصریح کرد: نجات این دریاچه نجات محیط زیست کشور است؛چراکه قریب به ۱۰۲ جزیره در آن وجود دارد که جانواران مختلفی در آنها زیست دارند، علاوه بر آن پرندگان خاص مهاجر آن نیز با خشکیدن این دریاچه، منطقه را ترک می‌کنند.

نماینده مردم سلماس درمجلس با اشاره به این‌که خشکیدن این دریاچه و بارش باران‌های نمک این دریاچه چه بسا ممکن است بیش از جمعیت استان‌های آذربایجان شرقی، غربی و کردستان را شامل شده و غرب کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد، اظهار کرد: براساس برنامه ی موجود و طرحی که نمایندگان استان در قالب طرح دوفوریتی بدنبال آن بودند مقرر بود در سال‌جاری یک تا ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب به دریاچه تزریق شود و منابع آن هم از طرق مختلف دیده شده بود، اما دو فوریتی این طرح رای نیاورد، اما ما مساله را پایان یافته تلقی نمی‌کنیم و پیگیر آن هستیم و انتظار داریم خود دولت هم بیش از این پا پیش بگذارد و پیشنهادات کارشناسانه در این رابطه به مجلس ارائه دهد.

آقایی با بیان این‌که برخی ازصحبت‌های مخالفین طرح دوفوریتی احیای دریاچه ارومیه در هنگام رای گیری باعث دلتنگی و دل آزردگی مردم آذربایجان شد،خاطرنشان کرد:باید درنظر داشت هرگونه سیاسی کردن مساله دریاچه ارومیه ظلم بزرگی به مردم منطقه و هم‌چنین خود دریاچه است و نباید اجازه داد عده‌ای معاند از طریق این مساله اجتماعی، بهره‌برداری سیاسی انجام دهند.

وی رسیدن به داد دریاچه ارومیه و جلوگیری از مرگ آن را مورد اتحاد نمایندگان دو استان آذربایجان غربی و شرقی دانست و افزود:نمایندگان از نظر قانون‌گذاری و کارهای پارلمانی این موضوع را پیگیری می‌کنند و مطمئنا پس از گزارش‌های تخصصی کمیسیون مربوطه دوباره آن را در صحن علنی مجلس طرح خواهیم کرد، اما از دولت نیز انتظار داریم ضمن تخصیص اعتبارات لازم برای احیای این دریاچه، برنامه‌های اجرایی لازم را به اجرا بگذارد.

وی با اعلام این‌که نباید مساله دریاچه ارومیه را به عنوان موضوع منطقه‌ای تلقی کرد، گفت:این یک موضوع اجتماعی کشوری است و تهدید کننده تمامی نباتات و فضای مناسب زیست غرب کشور است و لازم است تمامی نمایندگان در رابطه با آن تصمیم گیری نمایند.

رییس کمیسیون عمران مجلس درپاسخ به این‌که چه نظری در رابطه با گفته برخی مسوولین استانی مبنی بر این‌که دفاع ضعیف نمایندگان استان از طرح دوفوریتی نجات دریاچه ارومیه موجب رای نیاوردن آن شد، دارید؟ گفت: اولا این تنها بر عهده نمایندگان نیست و دولت باید پیش از این در رابطه با احیای دریاچه ارومیه لایحه‌ای به مجلس می‌داد، که در این صورت نمایندگان نیز از این کار خوشحال می‌شدند.

وی تصریح کرد:گذشته ازاین با توجه به وجود برخی مشکلات زیست محیطی مثل ریزگردها و تالاب‌های خشکیده در سایر نقاط کشور، استدلال نمایندگان مخالف طرح دوفوریتی دریاچه ارومیه این بود که باید به تمامی این مشکلات رسیدگی کرد بنابراین از آنجایی که تصویب طرح دوفوریتی به رای دو سوم نمایندگان نیاز دارد و قانع کردن این تعداد سخت است، این طرح به عنوان طرح دوفوریتی تصویب نشد و نمی‌توان گفت نمایندگان در دفاع از آن ضعیف بودند و این ناعادلانه است.

وی عنوان کرد:مهم این است که این طرح هم‌چنان ادامه دارد و به کمیسیون تخصصی رفته تا پس از انجام کارشناسی‌های لازم و به قولی پخته‌تر شدن دوباره در صحن علنی مطرح گردد.

آقایی درجواب این سوال که بررسی‌های کارشناسانه این طرح چه زمانی پایان خواهد یافت و دوباره به صحن علنی مجلس آورده خواهد شد؟ ابراز کرد: با توجه به تعطیلی مجلس تا ۲۶ شهریورماه و آغاز به کار کمیسیون‌های تخصصی پس از زمان فوق، احتمالا تا اواخر مهرماه شاهد گزارش مربوطه و طرح آن در صحن علنی مجلس باشیم.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...